Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fluminense haalt man met jaarsalaris van 10,5 miljoen terug naar Brazilië

Laatste update:
/

Darío Conca keert na tweeënhalf jaar terug bij Fluminense. De dertigjarige middenvelder vertrok in 2011 naar Guangzhou Evergrande en hielp die club dit seizoen aan de treble. De Chinezen werden landskampioen, pakten de beker en wonnen de Aziatische Champions League. De Argentijn maakt nu gebruik van zijn transfervrije status en gaat opnieuw aan de slag in Rio de Janeiro.

Flu werd vorig seizoen kampioen, maar staat nu met nog drie speelronden voor de boeg net boven de rode streep. Conca wil in beeld blijven bij de bondscoach van Argentinië en gaat daarom weer in de Série A aan de slag. “Ik bedank de president en iedereen die meegeholpen heeft tijdens de onderhandelingen. Ik wil ook de fans bedanken, die mij altijd hebben gesteund. Ik ben blij om terug te zijn bij Fluminense”, laat Conca via het digitale thuis van de Braziliaanse club weten.

Conca, die zijn debuut voor het eerste elftal van Argentinië overigens nog moet maken, werd in 2011 wereldnieuws toen hij naar Guangzhou overstapte. De linkspoot werd met een jaarsalaris van 10,5 miljoen euro namelijk de best verdienende speler ter wereld, na Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Afgelopen seizoen kwam de ex-speler van onder meer River Plate tot 14 doelpunten in 26 competitiewedstrijden. In de Champions League trof hij acht keer doel in veertien duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slim gehandeld, wat ik van hem heb gehoord was zeer positief. Maar ik denk niet dat hij mee gaat naar her WK.

Wauw geweldig nieuws voor Flu. Ben benieuwd of zijn kwaliteiten in China vooruit of juist achteruit zijn gegaan.

18 november 2013 om 00:38

Als je daar aan twijfelt wat is er dan bij voorbaat geweldig aan? Als hij meer dan een kwart van zijn oude salaris krijgt lijkt het mij belachelijk

18 november 2013 om 01:12

Omdat Conca een exceptionele, sensationele speler is waarvoor mensen graag naar het stadion komen. Heeft het in zijn vorige periode ook al niet onverdienstelijk gedaan dacht ik zo. Dus geweldig nieuws voor de fans van Flu.

10,4 miljoen, ik heb niks meer te zeggen

17 november 2013 om 22:56

Heb nog nooit van deze man gehoord

17 november 2013 om 23:03

Speel eens Football Manager, geen onaardige speler hoor :P

17 november 2013 om 23:38

Speel het al sinds 2008 en hem nooit tegengekomen

18 november 2013 om 01:27

Dan heb je echt slechte scouts in dienst...

Oké...2 jaar geleden behoorde hij met 10,4 miljoen bij de top 3 best betaalde spelers ter wereld. Volgens mij komt ie nu niet eens in de top 10 met zo´n salaris! Wat is voetbal aan het veranderen zeg...

17 november 2013 om 23:21

2 jaar geleden zat hij ook niet in de top 3 hoor.

17 november 2013 om 23:32

Volgens dit artikel wel...

Voetbal is idd heel erg aan het veranderen en niet op een positieve manier. Ik ken deze man van naam maar heb hem nog nooit zien spelen. Over z'n kwaliteiten kan ik niet oordelen, maar in 2011 verdiende hij na CR en Messi het hoogste salaris, terwijl hij een relatief onbekende speler was (en is). Pff..

Clubs met nieuw geld en clubs met een bepaald soort voorzitter, overal ter wereld, zijn gewoon de weg kwijt en verzieken het voetbal. In samenwerking met de media, grote bedrijven die als sponsoren fungeren en zaakwaarnemers.

Tsja, het is gewoon een slimme speler, hij wist dat hij voetballend niet de beste was, dus maar even flink cashen in Azie. To be honest, dat zou ik ook doen.

18 november 2013 om 10:56

Jjjjjjj

Die zal wel standbeeld van zijn zaakwaarnemer hebben laten bouwen! Wat een deal zeg.

WAs dan nog 2 jaar gebleven, je had je achterkleinkinderen financieel onafhankelijk kunnen maken.

18 november 2013 om 00:10

Waarom zou een mens druk moeten maken om zijn achterkleinkinderen. Die hebben toch ook handen en voeten? Kunnen ook voor hun eigen geld werken.

18 november 2013 om 00:14

Nou ik denk dat met 30 miljoen euro ook je kleinkinderen binnen zijn, onderschat het niet.. Alleen de rente is al genoeg

18 november 2013 om 00:41

@frank het artikel meldt niet of dat überhaupt een optie was.

10.5 lekker hoor en het is een goeie speler ik gun hem wel om na Brazilië te gaan.

Wie weet heeft ie er nog wel wat premies bijgekregen ook...

Ik volg Guangzhou Evergrande in China toch wel redelijk goed, en vind hem een goede speler. Natuurlijk niet een topspeler als je zou verwachten voor een speler met een salaris van 10,5 miljoen euro, maar toch bij Guangzhou Evergrande deed hij het toch nooit slecht. Scoorde vaak vanuit standaard situaties en verder gewoon een goede nummer '10' die het spel goed verdeeld.

Ik denk dat Fluminense hiermee een goede stap heeft gezet. Conca riep de laatste tijd al vaker dat hij terug wilde naar Fluminense, dus hij was eigenlijk al niet meer te houden.

Hoop daarbij echt dat Fluminense behouden blijft voor de Braziliaanse Serie A, zou echt zonde zijn als ze nog zouden degraderen. Vorig jaar nog kampioen en dan zou je nu degraderen...gelukkig hebben ze een belangrijke wedstrijd van Sao Paulo met 2-1 gewonnen waardoor ze nu weer even wat lucht hebben. Hopelijk kan Fluminense de vijftiende plaats die ze nu hebben behouden en natuurlijk het liefst nog meer stijgen. Fluminense is toch wel een van mijn clubs in Brazilië waar ik graag naar kijk.

Volgens mij was Eto'o best betaalde speler ter wereld met 20 miljoen per jaar bij Anzi.
Drogba en Anelka hebben in China ook zulke salarissen ontvangen van om en bij de 10 miljoen.

Bijna 30 miljoen verdient daar dus. Dat kan 'tellen'!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren