Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foto vanuit ziekenhuisbed geeft ernst van blessure PSV-verdediger aan

Laatste update:

Armel Bella-Kotchap is zaterdag geopereerd aan zijn schouder en sleutelbeen, zo blijkt uit een post op Instagram. De verdediger moet vanaf nu revalideren en volgens clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zal dat enkele weken in beslag nemen. Bella-Kotchap is desondanks strijdbaar en plaatst een opbeurend bericht bij de foto waarop te zien is dat hij in een ziekenhuisbed ligt.

"Kampioenen ontstaan juist in moeilijke tijden", zo schrijft de PSV-verdediger op Instagram. "Met de genade van God zal ik snel terugkeren. Grote dank aan mijn familie en vrienden die mij steunen op deze reis", aldus Bella-Kotchap, die afsluit met de woorden 'Love ABK'. Wat volgt is een stroom aan steunbetuigingen vanuit de voetbalwereld, met onder meer Ismael Saibari die al grappend 'Beterschap gigantische baby' schrijft in een reactie onder de foto van zijn ploeggenoot.

Het Eindhovens Dagblad meldde eerder deze week al dat Bella-Kotchap een schouderblessure had opgelopen, al werd dat niet officieel bevestigd door PSV. De blessure van de verdediger is een hard gelag voor trainer Peter Bosz, die nog niet volop gebruik heeft kunnen maken van Bella-Kotchap.

De Duitse centrale verdediger moest eerder enkele wedstrijden missen wegens de naweeën van een getrokken kies. De laatste weken moest de Duitser ook al verstek laten gaan wegens een blessure. Verdeeld over 5 wedstrijden kwam Bella-Kotchap tot dusver tot 246 speelminuten in het shirt van PSV.

PSV wist eerder deze week nog niet wat de beste behandelmethode voor Bella-Kotchap zou zijn. De blessure zou verholpen kunnen worden met rust of een ingreep, maar bij de koploper van de Eredivisie was men terughoudend om Bella-Kotchap onder het mes te laten gaan. Grote vraag was namelijk of dat een effectievere methode is dan rust. Naar nu blijkt is er dus toch gekozen voor een operatieve ingreep.

De geopereerde Bella-Kotchap mist dus sowieso de thuiswedstrijd van PSV tegen Ajax van zondag. Daarnaast lijken ook de ontmoetingen met Heracles Almelo (4 november ), RC Lens (8 november) en PEC Zwolle (12 november) te vroeg te komen voor de pas 21-jarige verdediger, die dit seizoen wordt gehuurd van Southampton.

Lang
Bosz kan ook al niet beschikken over Noa Lang. De aanvaller raakte op 8 oktober in het duel met Sparta Rotterdam (0-4) geblesseerd aan zijn hamstring. Het kostte de vleugelflitser de interlandperiode met het Nederlands elftal, terwijl hij er ook niet bij was tijdens de wedstrijden van PSV tegen Fortuna Sittard (3-1 winst) en Lens (1-1). Zijn plek op de linksbuitenpositie werd de voorbije wedstrijden ingenomen door Hirving Lozano.

Het is de verwachting dat Lang pas ná de interlandperiode in november weer beschikbaar is voor Bosz. Dat houdt in dat Lang de interlands van Oranje met Ierland (thuis, 18 november) en Gibraltar (uit, 21 november) mist. In clubverband zal PSV Lang moeten missen in de wedstrijden tegen Ajax (thuis), Heracles Almelo (uit), Lens (thuis) en PEC Zwolle (thuis). Als alles volgens verwachting verloopt, zou Lang op 25 november, wanneer de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma staat, zijn rentree kunnen maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel zuur dat je hem moet missen de komende tijd, nu moeten ze het blijven doen met Ramalho,
Sterkte !!

29 oktober 2023 om 09:36

Het is wel heel jammer voor hem. Had hem zeker als basisspeler verwacht. Nu heb je een huurspeler die waarschijnlijk tot winterstop niet speelt.

Waardeloze huurdeal, enige redelijk versterking achterin is niet beschikbaar.

Hopelijk snel hersteld. Zou normaliter gewoon basisspeler moeten zijn.

29 oktober 2023 om 00:45

@psv18 Ken deze speler en zijn kwaliteiten niet goed genoeg om te oordelen of hij basis zou moeten spelen. Maar als nog gun ik geen enkele speler een blessure en hoop ik voor ieder een snel herstel

29 oktober 2023 om 10:23

Deze kerel was bij Southampton een van de lichtpuntjes. Die zou echt een grote upgrade zijn tov die matige Ramalho

Dat is zuur. Die ligt er eerder maanden dan weken uit. Zo'n operatie is altijd een flinke klap voor het lichaam, en als je te snel wilt dan val je net zo hard terug als Mauro Jr. Kortom, in de winterstop is een kopsterke CV top prioriteit. Laat die Miles Robinson maar komen als die 1.90m+ is en kan koppen. Die weet in ieder geval hoe het is om voor de prijzen te spelen, heeft genoeg prijzen gewonnen. Ik vrees dat Kotchap geen grote rol van betekenis meer gaat spelen bij PSV.

29 oktober 2023 om 10:12

Klopt, weet uit eigen ervaring (en ook van anderen) dat revalidatie van een schouderoperatie absoluut geen kwestie van weken is...

Waardeloze huurdeal eerst een kies toen een blessure en nu weer.. man man en dan zitten we weer met andre. Het is echt verdrietig ramalho in de basis.....

Het schijnt een hele goede verdediger te zijn dus dat maakt het extra jammer. Maar gelukkig komen Obispo en Mauro Jr terug dus heb je op termijn nog wat achter de hand. Met Mauro heb je straks iemand die kan spelen op de plek van Schouten zodat die een linie terug kan. En je kan Mauro kwijt op beide backposities dus kan Teze eventueel ook centraal spelen.

Verder heeft Ramalho cruciale dekingsfouten en slaapmomenten maar tegen de kleintjes en over het algemeen is hij dit seizoen niet rampzalig bezig. Bij Ajax zouden ze op dit moment blij zijn met zo een speler achterin.

29 oktober 2023 om 09:07

Eer die wedstrijd fit zijn en geschikt voor het systeem van Bosz ben ik bang dat je tegen het einde van het seizoen zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren