Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord neemt Nesta Zahui transfervrij over van Paris Saint-Germain

Laatste update:

Nesta Zahui heeft aan zijn proefperiode bij Feyenoord een contract overgehouden, zo meldt het Algemeen Dagblad. De achttienjarige vleugelaanvaller gaat zijn handtekening zetten onder een eenjarige verbintenis bij de Rotterdammers. Het is de bedoeling dat Zahui komend seizoen zijn wedstrijden in Feyenoord Onder-21 gaat spelen.

De Fransman met Ivoriaanse roots speelde sinds 2015 in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain, dat hem op twaalfjarige leeftijd weghaalde bij Franconville. Het meest recent was Zahui actief in de Onder-19 van de Franse topclub, waar zijn contract eerder deze zomer afliep. Daardoor kan de voormalig international voor Frankrijk Onder-16 nu transfervrij de overstap naar Feyenoord maken. Zahui arriveerde aanvankelijk in Rotterdam voor een stageperiode.

Tijdens die stageperiode heeft Zahui ogenschijnlijk een goede indruk achtergelaten, want Feyenoord heeft hem nu een eenjarig contract aangeboden. De rechtsbuiten gaat komend seizoen zijn wedstrijden spelen in de Onder-21, die onder leiding staat van de van FC Volendam overgekomen Sipke Hulshoff.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed nieuws! Ben benieuwd, mocht hij doorbreken in het Eerste elftal van Feyenoord en PSG achter zijn naam hebben staan wordt het al snel interessant. Fransman met Ivoriaanse roots en een vleugelspeler klinkt als snel hoopvol. Goed bezig Feyenoord! Op deze voet mogen jullie doorgaan.

3 augustus 2021 om 10:09

Met eenjarige contracten af te sluiten? Vraag mij af of er afspraken zijn gemaakt ivm verlenging, anders spreekt er niet heel veel vertouwen uit.

3 augustus 2021 om 10:35

Dat in combinatie met het feit dat ze hem in de O21 laten spelen, maakt dat ik het ook niet helemaal snap. Eigenlijk moet je na een paar maanden, als hij goed presteert, al beginnen met onderhandelingen over contractverlenging. Van de andere kant: hij is transfervrij en zal nog geen topsalaris verdienen, dus het is een "veilige gok".

3 augustus 2021 om 10:10

Ivoriaanse roots,dan weet je dat Feyenoord een goudhaantje heeft binnen gehaald,normaal gesproken. Kalou scheen ook een topaanvaller te zijn geweest.

3 augustus 2021 om 10:11

Welke van de twee?

3 augustus 2021 om 10:13

Beide waren voor Feyenoord begrippen toch ook meer dan prima?

3 augustus 2021 om 10:28

Misschien refereert hij wel aan Cissé

3 augustus 2021 om 10:35

Nesta Zahui. Laten we deze jongen volgen in zijn road naar success. Heb het nml een beetje gehad met al die grijze duiven die Feyenoord haalt,en waar je dag 2 niks meer van hoort. Succes jongen. Hoop je snel te zien in De Kuip !

3 augustus 2021 om 11:11

1 jarige contract? Die is weg straks zonder iets er voor te krijgen als het überhaupt iets is... PSG laat niet zomaar een speler weg lopen hoe oud ze ook zijn.

3 augustus 2021 om 11:47

Jaahaaa, dat klinkt een stuk veelbelovender dan de Duitse buitenspeler met Ghanese roots die ze vorig jaar haalden en nog steeds wacht op zijn debuut in het eerste.

3 augustus 2021 om 12:38

Die viel laatst niet slecht in. Wel weer een lichte blessure

3 augustus 2021 om 13:16

Bij Emmen spelen nu 3 spelers uit de jeugd van PSG waarvan 2 al in de 1e selectie hebben gezeten. Wellicht vlakt dit het wat af qua naam.

Zo goed hoeven jeugdopleidingen niet te zijn van koopclubs

021 krijgt ook vorm.
Wordt echt tijd dat ze aansluiten in de keukenkampioen.
Hier heeft ons bestuur echt zitten slapen en dit kost ons gewoon een hoop.
Mede dat AZ hier wel in meedoet haakt de jeugd gewoon makkelijker aan.

3 augustus 2021 om 10:43

Die kans om aan te sluiten in de KKD kun je voorlopig wel vergeten. Feyenoord miste daar eerder compleet de boot voor door beleidsmatig andere keuzes te maken. Het is daarom bedenkelijk dat je een speler met een eenjarig contract vastlegt voor komend seizoen en dan ook nog eens voor de 021. Daar moeten louter eigen jeugdspelers in voorkomen. Zeker bij een club als Feyenoord die enige tijd geleden nog bekend stond om de beste jeugdopleiding van Nederland.

3 augustus 2021 om 10:48

Ik weet uiteindelijk niet wat het contract inhoud misschien zit er wel een optie in voor jaar extra ofzo.
De beste jeugdopleiding hadden we tot Brard vertrok en toen is er een hoop gebeurd wat niet ten goede kwam.
Nu zijn ze flink bezig om het op de rit te krijgen en talenten worden inmiddels ook eerder vastgelegd.
Maar als je op die positie geen jeugdspeler heb die daarbij past moet je hem wel halen.

3 augustus 2021 om 10:48

Wanneer word er bepaald dat je je als club mag aansluiten in KKD?

3 augustus 2021 om 10:50

In de O21 competitie wil je je grootste talenten niet hebben tenzij ze echt nog jong zijn. Vandaar dat Arnesen, deed hij vorig jaar ook al, gewoon wat spelers haalt om O21 aan te sterken zodat ze hopelijk gauw naar de KKD gaan zonder dat de echt grote talenten dan eigenlijk onder hun niveau te hoeven spelen. Dan kunnen die of aansluiten bij 1 of verhuurd worden aan Kkd/eredivisieclubs.

3 augustus 2021 om 11:01

Er word niks bepaald. O21 moet gewoon bij de amateurs beginnen en promotie afdwingen

3 augustus 2021 om 11:06

Dat wordt niet bepaald. O21 moet 2x promoveren om in de KKD te komen.

3 augustus 2021 om 11:14

Aha top bedankt voor de info. Goldt dat trouwens ook voor een jong Ajax, Psv etcc? Of was dat een uitzondering? Omdat vele kritiek op van Geel had, dat men de boot had gemist..

3 augustus 2021 om 11:33

Nee, die clubs mochten gelijk instromen. Nu vind de KNVB blijkbaar dat je onderaan moet beginnen en daar heb ik wel een beetje moeite mee. Ja, we hebben dankzij Van Geel de boot gemist, maar hoezo is het instromen dan nu ineens gesloten? De ontwikkeling van talenten van Feyenoord is niet alleen belangrijk voor mijn club, maar ook voor het algehele Nederlandse voetbal. Meer en sneller aanwas voor Oranje, snellere aansluiting van talenten naar het eerste van Feyenoord, waardoor Feyenoord kan verkopen en de competitie sterker wordt. Goed.. dan maar zelf afdwingen.

3 augustus 2021 om 11:43

Dat is ook precies de reden dat Vitesse uit die piramide is gestapt. Er was geen mogelijkheid dat Vitesse zou doorstoten naar de KKD. Nu zijn ze er uit gestapt, en is het veranderd, maar eigenlijk zou de top5 moeten uitvechten wie er naar de KKD mag. Op dit moment is het gewoon niet eerlijk. Feyenoord en Vitesse gaan op deze manier heel veel achterlopen, terwijl ze eigenlijk meer recht zouden moeten hebben dan Utrecht, aangezien Vitesse bv over e afgelopen 10 jaar de nr 5 is.

3 augustus 2021 om 11:46

Tja ben het wel met je eens hoor. Maar vind echt dat ons bestuur heeft zitten slapentja dan moeten we dus wat jaren op de blaren zitten. Er zijn de laatste jaren echt een hoop fouten gemaakt hoor.
Als die spits van Sporting wordt aangetrokken ga ik mijn twijfels ook bij Arnessen neer leggen.
Volgens mij is dat echt een Bozenik niveau.

3 augustus 2021 om 11:59

@bliek. Eens. Ik vind dat Arnesen qua staf voor de selectie, maar ook voor de gehele jeugdopleiding uitstekend werk verricht. Maar het lijkt qua aankopen wat paniekerig te worden. Dan lees ik dat er interesse is voor ene Monteiro van 27 jaar, terwijl Lennard Hartjes een uitstekende indruk achterlaat met zijn 18 jaar. Steek je geld en moeite dan in hem... Arnesen moet zijn koppie er even bijhouden.

3 augustus 2021 om 17:23

@repuiztav
Het is allemaal vrij simpel gegaan. De KKD kon aan niemand de TV rechten kwijt. Door een faillissementen golf van Bvo's in de KKD kwamen ze ook nog eens clubs te kort. Toen kwam het aanbod van Fox, als de eredivisie top teams met hun tweede elftal in de KKD willen spelen, dan willen wij de uitzendrechten wel kopen.
Ajax, PSV, Feyenoord en AZ werden gevraagd om met hun jong elftallen in de KKD in te stromen. Allen accepteeerde het aanbod behalve Feyenoord, die zagen er geen brood in en vonden de kosten van het tweede elftal te hoog. Ze vond de KKD niet haar verantwoordelijkheid. Ze wilde liever met een KKD Bvo's samenwerken zonder kosten te hoeven maken. Uiteindelijk bleek Utrecht bereid de plek van Feyenoord over te nemen.
Er kwam weer geld binnen van de uitzendrechten, er waren weer genoeg clubs voor een competitie en de faillisementen stopten.
Jaren later blijkt dat het toevoegen van de jong teams aan de KKD divisie twee kanten op gewerkt heeft. De faillissementen golf is ermee gestopt en de voor clubs met jong teams blijkt de KKD een ideaal om jeugsspelers aan profvoetbal te laten wennen, waarmee ze een goede tussenstap hebben gevonden tussen de A-jeugd en het eerste elftal.
Nu pas realiseert Feyenoord dat ze het helemaal verkeerd gezien hadden, de samenwerkingen met andere Bvo's brachten niet het gewenste resultaat. Nu willen ze wel toetreden tot de KKD maar ja, die zit al vol. Er moet eerst een team degraderen. Maar ja, dan mag de kampioen van de tweede divisie promoveren en dat is niet perse jong Feyenoord. Dus zal Feyenoord het zelf moeten afdwingen. Maar helaas, dat gaat ook niet meer gebeuren als de degradatie regels van de KKD eindigen. Dus geen jong Feyenoord in de KKD de komende jaren.

Als deze jongen echt goed was zou ie in Duitsland belanden. Veel goede van PSG vertrekken die kant op of blijven in subtop Frankrijk. Leuk voor feyenorod, maar die Liverpool talenten waren ook niks. Ajax heeft ook nooit wat aan krikic en cuenca van barca gehad. En dat waren wel selectiespelers.

3 augustus 2021 om 11:09

Want het is natuurlijk ondenkbaar dat zo'n jongen zich in een opleidingsland als Nederland wilt ontwikkelen...

3 augustus 2021 om 11:39

@repuiztav, veel van die jongens van PSG doen het heel goed in de Ligue 1 en Bundesliga dus een stap daarheen lijkt me heel logisch. Het is nou niet dat ze daar massaal mislukken. Frankrijk lijkt me nou net het opleidingsland waar je wil zijn, zeker als je er geboren bent

3 augustus 2021 om 11:54

Klopt, de Ligue 1 is een uitstekende competitie voor jonge jongens. Maar er zijn best wat redenen te bedenken waarom deze jongen voor een ontwikkeling in Nederland zou kiezen. Ik vind het alleen wat kort door de bocht om er maar vanuit te gaan dat deze jongen er niets van kan, omdat hij naar Nederland komt.

3 augustus 2021 om 12:57

Het knappe vind ik dat een reactie met zoveel onzin ook gewoon minimaal 4 likes krijgt. Er zit totaal geen verband tussen deze transfer en de transfers in je reactie.

“Een goede indruk achtergelaten” en vervolgens een eenjarig contract? Lijkt me eerder dat ze nog twijfelen en hem wat langer de tijd willen geven zich te laten zien.

3 augustus 2021 om 10:59

Dat is toch prima. plus dat Feyenoord misschien niet het budget heeft om hem een langer contract aan te bieden. Als hij het goed doet zit er misschien wel een contractverlenging in.

3 augustus 2021 om 22:54

Zo gaat het meestal ook met de o21 spelers. Zo begon het volgens mij ook met Skogen. Die kreeg als ik mij niet vergis een contract voor 1 jaar en is onlangs opengebroken en verlengd. Speelde in de voorbereiding regelmatig mee met het eerste. Dacht dat dat ook zo was met die Bernardo Silva. Daarnaast Was er volgens mij nog een speler die dezelfde situatie had. Mocht die speler na een jaar niet bevallen, kost het je niks en mag hij vertrekken. Bevalt hij wel, verleng je hem lekker. Niks te verliezen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren