Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord moet drie dagen voor topper tegen PSV vrezen voor zeer zware blessure

Laatste update:

Calvin Stengs heeft in de blessuretijd van Feyenoord - FC Groningen een ogenschijnlijk zware blessure opgelopen. De middenvelder annex buitenspeler ging naar de grond na een duel met Marvin Peersman en brak in tranen uit.

Het duel tussen Feyenoord en Groningen liep tegen zijn einde bij een 2-1 stand, toen Peersman een harde tackle inzette van achteren op de benen van Stengs. De aanval van Feyenoord liep door, maar leverde geen goal op.

De tackle van Marvin Peersman op Calvin Stengs.

Even later besloot Luka Ivanusec de bal toch maar buiten te spelen, toen de blessure van Stengs zeer ernstig bleek. De linkspoot greep kermend van de pijn naar zijn rechterknie.

Commentator Leo Oldenburger vreest het ergste. "Het is duidelijk dat hij last heeft. Kijk eens hoe Peersman inkomt, joh. De pijn is duidelijk, de boosheid moet gericht zijn op Peersman en de arbitrage dat dit onbestraft blijft."

"Spelers die zo hun gezicht begraven in hun shirt, verraadt wel dat de pijn bijzonder en behoorlijk is en de vrees voor een stevige blessure toeneemt. De absentenlijst bij Feyenoord was al zo lang", aldus Oldenburger.

Stengs moest uiteindelijk per brancard van het veld worden gedragen. Hij kreeg een groot applaus van Het Legioen. Feyenoord won de halve finale van Groningen met 2-1.

'Vieze overtreding'


Jan Joost van Gangelen en Kees Kwakman schrikken van de beelden. "Dit is echt een hele vieze overtreding. Wij konden het niet heel goed zien omdat we naar beneden liepen. Natuurlijk is het niet zijn intentie om Stengs geblesseerd te schoppen."

"Waarschijnlijk zeggen ze vanuit het VAR-centrum iets over 'intensiteit' en dat het niet hard is, maar kijk even hoe het met Stengs afloopt. Ik ben niet snel van de rode kaarten trekken, maar wat mij betreft kun je hier een rode kaart voor geven", aldus Kwakman.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was ook een smerige vieze overtreding... En geeneens een kaart..

29 februari 2024 om 22:11

Peersman heeft wel geel gekregen , maar dat is natuurlijk wel te weinig. Hoewel ik toch hoop dat hij gewoon op zijn kont uitgleed want anders is dit misschien wel de meest schandalige overtreding van het seizoen. Hopelijk komt Peersman zo meteen op de TV zijn excuses aanbieden en geeft hij uitleg wat er precies gebeurde.

Ik blijf toch hopen dat hij uitgleed en daarom op zijn kont viel met twee benen vooruit. Want met voetbal heeft deze actie niks te maken.

29 februari 2024 om 22:23

Heb die kaart dan even gemist in de commotie... Maar dit is toch een schoolvoorbeeld van een rode kaart... Vorige keer waren er vragen om de var.. Ben benieuwd of er nu ook vele artikelen gaan volgen

29 februari 2024 om 23:02

Voor dit soort overtredingen mag je wat mij betreft een schorsing geven die net zo lang is als dat de speler eruit ligt dankzij de overtreding. En dan niet wanneer het echt heel ongelukkig of onbewust is, maar daar was hier echt geen sprake van en je neemt hier echt veel te veel risico als je zo inkomt. Echt een schande zo'n schaar van achteren. Kun je iemand zijn hele carriere mee verneuken.

Als je dan ziet waarvoor in de Eredivisie tegenwoordig rode kaarten worden gegeven... en dan is dit geel.

Gewoon dik rood voor die tackle. Wat een gek

29 februari 2024 om 22:12

Ach hou even op, kan gewoon een keer gebeuren maar nooit rood

29 februari 2024 om 22:18

Kieftenbeld als dit geen rood is dan kunnen we rode kaart beter afschaffen, mijn god hoe rood wil je ze hebben. Idioot die Peersman

29 februari 2024 om 22:20

Nou jou kunnen we vanaf nu niet meer serieus nemen. Als dit geen rood is kunnen we ook zonder scheidsrechter spelen.

29 februari 2024 om 22:20

Kan gebeuren? Wat was precies de intentie dan? De bal spelen vanaf zijn positie was onmogelijk, omdat Stengs ertussen staat. Dit is gewoon een idiote actie en dat hij geen kaart krijgt is des te idioter

29 februari 2024 om 22:22

Kieftenbeld. Een iets te harde schouderduw kan een keer gebeuren, een tikje op de enkel kan een keer gebeuren, maar een vieze beenklem kan echt niet zomaar een keer gebeuren. Super smerig en bizar dat de VAR er niet eens naar heeft gekeken. Is niks anders dan rood. De Knvb kan rode kaarten en schorsingen seponeren, maar wat mij betreft mogen ze bij bepaalde overtredingen, zoals deze, ook nog achteraf schorsen.

29 februari 2024 om 22:23

Nooit rood? Gaat het goed met je? Kijk de zaag. 2 benen, van achter en nog even lekker doorhalen.

29 februari 2024 om 22:23

Maikel je zegt echt veel zinnige dingen en waardeer je ten zeerste en hier ben ik het volledig niet met je eens. Dit is gewoon een doodschop, noem het lomp of niet de uitkomst is hetzelfde namelijk diep, diep en diep rood!

29 februari 2024 om 22:25

Met twee benen inkomen geen rood?

29 februari 2024 om 23:54

Inderdaad geen rood het gaat tegenwoordig om intensiteit, dat zie je ook bij elleboogstoten (kan alvarez over meepraten) dan is dit geen harde overtreding, alleen helaas voor stengs ongelukkig, moge hij snel herstellen. Al zou je hem in de kuip kunnen gevem uiteraard, maatta die een bal tegen iemand aanschiet terwijl het spel loopt een tweede gele

1 maart 2024 om 00:43

Je laat jezelf een beetje kennen Kieftenbeld. Eerst al met je rare reactie van 'kan gebeuren', en nu weer je laatste zin waaruit blijkt dat je nog veel frustraties hebt over de late 1-0 van vorig seizoen. Je bent nu ook erg tegen jezelf in aan het praten, want als er een schoolvoorbeeld is voor een gele kaart wegens 'intentie', was het die 2e gele kaart van vorig seizoen. Die overigens gewoon 100% terecht was. Ik snap dat je teleurgesteld bent met de uitschakeling, zeker omdat het er in de rust nog goed uit zag voor Groningen. Als er een speler van eender welke ploeg buiten Groningen deze schaar langs achter had gemaakt, had je geroepen om een rode kaart.

Geen idee waarom dat geen rode kaart was

Bizar. Peersman heeft dit wel vaker gedaan ook, zoek maar op tegen Jong Ajax. Ook in de blessuretijd een doodschop. Dat de VAR niet ingrijpt is bizar, dit was 100% een bewuste doodschop.

29 februari 2024 om 22:11

Wilde het net al noemen, toen al zo'n debiele tackle. Wat een debiel joh.

29 februari 2024 om 22:28

Echt ongelooflijk. Met een beetje pech brengt ie Stengs z'n carriere echt permanente schade toe (nog even bovenop t feit dat ie er nu weer lang uit ligt en het EK waarschijnlijk mist als dit inderdaad een kruisband is). Een grote schande is het

29 februari 2024 om 22:17

En toen ook nog een handgebaar maken alsof hij de bal speelt hahaha

Dit is gewoon einde seizoen en misschien zelfs einde kalenderjaar. Je zag het aan zijn reactie, hij heeft natuurlijk een verleden met knieblessures.

Wel goed gezien van onze kroonprins van het scheidsrechtersgilde dat dit geen kaart was.. zucht.

1 maart 2024 om 09:06

Peersman heeft wel een kaart gehad hoor. Weliswaar de verkeerde kleur, maargoed.

Echt vies. Var was koffie halen denk ik

29 februari 2024 om 22:18

De var zit er in de kuip wel vaker naast.

29 februari 2024 om 22:31

De var zit er in ieder stadion wel vaker naast

1 maart 2024 om 00:47

Zucht. Ik begin echt medelijden te krijgen met mensen zoals jij. Ben je zo vreselijk gefrustreerd dat PSV dit jaar de tripple niet kan winnen? Kun je 's nachts nog wel slapen of word je steeds badend in het zweet wakker met die 1-0 van Timber op je netvlies?

1 maart 2024 om 08:41

Dat valt reuze mee. ik vind alleen dat een VAR in deze niet beslissend is voor de wedstrijd terwijl dat in andere wedstrijden wel zo het geval was. Toen heb ik Feydennis er volgens mij niet over gehoord.

Aan het gezicht van Peersman te lezen was het niet zijn intentie. Ja, onhandig was het wel, maar hey, Stengs is ook wel een bijzonder fragiele voetballer.

29 februari 2024 om 22:12

Man man man wat een logica is dit. Dus stevigere mensen mag je wel doormidden schoppen?

29 februari 2024 om 22:12

Onkunde moet je ook bestraffen.

29 februari 2024 om 22:26

Ik vind deze opmerking net zo schandalig als de tackle. Chapeau!

Zullen we voor een schaar van achter waarmee je iemand ongelukkig schopt maar gewoon rood geven?

"Een duel met Peersman" interessante woordkeuze. Je had ook belachelijke tackle kunnen zeggen.

29 februari 2024 om 23:33

Ach jij vond het in een vorige post fijn voor Veerman dat hij geblesseerd was. Vind ik op zijn minst ook een interessante woordkeuze. Misschien moet jij reageerders niet de maat nemen.

1 maart 2024 om 00:31

Opzich had je uit de rest van die post wel kunnen halen dat dit een geintje was toch? In technisch gezien neem ik de schrijver van het artikel de maat.

Vervelend zeg dat Stengs geblesseerd is

Ik gok dat PSV een groter probleem heeft met Veerman en Saibari die missen tegen Feyenoord dan dat Feyenoord Stengs moet missen. Vind m laatste tijd erg tegenvallen. Desondanks een schandalige overtreding. Is donkerrood. Hopen dat zn blessure meevalt!

Ach, de ene keer valt er een onterechte rode kaart en de andere keer wordt er een terechte rode kaart niet gegeven.

De VAR had vanavond zeker een snipper genomen. Want vooral die laatste overtreding op Stengs was van een zekere rode klasse....

Gaan we dit nog volledig uitvergroten? Of doen we dat alleen als het in het voordeel van Feyenoord is?

1 maart 2024 om 00:52

Weer een gevalletje 'KNVB geeft fout toe' en daarna mogen we net zoals voor de andere momenten waar Feyenoord benadeeld is (we kennen ze inmiddels wel, Twente uit 2x, NEC uit, Utrecht uit..) er niet over klagen, want Noa Lang kreeg geen penalty.

Hopelijk wordt deze speler alsnog geschorst.

Nu maar hopen dat Slot niet weer begint over de arbitrage!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren