Galatasaray geeft zege uit handen na fantastische solo van Bruma

Galatasaray heeft nagelaten om de koppositie van de Süper Lig over te nemen van Medipol Basaksehir. Het team van Jan Olde Riekerink gaf zaterdagavond een 0-2 voorsprong tegen titelverdediger Besiktas uit handen: 2-2. Galatasaray won in 1996 voor het laatst een uitwedstrijd tegen een regerend kampioen van Turkije.

Galatasaray kwam al na acht minuten op voorsprong in de Vodafone Arena, want toen benutte Eren Derdiyok een rebound nadat Yasin Öztekin de bal na een hoekschop van Wesley Sneijder tegen de paal had gekopt. De Zwitser maakte daarmee zijn derde in drie Süper Lig-wedstrijden tegen De Zwarte Adelaars. Galatasaray bleef in het vervolg de betere ploeg en verdubbelde één minuut voor de onderbreking de marge: Bruma zette een demarrage in, liep door de vijandelijke verdediging heen en schoot rustig binnen.

In het eerste kwart van de tweede helft waren de beste kansen voor Atiba Hutchinson en Selçuk Inan, maar Fernando Muslera en Fabricio gaven zich niet gewonnen. Galatasaray leek de schaapjes wel op het droge te hebben, maar in de laatste zeventien minuten ging het mis. Voormalig PSV’er Marcelo verzorgde de aansluitingstreffer en Cenk Tosun volleerde binnen na een voorzet vanaf links.

Wat een GOLAZO van Armindo Bruma voor Galatasaray tegen Beşiktaş!

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 24 september 2016

Een terecht gelijkspel?

1
2

Wat een wedstrijd! Werkelijk alles zat erin. Hoe stevig de defensie in de eerste helft stond, hoe gaar ze in de tweede stonden. Allebei de doelpunten van BJK waren pure luck, en fouten van onze defensie. Maar de toekomst ziet er rooskleurig uit. Poldi, De Jong, Aziz en Sigi zijn nog blessa, zodra zij terugkomen is het klaar.

ps: Josue, wat een prutser. Laatste seconde mist ie 1 op 1.

24 september 2016 om 21:05

Wil je zeggen dat de goal van bruma geen defensieve fout was? Natuurlijk was galatasaray de betere maar om daarom te spreken over luck vind ik niet ter plaats

24 september 2016 om 21:06

De goal van Bruma was meer techniek dan een fout, vind ik. Het is niet zo dat BJK de verdediging slecht stond, ze konden de beste man gewoonweg niet bijhouden. :D

24 september 2016 om 21:15

Wow.. hoe kan je iemand die je vanaf 20 meter ziet aankomen niet stoppen. Hij loopt recht door de verdediging heen. Niet door zijn snelheid maar omdat niemand voor hem gaat staan. Dat is gewoon slecht verdedigen. De weg naar doel ligt open. Dat mag in het amateurvoetbal niet eens gebeuren.

25 september 2016 om 00:56

Ja, want de dribbel en snelheid heeft Selçuk inan ook -_-

Uiteindelijk is het de techniek die Bruma erdoorheen sleept

25 september 2016 om 08:07

Welke techniek??? Jij rent gewoon rechtdoor!

Beetje rare reactie. Vond het niet geluk. Besiktas verdiende aan de hand van de 2de helft de gelijkmaker. Mss zelfs meer. Geluk moet je ook afdwingen..

24 september 2016 om 21:08

Al dwing je geluk af, het blijft geluk. Zag je wat Chedjou deed bij de 2e tegengoal? Dat kan toch niet?

24 september 2016 om 21:12

Zag je wat de Bjk defesie deed bij het doelpunt van Bruma. Zo kun je bij elk doelpunnt wel iets verzinnen. Al met al hebben we een prachtige wedstrijd gezien.

Terechte uitslag denk ik wel

Allebei de doelpunten van BJK waren pure luck haha... Een kopbal die goed ingetikt wordt en Cenk die goed voor zijn man komt. Dat Chedjou als een kleuter verdedigd wil niet zeggen dat die goals pure geluk waren.

Weetje wat pure geluk is?? Kijk die eerste goal van jullie maar eens terug

25 september 2016 om 15:47

Hoezo geluk die eerste goal? Eren is daarom een goaltjesdief. Hij weet precies waar die moet staan. Zoiets heet afdwingen.

24 september 2016 om 23:29

In de live topic zei je dat iemand zei dat GS met riekerink geen kampioen zou worden. Dat was ik en ik blijf bij mijn woorden. En hij heeft mij gelijk gegeven. Net als Bilic heeft hij geen lef. 0-2 voorstaan en dan zo weggeven omdat je de ballen niet hebt om te blijven aanvallen. Net als Bilic bij die 3-3 tegen Fener in kadikoy, waarbij fener een uur met 10 man stond.

25 september 2016 om 18:50

Pure luck? Grapjas en die doelpunt van Eren Derdiyok?! Besiktas was beter totdat het eerste doelpunt viel. Tot 45ste minuut was GS wel beter, maar Besiktas tikte Galatasaray gewoon weg in de 2e helft. PURE LUCK dat GS 1 punt hier uit haalt en niet met 3-2 onderging..

Sjonge jonge dit kan toch niet van 2-0 naar 2-2 echt gestrest nu .

24 september 2016 om 21:33

Niet stressen joh, tegen BJK kan dit maar tegen de kleinere ploegen niet natuurlijk.

Prachtige wedstrijd heb echt genoten. Eerste helft was Galatasaray beter 2 de Besiktas. Mooie uitslag....

ik snap gewoon niet waarom selcuk speelt, waarom chedjou speelt, waarom we carole op linksback hebben, allemaal spelers die niet galatasaray waardig zijn, bij carole zie je nog enige potentie maar dat was het dan ook.. klassiek 2e helft van galatasaray... inzakken als een malle naarmate de tijd nadert.

24 september 2016 om 21:07

Carole speelde een puike pot hoor. Gaf Q7 geen cm ruimte.

24 september 2016 om 21:36

ik vind dat een back vertrouwen moet uitstralen en ook sterk moet zijn bij corners en vrije trappen en niet alleen 1 op 1, daarbuiten om vind ik hem niet speciaal... kijk hij is niet slecht.. maar is dit het niveau wat galatasaray wilt nastreven? vergeet niet dat we champions league willen halen volgend jaar he .

24 september 2016 om 21:53

Haha ik vind carole geweldig, hij doet lekker mee in balbeZit met sneijder en bruma. En staat gewoon goed heel goed te verdedigen. Ik denk dat deze jongen na gala bij een europese subtopper zit

25 september 2016 om 00:31

Carole is een van de beste linksback van de superlig. Heeft gewoon goed gespeeld. Weet niet welke wedstrijd jij hebt zitten kijken.

25 september 2016 om 00:48

omdat we van mening verschillen betekend het niet dat ik een andere wedstrijd heb gevolgd maargoed, we moeten de klassieke Verdedigen Omdat WE Voorstaan mentaliteit eens leren los te laten... kan ons veel punten kosten

Chedjou jongen. Zelfs een 14 jarige puber meisje met puistjes en een beugel is niet zo onzeker. Bij beide tegendoelpunten zat hij te slapen. Na 65min spelen waren we conditioneel op. Middenveld werd volledig overlopen. Tolga kon niet meer stofzuigen zoals hij het daarvoor wel deed. Gelijkspel uit bij Besiktas is niet mis, maar het verloop en vooral hoe de twee tegendoelpunt tot stand kwamen geven mij een zure nasmaak van deze gelijkspel.

24 september 2016 om 21:10

Broer, De Jong, Aziz. Defensief zijn wij in potentie de beste van Turkije.

24 september 2016 om 21:16

Defensief was Fener de beste vorig seizoen. Dat zegt dus niet heel veel.

24 september 2016 om 21:27

Wel als je ook nog kunt aanvallen

24 september 2016 om 21:34

Het is de een of de ander, nooit allebei.

24 september 2016 om 22:44

Bij GS is het wel redelijk in balans hoor. Nationale topper Eren, met erachter een fysiek sterke Sigi. Middenveld ook goed genoeg met Tolga en Selcuk, Hamit. Enige mankement is de rechsback, terwijl we er 3 hebben.

Na een verschrikkelijke eerste helft komen we goed terug in de tweede helft. Galatasaray kwam vandaag niet om te winnen dat was wel duidelijk. Is het trouwens eerder voorgekomen dat een keeper tussen een wedstrijd van twee grote clubs ging tijdrekken bij een gelijkspel? Als Galatasaray niet achteruit ging leunen in de tweede helft hadden ze waarschijnlijk kunnen winnen na een 2-0 voorsprong.

Op basis van de tweede helft verdiende Besiktas misschien zelfs nog een overwinning, maar dat was teveel gevraagd. Goed teruggekomen van een 2-0 achterstand. En ja Oguzhan dat is gewoon niet de man van de grote wedstrijden en al helemaal niet op nummer 10 dat werd weer eens duidelijk. Talisca is onze nummer 10 en niemand anders. Oguzhan zet je of op nummer 8 of op de bank. Voorlopig lijkt dat laatste het beste, want hij is helemaal uit vorm. Net zoals Olcay overigens. Ik weet na zoveel jaar nog steeds niet wat ik van die man moet vinden. Wat ik wel weet is dat het geen speler voor de basis is misschien de ideale nummer 12?

Achteraf gezien is de gelijkspel waarschijnlijk terecht. Ik baal nog wel van die kans in de laatste seconde van Quaresma, als hij die gast daar gewoon uitkapt en hem dan in de verre hoek schiet... tja misschien was dat ook wel te veel gevraagd.

Op naar woensdag tegen Dinamo Kiev!!!

24 september 2016 om 21:32

Precies zelfde gedachte over Oguzhan. Op 10 kan hij gewoon niet spelen, zelfde geldt voor Tolgay. Die twee zijn elkaars concurrent en dan is Tolgay eigenlijk een luxe. Het is niet eerlijk tegenover die gozer om hem weer op de bank blijven te zetten, vooral nu Inler er ook bij is.

Maar bro, wat te denken van Tosic? Zet hem op dit moment bij Manchester United en hij zal niet opvallen. Vandaag ook nog een assist. Wat een tank.

24 september 2016 om 21:54

Hoe die man in de laatste weken van onze kampioenschap vorige jaar heeft gespeeld, vond ik hem al een baas. Helaas is hij letterlijk een tank, want hij heeft ook de draaicirkel van een tank. Maar ja zulke spelers met zoveel gif en passie heb je op weg naar het kampioenschap nodig.

Tolgay is op dit moment inderdaad een luxe, maar vergeet niet dat Atiba en Inler al 32 en 33 jaar zijn. Die gaan niet zo heel lang meer mee. Ik ben echt een fan van Tolgay. Ik had het niet erg gevonden als hij vandaag in plaats van Inler was gestart. Hij is verdedigend misschien minder, maar voetballend brengt hij veel meer. Maar ja dat is meer een persoonlijke voorkeur.

Sowieso heeft het duo Inler-Atiba mij nog niet echt overtuigd eerlijk gezegd.

Chedjou..... Dit is allemaal jou schuld. Twee keer liggen te slapen man. Vooral die 2-2 was echt onnodig . Een comfortabele 2-0 voorsprong zo makkelijk weggeven. Het word eens tijd voor een compleet nieuwe verdediging man. Elke keer weer het zelfde liedje.

Ik moet eerlijk zeggen dat GS zijn lesje goed heeft bestudeerd!
Onze middenveld werd zo erg onder druk gezet & Oguzhan was zo erg afwezig dat GS heel erg profiteerde van de counters. Het was echt niet dat GS wow speelde, maar wat ze deden was goed en dat was bijten op het middenveld!

2e helt een gigantisch andere Besiktas, namelijk de lange bal eruit en passen! Onze kracht sinds vorig jaar. Het waren misschieen geen 100% kansen, maar we waren heer en meester. Wonnen duels & Talisca liet nogmaals zien wat hij kan! Aboubakar geweldig ingevallen, ijzersterk en daardoor hielden we de bal voorin. Gelijk na de 2-2 kopt cenk van heel dichtbij over ik denk als die er in ging, was GS helemaal ingezakt. Maar goed 2-0 achter en dan toch 2-2 hoor je me niet klagen. OP het einde nog een mega kans voor Joseu en Q7 beide missen.

Denk al met al wel een terechte uitslag. Leuke derby, we gaan voor het kampioenschap!!

Verdiende gelijkspel, Galatasaray was het eerste helft beter en Besiktas mede door de goede wissels van Senol Gunes waren de tweede helft beter. Het laatste kans van Galatasaray moest er gewoon in!!!!!!

Ondanks het goede spel van het eerste helft creëren we naar mijn mening niet genoeg kansen! We scoren vandaag uit een corner en een geweldige solo van Bruma. Het duo Yasin en Sabri is niet goed genoeg om gevaarlijk te zijn, aan de linkerkant met Carole en Bruma zitten we al goed, Tolga speelde weer supergoed en Selcuk speelde gemiddeld. Sneijder vond ik echt teveel balverlies lijden en zelfs met de bal in zijn voeten raakt hij ze kwijt, een onvoldoende.

Maar Cenk was zich echt de gehele wedstrijd aan het aanstellen en op het grond vallen, hij scoorde een superdoelpunt en hij is ook 1 van de beste spitsen die Turkije op het moment heeft maar ik herinner me hem niet zo onsportief zoals vandaag. Die nummer 10 Sahan speelde een 10 voor een natte krant, dat hij nog voor Besiktas speelt is me echt een raadsel? Fabricio is echt zelfverzekerd in het doel en hij was voor mij ook de Motm aan de kant van Besiktas.

Riekerink heeft een pak rammel nodig. Hoe kun je deze voorsprong weggeven man? Als hij nu veel eerder had gewisseld met Yasin en Bruma hadden we hier zeker de 3 punten gepakt. Ik ken mensen die hun linker teelbal zouden afstaan voor een gelijkspel uit bij Bjk maar nu voelt die gelijkspel echt zuur en Josue die niet kan afmaken op het einde maakt het helemaal af

Gs had toch 2-3 jaar geleden uit gewonnen..met doelpunten v. Drogba en Burak..

24 september 2016 om 21:26

Ja klopt, alleen gaat het hier om regerend kampioen. Dat jaar was bjk geen regerend kampioen

Eerste helft was van Galatasaray en tweede helft coor Besiktas. Was wel een heerlijke wedstrijd. Het golfde heen en weer. Hoog tempo en vol strijd. Wij bleven te lang wachten met de wissels. Je ziet dat bjk gelijk twee spelers wisselt, kijk naar hun speelwijze, en verander rond 60e min iemand. In dit geval moest Riekerink het middenveld versterken, want iedereen was op. Hij wachtte tot 80e min en dat was dus veels te laat. Een punt uit bij bjk is goed, maar je had zeker kunnen winnen

Eerste helft geeft senol gunes de wedstrijd aan cim bom, hoe kan je het in je hoofd halen om talisca niet op te stellen? Tweede helft geeft riekirink het weg, hij moest veel eerder wisselen je ziet dat het gewoon niet loopt de 2e helft, en hij doet er niks aan? Pas na de 2-2 ? Riekirink kan de wedstrijd helaas niet goed genoeg lezen tijdens een wedstrijd zijn beslissingen die hij neemt zijn of te vroeg ( kayserispor ) of te laat ( caykur rizespor, besiktas )

Senol Gunes moet zo langzamerhand doorhebben dat Oguzhan op 10 niet gaat werken. Desnoods speel je 433 ipv 4231, maar het werkt gewoon niet. Dit is al de zoveelste keer dat hij onzichtbaar is op die positie. Gunes zei in een interview nog dat Oguzhan dat ook had aangegeven. We hebben Talisca niet voor niets gehaald. Als je per se met Atiba-Inler wilt spelen, zet je Talisca daarvoor.

GS was veel en veel beter dan ik had verwacht, al had de vroege tegendoelpunt daar ook een aandeel in. Ik begrijp niet hoe een van de gevaarlijkste spitsen van de competitie zo vrij in kan tikken. Hij had de tijd om de bal aan te nemen, thee te zetten en daarna pas te scoren. Wonderschone solo van Bruma, maar op dit niveau in zo'n wedstrijd mag dat niet. Breek zijn benen, spring op hem, doe iets, maar dit mag niet gebeuren.

Tweede helft was het tot het doelpunt van Marcelo ook niet veel soeps aan onze kant. Maar zo'n effect kan 1 doelpunt hebben. In die laatste 15 seconden met de kansen van Josue en Quaresma stond mijn hart iets van 6 keer stil. Maar een terechte gelijkspel in mijn ogen. Beide defensies lieten steken vallen bij de doelpunten. Ook een goede les voor ons en voor de trainer. Woensdag wacht Kiev en dan heb je geen ruimte voor fouten.

Scheids floot een hele sterke wedstrijd. Ik had mijn twijfels toen ik zijn naam hoorde, maar hij heeft het heel goed gedaan. Liet veel doorspelen, zoals het hoort. En Terim moet Tolga Cigerci heel goed in de gaten blijven houden. Topwedstrijd gespeeld die gozer.

24 september 2016 om 21:29

Klopt inderdaad dat bjk tot aan de goal van Marcelo niet veel liet zien. Maar je scoort een keer, publiek gaat er achterstaan, en je gaat erin geloven. Dat is exact wat er gebeurde.

Nou tolga speelt goed, maar voegt aanvallend gewoon te weinig toe. Hij schiet als een jongen van 10 en als ie in een wedstrijd geel krijgt is het gelijk over met hem kan je hem gelijk wisselen want dan is hij zijn sterkste kant aggresievieteit kwijt.

Schieten maakt niet zo heel veel uit op zijn positie. Af en toe zal hij er wel een poeier inknallen, maar je moet geen Roberto Carlos schoten verwachten. Oguzhan schiet ook nauwelijks van afstand, zelfde geldt voor Atiba. Laat dat maar aan Sneijder en Selcuk over.

24 september 2016 om 21:42

Is al de 5 e of 6 e keer dat ik hem betrap op een afstandsschot dat helemaal nergens over gaat. Misschien moet iemand het tolga vertellen dat ie niet meer moet schieten ofzo, heb zelf ook liever dat selcuk of sneijder schiet

24 september 2016 om 21:44

En als de jong erbij komt heb je 2 verdedigende middenvelders die aanvallend niks toevoegen. Hoop dat het goed uitpakt voor gs en riekerink

Riekerink had in de 60ste minuut in moeten grijpen, want je zag dat Sneijder, Eren en vooral Selcuk heel moe waren. Als we De Jong op de wissel hadden dan hij dat waarschijnlijk ook wel gedaan, maar je moet roeien met de riemen die je hebt. Desnoods had je Josue op het middenveld kunnen zetten en Sinan in de spits om Besiktas weg te counteren. Het is zuur om een 2-0 voorsprong zo weg te geven, maar hopelijk leren we ervan.

Met Podolski, Sigthorsson, de Jong en Aziz hebben we in ieder geval nog goede spelers die terugkomen van hun blessures.

24 september 2016 om 21:43

Ik heb het ook met je eens dat we rond 60e min moesten wisselen. Middenveld was kapot. Je ziet hoe hun gaan spelen tweede helft, daar moest je iets tegen doen. Yasin eruit josue erin. En dan rond 70 of 75 bruma eruit voor hamit. Dan heb je gwn een sterke middenveld met vier spelers. En dan voorin eren en sneijder. Je zou dan rustig de 2-0 uittikken.

Leuke derby. Spanning, tempo, kansen over en weer(vooral de laatste minuten). Ik snap dat de Gs-fans een dubbelgevoel hebben, maar als we kijken naar het resultaat en de volwassen spel in de eerste helft, hebben we goede zaken gedaan.

Besiktas werd tactisch overklast de eerste helft. Dan moet je de tweede helft toch laten blijken dat je een Turkse club bent, door rare goals tegen te krijgen. Het is normaal dat je tegen een Besiktas met een volle stadion en beleving onder druk komt te staan. Maar twee van die snelle goals achter elkaar ? Mag niet.

Bruma goal van wereldklasse. Als hij dit deed tegen Rize, had ik zoiets van 'tis maar Rize'. Maar om op je 21e in het nieuwe Inonu eventjes tussen vier man, vanaf de middenlijn een solo zet en rustig in krult, chapeau. Hij lijkt zijn potentie waar te gaan maken. Daar ben ik blij om. Yasin ook keihard gewerkt. Tolga is onze belangrijkste speler op dit moment. Heerlijke drive. Transferbeleid moet gewoon dit zijn: Duitse Bundesliga Turken halen. Haal al die gozers maar die je op Livescore ziet maar niet kent. Oztunali, Bulut(hoopte deze naam nooit meer hoeven te typen) en nog vele anderen. B-spelers in de Bundesliga, maar in onze competitie goud waard.

Op naar Real thuis ! Ow nee, Antalya.... Uhu uhu snik snik.

24 september 2016 om 23:14

Ha ha mooi gesproken. En bewaar die laatste zin voor komend seizoen.

Heerlijke derby gezien! Eerste helft Gala die sterk begon en domineerde met geluk de 0-1 vond. En dan Bruma... die geen balletje voor de goal kan leggen met een voorzet maar wel even 4 man voorbij dribbelt en uitstekend afmaakt. Speelde wisselvallig maar denk dat het de zenuwen waren. Tot minuut 70 was het Gala die de betere was maar je zag al dat het middeveld van Gala vermoeid raakte, dan wil je een Selcuk d'r uit halen maar voor wie?? Enige CVM op de bank was Hamit.. Dus het was moeilijk voor JOR om een keuze te maken dat kan ik begrijpen maar waarom breng je Sinan altijd zo laat.. Als je Sinan eerder d'r in brengt voor Yasin kan je lekker op de counter spelen mja. En dan Chedyou, Tikkende tijdbom. Je speelt een lekkere wedstrijd met Balta naast je tot dat BJK met 2 spitsen kwam te spelen. Maar zijn het dan de zenuwen of spanning van de wedstrijd?? Op zich is een gelijkspel niet eens zo erg bij BJK maar je komt 0-2 voor.. Probeer nou eens geconcentreerd te blijven, een gelijkspel dat voelt als een nederlaag. Want we hoorden hier gewoon met de buit van door te gaan.