Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cody Gakpo en Micky van de Ven enigszins verbaasd na vraag Verweij: ‘Ik dacht dat we vragen kregen over het toernooi’

Laatste update:

Cody Gakpo en Micky van de Ven hebben maandagochtend vooruitgeblikt op de halve finale op het EK tegen Engeland. Mike Verweij van De Telegraaf denkt dat de 25-jarige aanvaller van Liverpool en Van de Ven (23) zijn aangeschoven op de persconferentie omdat ze beiden een Engelse werkgever hebben. “Hoe voorkom je dat je op de voorpagina van de tabloids komt?”, aldus Verweij.

De journalist vraagt zich af of de twee internationals vóór de persconferentie geïnstrueerd worden. "Jullie zitten hier vast omdat jullie een Engelse werkgever hebben. Hoe gaat het dan voor zo’n persconferentie? Hebben jullie dan een voorgesprekje met Bas (Ticheler, de perschef van de KNVB, red.) over wat jullie wel en niet moeten zeggen? En hoe voorkom je dat je op de voorpagina van de tabloids komt?”

Gakpo en Van de Ven moeten een beetje lachen terwijl ze de vraag gesteld krijgen. “Ik dacht dat we vragen kregen over het toernooi”, zegt Gakpo, die vervolgens antwoord geeft op de vraag. “We hebben altijd een voorgesprekje met Bas. Maar nee, we moeten gewoon de vragen goed beantwoorden”, lacht de aanvaller. “Wat we wel en niet kunnen zeggen hangt af van de vragen, denk ik.”

Met de halve finale in aantocht wordt er veel gezegd en geschreven over het duel, ook in de Engelse media. Kunnen de Oranje-internationals zich afsluiten voor de geluiden vanaf buiten? “Ik denk dat iedereen daar zijn eigen manier voor heeft”, zegt Van de Ven. “Sommigen willen wel lezen wat er gebeurt en sommigen lezen dat niet. Ik denk dat dat echt iets individueels is.”

“Daar sluit ik me bij aan”, vervolgt Gakpo. “Iedereen doet zijn eigen ding. Je hebt het hele jaar door een beetje hetzelfde verhaal bij je club met de media die altijd aanwezig zijn. Iedere speler doet daarin zijn eigen ding. We proberen iedereen daar ook een beetje in te laten, zodat we allemaal gefocust zijn op iedereen zijn eigen manier.”

Complimenten voor elkaar


Gakpo en Van de Ven worden vervolgens gevraagd waarom de ander zo goed presteert in de Premier League. “Micky is qua data de snelste speler ooit in de Premier League”, begint Gakpo zijn lofzang. “Dat is heel lastig om tegen te spelen. Als je hem voorbij bent, komt hij vast weer terug. Hij is sterk, goed aan de bal, verdedigend goed... Het is heel lastig om tegen hem te spelen. Hij heeft het uitstekend gedaan dit seizoen. Hij doet het nu ook weer goed.”

Van de Ven is op zijn beurt ook complimenteus. “Bij Cody zie je natuurlijk dat hij kwalitatief zo’n goede speler is. Eén-op-één is het heel lastig om hem af te stoppen. Hij heeft altijd dreiging en is altijd voor de goal. Hij maakt nu ook zijn goals en dat deed hij in de Premier League ook altijd. Tegen ons (Tottenham Hotspur, red.) ook, maar daar wil ik het liever niet over hebben”, zegt de linkspoot lachend. “Hij heeft heel veel kwaliteit.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het had hem gesierd door te antwoorden dat journalisten dan moeten stoppen met (domme) vragen stellen. Lost een hele boel op.

8 juli 2024 om 11:47

Deze poppenkast bestaat al jaren. Er zijn geen goede vragen te bedenken want we weten alles allang en wat we niet weten gaan ze toch niet vertellen.

8 juli 2024 om 13:44

@djdano, allereerst, niemand verplicht deze heer om alles zo negatief te zien. Verder weten wij echt nog niet alles en er zijn genoeg vragen die je nog kunt stellen. Maar dan moet je wel creatief zijn. Je maakt het jezelf echter behoorlijk lastig als je dat direct vanuit een negatief oogpunt doet. Als hij had gevraagd hoe zo’n voorbereiding aan deze persconferentie er uit ziet had hij vrijwel hetzelfde onderwerp aangesneden maar ook een open vraag gesteld. Nu stelt hij hem negatief en gesloten… tja, dat wil je dan?

8 juli 2024 om 14:43

Negativiteit verkoopt dus dat word wel van ze verwacht. Als de vraag positief was geweest dan hadden wij het hier niet over gehad. Voetballers geven alleen voorgekauwde antwoorden, ook bij open vragen. Dus ze moeten wel prikken.

8 juli 2024 om 12:06

Domme vragen gewoon niet beantwoorden Gapko . Wat een slechte journalistiek. We staan in de halve finale dan moet er plezier heersen. Later als we het niet halen kunnen ze altijd nog gal spugen. Hopelijk winnen we de volgende wedstrijd.

8 juli 2024 om 16:32

@oortap Eens. Maar de vibe is nu goed, dus het laatste wat je als Oranje nu moet willen is gezeik met de media. Dus doe maar alsof je gek bent en geef een antwoord waar ze geen zak mee kunnen, is het slimste voor nu.

Dat is ook typisch he? Bij de Telegraaf zitten ze altijd te zeuren als er mensen niet opdraven bij de persconferentie, "want het volk wil toch dingen weten". Maar als ze dan de kans krijgen om vragen te stellen, komen ze met deze onzin aanzetten. Het is echt erbarmelijk gesteld met die journalisten. Dit kan werkelijk ieder ander persoon minstens net zo goed...

8 juli 2024 om 11:49

Journalistiek bestaat hedendaags ook meer uit het uitlokken van sappige verhalen of filmen van de grootste chockeren beelden dan vroeger.
Het móét gelezen worden, er moeten click gegenereerd worden en men móét jou filmpje bekijken......anders ben je niet goed genoeg en ben je je baan kwijt.
Zolang wij, als lezers/kijkers, daar massaal om blijven vragen zal het nooit veranderen.
Vroeger begon bijvoorbeeld her nieuws nog over een aapje dat in Artis geboren is, tegenwoordig heb je al gauw een Oorlog en een natuurramp gehad in de eerste minuut.
Leuk/vrolijk is geen nieuws meer, dood en verderf wel....vroeger was alles beter? nou in ieder geval wat journalistiek betreft wel ja.

8 juli 2024 om 12:08

@tinus,

En dat alles komt door de mens zelf.
Wij zijn degene die erop klikken, wij zijn degene die social media wilden.
Noem me een egoist, maar ik hoef niet te lezen over een oorlog in Irak.
Het boeit me niet wat daar gebeurd. Ik vind het leuk om te weten wat er in Brabant gebeurd en de belangrijke dingen die in de rest van Nederland gebeuren, verder boeit het me allemaal niet.
Wat interesseert het mij nou dat er al jarenlang oorlogen zijn paar duizend kilometer verderop. Wij krijgen die toch nooit opgelost.

8 juli 2024 om 13:26

Persoonlijk interesseren de gebeurtenissen die de gang van de wereldgeschiedenis bepalen (zoals bijvoorbeeld de oorlogen in Oekraïne en Gaza) mij meer dan de banaliteiten in Brabant.

Ik vraag me dan wel weer af in welke categorie de wappies Verweij en Driessen horen, in de categorie natuurrampen of banaliteiten...?

Ik word helemaal poepie ziek van de drang naar provoceren en "anders" zijn van de Telegraaf. Die 2 droeftoeters doen er altijd maar alles aan om op te vallen. Maar ze zitten er vooral voor zichzelf

8 juli 2024 om 11:52

Ze zijn voortdurend aan het uitlokken om quotes. Vervolgens gaan ze die tot in den treure met negatieve bijklank onder een vergrootglas leggen. Wat een armoedige vorm van 'journalistiek'.

8 juli 2024 om 17:00

En het werkt als een tierelier want weer klik je erop. Zoals altijd eigenlijk.
Waar komt toch die haast ziekelijke neiging tot zelfkastijding vandaan om op artikelen van Verweij of Driessen te blijven klikken? Dat ijkt me pas een interessant onderwerp

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren