Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord-opponent Shakhtar hervat competitie met overtuigende zege

Laatste update:

Shakhtar Donetsk heeft de Oekraïense competitie dinsdag met een zege hervat. De opponent van Feyenoord in de Europa League won met 1-4 van FK Minaj. Spits Danylo Sikan tekende voor twee treffers, terwijl Taras Stepanenko en Heorhij Soedakov allebei één doelpunt voor hun rekening namen. Shakhtar staat na veertien wedstrijden op de tweede plek in de Oekraïense Premier League, met twee punten minder dan koploper Dnipro-1.

Het was voor Shakhtar het eerste duel van de tweede seizoenshelft in de Oekraïense competitie. Op 23 november speelde de ploeg uit Donetsk het laatste competitieduel, met toen onder meer de inmiddels naar Chelsea vertrokken Mykhailo Mudryk nog in de basis. Tegen Minaj bleek dat Shakhtar ook zonder Mudryk weinig problemen heeft om tot scoren te komen.

Stepanenko kopte de bezoekers na acht minuten uit een corner al op voorsprong. In de vijftiende minuut zorgde Sikan na een klutssituatie voor de 0-2, waarna Nazariy Vorobchak het na ruim een half uur toch weer spannend maakte: 1-2. Door een benutte penalty van Soedakov en een afstandsschot van Sikan boekte Shakhtar uiteindelijk alsnog een ruime overwinning.

Shakhtar is op 9 en 16 maart de tegenstander van Feyenoord in de achtste finales van de Europa League. Het duel op 9 maart wordt gespeeld in Warschau, als gevolg van de oorlog in Oekraïne, waarna Shakhtar een week later op bezoek komt in De Kuip. Vorige week wist de Oekraïense club Stade Rennes uit te schakelen in de tussenronde van de Europa League; over twee duels was de eindstand 3-3, waarna Shakhtar de penalty’s beter nam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Door de trieste situatie en team waar maar weinig mensen echt iets vanaf weten. Op het eerste oog kijkend naar de selectie moet dit te doen zijn voor Feyenoord, alhoewel Oekraine vaak best wat jonge talenten heeft die wellicht juist nu kans pakken. Die Sikan valt qua doelpunten erg op en verder zullen Stepanenko en Traore (ex Ajax) wel wat belletjes doen rinkelen. Groot respect voor die jongen dat hij de club trouw gebleven is

28 februari 2023 om 19:45

Je hebt nog Matvienko (werd in verband gebracht met Ajax) en Trubin, wat wel een redelijk talentvolle keeper is. Daarnaast is Rakitskyi ook weer teruggekeerd bij de club. Je hebt alleen niet meer grote Braziliaanse talenten of spelers nu daar spelen. Heeft altijd wel een goede scouting gehad en hebben grote spelers gespeeld. Zonder dat het zo is uitgelopen.

Worden de wedstrijden in de competitie van Oekraïne allemaal in Polen gespeeld? Weet iemand dat?

28 februari 2023 om 19:58

Er wordt in Oekraïne gespeeld, zonder supporters. Er wordt in steden gespeeld waar het relatief ‘veilig’ is. Onder strenge beveiliging en militair toezicht, als er dreiging ontstaat worden de wedstrijden direct gestaakt en zoekt men een veilig onderkomen. Het lijkt mij een bizarre situatie. We kennen allemaal nog de sfeerloze Covid wedstrijden, maar dan onder serieuze dreiging. Triest, maar lijkt me voor de Oekraïners ook een fijne afleiding..

28 februari 2023 om 23:16

Maar als het zonder publiek is, dan kun je toch ook prima in andere landen spelen? Dan kunnen die militairen echt belangrijke zaken gaan doen. En dan kun je eventueel nog gevluchte Oekraïners gratis toelaten in het stadion.

‘2 punten achter koploper Dnipro-1’. Nou, ik heb die lui 2 keer tegen AZ zien spelen en dat leek helemaal nergens op. Zegt genoeg over het niveau van de Oekraïense competitie. Dit moet Feyenoord kunnen winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren