Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord weigert kapitaalinjectie van vijftig miljoen euro

Laatste update:

Feyenoord heeft een bedrag van vijftig miljoen euro geweigerd, zo meldt Voetbal International. Het weekblad heeft stukken in handen waaruit blijkt dat Aat van Herk, een Rotterdamse miljardair die in de Quote 500 staat, vijftig miljoen euro in de club wilde stoppen. Dat geld kon gebruikt worden om De Kuip en daarna ook spelers te kopen.

Het bedrag van vijftig miljoen euro werd in mei vorig jaar aangeboden aan Feyenoord, zo blijkt uit een presentatie die circuleert bij de Vrienden van Feyenoord en nu in handen is van Voetbal International. Van Herk bood vijftig miljoen euro aan de Eredivisionist om De Kuip weer in eigen handen te krijgen. Het stadion is door Feyenoord onderpand ingezet voor een overbruggingsfinanciering van Goldman Sachs, waar Feyenoord zich met het geld uit zou kunnen kopen.

Van Herk hoefde met nadruk geen aandelen of zeggenschap terug voor het geld, maar eiste wel dat Feyenoord het stadion ermee zou terugkopen. Het geld dat dan nog over zou blijven, zou de club mogen gebruiken om de selectie mee te versterken en om achterstallig onderhoud van het stadion aan te pakken. Van Herk ziet geen heil in de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord, iets dat door de miljardair eerder 'een kansloos project' werd genoemd. Ook zou Van Herk willen voorkomen dat Feyenoord in Amerikaanse handen valt, waarover al tijden geruchten gaan.

De berichtgeving wordt aan Voetbal International bevestigd door een van de personen die aanwezig was bij de presentatie van de aanbieding. De anonieme aanwezige bevestigt dat ook Mark Koevermans, de algemeen directeur van Feyenoord, daarbij was. "Fijn dat jullie bronnenonderzoek doen. Ik zat daar inderdaad bij en Feyenoord zei inderdaad nee tegen de vijftig miljoen van Van Herk, ik keek dan ook raar op toen ik Koevermans van de week hoorde zeggen dat hij dat plan niet kent. Hij zat er zelf namelijk bij."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die weet waarom ze dit weigeren? Omdat die mensen te veel macht dan krijgen binnen de club of?

26 maart 2021 om 20:45

Omdat bepaalde mensen geen zin hebben in weer een discussie omtrent het stadion. Het is tijd om vooruit te kijken richting Feyenoord City, de Kuip is historie maar met historie alleen kom je niet terug aan de top.

26 maart 2021 om 20:53

Alleen wordt er niet vooruitgekeken richting Feyenoord City. Er wordt geld gestoken in dat project zonder dat er enige vooruitgang wordt geboekt. Mensen zijn voor renovatie van De Kuip, omdat al lang is aangetoond dat dat ook een goede mogelijkheid is waarbij meer geld verdiend kan worden. Er heerst frustratie onder supporters omdat die mogelijkheden niet eens overwogen worden

26 maart 2021 om 21:17

En hoe gaan ze dat geld bij elkaar krijgen? Dat lukten de partijen niet eens zonder corona, laat staan met. Iedere investeerder wil rendement zien en zeker de investeerders die de bedragen moeten investeren die de partijen verbonden aan dat project willen zien.

26 maart 2021 om 22:21

Ze moeten gewoon lekker de kuip gaan verbouwen. Ik zou het echt zonde vinden als ze daaruit weg zouden gaan.

27 maart 2021 om 13:06

Bobik
"mensen zijn voor renovatie van De Kuip, omdat al lang is aangetoond dat dat ook een goede mogelijkheid is waarbij meer geld verdiend kan worden."

Het hele gedoe rond die mogelijke renovatie van De Kuip is echt funest voor de groeimogelijkheden van Feyenoord. Het klopt misschien wat jij zegt, dat er (meer) geld verdiend kan worden (dan nu), maar het grote punt is dat Feyenoord daarmee niet of nauwelijks een volgende stap kan zetten en zich weer structureel kan gaan meten met PSV en Ajax. Bovendien is nu weer De Kuip renoveren pure korte termijn beleid. In feite sta je dan over tien tot twaalf jaar weer op exact hetzelfde punt als waar je nu staat. En wat doe je dán?

Wat dat betreft vind ik dit hele plan van die vijftig miljoen ook een beetje een losse flodder. Want dat plan dat voorziet al helemaal niet in die boordnodige renovatie van De Kuip. Feitelijk gaat het puur om het afbetalen van de bank zodat het stadion weer pandvrij gemaakt wordt, een paar likjes verf en investering van wat over blijft in de groep. Even snel rekenen, dat wordt dus wellicht hooguit 20 miljoen aan nieuwe spelers maar wel nog steeds een Kuip dat een fantastische historie en sfeer ademt, maar dat gewoon hopeloos verouderd is, totaal niet voldoet aan de eisen van deze tijd en dat de eindtijd van zijn levenscyclus wel bereikt heeft. Wát zou Feyenoord dáár exact mee opschieten? Heel erg weinig, in mijn ogen. Zet in op die broodnodige sprong voorwaarts!

26 maart 2021 om 20:55

Als ik het goed begrijp wilt Feyenoord een nieuw stadion. Deze meneer gaf aan dat het geld besteedt moest worden om de Kuip te kopen.

26 maart 2021 om 21:07

Als de directie het zou accepteren dan zouden ze direct ook van het plan van Feyenoord City afzien. Dat wil de directie nog niet.

26 maart 2021 om 21:15

Als je dit aanpakt, moeten al die plannen betreft het nieuwe stadion de ijskast in. Dat kan niet, want er is al veel geld en tijd geinvesteerd in de plannen. Dat kun je niet zomaar weer afzeggen.

27 maart 2021 om 04:32

Dat er veel geld in is geïnvesteerd is geen reden om nog meer te besteden. Liever ten halve gekeerd...

Los van wat de beslissing wordt, ik hoop dat er snel duidelijkheid komt.

26 maart 2021 om 21:23

Dat Feyenoord dit niet wilt zal vooral te maken hebben met het Feyenoord City plan. Als de dit zouden doen en dat plan wordt doorgezet, dan zitten ze straks opgescheept met 2 stadions en dat zou gewoonweg veel te veel jaarlijkse kosten opleveren.

26 maart 2021 om 22:21

Omdat deze altijd met rente terugbetaald moet worden . Investeringsmaatschappijen doen niet aan liefdadigheid maar willen die 50 miljoen met rente terugverdienen met als onderpand, de Kuip.

26 maart 2021 om 22:53

@Janta
Als je het stuk had gelezen dan had je jezelf deze domme reactie kunnen besparen. Er is geen sprake van een investeringsmaatschappij en de Kuip is al in onderpand gegeven. Deze man wil de Kuip juist terugkopen. Msn man man.....

Wat een baas die Herk! Hoeft er niets voor terug, alleen dat Feyenoord de Kuip volledig eigendom maakt, waar ze alleen maar beter van worden! Veel andere zouden aandelen of iets willen,Topgozer!

26 maart 2021 om 20:50

Topdeal zou je zeggen, helaas denken ze bij feyenoord daar anders over.

26 maart 2021 om 21:56

Dan Sparta maar sterker maken. De oudste betaald voetbal club. En de enige echte in Rotterdam :-)

26 maart 2021 om 20:52

Waarom zou Feyenoord het dan afwijzen? En mensen die gewoon 50 miljoen weggeven zonder daar iets zelf voor terug te willen? Daar word ik toch sceptisch van.

26 maart 2021 om 20:57

Het is een Rotterdamse miljardair. Wat hij ervoor terug wil is het feit dat hij Feyenoord helpt

26 maart 2021 om 21:00

De beste man heeft MS, is feyenoord-fan en heeft zelf miljarden. Voor hem is 50 miljoen om zijn cluppie (in zijn ogen) de goede kant op te helpen wellicht best een goedkoop project. Iets wat hem meer levensvreugde kan opleveren dan het weer te investeren in een zielloos project. Het is uiteraard speculeren, maar in mijn ogen best geloofwaardig.

26 maart 2021 om 21:03

Omdat de Feyenoord leiding vol gaat voor een nieuw stadion. Dit geld is vooral bestemd om in de Kuip te steken begrijp ik. Als hij had gezegd 50 miljoen in het nieuwe stadion te steken was het maar al te graag aangenomen.

26 maart 2021 om 21:14

Omdat Feyenoord en Rotterdam al veel geld hebben gespendeerd in de voorbereidingen op dat nieuwe stadion. Dat zou je dan in de ijskast moeten zetten met alle gevolgen van dien. In dat opzicht is het niet vreemd dat ze dat dan afwijzen, maar anderzijds kun je je afvragen of dat Feyenoord City uberhaupt haalbaar is. Investeerders waren al heel moeilijk te vinden en corona heeft die kansen ongetwijfeld doen slinken. Ook denk ik nog steeds dat er veel meer haken en ogen aan dat hele plan zitten dan tot nog toe naar buiten is gebracht. Je kunt niet zomaar een hypermodern stadion neerzetten voor onder andere een club die eigenlijk weinig centen inbrengt, maar wel maximaal profiteert.

26 maart 2021 om 20:58

Nieuw stadion is er juist voor progressie. Straks blijf je weer 20 jaar hangen in de kuip. Ik denk dat die 50 miljoen nu niet opweegt tegenover straks 20 jaar stagnatie. Of feyenoord city een succes gaat worden zal de toekomst uit moeten wijzen, maar in de huidige situatie blijf je rond plek 3 bungelen in de toekomst en kan je sowieso niet concureren met Ajax en psv.

26 maart 2021 om 21:01

En wat gaan een gloednieuw stadion doen aan de resultaten?

26 maart 2021 om 21:08

Daar krijgen we grotere doelen

26 maart 2021 om 21:11

Maar dat moet wel rendabel zijn. Feyenoord moet eens naar zichzelf kijken in plaats van naar Ajax en Psv, want dat is wat ze opbreekt. Krampachtig blijven volgen door elke cent uit te geven aan korte termijn beleid. De club is inmiddels alweer jaren gezond en die opleiding en scouting is nog lang niet naar behoren voor een club van dat formaat. Dan kun je gerust stellen dat die aspecten ook in de afgelopen jaren ernstig verwaarloosd zijn. Daarnaast blijf ik m'n twijfels houden in dat megalomane project.

26 maart 2021 om 21:12

Een nieuw stadion is leuk. Een nieuw stadion van 444 miljoen is gewoon geschift voor een club als Feyenoord. Het individu dat denkt dat Feyenoord zelfs maar een fractie van een dergelijke kostprijs kan dragen, staat volledig los van de realiteit.

26 maart 2021 om 21:12

Een nieuw stadion is niet per definitie een sleutel tot succes. Zie Arsenal, bv. Je hebt daar veel meer voor nodig. Maar ik hoor graag waarom een nieuw stadion wel de sleutel is tot succes.

26 maart 2021 om 21:14

Het nieuwe stadion brengt jaarlijks meer geld op. Als Feyenoord er elk jaar 20 miljoen extra krijgt is dat weer extra geld in de jeugd opleiding of een a twee extra spelers aantrekken. Dan hoeven ze niet een Pratto meer transfervrij te halen. Dus ja zitten wel degelijk voordelen aan voor Feyenoord. Plus je kijkt naar de toekomst en kunt het stadion daar op afstemmen voor nog meer verbouwingen in de toekomst. En de Kuip is daar niet meer geschikt voor lijkt me.

26 maart 2021 om 21:53

En het (Feyenoord City) hoort ook wel een beetje bij het huidige Rotterdam. Een prachtige stad geworden, al zeg ik het zelf!

26 maart 2021 om 21:59

Goed gezien, Zytto, want 50 miljoen is ontzettend nobel en je bent er tijdelijk mee geholpen, maar voor de lange termijn is een ander verhaal. Geen idee of Feyenoord city nog altijd haalbaar is, maar de plannen zijn gemaakt en dan moet je doorpakken. Als het lukt kun je misschien aanhaken, maar dat gaat niet als je in de oude Kuip blijft spelen. Wel triest als blijkt dat Koevermans wel bij dat gesprek was, want waarom zou je daarover liegen ....

26 maart 2021 om 21:16

vgm is het vooral dat die 50 mil er komt als Feyenoord in de kuip blijft. de directie is deadset op het bouwen van Feyenoord City. daar willen ze niet van afwijken en vandaar dat ze nee zeggen. lijkt mij althans.

26 maart 2021 om 23:44

Ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Hebben ze nou alle investeerders voor feye city gevonden of zijn ze nog bezig met zoeken?

27 maart 2021 om 00:22

nog 40 van 444 te gaan is het laatste nieuws

27 maart 2021 om 01:24

Dan kan meneer van Herk als goede Feyenoord fan toch beter zijn wisselgeld in het nieuwe stadion stoppen en zo de club nog veel verder helpen, ik snap werkelijk niet waarom er zoveel weerstand moet zijn, met samenwerking kom je veel verder.

Tja, daardoor zou dat hele plan met betrekking tot dat nieuwe stadion in de ijskast moeten. Dan wordt het toch een lastige deal, aangezien er al aardig wat geld in dat plan is gestopt. Feyenoord brengt zichzelf wel vaak in hele vreemde posities. Hebben ze nou zelf niet door dat het roer volledig om moet? Met het beleid wat ze voeren ga je simpelweg te weinig rendement halen, ongeacht de mogelijkheden op transfermarkt in financieel opzicht.

26 maart 2021 om 21:16

Heb je bij Feyenoord ooit weleens iets makkelijk zien gaan Sirius? Ja, behalve doelpunten weggeven bedoel ik dan Feyenoord en makkelijk gaan niet samen. Er is altijd interne strijd, er is altijd storm en het is verre van makkelijk om Feyenoord supporter te zijn. Het beleid is al tijden om te janken en het is vaak geluk hebben met middelmatige en/of transfervrije aankopen. Succesjes zijn er genoeg te noemen, teleurstellingen ook. Achja, dat houdt het leven leuk zeggen ze dan

29 maart 2021 om 22:21

Toch is het erg jammer, want elke voetballiefhebber ziet de potentie en het fanatisme. Jammer dat er zoveel partijen rond die club zwermen die allemaal denken het beter te weten, allemaal hun eigen belangen vertegenwoordigen, maar er verder niets tegenover kunnen zetten waaruit blijkt dat ze het ook daadwerkelijk beter weten.

Ik ben niet zo een fan van die harde clubsupporters in het algemeen, maar mijn god wat die Rotterdammers allemaal voor Feyenoord hebben gedaan... Beest wel hartverwarmend hoor. Geen enkele groep mensen hebben denk ik zo veel betekend voor een Nederlandse club als de rotterdammers voor Feyenoord.

Als iemand Feyenoord roept denk ik niet aan de club, het voetbal of de spelers, maar aan de fans. Dit heb ik alleen met Feyenoord.

Niet de Kuip maar de supporters maken het een geweldig stadion.

26 maart 2021 om 23:43

Wat een onzin zeg, dit was een jaar terug. Niemand kon beseffen dat we een jaar later nog in deze shit zouden zitten. Daarnaast is het raar om het te accepteren van een willekeurige (vermogende) fan in ruil dat hij even het beleid mag bepalen. Ik geef jullie 50 miljoen maar dan mogen jullie niet meer een nieuwe stadion bouwen.

27 maart 2021 om 00:38

Omdat er al gruwelijk veel tijd en geld geïnvesteerd is in het voortraject?

27 maart 2021 om 13:08

''een fan die dit schijnbaar doet uit de grond van zijn hart''. nee hoor. vandaag is naar buiten gekomen dat hij eigenaar is van flinke stukken grond rondom de huidige kuip en er dus financieel baat bij heeft dat Feyenoord in de kuip blijft. schijnvertoning. het is trouwens niet 50 mil die in Feyenoord gestoken wordt. slechts 7,5 van de 50 miljoen is voor de BVO bestemd. het overige bedrag moet er voor zorgen dat Feyenoord City niet doorgaat (omdat volgens de berekeningen deze ''gulle supporter'' dan 116 miljoen misloopt). Feyenoord zelf zou er niets mee opschieten, sterker nog het zou er op achteruit gaan.

Vindt Feyenoord steeds meer een club worden die zich laat leiden door mensen die gewoon wanbeleid leveren. Vage beslissingen. Inzetten op een stadion die er alleen maar mooi uitziet en voor de rest niks doet voor je selectie en waar je dus niks beter van wordt. Vergane glorie zou je het bijna noemen. Ik zie AZ dus eigenlijk al snel gewoon de 3e club van Nederland worden en Feyenoord moet oppassen dat ze niet een keer failliet gaan. Ik zie ook geen heil in Feyenoord city en het levert nu al continue problemen op. Veel succes Feyenoord fans de komende tijd. Ben benieuwd of jullie ooit nog op niveau komen.

27 maart 2021 om 00:42

zijn wij ooit op ''niveau'' geweest dan sinds 2002? als je de geschiedenis er op na slaat is dit ook gewoon Feyenoord hoor. regelmatige periodes van droogte, eigenlijk al sinds de jaren 40 zie je die trend. en altijd komen we der weer boven, waarna we vrij snel ook weer afglijden. Feyenoord is prachtig maar je hebt der af en toe wel een flink glas alcohol voor nodig om het echt te waarderen.

Heel veel mensen reageren hier op onderbuik gevoelens maar misschien eens even kijken wat hier nog meer achter zit. Want waarom is Aat rancuneus naar Feyenoord? Waarom kwam hij jaren eerder niet over de brug toen Feyenoord hem benaderde? En is het niet raar dat een van dergelijk stuk van mei 2020 nu pas uitlekt midden in de full support campagne? In het Ad staat een heel artikel over deze man en ineens heeft dit zogenaamde steun pakket iets meer weg van een ordinaire belangenverstrengeling en persoonlijke kwestie.Ik weet er nog niet het beste van en Aat zal ook zijn punten hebben maar ik ga dit wel even uitzoeken.

Is er een echte Rotterdammer die geld wil schenken zonder bijbedoelingen,nemen ze het niet aan!?.nee ze verkopen liever hun ziel aan een Amierkaanse investerings-maatschap die alleen geld willen verdienen en geloof me feyenoord gaat dan kapot en is feyenoord niet meer!.ze moeten van feyenoord een echte profclub maken en er capabele mensen op zetten met een feyenoord hart die echt verstand van zaken hebben,nou zitten er teveel koeken bakkers en renoveert de kuip dan komt het zeker goed!?.

Feyenoord zou zichzelf de ogen uit de kop moeten schamen. De fans willen dat nieuwe stadion niet maar ze vragen aan diezelfde fans af te zien van tegemoetkoming. Nu wil iemand een investeren in de club maar daar gaan ze niet mee in zee omdat die tegen de bouw van het nieuwe stadion is. Waarom geld terug vragen aan de fans om vervolgens allemaal plannen uit te voeren die fans niet willen ?

Feyenoord zit in de strop van Goldman Sachs. Deze firma staat bekend als de bloedhond van Wall Street. Er zijn al tientallen miljoenen uitgegeven aan advocaten, planontwikkelaars, juristen en GS. Eigenlijk is er amper een weg terug zonder enorme kapitaalvernietiging. De optie van deze van den Herk klinkt zo gek nog niet. Als hij bereid is het verlies te pakken, kan de club weer verder

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren