Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoord maakt serieus werk van opvolging Giménez en start gesprekken

Laatste update:

Feyenoord gaat een serieuze poging wagen om Ricardo Pepi los te weken bij FC Augsburg, zo weet Fabrizio Romano zondag te melden. De landskampioen heeft met Santiago Giménez een spits in huis die wordt begeerd door verschillende buitenlandse topclubs, wat maakt dat er alvast wordt voorgesorteerd in Rotterdam-Zuid. De Italiaanse transfermarktspecialist weet dat de gesprekken over een transfer van Pepi zijn gestart met FC Augsburg.

Nadat Sport Bild eerder al gemeld had dat Pepi mag vertrekken bij Augsburg, heeft Feyenoord nu de volgende stap gezet door met de Duitsers in gesprek te gaan. "De timing zal cruciaal zijn in deze deal, vandaar dat Feyenoord aan het pushen is", aldus Romano. Het is niet bekend of PSV, dat eveneens geïnteresseerd is, ook al in gesprek is met Augsburg. Earnest Stewart en Pepi zijn allebei van Amerikaanse komaf.

Pepi kwam vorig jaar zomer voor zestien miljoen euro van FC Dallas naar Augsburg, maar wist bij de Duitsers nog niet te imponeren. Door Duitse media werd hij al betiteld als Mega-Flop. In totaal kwam de Amerikaan zestien keer in actie voor de nummer vijftien van de Bundesliga. Daarin wist hij niet te scoren. Augsburg zou naar verluidt bereid zijn om mee te werken aan een transfer van de spits.

Geïnteresseerde clubs dienen dan wel met hetzelfde bedrag over de brug te komen als anderhalf jaar geleden is betaald: zestien miljoen euro. PSV en Feyenoord hebben al laten weten de spits met bovengemiddelde interesse te volgen. Ook Crystal Palace ziet Pepi graag komen. Bij Feyenoord zou de veertienvoudig Amerikaans international de opvolger moeten worden van de mogelijk vertrekkende Giménez. PSV heeft met Luuk de Jong (32) een spits op leeftijd.

Pepi reageerde zondag bij ESPN op de geruchten. "Ik weet nog niet wat er gaat gebeuren volgend seizoen. Ik wil eerst het seizoen afmaken. In de komende weken of maanden zal er meer duidelijkheid komen. Er zijn veel geruchten. Ik denk dat dat goed is, maar we weten ook dat geruchten vaak niet kloppen." Verslaggever Wouter Bouwman haalt vervolgens de interesse van PSV aan. "PSV is een grote club, een van de beste clubs in Nederland. Ik hou van de competitie en hoe hier wordt gewerkt met jonge spelers, dus ik zou graag in Nederland blijven."

Is Ricardo Pepi een aanwinst voor Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie Gimenez nog niet vertrekken! Maar Peppi is sowieso een betere spits dan Danilo! Laat die 2 het maar uitvechten en elkaar nog beter maken. De concurrentie tussen Danilo en Santi heeft Santi ook naar een hoger niveau getild

28 mei 2023 om 21:46

Danilo is echt beter dan mensen hier beweren dat hij is. Pepi, ik weet het niet. Giminez was een schot in de roos. Prima spits.

28 mei 2023 om 22:15

Pepi speelt bij een team met 20-30% balbezit, veelal op eigen helft. Zonder spelers die hem goed kunnen bedienen. Hij krijg weinig en onbruikbare ballen en moet veel meer meters afleggen om uberhaupt bij het doel te komen.

En toch scoort Pepi 12 keer, 39% van alle doelpunten bij de FC. Daarnaast ook nog 3 assists en hierdoor bij ongeveer 50% van alle doelpunten van de FC betrokken. Hij is nog maar 20 jaar en in de 16 een echte spits, met een goed schot en met voldoende potentie.

Gimenez heeft er 3 meer gescoord in de eredivisie. Weliswaar in iets minder minuten, maar in een dominerend team met veel balbezit, spelers die een assist kunnen verzorgen en veel in de 16 van de tegenstander zijn. Pepi bij een top 5 team in NL had dit seizoen makkelijk de topscoorderstitel kunnen pakken.

28 mei 2023 om 22:47

Pepi krijgt wel veel meer ruimte als Groningen spits dan dat Gimenez krijgt. Zijn al vaak zat spitsen geweest die het bij ploegen onderaan uitstekend doen maar bij een topclub door de mand vallen. Hij heeft heus talent, maar de cijfers die hij nu bij Groningen haalt zijn totaal geen garantie voor succes bij een topclub

28 mei 2023 om 23:34

Moet zeggen dat je zo wel een aantrekkelijk beeld schetst. Wat moet ie eigenlijk kosten?

28 mei 2023 om 23:54

Ja maar de goals die hij maakt zijn geen counter goals zoals dat bij Zivkovic bijv was. Pepi scoort echte spitsen goals en heeft het instinct en de afwerking. Denk dat elke top NL club daar een goede afmaker mee binnen haalt die nog groei potentie heeft.

29 mei 2023 om 09:47

Jullie doen net alsof statistieken 1 op 1 gespiegeld kunnen worden van het ene naar het andere team.

Andere tactiek, andere aanvoer, andere manier van druk zetten, tegenstanders die zich anders opstellen: van Groningen naar Feyenoord zal voor iedere spits een reuzenstap zijn.

29 mei 2023 om 11:57

Volgens het artikel 16 miljoen

28 mei 2023 om 22:07

Ik ga er ook vanuit dat Gimenez gewoon blijft. Pepi als back up en dan jaartje laten wennen en dan kan hij Gimenez opvolgen.

29 mei 2023 om 09:30

Zo sta ik er ook in. Je hebt twee goede spitsen tot je beschikking waarvan je weet dat één sowieso volgend jaar weg is, als het niet dit jaar al is.

Vind alleen 16m echt veel te gortig, zelfs voor 10m is het een dure gok. Enige positieve is wel dat hij niet meer dat aanpassingsjaar nodig heeft, is al gesetteld in Nederland en vind het mooi wonen hier gaf hij aan.

Maar om nou 10m uit te gaan geven aan een positie die komend jaar niet meteen noodzaak is? Slot zei het gisteren op de persco nog: buitenspelers en de 10 positie zijn de eerste noodzakelijkheden.

29 mei 2023 om 09:39

Zal het ook echt zoveel worden dan? Is gehaald voor 16 miljoen, heeft niets bewezen in Duitsland en is verhuurd. Miljoentje of 6-8 is best te doen zou je dan zeggen?

Buitenspelers ben ik het volledig mee eens, op 10 sta je dan best goed met Szymanski en Bullaude

29 mei 2023 om 09:43

De 10 positie was uiteraard in de context dat Szymanszki gehuurd is en de kogel nog niet door de kerk is voor een tweede jaar.

Augsburg is natuurlijk niet stom, die zien ook dat Pepi goed in de Nederlandse markt ligt. Met Feyenoord en PSV beiden geïnteresseerd denk ik dat ze het spelletje hard zullen spelen.

16m zullen ze vragen maar niet krijgen, maar het zou me verbazen als hij voor minder dan 10m weg gaat uiteindelijk. Daarvoor ligt ie net iets té goed in de markt.

Hoop stiekem dat in dat geval PSV hem voor onze neus wegkaapt, denk ook dat die een beter verhaal hebben. Bij ons zal hij een seizoen lang tweede viool spelen, sant Santi speelt hij er niet uit. Bij PSV wordt hij geheid eerste spits.

29 mei 2023 om 09:49

Ja precies, nu lijkt het er wel op dat Szymanski blijft waardoor dat probleem opgelost is.

Hieronder staat dat Feyenoord werkt aan een huur met optie tot koop. Dat is natuurlijk helemaal ideaal. Dat kun je dus zien of hij het geld waard is en kun je het makkelijk betalen als Santi weggaat volgend jaar.

29 mei 2023 om 10:02

Zou 100% ideaal zijn, maar zou me echt verbazen als Augsburg daar aan meewerkt. Waarom het risico nemen? Nu zijn twee Nederlandse topploegen geïnteresseerd, als hij het volgend jaar minder doet zijn zowel Feyenoord als PSV niet meer geïnteresseerd en ben je /- 10m misgelopen.

Weet niet wat de bron is maar dat lijkt me wishful thinking, of het moet een verplichte optie zijn met een minimale afkoopsom.

En anders bel ik Augsburg nu op om mezelf aan te bieden als TD want degene die er nu zit en dit goedkeurt hoort per direct ontslagen te worden. 😅

29 mei 2023 om 07:59

Voor die 16 miljoen zou ik naar Noord Holland afreizen en kijken of AZ Karlsson voor dat bedrag kwijt wilt.

Ik zie het niet in hem zitten, laat hem maar aan psv

Goede speler, zie hem graag komen. Volgde hem in de MLS al een tijdje en het was echt een verrassing dat hij naar het nietige Augsburg ging. Er waren veel Europese (sub) topclubs geïnteresseerd. Ik vind alleen alles boven de 10 miljoen teveel, laat staan 16 miljoen. Dat is voor Feyenoord niet verantwoord, tenzij ze er echt vanuit gaan dat Gimenez voor dik geld verkocht gaat worden en hij een jaartje moet acclimatiseren voordat hij Gimenez opvolgt. Anders is het een wilde gok voor bijna het dubbele van ons transferrecord.

28 mei 2023 om 22:09

Voor alles meer dan 10 miljoen, denk ik ook niet doen! Ik denk dat hij Gimenez ook niet één op één kan vervangen. Oké, 12 goals uit.29 is niet slecht bij een degraderend Groningen. Maar ik weet niet of hij zal renderen met de spelopvatting van Feyenoord.

28 mei 2023 om 22:28

Volgens 1908 richt Feyenoord op een huur met optie tot koop constructie. Daarom is er haast bij geboden. Andere komt er een club die de afkoopsom in een keer betaald.

Zo'n constructie zou prima in het beleid passen. Een jaartje laten rijpen achter Gimenez. En als het wat is de volgende zomer de clausule activeren. Dan is de opvolger voor Gimenez er direct.

Hmm, hoop meer op een buitenspeler ala Karlsson... maar ik laat me verassen deze zomer!

29 mei 2023 om 12:32

Hoop toch niet dat de zomer zo heet wordt.

Amerikaanse spelers zijn toch gewoon veel te naïef, dan denkje dat ze aardig kunnen voetballen blijken ze achteraf pure middelmaat te zijn en niet eens hun basistechnieken beheersen zoals een Altidore bijvoorbeeld.

Ze hebben daar Zerrouki toch al gehaald? Van mij mag Feijenoord Pepi halen, geen enkel probleem. Voor dat geld hoop ik dat PSV doorschakelt.

28 mei 2023 om 21:46

En VD Belt

29 mei 2023 om 12:27

Zerrouki is een middenvelder, Pepi een spits. Wat heeft het een met het ander tr maken?

Pepi is nog jong en scoorde veel in de MLS en scoorde er nu 12 uit 29 wedstrijden dat is een redelijk gemiddelde.
Martin van Club America is al 30 maar maakte er afgelopen seizoen 27 uit 42 wedstrijden ik weet niet hoeveel hij moet kosten maar hij zou ook een goede optie zijn.
alleen heeft hij geen restwaarde

Wel opvallend dat nergens in het artikel wordt vermeld dat Ricardo Pepi het net afgelopen seizoen door FC Augsburg aan FC Groningen was verhuurd. En bij de Groningers 12 keer doel trof.

29 mei 2023 om 07:54

Viel mij ook al op. Dit is niet het jaar van FC Groningen, op alle fronten.


Misschien is Fullkrug een optie is wel al 30 maar scoorde afgelopen seizoen 16x in de Bundesliga en speelt bij Werder Bremen. dus die is misschien wel geã¯nteresseerd in CL voetbal.

of misschien kunnen ze Alvaro Rodriguez een jaar huren van Real hij is pas 18 en 1,92 maar zou echt een toegevoegde waarde zijn

Depay zou ook een optie kunnen zijn is zeker niet eerste keus bij Atletico bij Feyenoord zou hij dat wel zijn en speelt hij ook gewoon CL.

Wout Weghorst is een andere optie ook al 30 maar kent de eredivisie is fysiek sterk en maakt zijn doelpunten

Joselu zou ook een geweldige optie zijn nu espanyol gedegradeerd is een ervaren kracht 33 jaar en maakte dit seizoen 16 goals uit 34 wedstrijden in Laliga

deze spelers lijken me betere opties dan Pepi

29 mei 2023 om 08:41

Salaris zou echt een struikelblok vormen, in Duitsland betalen ze echt een stuk beter. Ervaren spitsen in Duitsland gaan echt niet naar de Eredivisie, ook niet voor die 6 potjes CL.

Van de Belt, Zerrouki en nu Pepi? Ik dacht dat Feyenoord structureel wilt groeien, dan kun je niet met zulke aankopen aankomen.

28 mei 2023 om 22:22

Dat krijg je als je Slot zoveel macht geeft…
Prima trainer maar het technisch beleid moet je gescheiden houden

29 mei 2023 om 07:56

De echte transfers zal toch wel de links en rechtsbuiten zijn? Ik verwacht dat Idrissi (gehuurd) en Alireza vertrekken en dan is de spoeling met Dilsorun, Paixao en Walemark wel erg dun.Een vd Belt is voor dat bedrag een koopje en wellicht bewandeld hij dezelfde route als Wieffer. Vd Belt is echt een goede!

Als
Feyenoord staf slim is wachten ze af wat er gaat gebeuren in hun eigen selectie je kan wel een tweede / derde spits erbij halen maar als een geertruida of een Kocu vertrekt moet je daar een prio op zetten want met een zerrouki alleen kom je er niet daarnaast hebben ze nog een goede buitenspeler nodig want dat wat er nu staat kan vele malen beter tegen de tijd je champignons leaugue speelt zal je 110% moeten geven en geen van hun heeft nu de ervaring te spelen in de CL

Prima spits en uiteraard 3 klasse beter dan de huidige back-up van Gimenez, Danilo.

Maar zo’n speler moet je zelf ook kunnen scouten, daar moet je niet zo’n vermogen voor betalen.

28 mei 2023 om 23:39

Fallkburg maakte afgelopen seizoen 16 goals in de Bundesliga en speelt bij Werder Bremen dus die is misschien wel geïnteresseerd in CL voetbal.

Weghorst kent de Eredivisie goed heeft bepaalde kwaliteiten en scoorde erop los in Duitsland dat is misschien ook een goede ervaren optie

Depay is geen eerste keus voor Atletico en zou misschien wel naar Feyenoord willen want daar is hij eerste keus

Joselu is 33 net gedegradeerd maar maakte afgelopen seizoen wel 16 goals voor Espanyol in Laliga en debuteerde niet lang geleden voor Spanje.

en Alvaro Rodriquez zou een goede huuroptie zijn 18 jaar 1,92 en spits van Real Madrid

29 mei 2023 om 01:01

Weghorst zou een zeer welkome versterking zijn. Niet als opvolger van Gimenez maar wel als breekijzer het laatste half uur als de wedstrijd op slot zit.

Kramer zelfde, zou een prima pinchitter zijn.

Lekker suggestief artikel. Maar als je de club een beetje volgt wist je dat Feyenoord eigenlijk al sinds de zomer een 3e spits wil. Alleen was er geen deal van de grond gekomen voor Andreas Borbas.

Er is ook geen enkele aanwijzing dat Gimenez daadwerkelijk vertrekt. Speler en club hebben uitgesproken langer met elkaar door te willen gaan, tenzij er een monster bod komt. En zelfs dam gaf Gimenez aan liever te blijven, maar het vanuit de club te begrijpen.



Opvolger allerminst, Pepi moet gehaald worden voor de concurrentie, en wetende dat Gimenez de eerste twee Europese wedstrijden geschorst is.

Als het idd huren met optie wordt lijkt het me oke, maar 15 miljoen aftikken lijkt me toch wat teveel van het goede!
Prioriteit lijkt mij toch ook echt de vleugels, buiten paixao vond ik dat echt het minste dit jaar!

28 mei 2023 om 23:41

Feyenoord heeft 1 of 2 zeer ervaren jongens nodig
voor de spits positie zouden dit goede opties zijn Depay Fallkburg Weghorst of Joselu of als ze een huurdeal willen zouden ze een gokje kunnen wagen bij Real Madrid. voor Alvaro Rodriquez

Ik was voor Thijs Dallinga of Sydney v. Hooijdonk gegaan.
Pepi heeft het alleraardigst gedaan maar ik zie in hem niet echt een Feyenoord spits.

16 miljoen betalen? Doe even kalm. Daarvoor ga je toch geen 2e spits halen? En wat betekent dit voor Danilo?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren