Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Potter had moeite om respect af te dwingen: verbijstering om basisplek Ziyech

Laatste update:

In Engeland komen steeds meer details naar buiten over de werkwijze van Graham Potter en diens relatie met de spelers van Chelsea. Zondagavond werd de 47-jarige oefenmeester door the Blues op straat gezet. Volgens Engelse media komt dat onder meer doordat Potter er niet in slaagde om respect af te dwingen bij een groot gedeelte van de selectie. Zo zouden de grote namen serieuze vraagtekens hebben gezet bij een basisplaats van Hakim Ziyech twee maanden geleden.

Potter werd achter zijn rug om Harry en Hogwarts genoemd. Hogwarts is de Engelse benaming van Zweinstein, een kasteel en toverschool uit de bekende zevendelige boekenserie Harry Potter. Media in Engeland beweren dat Graham Potter niet in de buurt kwam van het respect dat zijn voorganger Thomas Tuchel wel wist af te dwingen. Voor eerstgenoemde viel afgelopen weekend het doek, nadat hij zaterdag op eigen veld met 0-2 ten onder ging tegen Aston Villa.

Potter wist slechts 12 van zijn 31 wedstrijden als manager van Chelsea te winnen. Elf keer ging hij onderuit met zijn ploeg. De Engelsman werd volledig gesteund in zijn eerste transferperiode in januari, toen hij de club ruim driehonderd miljoen euro zag uitgegeven met onder meer de komst van Enzo Fernández, Mykhailo Mudryk en Noni Madueke. De investeringen leidden echter niet tot de gewenste resultaten, waarna scepsis ontstond over het feit of Potter iets te zeggen had over het aankoopbeleid.

De overtuiging in de kleedkamer was dat Potter enkel 'ja' knikte richting de steenrijke Amerikaanse eigenaar Todd Boehly. Chelsea telde op een gegeven moment meer dan dertig selectiespelers, waardoor sommige spelers zich moesten omkleden op de gang vanwege ruimtegebrek in de kleedkamer. Ook Potters acties voor en na wedstrijden zorgden voor veel verbijstering bij de selectie. Zo besloot hij op 3 februari in de thuiswedstrijd tegen Fulham vanaf het beginsignaal een beroep te doen op Ziyech, die even daarvoor een huurdeal met Paris Saint-Germain zag klappen.

De voormalig Ajacied was ziedend vanwege de afgeketste deal, maar werd verrassend genoeg door Potter wel in de basis gezet tegen Fulham. Drie weken eerder kreeg ook João Felix een basisplaats toebedeeld tegen Fulham. De Portugees, die rood kreeg bij zijn debuut, was op dat moment pas 24 uur bij de groep na zijn overstap van Atlético Madrid. Potter wordt verder verweten dat hij moeilijk uit zijn woorden kwam tijdens persconferenties. Spelers kregen de indruk dat hij continu aan het ploeteren was in het bijzijn van de media en zich moeizaam kon uiten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien moet Chelsea er maar een 2e kleedkamer bij kopen, ze hebben toch geld zat.

4 april 2023 om 17:06

Bij 30 selectiespelers had Chelsea een probleem met de grootte vd kleedkamer?! Maar hoe deden ze dat dan toen ze 468 selectiespelers hadden?

Grote namen. Vind dat altijd zo merkwaardig om te lezen. Dezelfde grote namen die in het rechterrijtje staan in de PL onder teams als Brentford, Brighton, Aston Villa etc. Misschien moeten die spelers eens in de spiegel kijken. 600m uitgeven aan spelers in 6 maanden en dan raar opkijken als een vrij onervaren trainer daar niet mee kan omgaan. Chelsea is nog lelijker geworden dan ze al waren onder Abramovich. En dan vinden die spelers dat Potter ploetert terwijl ze er zelf niks van bakken.

4 april 2023 om 14:34

Haha ja inderdaad, wie vallen daar dan onder? Havertz? Aubameyang (welke eigenlijk bij elke club wel problemen maakt)? Pulisic? Mount?
Allemaal spelers die niet 2 wedstrijden achter elkaar goed weten te spelen voor al bijna een jaar lang.

4 april 2023 om 14:52

Ze hebben best wel een paar grote namen. Thiago Silva, Koulibaly, Kovacic, Reece James zijn bijvoorbeeld geen koekenbakkers. Havertz is overigens ook gewoon een prima speler maar wordt nooit op nummer 10 gezet. Havertz en Felix zijn beide geen spitsen maar worden daar wel altijd neergezet.

4 april 2023 om 15:13

Van jouw lijstje vind ik enkel Thiago Silva een echt grote naam. Koulibaly heeft allesbehalve laten zien een leider te zijn of uberhaupt een grote naam, Kovacic kan heerlijk voetballen, maar is geen grote naam of leider, zoals gezegd laat het spel van Haverts te wensen over om over anderen iets te mogen vinden en Reece James een grote naam noemen vind ik al helemaal kul.

4 april 2023 om 15:29

Hoezo is het kul om Reece James een grote naam te noemen? Omdat hij enkel nog bij Chelsea heeft gespeeld? Van alle genoemde spelers is hij namelijk misschien wel de allerbelangrijkste voor Chelsea (samen met Thiago Silva misschien).

James is al twee/drie jaar één van de beste rechtsbacks ter wereld, en ik denk sowieso één van de meest complete. Verdedigend solide (kan ook als CV uit de voeten in een driemansdefensie) en aanvallend gigantisch belangrijk voor Chelsea. Zijn enige minpunt is zijn blessuregevoeligheid, al onderstreept dat juist zijn waarde (chelsea met hem of bijvoorbeeld Azpi op rechts is een gigantisch verschil). Zou bij elke club ter wereld meekunnen, waarschijnlijk in de basis.

4 april 2023 om 15:35

Koulibaly? die kan er helemaal niks van

4 april 2023 om 18:47

Psvmanunited. Ik denk dat je kwalitatief goede speler verwart met grote naam qua speler.

4 april 2023 om 14:52

Precies. Ik zou ook niet weten wie ze bedoelen met grote namen, zelf kom ik niet verder dan Thiago Silva, de rest van de selectie heeft nog alles te bewijzen. Die hebben bij lange na niet genoeg gepresteerd om neer te kijken op de manager, ook al was die niet goed genoeg. Wordt tijd voor een grote schoonmaak en een paar van deze zogenaamde grote namen eruit te werken, maar ben bang dat je ze aan de straatstenen niet kwijt raakt.

4 april 2023 om 15:09

Kovacic misschien? Mason Mount? Ik vraag me erg af wie er bedoeld wordt, Kante kan het niet zijn hij was op dat moment niet bij het eerste team aanwezig. Het lijkt mij dat ze inderdaad een Thiago Silva bedoelen en dan Kovacic, Mount en wellicht Havertz onder die noemer gooien?

4 april 2023 om 15:10

Thiago Silva is inderdaad een enorme naam maar dat lijkt me dus totaal niet het type die een trainer afvalt. Dat is juist een jongen die als eerst naar zichzelf zal kijken.

4 april 2023 om 15:16

Thiago lijkt me daar inderdaad niet de types voor en verder ben ik Kante nog vergeten, maar hij daar ook niet de type voor. Verder heb je geen grote namen. Natuurlijk zijn Kovacic en James goede spelers, maar zullen mensen zich die 20 jaar later nog herinneren? Die hebben de status van grote spelers niet/nog niet bereikt. Maar als we verder een Havertz of Mount als grote spelers gaan aanwijzen, dan is de club toch diep gezakt.

4 april 2023 om 18:15

Grote spelers is ook meer een begrip van de media lijkt mij. Op zich is dit verhaal ook niet zo gek als je er over nadenkt. Je vervangt een top coach voor iemand die nog nooit een topclub gecoacht heeft. Hij wint vrijwel geen wedstrijd en wisselde continu van tactiek om na een halfjaar terug te vallen op een 3-4-3 waar de voorganger slechts een paar weken tijd voor nodig had... dan laten we nog even het rare wisselbeleid achterwege.

4 april 2023 om 17:16

Groot gelijk Tilburg: Bij Chelsea zijn er denk ik twee grote namen Thiago Silva en Cesar Azpilicueta. En Kovacic komt een beetje in de buurt. De rest zijn minions qua naam en prestaties. Reece James is absoluut geen grote naam te noemen. Laat die eerst eens een half seizoen weer in het veld kunnen staan, dan kan het een grote naam worden.

4 april 2023 om 19:29

Sterling is nog steeds topscorer onder Guardiola bij city, dat is ook echt wel een grote naam

5 april 2023 om 01:52

Ik ben het niet met je eens, in deze context zijn grote namen de mannen die op en naast het veld leiden en presteren. Dan denk ik aan mannen als Benzema, Modric, Kroos, Thomas Muller, Azpilicueta, James Millner of een Puyol van toen bij Barcelona. Dat zijn grote namen, mannen die het respect van de groep hebben. Sterling is een goeie speler, maar op het veld (zelfs binnen een wedstrijd) vaak wisselvallig, - tegen Liverpool had hij bijvoorbeeld een baggerinvalbeurt - en hij is buiten het veld ook vaker in opspraak geweest voor wat gekkigheden. Dan vind ik je geen grote naam. Maar smaken kunnen verschillen hoor, niks mis mee.

Die basisplek was vanuit managers oogpunt een prima beslissing. Gelijk Ziyech weer betrekken bij het proces en duidelijk maken dat hij nog wel toekomst heeft bij de club.

4 april 2023 om 14:30

Als manager is je taak vooral om duidelijkheid te creëeren binnen een groep, iets wat je niet doet door een bankzitter opeens in de basis te posteren omdat zijn deal is afgeketst terwijl je net daarvoor zijn vervanger al voor miljoenen hebt gehaald.

4 april 2023 om 15:22

Sinds wanneer is dat de belangrijkste taak van een manager? Bijzondere theorie. En wie was er dan precies voor de postie van Ziyech gekocht? Madueke? Ja, die verdiende zeker een basisplaats.

4 april 2023 om 15:39

Waar zie je dat ik beweer dat dit de belangrijkste taak is?

Duidelijkheid creã«eren staat echter wel degelijk aan de basis van alles wat daarna volgt. Als jij een plan hebt als coach maar je mensen snappen er geen reet van omdat er steeds een andere opstelling staat, hoe verwacht je dan dat je ideeã«n worden opgepakt? Hoe verwacht je andere mensen binnen de organisatie achter je te krijgen en mee te gaan in je plannen, als niemand grip krijgt op waar je naartoe aan het bouwen bent?

En Ziyech had en heeft ook geen basisplaats, dus Madueke was wel degelijk gehaald met de verhuur/verkoop van Ziyech in het achterhoofd. Ze zijn namelijk beiden stand-in. Kun je hem een basisplaats gunnen om hem weer bij de groep te laten horen, maar zoals je ziet geeft dit meer onduidelijkheid dan wat anders.

4 april 2023 om 16:43

Maar heeft in de helft van de wedstrijden onder gewoon gespeeld. Dus als die andere jongetjes door die basisplaats 'totaal verbijsterd' waren, zegt dat meer over hen dan over Potter. Verrassende keus misschien, maar absoluut niet iets om verbijsterd over te zijn. Het is ook niet zo dat de rest de pannen van het dak speelde en Madueke zo'n naam heeft dat hij gelijk een basisplaats verdiende. Dus, zoals eerder aangegeven vanuit managers oogpunt een hele verdedigbare keuze.

4 april 2023 om 17:04

Maar.. wat zeg je nu eigenlijk allemaal? Hoop drogredenen achter elkaar tot een onsamenhangend verhaal maken betekent nog niet dat je een punt hebt.

Het transferbeleid ging werkelijk waar nergens over, elke week stond er een nieuw elftal op het veld.

Tja, nu vond ik Potter sowieso niet echt een coach voor Chelsea, maar de grootste oorzaak van dit verval is toch gewoon die eigenaar. Die koopt even een compleet nieuwe selectie waar ook nog wel enige balans ontbreekt, maar vooral directe kwaliteit. Er zitten talentvolle jongens tussen, maar je hebt ook spelers nodig die de ploeg nu kunnen dragen. Dat kun je van een Enzo Fernandez nog niet verwachten. Qua technisch beleid is Chelsea momenteel een puinhoop en dat kun je maar voor een klein gedeelte compenseren met het uitgeven van centen.

Het is toch ook bizar dat je iemand die geen seconde betrokken is geweest bij de voorbereiding op een Premier League wedstrijd toch gewoon in de basis knalt! Er zijn zo vreselijk veel van dit soort verhalen te bedenken.. Potter heeft er een zooitje van gemaakt! Hij was niet hard genoeg en leek in niets op een top trainer. Denk je dat Ancelotti, Klopp of Pep met een selectie van 35 man zou gaan trainen? Hij had er “gewoon” 10 richting de reserves moeten sturen!

4 april 2023 om 14:39

Ik ben van mening dat zijn falen niet alleen geschoven kan worden op Potter.
Je kan moeilijk als clubleiding speler na speler halen zonder te kijken of dat de spelers zijn die de manager kan gebruiken in zijn gewenste systeem. Er werden maar spelers gehaald en hij mocht er mee gaan knutselen. Zelfs de beste coaches/ managers zouden geen wonderen kunnen verrichten.

4 april 2023 om 15:06

Absoluut. Er is vanuit Chelsea te weinig ondersteuning geweest voor Potter en zijn werk is moeilijker geworden door de aankopen die in januari gedaan zijn. De bovenste lagen van de club hebben er een zooi van gemaakt sinds zij de club over genomen hebben.

Ze hebben geprobeerd om een hele nieuwe organisatie neer te zetten en dat is gewoon in een te hoog tempo gedaan. Ik denk dat er niemand is die Potter 100% de schuld geeft van zijn falen, maar het is en het blijft wel "zijn" falen. Hij heeft zelf niet kordaat genoeg gehandeld, hij is zelf te lief geweest en heeft eigenlijk vanaf minuut 1 op 0-1 achter gestaan door zijn eigen voorkomen.

Het was aan Potter om de selectie enigszins te trimmen. Waarom moesten Aubameyang, Ziyech, Fofana (de spits) en vele anderen nog met het eerste mee trainen als hij ze toch niet wilde gebruiken en ze zijn werk bemoeilijkten? Hij kon er voor kiezen om Lewis Hall en Chukwuemeka terug te zetten naar de reserves. Ze spelen niet mee met het eerste maar trainden wel iedere dag mee, ze waren praktisch jeugdspelers toen hij ze zelf(!) promoveerden om ze na die drukke januari maand niet terug te sturen!

Daarbij komt nog dat Potter's teams altijd lijden aan veel xG, weinig doelpunten. Hij had een acceptabel winstgemiddelde over zijn laatste 30 wedstrijden bij Brighton maar voor die 30 wedstrijden zat een lange periode waarin hij maar 12% van zijn wedstrijden won! Potter heeft hele erge ups en downs met zijn teams, dat kan helaas (voor hem) niet als je bij Chelsea de manager bent. De fans zijn 20 jaar lang geconditioneerd door Abramovich om te gaan morren als je 3 wedstrijden niet wint en na wedstrijd 7 was de koek gewoon echt op! Hij heeft in 12 thuiswedstrijden voor Chelsea net zo vaak verloren als Mourinho in 109 wedstrijden! Dat kan echt niet!

4 april 2023 om 15:12

Chelsea was gewoon dom bezig door Tuchel te ontslaan voor een trainer met 0 ervaring in de top. Potter deed het uitstekend met Brighton maar bij Chelsea werken is wel andere koek. Sterker nog, ik denk dat er bijna geen enkele baan zwaarder is dan Chelsea manager zijn. Zeker na de grote investeringen. In dat opzicht, kun je Potter weinig kwalijk nemen.

4 april 2023 om 15:53

Dat was de eerste fout. Boehly heeft zelf voor Potter gekozen en daarna een technische leiding in elkaar gezet die eigenlijk liever niet met Potter door wilden. Potter heeft natuurlijk niet moedwillig de club de modder in gereden dus hem echt iets kwalijk nemen doe ik sowieso niet. In eerste instantie leek hij mij ook een prima coach, niet de posterboy die je het liefst wilt hebben maar wel een betrouwbare man die goed werk geleverd heeft bij al zijn andere clubs. Ik vind ook wel dat we de nuance aan moeten brengen dat het nu niet gelukt is maar dat dat misschien ook met timing te maken had en met de mensen die hem hadden moeten steunen.

Ik hoor wel veel excuses. Puntje bij paaltje heeft Chelsea echt wel genoeg kwaliteit in de selectie maar lukt het dus niet door Potter en eerder Tuchel niet (meer) om er een goed team van te maken.

Er zijn zowel in de zomer als in de winter zoveel nieuwe spelers gekomen. Dat er ongeveer een complete nieuwe selectie staat. Ze mogen niet eens iedereen europees gebruiken. En dan hebben ze misschien de eerste nieuwe speler voor volgend seizoen ook alweer binnen. Nkunku. Schijnt allang rond te zijn met Chelsea maar het is nog steeds niet officieel bevestigd. Dus eigenlijk niemand die het weet

Geen enkele trainer krijgt op zo'n korte termijn een ploeg met zoveel nieuwe spelers aan het draaien. Ja Slot doet het 1.5 goed bij Feyenoord en heeft nu een compleet nieuw elftal maar die is natuurlijk nog niet klaar voor Chelsea. Dat is nog wel even iets anders dan de eredivisie. Ik ben benieuwd wie het aandurft om hier in te stappen. Nagelsmann zou ik zeker interessant vinden. Goede trainer met leuk voetbal

Zo die Ziyech heeft zijn carrière wel redelijk snel en professioneel naar de klote geholpen. Best wel knap eigenlijk!

4 april 2023 om 15:19

Heeft het redelijk lang volgehouden zonder al te groot drama. Meestal is het voor de 25 al klaar

4 april 2023 om 15:27

Hoe heeft Ziyech zijn carrière naar de klote geholpen? Sterspeler WK campagne Marokko en gaat sws nog een mooie stap maken aankomende zomer. Je ziet dingen die er niet zijn.

4 april 2023 om 16:51

Naar de klote..? Haha don’t let me laugh. Als Chelsea geen naaistreek uitvoerde speelde Ziyech nu bij PSG. En vooral nu Messi wordt uitgefloten en Neymar geblesseerd is. Zou Ziyech basis staan daar. Bij het Marokkaanse elftal zie je de echte Ziyech lachen en genieten van elke moment en komen zijn kwaliteiten weer omhoog.


Na deze seizoen maakt hij een top transfer. Inzaghi is geïnteresseerd in Ziyech en die wil hem graag hebben.



Wat me het meest in dit hele verhaal verbaast. Heeft Chelsea de laatste tijd een keer 30 fitte spelers gehad?! Wanneer dan

je kan niet alles op die potter afschuiven.
ten eerste was het mij al een raadsel waarom zo'n gast aangesteld werd als manager.
ten tweede kwam hij erin toen er al slecht gevoetbald werd en de resultaten vrij mager waren.
ten derde krijgt hij te maken met een gekke eigenaar die links en rechts spelers voor de lol koopt.

conclusie, manager die totaal niet op zijn plek zit en iets moet doen wat hij nog nooit eerder heeft laten zien op dit niveau, namelijk people manager spelen met verwende vedettes.

Oja dan ligt het aan de trainer en niet aan de spelers natuurlijk.

Een redelijke, Engelse trainer, maar hij heeft niet de kwaliteiten, uitstraling, gezag etc. om het ook bij een (gevallen) topclub te laten zien. Dat heeft Tuchel wel, maar die zit nu bij een absolute topclub. Dit blijft nog steeds de meest lachwekkendste trainerswissel die ik ooit gezien heb.

4 april 2023 om 16:06

Zei in begin al van toptrainer ga je naar een floptrainer die niks in de top heeft bewezen en de basis staat goed bij Brighton niet zijn verdienste. bij zo een club is ook makkelijker werken verwachting zijn niet hoog als je 8 ste staat heb je het daar prima gedaan. hebben hem puur op nostalgie en omdat hij op Abramovic lijkt, maar dat moet je als Chelsea zijn meteen vergeten.

4 april 2023 om 16:53

Chelsea is helemaal naar de puin gegaan. Kan niet wachten totdat Benzema in de CL hun zo erg weer vernederd.

HALA MADRID!!

Als je VZ moet geloven dan is Wout beter dan C.Ronaldo..😂

Wel bijzonder kinderachtig gedrag van de zogenaamde grote namen, om je trainer achter zijn rug om anders te noemen. Als je echt een grote naam bent ga je gewoon naar hem toe, toon je respect door hem gewoon bij zijn naam te noemen en vertel je hem alles wat je er van vind. En ga je niet als een kleuter gedragen en achteraf, als hij ontslagen is allemaal vertellen wat hij verkeerd heeft gedaan.

Ziyech een basisplaats geven was zo'n beetje het enige wat Potter wel goed deed.

Het is eigenlijk te gek voor woorden, maar die indruk had ik inderdaad ook. Vandaar dat hij waarschijnlijk grotendeels spelers als Madueke aantrok.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren