Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fiorentina schakelt Tottenham uit; Van Dijk schlemiel bij Celtic

Laatste update:

Tottenham Hotspur is gestrand in de zestiende finales van de Europa League. De tweevoudig toernooiwinnaar (UEFA Cup) verloor donderdagavond met 2-0 van Fiorentina en dat was na het 1-1 gelijkspel van vorige week niet afdoende. Internazionale rekende na een laat doelpunt af met Celtic (1-0) en Sevilla bleef Borussia Mönchengladbach de baas en won met 2-3.

/

Fiorentina - Tottenham Hotspur 2-0
Mohamed Salah was het meest opvallende figuur in het openingskwartier, want hij liet zich een paar keer goed zien op de linkerflank, al bleef echt doelgevaar uit. In minuut zeventien kreeg zowel Fiorentina als Tottenham een mogelijkheid: een schot van Nacer Chadli werd geblokt en aan de andere kant voorkwam Jan Vertonghen dat Mario Gómez kon scoren. Tottenham drong naarmate de helft vorderde meer aan en had na een halfuur absoluut op voorsprong moeten komen. Roberto Soldado ging met Chadli alleen af op doelman Neto, maar de pass van de Spanjaard was onwaarschijnlijk slecht en daardoor kon Neto het leer oppakken. Tottenham moest in de tweede helft sowieso scoren, maar liep al gauw achter de feiten aan.

Nadat Milan Badelj al een grote kans had gemist, opende Gómez na 54 minuten de score. Federico Fazio leed dom balverlies en als gevolg daarvan kon de Duitser alleen op Hugo Lloris af: 1-0. Mauricio Pochettino greep in en bracht Harry Kane en Andros Townsend binnen de lijnen, maar veel hielp dat niet. De thuisploeg bleef namelijk de bovenliggende partij en verdubbelde twintig minuten voor tijd zelfs de marge. Na een blunder van Vertonghen kon uitblinker Salah van dichtbij scoren: 2-0. De Rode Duivel werd direct naar de kant gehaald en zag hoe zijn medespelers er niet in slaagden om nog wat terug te doen. Tottenham, dat zevende staat in de Premier League, kan zich nu richten op de competitie en de Capital One Cup-finale.

/

Internazionale - Celtic 1-0
Vorige week maakten beide teams er in Glasgow een waar spektakelstuk van, dat in 3-3 eindigde. Bij een gelijkspel met niet al te veel doelpunten zou Internazionale dus in het voordeel zijn en halverwege stond het ook nog 0-0. De Italianen speelden zelfs met een man meer dan the Bhoys, omdat Virgil van Dijk in minuut 37 met zijn tweede geel moest inrukken. De Nederlandse stopper haalde Mauro Icardi neer bij een counter en kon gaan douchen. Tot dat moment hadden Gary Mackay-Steven en Rodrigo Palacio kansen om de score te openen, laten liggen. Na de rode prent voor Van Dijk kregen de Milanezen de overhand en werd Craig Gordon flink onder druk gezet.

De keeper van Celtic redde spectaculair op een kopbal van Icardi en hield ook pogingen van Xherdan Shaqiri en Danilo D’Ambrosio tegen. Na rust bleef Celtic ook ‘gewoon’ overeind zonder Van Dijk en kwam James Forrest erbij (voor John Guidetti), in de hoop dat ene uitdoelpunt te fabriceren. Kris Commons werd met zijn scorend vermogen ook nog van stal gehaald, waarmee er nog meer aanvallende intenties ontstonden. Inter moest zodoende erg blijven oppassen en slaagde er maar niet in, de Schotten op de knieën te krijgen. Of beter gezegd: keeper Gordon bleef de Italianen dwarsbomen. Pas in minuut 88 capituleerde hij op een geweldig schot van Fredy Guarín, die de wedstrijd zo besliste.

/

Mönchengladbach - Sevilla 2-3
Mönchengladbach en Sevilla maakten er een spektakel van op Borussia-Park. De bezoekers lieten vooral zien goed te kunnen counteren. Na acht minuten slingerde Aleix Vidal de bal voor en onder druk van Carlos Bacca werkte Martin Stranzl de bal in zijn eigen doel: 0-1. Die klap kwam hard aan bij die Fohlen, maar zij gaven niet op en kwamen na twintig minuten op gelijke hoogte. Stranzl gaf de bal vanaf links laag voor en na een slimme hakbal van Patrick Herrmann kon Granit Xhaka van dichtbij hard uithalen: 1-1. Zeven minuten later stond het echter weer 1-2: Gladbach leed balverlies op het middenveld en in de tegenaanval scoorde Vitolo na een mooie demarrage.

Daarmee was het nog niet gedaan voor de eerste helft, want Thorgan Hazard schoot na een controle op de borst de 2-2 achter Rico. Mönchengladbach moest er in de tweede helft nog twee maken, maar dat lukte niet. Het team van Lucien Favre ging zelfs voor een tweede keer onderuit tegen de Andalusiërs, want Vitolo tekende tien minuten voor tijd voor de 2-3. Hij werd bediend door Kévin Gameiro en schoof het leer rustig in de verre hoek. Hazard had daarvoor overigens nog de paal geraakt en de Bundesligist eindigde het duel door een tweede gele kaart voor Xhaka met tien man. De Zwitser werd na 69 minuten naar de kleedkamer gestuurd. Het heenduel was in 1-0 voor Sevilla geëindigd.

Beschouw jij Fiorentina als een titelkandidaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Celtic heeft gevochten als leeuwen, tot de zeer onterechte rode kaart ging het gelijk op en had aan beide kanten een goal kunnen vallen. Vanaf de 40e minuut een oneerlijke strijd, gelukkig was Gordon dit keer weer op zijn best. Fraaie goal van Guarin beslist de pot. Interfans proficiat, hopelijk hebben jullie de volgende ronde weer deze scheids...

26 februari 2015 om 21:03

Celtic speelde zeker goed. Respect voor je team man en wat is Gordon goed. Hopelijk haalt Inter hem als Handa vertrekt. En Denayer en Van Dijk zijn ook goede spelers. Veel succes in de competitie bro.

26 februari 2015 om 21:03

het klopt idd dat we de scheids deze keer meehadden maar 9 van de 10 keer heeft inter de scheids tegen. vorig seizoen bijv maar 1 penalty in de serie a gekregen. en zonder die rode kaart had inter denk ik alsnog de volgende ronde gehaald.

27 februari 2015 om 07:44

En dan te bedenken dat Gordon voordat hij naar Celtic kwam 2 jaar niet heeft gekeept. Hij is echt de juiste doelman voor Celtic.

Sorry voor mensen die op hun hart worden getrapt maar vanavond... mensen mensen. Een nieuw absoluut dieptepunt. Fiorentina tegen Spurs. 0 italianen tegen 0 engelsen. Alsjeblieft zeg.

26 februari 2015 om 21:03

Als Chelsea fan heb je nog geluk dat Terry er is, want anders is het ook vaak genoeg geweest dat er 0 Engelsen zouden staan. Zouma speelt de laatste weken i.p.v Cahill, dus telde hem ook niet mee. Bovendien speelde er wel een Brit, ondanks dat het wel beschamend is.

26 februari 2015 om 21:05

Ik weet ook wel hoe de situatie bij Chelsea is en dat hoef jij mij echt niet uit te leggen. Echter, dit is een nieuw dieptepunt. Echt, ongelofelijk gewoon. 0 italianen tegen 0 engelsen..

27 februari 2015 om 05:36

Als je dat zo erg vindt steun dan ook de club die ongeveer symbool staat voor die hele ontwikkeling niet...

26 februari 2015 om 21:05

Inderdaad, treurig om zien, al ben ik trots op onze "italianen" tot zover in de EL, ze houden onze eer hoog en sprokkelen punten voor ons binnen Europa. Nu Roma, Torino en Napoli nog en het is helemaal mooi.

26 februari 2015 om 21:05

Wel 2 Italiaanse invallers bij Fio en 3 Engelse invallers bij Tottenham maar zeer triest ja.

26 februari 2015 om 21:06

Kane speelde niet?

26 februari 2015 om 21:09

Invallers tel ik niet mee.

26 februari 2015 om 21:16

Nee, viel in. Soldado stond basis :0

26 februari 2015 om 21:17

Nee Spurs speelde met een halve B elftal

26 februari 2015 om 21:08

Aquilani viel al snel in bij Fiorentina en dat is toch echt een Italiaan. En Pasqual maar dat was vlak voor tijd dus die tel ik niet mee.

gelukkig wint inter uiteindelijk nog. we speelde best een goede match alleen het afmaken is een groot probleem. icardi had veel pech met die keeper. gelukkig knalt guarin nog een poeier binnen. de toto-spelers hebben nog net geluk gehad. toen campagnaro erin kwam werd k nog best bang. dit seizoen is ie erg matig. hernanes speelde erg goed en kreeg ook verdiend applaus. d'ambrosio is weer terug dus geen campagnaro meer op de flank. alleen mancini mag wel eerder gaan wisselen, want hij wacht veel te lang. nu op naar de loting morgen. ben benieuwd wie eruit gaat komen.

Yes, Fiorentina, Inter, straks ook nog Napoli zijn allen door! En hopelijk ook nog Torino. Dan zijn alle Italiaanse teams door, wat schitterend is! Inter was vandaag heer en meester ook al speelde Celtic met 11 man. Inter verdiend door! En aub Inter mag van mij Icardi echt verkopen hoor, loopt er echt bij of hij heeft al alles bereikt. Er lopen wel betere spitsen dan hem rond hoor. Hij is zeker niet onvervangbaar. En Hernanes moet meer speeltijd krijgen net als Kova. Verkoop Kuzamnovic, Dodo terugsturen naar AS Roma, Jonathan, Campagnaro, Handanovic (als er een goed bod komt), Ranocchia, Nagatomo mogen allen van mij weg. Maar nu is het feest natuurlijk, Forza Inter EN Zondag Fiorentina Thuis Winnen.

Spurs die weer niet presteren in de Europa League. Ja, de league cup is aankomende zondag maar dit is wel hun beste kans om de CL in te gaan door de EL te winnen. Spurs heeft namelijk best een redelijke selectie en hadden ook ver kunnen komen. Helaas.

Celtic - Inter was vorige week zo'n mooie pot en krijgen dan zo'n kluns van een scheids die meer gele kaarten verzameld als Makkelie en de hele pot doodfluit de eerste helfd. Zonde want ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd en had weer een leuke pot kunnen worden.

Strijdend ten onder. Wat een vies spelletje speelde Sevilla daar zeg! Echt sneu gewoon. Nu vol concentreren op de Bundesliga en de Deutsche Pokal. Volgend jaar Champions League!

27 februari 2015 om 00:54

Ik hoop het niet. Gladbach heeft niks in de CL te zoeken. Zagen we al in de voorronde 2 jaar geleden en ook in de EL. Bayern,wolfsburg,schalke,leverkusen en Dortmund zijn gelukkig voor de germans altijd zekerheidjes

Gomez gescoord?! Dan kunnen we weer : http://youtu.be/7J5UjOL_2KI

Een heerlijk begin van de avond voor de Serie A! Fiorentina heel knap gewonnen, gelukkig doet Inter ook wat het moest doen. Nu nog hopen dat Torino voor een stunt kan zorgen, en Roma ook doorgaat. Napoli is natuurlijk al in principe door. Avanti Serie A!

26 februari 2015 om 21:14

Zou mooi zijn, zeker nu Engeland het zo laat afweten. Juve door in de CL, en 4 of 5 in de EL, daar hoop ik echt op. Seria A!

26 februari 2015 om 21:21

Juventus door in de CL zou ook geweldig zijn inderdaad, ik duim voor jullie over twee weken!

26 februari 2015 om 21:36

Dankjewel amico!

27 februari 2015 om 00:55

Italie moet wel. Ze hebben al een CL-plek verloren. Hopen dat Inter deze EL wint. Spelen er alsnog 4 italianen in de CL

Een heerlijk begin van de avond voor de Serie A! Fiorentina heel knap gewonnen, gelukkig doet Inter ook wat het moest doen. Nu nog hopen dat Torino voor een stunt kan zorgen, en Roma ook doorgaat. Napoli is natuurlijk al in principe door. Avanti Serie A!

De neergang van het Engels voetbal zet zich door.
De sterren van Tottenham stellen in Europa totaal niets voor.
Er zijn hier mensen die beweren dat bvb Eriksen hoger aankan.
Die jongen stelt ook niets voor als het gaat om de knaken.
Hij mag gerust zijn : hij is niet de enige speler van Tottenham die helemaal niets te zoeken heeft in Europa.

Heerlijk! Verdiend door, Tottenham heeft leuk voetbal laten zien maar wij nog beter, vandaag had het qua kansen ook 4-0 kunnen worden.. Nu hopen op een mooie loting. Vandaar overigens Salah weer geweldig, Gomez goed en de hele verdediging inclusief Neto erg sterk. Heerlijke ambiance ook.

Forza Viola!

Overigens stelt de PL niet zo veel voor als iedereen zegt, zijn al lang voorbijgestreefd door de Bl en PD.

En wat te denken van die Belgische spelers die zo overschat worden? Chadli? Dembéle? Vertonghen? Kompany bij City? Nee stelt ook niets voor hoor.

26 februari 2015 om 23:08

Dembele speelde niet eens en Chadli speelde een best degelijke pot vandaag, had zeker kunnen scoren als Soldado die pass goed gaf. Chadli heeft ook al 7 keer gescoord in de PL, dus hij doet het dit seizoen prima. Vertonghen had vandaag echt een off-day, maar speelt vaak gewoon goed en is belangrijk. Kompany speelde in het kampioensjaar van City (aguero scoorde tegen Qpr) geweldig en ook vorig seizoen prima. Dit seizoen is hij niet echt geweldig, maar gewoon een voldoende.

26 februari 2015 om 23:11

Haha kom op man, Kompany laat het altijd afweten in toppers (zie woensdag). Dembéle is echt niet goed en Chadli het zelfde verhaal. Enigste toppers bij Belgie zijn Courtois, Hazard, Witsel, De Bruyne en Naingolan.

26 februari 2015 om 23:26

Kom eens met wat goede argumenten bij Dembélé en Chadli, want nu maak je jezelf alleen maar ongeloofwaardig. Bovendien zit je nu opeens te roepen dat het toppers moeten zijn, en net waren het nog overschatte spelers. Ik wil echt niet beweren dat Chadli en Dembélé toppers zijn, maar het zijn zeker wel goede spelers.

27 februari 2015 om 08:23

Kompany laat het nooit afweten in toppers (zie de heenwedstrijd tegen Chelsea en de uitspraken van Suarz).

Ik volg enkel jou logica nu.

Het voetbal in Engeland, gebakken lucht..

Alle italiaanse ploegen door en juve staat voor italie doet t nu gwn beter dan engeland

Jammer dat Guingamp het niet heeft gered tegen Dinamo Kiev. Nu is alle hoop gevestigt op Monaco en Psg, alleen in de Champions League dan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren