Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Franse media weten het zeker: Paris Saint-Germain zet Galtier op straat

Laatste update:

Paris Saint-Germain gaat definitief niet verder met Christophe Galtier, zo melden diverse gerenommeerde Franse media dinsdag. Onder meer L'Équipe, Le Parisien en RMC Sport berichten dat de Franse landskampioen per direct afscheid neemt van de 56-jarige oefenmeester. Galtier heeft in Parijs nog een contract tot medio 2024, maar ligt al langere tijd onder vuur wegens de tegenvallende uitschakeling in de Champions League.

Galtier zou het slechte nieuws dinsdagochtend te horen hebben gekregen van directeur Luis Campos. De clubleiding van PSG is zeer teleurgesteld in de Fransman sinds de uitschakeling tegen Bayern München in de achtste finale van het miljardenbal. Over twee wedstrijden verloren de Parijzenaren met afgetekende cijfers: 0-3. Sindsdien is de stemming erg slecht in het Parc des Princes. Ook in de Coupe de France werd PSG uitgeschakeld, hoewel de Franse landstitel wel in Parijs bleef. Les Parisiens wisten daardoor het elfde kampioenschap in de clubhistorie bij te schrijven.

Pas sinds afgelopen zomer stond Galtier voor de groep bij PSG, waar hij aantrad als opvolger van Mauricio Pochettino. De Franse grootmacht nam hem in juli 2022 voor zo’n tien miljoen euro over van OGC Nice. Later werd Galtier beschuldigd van racisme en islamofobie bij diens oude werkgever, waardoor hij in Frankrijk onderwerp van gesprek was. De clubloze Julian Nagelsmann en Luis Enrique lijken de voornaamste kandidaten om Galtier op te volgen, terwijl ook de naam van Xabi Alonso (Bayer Leverkusen) valt. Toch denkt L'Équipe te weten wie de beste papieren in handen heeft.

Nagelsmann zal op korte termijn vanuit Duitsland naar Parijs vertrekken om te spreken over een dienstverband. De 35-jarige Duitser werd eerder hevig gelinkt aan Tottenham Hotspur, maar besloot toch om langer te wachten. Eind maart kreeg de innoverende oefenmeester plotseling zijn congé bij Bayern, dat hem in de zomer van 2021 nog had losgeweekt bij RB Leipzig voor zo’n 25 miljoen euro. Mogelijk gaat Nagelsmann na een korte rustperiode weer aan de slag bij een absolute grootmacht. Enkel Thomas Tuchel ging hem voor als Duitse trainer bij les Rouge-et-Bleu.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De zoveelste die kampioen word en na 1 seizoen aan de kant word gezet …De championsleaque blijft natuurlijk een loterij . Zoveel grote clubs die de prijs al jaren niet hebben gewonnen of zelfs nooit hebben gewonnen . Maar goed een voor teken ..Gaultier zal volgende seizoen met een andere club vast een Europese prijs winnen…Emery werd ontslagen en pakte het seizoen erop meteen de Europa leaque met Sevilla .. tuchel werd ontslagen en een paar maanden later won hij de championsleaque met Chelsea. Alleen poch niet maar die had dan het afgelopen seizoen geen club.

6 juni 2023 om 17:23

Emery won daarvoor ook al 3x de Europa league en Tuchel haalde de CL finale ook met PSG. Galtier heeft die kwaliteiten gewoon niet

6 juni 2023 om 17:45

Klopt idd maar bedoel meer meteen na hun ontslag bij psg meteen een Europese prijs gepakt. Emery had idd de prijs al meerdere keren gewonnen

6 juni 2023 om 19:35

GodMessi, slechte vergelijking. Heeft Galtier clubs getraind waarmee je Europese prijzen kan pakken? De Ligue 1 winnen met Lille is knapper dan de Europa League winnen met Sevilla.

6 juni 2023 om 19:34

Emery pakte 3 seizoenen later pas een Europese prijs, bij Villarreal. Degene die won met Sevilla was Lopetegui

7 juni 2023 om 02:59

Het is een beetje verwarrend met de bizarre hoeveelheid Europa Leagues die ze hebben gewonnen, maar Sevilla heeft 3 van hun 7 Europa Leagues onder Emery gepakt van 2014 tot 2016. Lopetegui heeft diegene na Emery inderdaad gewonnen.

Wat een schandalige beslissing en wat een beleid voeren ze daar bij PSG, allemaal maar voor de korte termijn wat een wanhopige stelletjes inspiratieloos zooi.

6 juni 2023 om 17:28

Die hele club heeft gewoon een harde reset nodig. In principe hebben ze met Parijs de grootste vijver om talent uit te vissen in heel Europa. Focus een seizoen of 5 je scouting op de banlieu's en haal gerichte aankopen die het team helpen, en je wint gewoon de CL. Met Mbappe heb je sowieso een aanvaller die niet alleen de komende 12 seizoenen er minimaal 30 kan maken, je hebt ook een talisman die door alle Franse jeugdspelers als een God aanbeden zou worden. Zo zonde.

6 juni 2023 om 17:51

Daar zijn ze al lang mee bezig. De focus op Franse spelers, talenten en spelers uit eigen competitie (Mukiele, Ekitike, Renato Sanches, Nuno Mendes etc.). Het aanstellen van Galtier was daarmee ook een zet (Franse coach). Maar die krijgt slechts 1 seizoen tijd... Het is onmogelijk om een team te vormen in 1 seizoen, daarvoor moet je een trainer tijd geven. De oude garde weg en vernieuwing erbij.

6 juni 2023 om 18:24

Het is onmogelijk een team te vormen met de spelers en de cultuur die er hangt bij PSG. Spelers doen maar wat en worden op 50% nog kampioen. Welke trainer je er ook neerzet, de club zal van binnenuit dingen moeten veranderen. Te beginnen met iets van balans...

Ergens logisch, het spel zag er vaak niet uit en het was altijd wachten op belviegingen van de genieen in de aanval. PSG heeft een wereld elftal maar zolang je de CL niet wint, of minstens de halve finale haalt is het gewoon een erg slecht seizoen. Ik denk ook dat Galtier niet gemaakt is voor dit soort ploegen, die zou bijvoorbeeld beter bij Spurs passen of bij een club die niet de absolute top is, maar wel via een bepaalde speelwijze het teams heel lastig kan maken. Heeft het goed gedaan bij Lille en bij Nice, z'n volgende job zal dan ook wel komen. Misschien dat hij en Mourinho kunnen ruilen.

Ben benieuwd welke trainer nu in die slangenkuil gaat springen. Wellicht die Gallardo in Zuid-Amerika?

6 juni 2023 om 17:30

Nee. Ze gaan vol voor die Nagelsmann.

6 juni 2023 om 19:36

Slangenkuil misschien maar geld is geld.

Tja Galtier deed het wel belabberd hoor voor iemand die coach is van PSG. Begin was nog veelbelovend maar daarna viel het wel als een kaartenhuis uit elkaar. Ben niet zo heel fan van een trainer ontslaan na 1 seizoen. Alleen PSG wil vol voor Nagelsmann gaan blijkbaar. Hopelijk dat die dan wel de tijd krijgt want zo kan je toch geen club leiden met dit korte termijn beleid...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren