Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frenkie de Jong keek hem af en toe aan, zo van: waar héb je het over?’

Laatste update:

Frenkie de Jong kreeg onder trainer Jurgen Streppel weinig kansen bij Willem II, maar zijn talent was voor zijn medespelers duidelijk zichtbaar op het trainingsveld. In De Gouden Jongens Podcast blikt Dico Koppers terug op zijn kennismaking met de middenvelder. Koppers speelde tussen 2015 en 2017 in Tilburg; in de eerste seizoenshelft van 2015/16 werd De Jong door Ajax verhuurd aan Willem II.

De Amsterdammers hadden De Jong in de zomer van 2015 overgenomen van Willem II, na één gespeelde wedstrijd in de Eredivisie, en hadden het idee om hem via een verhuurperiode bij zijn oude club te laten rijpen. Op huurbasis kwam hij echter opnieuw tot slechts één duel voor Willem II. Hij zou eigenlijk het gehele seizoen verhuurd worden, maar werd vanwege het gebrek aan speeltijd in de winter al teruggehaald door Ajax. Wel trainde hij regelmatig mee met het eerste elftal, weet Koppers nog.

"Frenkie trainde best vaak bij ons", vertelt de 29-jarige linksback, die niet meer als profvoetballer speelt en inmiddels uitkomt voor de amateurs van Ajax. "Ik wist niet wat ik zag. Op de training speelden we elf tegen elf. Frenkie speelde bij de wissels, dribbelde iedereen voorbij en scoorde. Maar Streppel werd af en toe helemaal gek richting Frenkie. ‘Frenkie, zo speelt de tegenstander toch ook niet?’, riep hij dan. Het boeide Frenkie echt helemaal niks. Die was alleen maar lekker aan het voetballen en plezier aan het hebben."

De Jong was pas net achttien jaar, maar liet zich niet makkelijk imponeren door de kritiek van zijn trainer. "Hij had al echt zijn eigen karakter. Het boeide hem helemaal niks. Dat bedoel ik totaal niet op een negatieve manier. Hij voetbalde gewoon zoals hij dat wilde en het ging ook altijd goed", aldus Koppers. "Hij wist heel goed wat hij wel en niet kon. Af en toe keek hij ook naar Streppel, zo van: Ja, waar héb je het over? Dat vond ik zo mooi. Als zeventienjarig jochie had hij gewoon schijt, ondanks dat Streppel heel boos kan kijken."

In de kleedkamer werd onderling weleens verbazing geuit over het feit dat De Jong weinig kansen kreeg. "Zeker, ja. Op dat moment stonden we rond de vijftiende, zestiende plek. Als we een subtopper waren geweest, en goed voetbal speelden, had Frenkie honderd procent gespeeld. Maar in de situatie waarin de club zat, durfde Streppel het gewoon niet aan. Ikzelf had Frenkie altijd opgesteld." Uiteindelijk verkaste de getalenteerde middenvelder formeel voor één euro naar Ajax. "Het grootste litteken in vijf jaar Willem II," zo kwalificeerde Berry van Gool de transfer ooit in een interview met het Brabants Dagblad.

De toenmalig algemeen directeur baalde er duidelijk van dat de inmiddels 36-voudig international van Oranje zo weinig speeltijd kreeg: "Maar het klikte niet tussen hem en Streppel", zei hij. Dat De Jong weinig minuten maakte, had volgens Streppel ‘niet louter’ met diens leeftijd te maken. "Ook met de situatie waarin Willem II zat. Er werden andere dingen gevraagd dan De Jong kon brengen," zei Streppel enkele jaren geleden tegen Voetbalzone. Streppel en De Jong voerden in die tijd geregeld gesprekken over de positie van het talent.

De oefenmeester zag in hem een controlerende middenvelder, terwijl De Jong voor zichzelf een meer aanvallende rol in gedachten had. "Het was geen moeilijke jongen, maar wel iemand die heel goed wist wat hij wilde," vertelt Streppel. "In zijn laatste jaar bij Willem II merkte je dat hij wat ongeduldiger werd. Uiteindelijk was hij in Tilburg ook doorgebroken, maar je gaat niet van Willem II naar de internationale top. Frenkie is ook echt een typische Ajax-speler, iemand die met bravoure speelt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Frenkie wist toen al heel goed wat hij wel en niet kon lees ik in het stuk. En toch is hij nooit op het idee gekomen om zijn passing en schieten te trainen ? Gemiste kans letterlijk en figuurlijk.

12 november 2021 om 18:18

En je kijkt de trainingen dus om te zien dat hij daar niet op traint?

12 november 2021 om 18:26

Nou dat blijkt nergens uit, scorend vermogen van een leeg blikje cola. En ook een goede trap over meer dan 20 meter is een een uitzondering.

12 november 2021 om 20:34

@baradona hoeveel goals heeft Neuer in zijn carrière gemaakt? Is ook geen spits.

13 november 2021 om 01:13

Neuer wordt niet gehypt als een van de beste middenvelders ter wereld

Die laatste zin “iemand die met bravoure speelt” volgens de meeste hier i het alleen maar tikje breed en safe spelen…

12 november 2021 om 18:40

Met Bravoure tot aan de middenlijn bedoelt hij zeker…..

Ik denk dat Frenkie z'n zegen van toen, wellicht zijn ondergang kan worden nu. Hij weet precies wat hij kan en doet alles op zijn eigen wijze, maar soms is het tijd om dingen van anderen aan te nemen om jezelf te ontwikkelen. Overigens oordeel ik nu uit een klein artikel hoor en kan er dus volledig naast zitten. Hoop het wel.

12 november 2021 om 18:50

Als hij zijn vorm weer terug heeft hoor ik jullie allemaal wel weer 🙂. Het is een kwestie van tijd voordat dat weer terugkomt want zijn talent hoeven we niet over te discussiëren denk ik.

12 november 2021 om 18:57

Dat doe ik ook zeker niet hoor. Hele goede speler

Een wisselspeler die iedere basisspeler voorbij dribbelt zou volgens mij in de basis thuis horen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren