Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'FIFA betaalde Ierse bond vijf miljoen na veelbesproken handsbal Henry'

Laatste update:

Volgens de Ierse versie van The Sun heeft de FIFA de Ierse voetbalbond (FAI) in 2009 grif betaald om het veelbesproken handsbalincident van Thierry Henry te laten rusten. De Fransman maakte in een play-offwedstrijd om plaatsing voor het WK in Zuid-Afrika een handsbal in de vijandelijke zestien, waarna hij William Gallas in staat stelde om de beslissende treffer te maken. Die goal had echter nooit goedgekeurd mogen worden.

/

Het voorval leidde dan ook tot veel consternatie, met name in Ierland, dat zich bestolen voelde en de FIFA om uitleg vroeg. De wereldvoetbalbond besloot vervolgens om actie te ondernemen en betaalde de FAI vijf miljoen euro om de 'onvrede' tussen beide organisaties weg te nemen, zo schrijft The Irish Sun op zondag.

In de desbetreffende play-off won Frankrijk het eerste duel in Dublin met 0-1, maar the Boys in Green verrasten door in het Stade de France een 0-1 stand over de grens van negentig minuten te slepen. Na dertien minuten in de verlenging werkte Gallas van dichtbij de bevrijdende 1-1 binnen, waardoor Frankrijk alsnog een WK-ticket bemachtigde. Les Bleus stelden op het toernooi in Afrika echter hevig teleur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat handje klap, niet word bestraft als handsbal!

Ow wauw, dit zag ik niet aankomen. Denk toch dat ze liever door wouden gaan dan die 5miljoen.

13 juli 2014 om 11:39

Ja miss hadden ze wel liever door gegaan maar als je nu al zie nederland krijg 2 miljoen omdat ze 3de zijn geworden ik denk niet dat ierland zo ver had gekomen.

Dus aan de andere kant zijn ze er miss ook wel tevreden over omdat zei nu denken wij hebben in ieder geval 5 miljoen binnen en doen niet eens mee aan het wk.

Al had het voor de spelers een mooie ervaring geweest natuurlijk.

13 juli 2014 om 11:45

nederland kreeg 17 miljoen,tusssen plaats 3 en 4 zat 2 miljoen verschil

13 juli 2014 om 11:48

De Knvb krijgt van de Fifa in totaal 17 miljoen overgemaakt voor de deelname en de prestaties op het Wk.
Het is niet aannemelijk dat Ierland een hoger bedrag dan de vijf miljoen bij elkaar gespeeld zou hebben, dus de tevredenheid bij de penningmeester is begrijpelijk. Er zal echter geen speler en geen fan zijn die hier zijn handtekening onder gezet zou hebben.

13 juli 2014 om 12:21

Mijn complimenten, Fier en Koen.
Pas in de kwart finale speelde de Knvb quitte. Bij uitschakeling in de eerste ronde blijf je als nationale bond met miljoenenkosten zitten.
Het kan goed zijn voor de economie van een land, maar als nationale bond 5 miljoen netto overhouden voelt net alsof je de kwartfinales hebt overleeft.

13 juli 2014 om 15:00

17 miljoen?! Iedereen een miljoen!

13 juli 2014 om 15:00

Een euro*

13 juli 2014 om 11:53

Alleen is het helemaal niet zeker of ze door zouden gaan he... Het gaat alleen om dat ze protest zouden aantekenen en niet de media zouden opzoeken en dergelijke.

13 juli 2014 om 12:11

Ierland was echt niet beter ofzo. Het is ook niet zo dat Ierland bij die stand door zou gaan.
Bij het overspelen van die wedstrijd zou Frankrijk er waarschijnlijk ook nog eens ruim overheen gaan.

13 juli 2014 om 13:13

Als, Als

Feit blijft dat Ierland in die wedstrijd bestolen is. Het gaat er niet om dat Frankkrijk 9 van de 10 wedstrijden zou winnen. Het gaat om die ene wedstrijd die Ierland had kunnen winnen, als je dan door een dwaling het mis loopt, das pas zuur.

Laat Platini dat uit eigen zak betalen.

Ja, ik weet dat hij van de Uefa is, maar hij heeft vast ook wel wat zeggenschap in de Fifa.

13 juli 2014 om 13:53

Fifa heeft toch 1 mijard als reserve. Dus maak je om die 5 miljoen maar geen zorgen. En Frankrijk zou graag die 5 miljoen betalen om mee te mogen doen met een wereldkampioenschap.

Lol document is te oud om te reageren? Heel me tekst voor niks getypt...

Mosterd na de maaltijd! Deelname aan het WK had veel meer op kunnen leveren voor Ierland. Daarnaast werd een hele natie onterecht teleurgesteld. Een van de grootste scheidsrechterlijke dwalingen in het voetbal ooit!

13 juli 2014 om 11:55

Ja maar wie zegt dat ze anders wel op het WK zouden hebben gespeeld? Ik kan me moeilijk voorstellen dat de FIFA zoiets terugdraait als de Ierse bond protesteerd zou hebben.

14 juli 2014 om 00:31

Ze hadden sowieso niet op het WK gespeeld. Protest was kansloos geweest, aangezien beslissingen van de scheidsrechter bindend zijn (staat gewoon in de internationale spelregels die elke bond ook moet overnemen).

In dit geval had de Ierse bond dan de beslissing van de scheidsrechter om het doelpunt goed te keuren aan moeten vechten, maar op basis van dat artikel in de spelregels had het protest daarom ook verworpen moeten worden. Ierland was dus kansloos geweest.

Miniem doekje voor het bloeden. Ierland krijgt al niet vaak de kans om op een groot toernooi aanwezig te zijn en dan werd het ook nog op die manier door hun neus geboord. Gelukkig kunnen ze voortaan makkelijker naar een E.k. dan voorheen.

Is dat ook wat een WK oplevert als je mee mag doen? Anders is het toch een erg laag bedrag..
Die 5 miljoen verdienen ze waarschijnlijk makkelijk terug aan reclame die in Frankrijk wordt vertoond.

13 juli 2014 om 11:50

En wat denk je van de binnenlandse economie? Hier in Nederland draaiden de supermarkten top omzet en de kroegen en de pleinen puilden uit tijdens de wedstrijden. Ierland krijgt hier gewoon een belachelijke fooi! Startgeld voor het WK lag volgens mij al hoger.

Bizar dat hier een schadevergoeding voor wordt betaald. Wat kan de Fifa er aan doen dat de scheidsrechter die handsbal niet zag? Waarom compenseren voor iets dat 'part of the game' is? Wat had Ierland kunnen doen? Die wedstrijd zou nooit opnieuw gespeeld worden, hoe vervelend ook. Als de Fifa door blijft gaan met dit soort bedragen uit te keren na vergissingen van scheidsrechters lijkt me het argument dat video-scheidsrechters te duur zijn verleden tijd.

Dan mag Bosnië ook wel vergoeding krijgen voor het mislopen van het EK 2012 door een arbitrale dwaling in de wedstrijd tegen Frankrijk.

13 juli 2014 om 12:20

je kon hem geven, dat been zat toen tussen de benen van die Bosniër.

vijf miljoen... een deelname aan een wk is onbetaalbaar en dat terwijl een deelname meer oplevert dan vijf miljoen. zeker voor Ierland die al niet vaak meedoen aan een eindtoernooi.

Haha, gewoon een soort van zwijggeld.. In plaats van hier wat aan te doen en in de toekomst oplossingen te bedenken gewoon zwijggeld betalen aan een land. Nee top, dat Fifa.

Zo zie je maar, van omkoping zijn ze niet vreemd bij de Fifa....

Dus indirect zeg je als Fifa sorry door zwijggeld te betalen omdat je het gebruik van technologische hulpmiddelen blijft tegenhouden. Walgelijk echt waar!

Welk voordeel hebben al die voetbalgekke supporters hier bij dan?
Nee, de uitschakeling van Ierland door Frankrijk was echt te walgelijk voor woorden.
Nu had ik al niet veel op met die chauvinistische Fransen en sinds dat incident gun ik ze sowieso helemaal niks meer. Wat dat betreft heb ik me wel vermaakt in Zuid-Afrika en nu ook in Brazilië na de roemloze uitschakeling.

Zoveelste voorbeeld dat een videoscheids absolute noodzaak is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren