Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'FIFA richt pijlen na Real Madrid ook op topclubs uit de Premier League'

Laatste update:
/

In navolging van Barcelona en mogelijk ook Real Madrid, moeten ook Arsenal en Chelsea vrezen voor forse sancties van de FIFA. De twee Londense clubs komen volgens de Spaanse krant AS in aanmerking voor een tijdelijk transferverbod. Zij zouden de regels met betrekking tot het binnenhalen van jeugdspelers hebben overtreden.

Barcelona werd eerder al gestraft door de wereldvoetbalbond en mocht daardoor twee transferperiodes geen nieuwe spelers aantrekken. De club deed dat overigens wel, maar de aangekochte Aleix Vidal en Arda Turan zijn pas vanaf januari 2016 inzetbaar. Deze week kwam naar buiten dat ook Real Madrid moet vrezen voor een dergelijke maatregel. Ook stadsgenoot Atlético zou zich zorgen moeten maken, schreef El Mundo Deportivo.

Nu dreigen dus ook de twee topclubs uit de Premier League op de blaren te moeten zitten voor het ongeoorloofd aantrekken van talentvolle jeugdspelers. Daarnaast zou de FIFA bezig zijn met onderzoeken in zowel Duitsland als Italië. Ook daar zullen binnen afzienbare tijd straffen worden uitgedeeld, schrijft AS.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 november 2015 om 14:06

Ja, aanpakken die kinderen die hebben lopen lullen. Echt onwijs ondankbaar dit.

Nee, zonder dollen. Iedere club moet aangepakt worden die de regels overtreed, simpel zat.

29 november 2015 om 20:35

Haha mooie reactie..

30 november 2015 om 07:33

Arsenal heeft op zich wel heel vaak jonge talenten opgepikt tussen de 12 en 16.. Liverpool ook trouwens. Dus een straf is niet gek

Oh wat waren veel fans van andere clubs toch geschokt over het "smerige" beleid van Barcelona. De kinderhandel. Hoe mes que un club toch wel enorme bullshit bleek te zijn. En ja, ook jullie, Arsenal en Chelsea fans. Dit is dan toch prachtig?

29 november 2015 om 13:52

Het is toch ook meer dan een club? Voor sommige mensen is het hun hele leven. Maar de club had kennelijk ook een crimineel kantje

29 november 2015 om 15:25

Crimineel?😂 dat is wel onzin man. Regels overtreden is niet per direct crimineel, of is te hard rijden dan ook crimineel.. Veel kinderen hebben juist een kans gekregen in La Masia om te voetballen, en een opleiding te krijgen die maatschappelijk ook goed is.

29 november 2015 om 14:01

Kinderhandel? Ze krijgen zoveel geld op zo'n jonge leeftijd en hun vader en moeder krijgen ook een baan en een huis. Er wordt zelfs les gegeven op het Arsenal trainingscomplex. Wat moeten wij medelijden hebben met die spelers zeg....

29 november 2015 om 14:21

Precies. Dat gebeurd ook bij La Masia. Nog meer zelfs. En toch waren het juist, misschien omdat het er gewoon heel veel zijn op Voetbalzone, de Arsenal fans die voorop liepen om er schande van te spreken. Zoek de topics maar op.

29 november 2015 om 14:32

Arsenal fans juist niet omdat Arsenal bekend staat dat ze zoveel jeugdspelers kopen.

29 november 2015 om 14:02

Als anderen dezelfde zouden doen, dat pleit Barcelona niet vrij. Mes que en club is natuurlijk ook grote onzin sinds de naam van een dictatuur op het shirt van Barcelona is gezet. Die kritiek speelt overigens zelf ook binnen de club.

29 november 2015 om 17:43

Nu de belastingfraude nog mes que un clubb.

Die sketchy handel met jeugdspelers, en for what? De clubs halen er helemaal geen profijt uit. Chelsea heeft nog wel wat verdiend maar ze hebben dat geld helemaal niet nodig... Waar zijn ze dan mee bezig?

29 november 2015 om 14:22

Hoe bedoel je de clubs halen er geen profijt van? Bij Chelsea misschien. Bij Arsenal hebben we met Bellerin, Gibbs, Coquelin, Wilshere en zelfs Szczesny spelers die vanaf de jeugd doorstroomden

29 november 2015 om 15:17

Hmm ja dat is waar.

Moet dit een straf voorstellen? We weten in ieder geval waar we aan toe zijn. Geen valse beloften.

Dus als ik het goed begrijp komt deze straf door het binnenhalen van jeugdspelers? Het heeft dus niks te maken met aankopen als Ozil en Sanchez? Maar nu kunnen ze ipv jeugdspelers ook geen first team players meer kopen. Arsenal doet het in Europa bijv al helemaal niet goed en straks kunnen ze ook geen aankopen doen (mochten ze nog doorgaan in de CL). En hetzelfde geldt voor Chelsea. Die hebben echt wat nieuwe spelers nodig om wat meer energie in het huidige team te krijgen. Als ze nu een transferban krijgen is dat erg pijnlijk.

29 november 2015 om 14:05

Als Chelsea supporter zou ik er wel blij mee zijn, moet er wel jeugd toegepast worden. Alleen zal het eerder zo zijn dat de periode voor de ban in gaat, alles al voor de komende tijd ingekocht word.

Transferverbod zou niet erg zijn voor Arsenal. Ze kopen toch nooit

29 november 2015 om 14:21

Mwoah, transferverbod vanaf september zou niet erg zijn denk ik. In de zomer is er nog wel wat nodig, anders hebben we volgend jaar Arteta en Flamini nog nodig...

Het had niet veel te maken met dat het barca was maar het ging meer om het feit dat ze vonden dat zij niks verkeerds hadden gedaan en dat de regels maar aangepast moesten worden. Als andere clubs zich ook schuldig hebben gemaakt aan deze praktijken dan moeten die ook gestraft worden

Arsenal doet toch niet aan transfers. Dus een transfer verbod zou geen probleem zijn.

Sinds wanneer heeft een Spaanse medium zoiets voorspelt over een buitenlandse club? Nooit. Ik neem dit niet serieus omdat Arsenal spelers rond de 16 jaar contracteert. En dat mag gewoon.

29 november 2015 om 14:15

Iedereen weet dat Wenger een kerker bezit vol met kids.

29 november 2015 om 14:16

Dat mag in Engeland gewoon ja.

29 november 2015 om 14:25

Niet alleen in Engeland maar in de Europese Unie.

29 november 2015 om 14:33

Nee, dat mag dus niet. Dat is waarom Cesc naar Engeland gehaald kon worden voor een fooi, hij had nog geen profcontract, enkel een jeugdcontract. Dat kan in Spanje pas vanaf 18 een profcontract worden volgens mij.

29 november 2015 om 14:32

De grote Engelse clubs zijn tegelijk met de grote Spaanse clubs onderzocht, en daar kwam niets uit. En je mag jonge spelers halen, zolang het papierwerk maar in orde is. En Arsenal trekt in principe geen buitenlandse jeugdspelers van onder de 16 aan, de enige die ik weet is Xavi Pleguezuelo, het jongere broertje van Julio Pleguezuelo die in de U21 van Arsenal speelt. En dan heb je nog spelers met een dubbele nationaliteit, zoals Aygei-Tabi, die voorlopig heeft gekozen voor Ierland, maar geboren is in London en Ivoriaanse ouders heeft. En Marciniak, die de Poolse nationaliteit heeft, en geboren is in London. De enige die ik kan bedenken verder is Kamara, die is geboren in Finland en heeft de Finse nationaliteit, en ik heb geen idee wanneer die bij Arsenal is gaan spelen.
En papierwerk kun je zeker wel overlaten aan Dick Law.

Kan iemand even uitleggen wat die regels zijn en op welke manier de genoemde clubs ze hebben overtreden? Het artikel is best wel incompleet.

De Fifa zou beter is een onderzoek naar zichzelf moeten doen samen met de Uefa in plaats van clubs lastig vallen die gewoon bezig zijn met hun toekomst en economische zaken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren