Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foto Suárez op voorgevel Philips Stadion wekt woede: ‘Hij past daar niet bij’

Laatste update:

PSV heeft kwaad bloed gezet bij een deel van zijn aanhang. De gevel van het Philips Stadion werd deze week in het kader van een reclamecampagne voor de nieuwe winkel 100% Voetbal versierd met een afbeelding van Luis Suárez en dat kan niet bij iedereen in Eindhoven rekenen op waardering.

De Uruguayaanse ster van Barcelona kent immers een verleden bij Ajax. Voorzitter Harrie Timmermans van Supportersvereniging PSV laat tegenover het Eindhovens Dagblad weten dat er op de voorgevel van het Philips Stadion dan ook geen plaats zou moeten zijn voor hem. "De buitenkant van ons stadion is voorbehouden aan helden van onze club. Suárez past daar natuurlijk niet bij, sterker nog hij staat vooral bekend om zijn laaghartige daad richting een van onze spelers."

Timmermans refereert daarmee naar het beruchte bijtincident dat in 2010 plaatsvond in een wedstrijd tussen PSV en Ajax. Suárez beet Otman Bakkal destijds in de nek. "Iemand die ons gebeten heeft, hoort niet te worden afgebeeld op ons huis", zo is Timmermans duidelijk in zijn oordeel. De ruimte op de voorgevel wordt momenteel door PSV verhuurd aan 100% Voetbal. De koploper heeft de afbeelding van Suárez inmiddels verwijderd, meldt het Eindhovens Dagblad .

Kun jij je de frustratie van Supportersvereniging PSV voorstellen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Onvoorstelbaar. Heeft er weer iemand liggen slapen bij marketingsteam? Buigen voor het grote geld van de sponsoren. Triest.

16 februari 2018 om 09:15

Buigen voor het grote geld? Beetje rare opmerking, elke club doet hieraan mee.

Het is eerder een onhandigheid van 100% voetbal die beter na hadden moeten denken wat ze gingen plaatsen en dit wellicht niet in overleg gedaan hebben - mits hier afspraken over zijn.

16 februari 2018 om 09:17

Niet liggen slapen, dit is gewoon het risico als je de muren van je stadion verhuurd om geld te verdienen. Misschien hangt er volgende week wel iemand van Feyenoord op de gevel. Of erger nog, tijdens een wedstrijd tussen PSV en Ajax een spandoek met Hup Ajax erop. Alles is mogelijk wanneer je zelf geen zeggenschap hebt over de inhoud vanwege geldlust.

16 februari 2018 om 10:04

Ja, want waarom zou je buigen voor de bedrijven die ervoor zorgen dat je club überhaubt kan bestaan? Met het geld van de supporters red je het immers makkelijk.... zo... dat stukje cynisme hebben we ook weer gehad. Kunnen we nu weer normaal doen? Of moeten we de leden van de supportersverenigingen van Groningen, Ajax, Liverpool en Barcelona ook even vragen om boos te zijn dat de afbeelding van hun sterspeler en held Suarez op de gevel te zien was van het stadion van de concurrent... kom op: doe normaal. Trek die lange tenen even in.

Kan me er wel iets bij voorstellen, maar denk dat andersom Suarez ook niet blij mee is als hij erachter komt.

16 februari 2018 om 09:06

Hahah wat maakt het nou uit waar je hangt? Als ze maar betalen, wat mij betreft hangen ze mijn foto in sekshuis de gouden plasser.. als ik mijn geld maar krijg en zo zou Suarez er ook lekker over moeten denken.

Mensen maken zich veel en veels te snel druk om kleine dingen.

haha stel je voor dat je naar een poster moet kijken waar een voetballer op staat die voor een andere club heeft gespeeld dan waar jij fan van bent.
Ja, dan heb je echt alle recht om boos en gekwetst te zijn. Wat zeg ik, dit is gewoon pure haatzaaierij!!

wat een ongelooflijke onzin en wat lopen er toch een stelletje kleinzerige mensen rond tegenwoordig. Bah.

16 februari 2018 om 09:09

Het is ook niet het einde van de wereld, maar ik kan mij de ergernis van (een aantal) PSV supporters goed voorstellen. Dit is niet alleen een foto van een ex speler van een concurrent, maar ook een speler die een van de vieste overtreding ooit heeft gemaakt op een PSV speler.

16 februari 2018 om 09:16

Ach hou toch op, Bakkal is en was echt geen mietje en er worden dagelijks hardere schoppen uitgedeeld. Ik vind het gewoon een potje zielig doen. Suarez is een van de grootste voetballers van de wereld op dit moment en speelt al jaren niet meer voor Ajax. Dit valt gewoon in de categorie 'Amsterdam' niet willen uitspreken. Potje collectief zielig doen om niks.

16 februari 2018 om 09:30

Heb jij uberhaupt die beet wel gezien? Was gewoon blauw nou dan heb je behoorlijk doorgebeten. Het is gewoon een gestoorde gek. Heeft niks met Ajax te maken in this case. Echt jammer dat hij zijn tanden nog heeft want het was en is echt een viezerik 1ste klas.

16 februari 2018 om 09:31

Ik word 100x liever gebeten dan dat ik een gestrekt been op mn enkel krijg.

16 februari 2018 om 09:36

Kom op Joecartoon, je kan toch wel begrijpen waar dit om gaat? In Amsterdam zullen ze niet blij zijn als aan de buitenkant van de Arena een grote afbeelding van Guardado hangt. of de Kuip als Veltman er hangt, of welk ander stadion dan ook waar een beeltenis van de grote concurrent hangt. Er worden geen doodsbedreigingen gedaan of rellen geschopt, maar er wordt gewoon over geklaagd. En dat kan ik in dit geval heel goed begrijpen.

16 februari 2018 om 09:55

@gilau
ik begrijp waar dit om gaat en ik vind het gewoon onzin. Hij hangt daar echt niet met een Ajax shirt aan en komt al jaren niet meer voor Ajax uit. Wat is dan de grens dat het wel zou mogen?

Mag Ibrahimovic in een Manu shirt niet (want ajax 10+ jaar geleden), maar Mertens met een Napoli shirt wel? Het is gewoon ongelooflijke onzin wat nergens op slaat. Maar tegenwoordig lijkt het wel normaal om zo to koop te lopen met je eigen kleinzerigheid.

16 februari 2018 om 10:12

@lucasandersen

Een harde overtreding op je enkels kan voorkomen in een duelm als je er onbezonnen ingaat. Maar iemand bijten heeft Niks met een duel te maken. Daarom is het, naar mijn mening, een veel smerigere overtreding.

16 februari 2018 om 11:15

@lucasandersen

Wij weten allemaal niet wat Suarez uitspookt in zijn vrije tijd. Je mond bevat speeksel en daarmee kun je dus van alles overdragen met een beet. Kan vele malen slechter uitpakken dan een blessure aan het bewegingsstelsel.

Suarez heeft dit niet 1x maar voor zover bekend zeker 3 x uitgevreten. Is samen met spugen (daar raak je dus niet geblesseerd van) een overtreding die hoort in de categorie welke worden begaan door in mijn ogen minderwaardige types.
Suarez had allang voor het leven geschorst moeten worden, hoort niet op een voetbalveld thuis. Hoop dus ook dat hij nooit bij mijn club terugkeert.

ON: en ja, ik vind de ophef aan PSV zijde zeer terecht. Slecht bedacht, slecht gemanaged door het reclamebureau. Alsof PSV geen grote sterren heeft voortgebracht die tegen gelijke vergoeding op die gevel kunnen.

16 februari 2018 om 12:20

@040vaart zonder die actie can suarez goed te praten maar heb je ook de laaghartige actie vooraf aan die beet ook gezien? Dat had ook niks met voetbal te maken

Prachtig toch een van onze helden op jullie stadion hahaha

Ff zonder dollen is dit natuurlijk wel heel lomp en om door dacht.. of is het een “bewussie” en krijgen ze nu de aandacht doe ze wouden?

Dit is natuurlijk voer voor de nodige humor. Naja wij hadden hem op het veld en PSV aan de gevel, het verschil moet er zijn.

Die fans zullen wel een paar dagen slecht geslapen hebben. Waar een mens zich tegenwoordig druk over kan maken. Omdat die een verleden heeft bij ajax en "mister psv" Bakkal heeft gebeten, maken ze hier een probleem van. Waarschijnlijk als Messi daar had gehangen was het geen probleem geweest en liepen ze rustig door. Suarez wordt er niet in gegraveerd hé, het is slechts een poster voor een tijdelijke reclamecampagne.

16 februari 2018 om 09:14

Messi heeft niet voor ajax gespeeld en nooit een psv speler gebeten....

16 februari 2018 om 09:20

Komt omdat Messi niet bij de nek komt😂

16 februari 2018 om 18:04

Sterker nog, Messi hing er ook gewoon. Messi, Suárez en Pogba. Uiteraard heeft het te maken met specifiek Suárez, want over die andere twee is niet gezeurd.

Ik zie het maar als Evangelisatie.. proberen de Ajacieden naar het Prachtige Eindhoven te krijgen naar het stadion met HUN held erop, om vervolgens een PSV shirtje te kopen..?! zoiets?!

haha geweldig dit!!

Het zit blijkbaar nog steeds heel hoog bij sommige, je kan je maar ergens druk om maken.. Hij zal dan ook in een Barca shirt te zien zijn geweest, ik heb die prachtige poster dan ook nog niet gezien.

Waar mensen zich druk om maken. "Zijn laaghartige daad richting een van onze spelers" haha!

Ben benieuwd wat er gezegd wordt als er iemand met een Feyenoord shirt op de buitenkant van de arena geplakt wordt of andersom. Zal er dan ook zo luchtig gereageerd worden zoals men hier doet?

16 februari 2018 om 09:39

Als Wijnaldum in een Liverpool op de Arena staat zal dat echt mijn reet roesten. Lekker belangrijk.

16 februari 2018 om 09:54

Interesseert mij niet eens al komt de gehele Ajax selectie op de buitenkant van t stadion te hangen. Maar ik kan mij goed voorstellen dat psv-supporters een afkeer hebben aan die bijtende halve zool die dat niet een keer gedaan heeft. Hij mag dan wel een topspeler zijn maar voor mij blijft het de grootste gek die ooit op een voetbalveld gelopen heeft.

16 februari 2018 om 09:40

Gaat hier om iemand in een Barcelona shirt een speler van 1 van de grootste clubs ter wereld!Is wel ff een ander verhaal natuurlijk.

Niet slim van marketing, maar ook niet echt einde van de wereld.
Oplossing: hang er gewoon een bordje onder met reclame voor gezond hondenvoer om de tandjes scherp te houden, of verkoop van muilkorven of tandarts of iets ludieks.

Hier blijkt weer dat er niet wordt nagedacht door zowel 100% voetbal als door PSV anders laat je dat van te voren vast leggen je kent immers de manier waarop 100%reclame maakt.
Verder het refereren aan die beet die idd buiten proportie was en vergeten dat het een reactie is op het feit dat de zielige gebeten eerst met opzet op de voet van Suarez ging staan waarna hij het buitensporige tegengeweld gebruikte laat weer zien wat een clubbril met mensen doet.

Nog maar even voor de duidelijkheid: nee, PSV heeft niet Suarez op de gevel van het stadion gezet. En nee, PSV heeft niet de gevel verhuurd voor reclamedoeleinden.

Al sinds begin jaren '90 worden delen van het Philips Stadion verhuurd als bedrijfs- of winkelruimte. Er zit o.a. een fitnesscentrum, er heeft lang een Toys R Us gezeten en er zitten verschillende horeca-ondernemingen. Sinds kort zit er dus een sportzaak die een ruimte huurt waarin voorheen een koffiebar zat en zij hebben dit dus op hun gevel gezet.

*edit* Ik lees net dat de foto van Suarez inmiddels al verwijderd is.

16 februari 2018 om 10:57

Tuurlijk is Suarez verwijderd. Was inderdaad, zoals jij ook terecht zegt, een wat onhandige actie van de huurder van die ruimte. Die hadden daar natuurlijk eerst even over na moeten denken, en zullen nu achteraf ook echt wel spijt hebben van hun actie.

Want dit gaat in de essentie al niet eens over een tegenstelling PSV - Ajax. Want als je daar Johan Cruijff had gehangen, of Dennis Bergkamp of voor mijn part Marco van Basten, dan waren er absoluut niet zoveel reacties binnen gekomen als dat nu het geval was. In die zin kramen de Ajaxfans die in dit topic roepen dat het allemaal gezeik is onzin uit. Je moet wat verder kijken dan jullie neus lang is (no pun intended, ook niet als provocatie bedoeld, puur een grammaticale keuze omdat het gezegde in deze zin esthetisch goed past) in dit geval.

Dit gaat niet om zomaar een oud-Ajacied, dit gaat over een voormalig Ajacied die bekend staat om zijn onsportieve spel (fopduiken, grove overtredingen én tot drie keer toe een tegenstander bijten) en excessen. Echte iconen en helden, zoals Cruijff, Bergkamp en Van Basten, kennen namelijk hun kracht juist in het feit dat zij gewoon ver boven het normale clubgekrakeel verheven zijn. Johan Cruijff is uiteindelijk ook gewoon een 'held' in Eindhoven. Voor Bergkamp en Van Basten bestaat ook in Eindhoven heel veel respect. En volledig terecht. Dat wáren ook echt helden. Luis Suarez is wat dat betreft géén held. Dus als ze even nagedacht hadden, hadden ze dat niet gedaan.

Probeer anders even te bedenken hoe het zou zijn als John Guidetti, Lex Immers of zo iemand aan de Arena zou hangen.....

16 februari 2018 om 13:44

Goede reactie....zegt namelijk veel over een club als ze een hondsdolle idioot in hun elftal willen hebben die mensen bijt....

16 februari 2018 om 14:42

Haha, nou in mijn ogen zegt het niet zoveel over die club (hij is na het incident natuurlijk niet voor niets heel snel aan Liverpool overgedan), maar wel over bepaalde supporters van Ajax. Niet allemaal trouwens, laat dat helder zijn.

Als je een sport fan bent dan moet dit je niks doen als je als een kind denkt die zijn lolly afgenomen wordt dan begrijp ik dat mensen klagen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren