Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna komt dramatische eerste helft tegen RKC niet te boven

Laatste update:

RKC heeft zondagavond in de Eredivisie een belangrijke zege op Fortuna Sittard geboekt. Het elftal van trainer Sjors Ultee maakte voor rust een lamlendige indruk en mocht van geluk spreken dat het dankzij treffers van Juriën Gaari en Michiel Kramer slechts bij 2-0 bleef. De Limburgers kwamen na rust beter voor de dag, maar een benutte strafschop van Mats Seuntjens bleek niet voldoende: 2-1. Door de zege stijgt RKC naar de twaalfde plaats met 22 punten uit 20 duels, terwijl Fortuna de zorgen groter worden. Het bezet momenteel de zeventiende plaats met dertien punten uit twintig wedstrijden.

Fortuna verloor tien van de laatste elf competitiewedstrijden en kreeg tijdens de eerste seizoenshelft verreweg de meeste goals tegen. Op bezoek in Waalwijk liep de ploeg van trainer Ultee ook al snel achter de feiten aan, toen Finn Stokkers weg was aan de linkerkant. Nigel Lonwijk kon de spits nog ternauwernood bijhalen, maar gaf vervolgens een merkwaardige assist op Gaari door de bal voor het doel langs weg te werken: 1-0. De voorhoede van RKC, bestaande uit Stokkers, Kramer en Jens Odgaard, combineerde er in de openingsfase op los en bleek een ware plaag voor de defensie van de bezoekers.

De thuisploeg deelde al enkele speldenprikken uit en wist na twintig minuten de marge te verdubbelen. Stokkers kwam door over de rechterflank bleef rustig, behield het overzicht en gaf mee op Kramer, die op zijn beurt beheerst over de uitkomende Verrips heen schoot: 2-0. Fortuna maakte een lamlendige indruk en even leek ook Michael Verrips mee te delen in de malaise. De doelman schoof de bal zo in de voeten bij Odgaard, maar was vervolgens net op tijd terug in zijn doel om de 3-0 te voorkomen. Lonwijk beging enkele minuten later dezelfde fout door het speeltuig zo in de voeten te schuiven van Ayman Azhil. De middenvelder zette Stokkers direct vrij voor Verrips, alleen had de sluitpost opnieuw een belangrijke redding in huis.

Ultee bracht na rust Arianit Ferati en Ivo Pinto binnen de lijnen voor Lonwijk en Andreas Samaras. De wisselingen sorteerde het gewenste effect, want Fortuna kwam in de tweede helft aanzienlijk beter voor de dag. Eerst dwong Zian Flemming doelman Etienne Vaessen tot een redding en vervolgens moest de sluitpost gestrekt naar de hoek op een hard schot van afstand van Deroy Duarte. De aansluitingstreffer kwam uiteindelijk op naam van Seuntjens, nadat de bal op de stip ging, nadat de spits door Vaessen in het zestienmetergebied werd gevloerd. Vanaf elf meter werd de penalty door de clubtopscorer onberispelijk binnengeschoten: 2-1. De Limburgers gingen op jacht naar de gelijkmaker, maar bleken in de slotfase niet bij machte om er daadwerkelijk ook aanspraak op te maken.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekkere overwinning. 3 wedstrijden in 7 dagen, 3 overwinningen. Eerste helft liepen we over Fortuna heen, maar maken we het niet af. 4-0 was geen gekke tussenstand geweest, ik weet niet wat die keeper en centrale verdediger van Fortuna aan het doen waren maar dat leek echt nergens op. Tweede helft kreeg RKC geen druk meer op de bal. Fortuna kwam steeds beter in de wedstrijd maar tot echt een stormloop aan grote kansen leidde dat niet. Had zomaar 2-2 kunnen worden maar dat lijkt me over de gehele 90 minuten niet verdiend geweest. Mooie afsluiter van het weekend, gedeeld 11e en weg van de onderste ploegen.

Belangrijke overwinning.. Belangrijke punten.. 8 punten los van de onderste drie. Dat is het enige dat telt.

Ik vraag me wel af waar het Fortuna van vorig jaar is gebleven..

Heerlijke 3 punten voor ons rkc Waalwijk
Op basis van gehele wedstrijd was gelijkspel de beste weerspiegeling

Eerste helft hadden we het al af moeten maken

Nu gaatje met de onderste plaatsen hoop dat we dit kunnen volhouden in waalwijk

Tja Fortuna gaat wel degraderen.. Jammer voor de club. Maar bijvoorbeeld sjors ultee ontslaan zou echt 0,0 uitmaken. Man wat moet het toch frustrerend zijn met zulke verdedigers die je punten kosten.

23 januari 2022 om 22:08

Sjors Ultee ontslaan zou ze flink helpen. Vind het een erg overschatte trainer. Fortuna heeft prima spelers, daar mag je niet 17e mee staan.

Weg naar boven, lekker wolluk. 1e helft was voor RKC, 2e helft Fortuna, over de gehele wedstrijd wel verdiend gewonnen. Overigens wat een rust straalt die Adewoye uit en fysiek sterk. Voor hoeveel jaar heeft hij een contract? Of gehuurd? Hopelijk over 2 weken nog een keer winnen. Daarna ga je wel een reeks aan lastige wedstrijden krijgen namelijk. Come on Waalwijk!

24 januari 2022 om 08:40

Adewoye heeft een contract tot 2023 dus minimaal nog 1,5 onder contract bij Rkc

hopelijk kan RKC over 2 weken de punten pakken in Tilburg
daarna wat lastige wedstrijden waarin we niet veel punten zullen pakken

maar de punten van gisteren zijn extra lekker natuurlijk

Hoe komt het eigenlijk dat Kramer maar alles mag flikken zonder dat de scheids ingrijpt? Denkt hij dan: 'ajoh, het is Kramer maar?'... Ik zag hem veel te opgefokt reageren bij een overtreding van Janssen dus dat zou al geel moeten zijn, ik zag hem een duidelijke elleboog uitdelen en dat was donkerrood, hij zit constant aan iedereen te plukken en gaat zelfs als een idioot de penaltystip vernielen waarvoor hij dan eindelijk, maar veel te laat zijn eerste kaart voor pakte.

24 januari 2022 om 07:17

Janssen had ook rood moeten krijgen, logisch dat hij daar op reageert als je teamgenoot zo'n schop uit frustratie krijgt uitgedeeld. Hetzelfde met die Tirpan, wat een gefrustreerd en irritant mannetje is dat zeg.

24 januari 2022 om 10:04

Mwa, Kramer moet ook eens een keer kappen met dat gejank want hij is zelf tot precies hetzelfde in staat. Roel Janssen liep ook gelijk weg van: ok, ja terecht, sorry, was te laat. Maar nee, Kramer moet weer hysterisch doen. Had sowieso geel gegeven daarvoor als scheids want Tirpan kreeg ook geel nadat hij iets zei.

24 januari 2022 om 08:37

voor de actie bij de penalty stip
heeft Kramer buiten de camera's om een gele kaart ontvangen

24 januari 2022 om 12:16

Die overtreding van Janssen was volstrekt idioot. Dat hij daarop reageert lijkt me niet zo raar, zelfs terecht. Waarom zou je daar geel voor krijgen?

24 januari 2022 om 13:21

Het was zo opgefokt hoe hij het deed, krijsen als een speenvarken, gelijk duwtjes uitdelen, ruzie zoeken met Janssen, die gewoon de kaart zonder morren accepteerde.
Kramer staat altijd als eerste paraat bij elke ruzie en dat is irritant. Bovendien ging er wel wat vooraf aan die gele kaart van Janssen want Odgaard gaf al een klap aan Samaris en besprong hem daarna nog een keer waardoor de 2-0 werd weggeven. Dan deelt Janssen een keer uit omdat hij gefrustreerd is, iets wat Kramer zelf ook constant doet, en dan is het weer helemaal flapperen met zijn armen door die maniak met zijn armoedige nektattoo. Hij was weer als vanouds godsgruwelijk irritant.

Neemt niet weg dat Janssen inderdaad een zeer domme overtreding was. Die gast moet ook eens even normaal gaan doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren