Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fontein stapt op bij ADO, Chinese eigenaar aangehaald als reden

Laatste update:

Maarten Fontein heeft per direct zijn functie als algemeen directeur bij ADO Den Haag opgezegd. De bestuurder, die een belangrijk aandeel had in de komst van de nieuwe Chinese eigenaar Hui Wang, zegt onvoldoende vertrouwen te hebben dat hij de juiste persoon is om het belang van de club optimaal te kunnen dienen. Dat doet Fontein in een officiële verklaring op de website van de club.

/

Fontein heeft het over de 'vele onzekerheden die er zijn ontstaan na de overname'. Daarbij doelt hij vooral op de inhoud van zijn eigen functie. Sinds de komst van Wang, is de zeggenschap van de algemeen directeur ingeperkt, zo valt af te leiden uit de verklaring. "De wijze waarop de nieuwe eigenaar ADO Den Haag wil besturen vanuit China met een beperkt zeggenschap van de Algemeen Directeur", haalt hij aan als hoofdreden achter zijn besluit.

De club wil (nog) geen verdere toelichting geven op het opstappen van Fontein, die pas sinds augustus 2014 in dienst was in de Hofstad. Met zijn verleden als bestuurder van Unilever in China, werd hij ingezet om de nieuwe eigenaar naar Den Haag te lokken. Dat lukte, maar de komst van Wang lijkt nu dus ironisch genoeg het einde van Fontein zelf te hebben ingeluid.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 maart 2015 om 16:54

Fonteinen gaan de laatste tijd wel vaker naar de klote

Dat Fontein dat niet aan heeft zien komen ... Tuurlijk grijpt die Chinees de macht. Wie betaalt, bepaalt.

4 maart 2015 om 17:18

Ja of de Chinese eigenaar wilde niet het gewenste salaris van de heer Fontein betalen.
Hij wilde namelijk belachelijk veel voor een club als Ado.

4 maart 2015 om 17:45

Hij wil hem niet de andere wang toekeren en stapt op.

Jep. Kwestie van tijd dat ze in het rood moeten spelen omdat dat de kleur van geluk is?

4 maart 2015 om 16:57

Dat kan niet ,de club kleuren liggen vast in de statuten en die kan Wang niet veranderen, zelfs niet nu die de eigenaar is

4 maart 2015 om 17:01

Dat nieuwe shirt is toch al rood?

4 maart 2015 om 17:16

Was jubilieum shirt voor een wedstrijd, gebaseerd op een oud tenue

4 maart 2015 om 21:45

Dus het kan niet, maar het is al gebeurd?😂

Heel merkwaardig. Dacht dat hij juist als voorstuk van die Chinees was gehaald, en al in overleg met hem... Maar dus toch niet werkbaar, klaarblijkelijk.

4 maart 2015 om 16:59

Ja dacht ik ook. Ik blijf positief. Ik weet dat Wang erg gecharmeerd is van Jol en lijn recht tegenover Fontein stond die graag Dick bij de club had gehaald. Ik zie liever Dick dan Jol maar het is afwachten misschien komt het allemaal goed.

4 maart 2015 om 17:27

Dan haal je toch gewoon Dick Jol? Ook een ras Hagenees met hart voor de club!

4 maart 2015 om 18:01

Jol is Scheveninger en die hebben waarschijnlijk nog Holland Sport in hun hart

4 maart 2015 om 18:20

Mannen als Jol en advocaat hebben helemaal geen hart voor den haag, pas nu er geld beschikbaar is duiken deze namen op en zijn ze geintresseerd. Maar toen den haag nog in de rode cijfers stond waren ze nergens te bekennen.

Eindelijk vastigheid,nu chaos

Tja dat krijg je als je om €27k +onkosten per maand vraagt, dat is zelfs Wang te gek

4 maart 2015 om 17:43

Ja voor goede directeuren betaal je veel geld.
Is iets meer dan 4 ton in een jaar is volgens mij een normaal bedrag voor een directeur met de staat van diens als fontein.

5 maart 2015 om 17:55

Niet bij een club met een begroting van 14 miljoen, het is meer dan al het personeel bij ADO bij elkaar verdienen, hi9j werd niet voor niets in de wandelgangen Maarten Fortuin genoemd.

Zou fontein geschikt zijn voor Twente?

Fontein zal wel opstappen omdat de eigenaar niet 27duizend per maand wilt betalen

Fontein dacht dat hij Barcelona salarissen kon opstrijken. Zo werkt dat niet.

Hij kruipt maar onder een steen, ik vind hem een akelig naar mannetje.
Heeft van die nare maniertjes, bah.

Nu word het zaak voor ADO om een beleid uit de kast te trekken, hoe nu verder.

Reken toch wel op wat spelers van naam, die ADO naar de top 3 kunnen brengen.

Ik had nog wel vertrouwen in Fontein, heeft het bij Ajax ook goed gedaan. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat met de Chinezen...

Veel zeggen, man heeft nu voor Ajax en Den Haag sloten met geld binnen gehaald. KNVB let je op ????

Het eerste wat hij deed was niet een plan van aanpak aan die Chinezen overleggen maar zijn salaris verdubbelen. Misschien zijn die Chinezen slimmer als wij denken en wordt het nog wat in het Haagie

Kansloos dit, had eindelijk beetje vertrouwen er in dat het ging werken. Resultaten waren goed en dan dit. Ben benieuwd wat voor taferelen nog gaan komen.

Zouden de feyenoord supporters hier ook de schuld van krijgen?

Nu ook ik ff bekomen ben van de schrik, denk ik dat Wang een niet te onderschatten slimme man is die niets doet zonder daar goed doordacht mee aan de slag te zijn geweest.

Wat Fontein nu allemaal deelt met de pers geeft ook aan dat hij totaal geen leiding duld en Wang duidelijk heeft laten blijken dat Wang de baas is en niet Fontein. Heel eerlijk gezegd heeft Fontein wel een houding van " ik regel het allemaal wel" en laat nou net datgene niet in goede aard vallen bij de chinezen. Ja, alleen als je wel doet wat de chinezen graag willen zien en zeker voor een meer dan riant salaris. En voor hetzelfde geldt heeft Wang bovenstaand artikel ook gelezen/ informatie over fontein gehad en denkt ie laat ik nu vast afscheid nemen voor ik er langer aan vast zit.

Ik gok dat Wang met een geweldige verrassing gaat komen mbt deze functie en we weer allemaal enthousiast worden!

Feit voor mij blijft, als je een onwijs salaris eist, je ook moet accepteren dat mensen dingen van je verlangen en eisen. En niet dat je maandelijks met een grote duffelbag je geld kan halen zonder verantwoording aan wie dan ook af te leggen.

5 maart 2015 om 10:45

Dalijk ff naar de training vriend!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren