Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FIFA maakt bekend welke drie prachtgoals kans maken op Puskás Award

Laatste update:

Kylian Mbappé, Lionel Messi en Erling Braut Haaland zijn de drie kanshebbers om door de FIFA te worden uitgeroepen tot beste voetballer van het jaar. Ondertussen maken Julio Enciso, Guilherme Madruga of Nuno Santos kans om de Puskás Award – de prijs voor ‘mooiste doelpunt’ – in de wacht te slepen. Op 15 januari 2024 wordt de winnaar bekendgemaakt.

Voor de nominaties is gekeken naar de prestaties van 19 december 2022 tot en met 20 augustus 2023. Daarom is vooral de nominatie van Messi enigszins verrassend. De Argentijn won eind vorig jaar weliswaar de wereldtitel met Argentinië, maar dat was vlak voor 19 december. Met Paris Saint-Germain werd hij afgelopen seizoen wel landskampioen, alvorens hij afgelopen zomer naar het Amerikaanse Inter Miami vertrok.

Mbappé was in het afgelopen jaar van grote waarde voor zowel PSG als Frankrijk. Met de club uit de Franse hoofdstad werd hij – net als Messi – landskampioen en daarnaast kroonde hij zich tot topscorer van de Ligue 1. Ondertussen speelde hij bij het Franse elftal met negen goals en zeven assists een belangrijke rol in de kwalificatie voor het EK in Duitsland volgend jaar.

Haaland brak meerdere record en won met Manchester City de ‘treble’: de Champions League, landstitel én FA Cup. Daarmee is ook zijn nominatie weinig verrassend te noemen. Messi won de prijs vorig jaar, terwijl Mbappé en Haaland nog nooit door de FIFA tot beste voetballer van de wereld werden uitgeroepen.

Puskás Award
Enciso, Madruga en Nuno Santos maken dus kans op de prijs voor mooiste doelpunt van het afgelopen jaar. Enciso maakte in mei een fraaie goal door namens Brighton & Hove Albion tegen Manchester City de bal van een kleine 25 meter in de kruising te schieten, na een lange aanval.

Madruga trof doel met een prachtige omhaal vanaf een meter of twintig, namens Botafogo in de Braziliaanse Serie B. Nuno Santos maakte zijn goal in maart, toen hij de bal tijdens Sporting Portugal – Boavista achter het standbeen knap in de bovenhoek schoot.

Vrouwen
Ook bij de vrouwen wordt er op 15 januari een beste speler van het jaar gekozen. Aitana Bonmatí (FC Barcelona & Spanje), Jennifer Hermoso (Pachuca & Spanje) en Linda Caicedo (Real Madrid & Colombia) zijn daar de drie kanshebbers.

Welk doelpunt vind jij het mooist? De goal van...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 december 2023 om 19:36

Tot augustus 2023

Nuno Santos, een omhaal en een afstandschot vind ik niet heel speciaal, al zaten ze er lekker in

Alle drie niet echt heel bijzonder als je het mij vraagt...

14 december 2023 om 19:47

Een omhaal van buiten de 16 en een schot achter standbeen in de haak. Als dat al niet meer bijzonder is dan leg je de lat wel heel erg hoog hahah!

14 december 2023 om 20:15

tommie doet dat iedere week op de training

Als Messi dit ook wint terwijl het wk niet eens mee telt kunnen ze al de prijs uitreikingen wel stoppen. Of zijn er zelfs nu nog die-hard Messi fans die hem echt de beste vonden vanaf de periode na het wk tot nu. Ik vind het zelfs lachwekkend dat hij bij de top 3 zit.

14 december 2023 om 19:53

Als ‘die-hard Messi fan’ vind ik hem momenteel niet meer de beste neen. De MLS is ook al een poos afgelopen.
Gezien de periode waarop men zich baseert, hoort Messi hier niet thuis en is het inderdaad ‘lachwekkend’ dat hij in de top 3 zit.
Maar het is even lachwekkend dat hij pas 5de werd in het jaar dat Modric de Ballon d’or won, gezien de statistieken die Messi toen kon voorleggen.

14 december 2023 om 19:55

Dat jaar dat Ronaldo de ballon d or moest winnen bedoel je?

15 december 2023 om 01:05

Haha Erik

14 december 2023 om 19:54

Media is lachwekkend. Vooral de media in het westen met hun eigen agenda. Dat Messi hiervoor genomineerd is bizar, en niet opmerkelijk.

14 december 2023 om 20:17

Argentinië ligt in het zuiden

Saibari zit er volgend jaar misschien wel tussen met die wereldgoal tegen Sevilla.

14 december 2023 om 20:09

Ik denk persoonlijk die van garnacho. Hoewel er natuurlijk nog veel goals gescoord gaan worden

14 december 2023 om 21:04

Was blijkbaar niet eens top 3 doelpunten van die speelronde..

Eerste is een echte perfecte teamgoal...die prijs mogen ze ook wel eens gaan uitreiken in een teamsport.

Beste speler was Haaland, Daarna Rodri en daarna een willekeurige speler die in vorm was.

Madrugaaaaa!! Een omhaal van die afstand, hoe haal je het in je hoofd! En dan zo hard de kruising in schieten, dan verdien je de Puskas!

Die van Nuno Santos is het meest origineel. Daarom vanwege de originaliteit de meest bijzondere van de overigens alle drie erg mooi goals.

Eigenlijk hoop ik stiekem dat Messi deze wint, word het alleen maar duidelijker hoeveel streepjes hij voor heeft op andere spelers bij organisaties als de Fifa. Zelfde verhaal met de Ballon dor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren