Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord krijgt een miljoen minder aan CL-premie dan nummer twee PSV

Laatste update:

PSV plaatste zich woensdagavond na een 5-1 zege op Rangers op overtuigende wijze voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren horen donderdagavond, net als regerend landskampioen Feyenoord, aan welke ploegen zij gekoppeld worden in het miljardenbal. PSV, de nummer twee van afgelopen seizoen, kan ongeveer een miljoen euro meer tegemoet zien van de UEFA dan Feyenoord.

Iedere club die deelneemt aan de groepsfase van het toernooi ontvangt 15,64 miljoen euro startgeld van de UEFA. Dat PSV uiteindelijk toch meer geld tegemoet kan zien, heeft alles te maken met de UEFA-ranking over de laatste tien jaar. PSV staat 36ste op die ranglijst, terwijl Feyenoord terug te vinden is op plek 39. Van de 32 clubs die meedoen aan het toernooi, staan er 19 voor de Eindhovenaren op de ranglijst. Dat houdt in dat PSV in totaal 14,6 miljoen euro bovenop de startpremie tegemoet kan zien dankzij die coëfficiëntpremie.

Feyenoord staat als gezegd lager op de ranglijst en ontvangt dan ook minder dan PSV. De Rotterdammers moeten het doen met 13,6 miljoen euro bovenop het startgeld. Het Eindhovens Dagblad weet dat het precieze verschil tussen de coëfficiëntpremies van de Nederlandse clubs 1.137.000 euro bedraagt. Feyenoord presteerde de laatste twee jaar uitstekend in de Conference League (finale) en Europa League (kwartfinale), waardoor de club is opgeklommen op de UEFA-ranglijst en nu miljoenen meer ontvangt dan het enkele jaren geleden zou hebben gekregen.

Feyenoord ontvangt wel iets meer geld uit de tv-pot, al zal dat verschil naar verwachting slechts 100.000 euro bedragen. De inkomsten voor beide Nederlandse topclubs lopen inclusief recettes van de kaartverkoop en nabetalingen van de UEFA op richting de 40 miljoen euro. Met nabetalingen worden de prestaties van de clubs in het toernooi bedoeld. Een zege levert 2,8 miljoen euro op, terwijl een gelikspel goed is voor 930.000 euro. Kwalificatie voor de laatste zestien levert nog eens een bonus van 9.6 miljoen euro op. De bedragen voor het bereiken van de rondes daarna leveren steeds grotere bonussen op. Feyenoord zit tijdens de loting in Pot 1, terwijl PSV in Pot 3 ingedeeld is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

ze ontvangen een Kudus zeg maar

31 augustus 2023 om 16:11

Een Kudus, Alvarez of Timber haha. Ajax heeft 100 miljoen uitgegeven. Ze staan 20e in de lijst met clubs die het meeste hebben uitgegeven. Ik vind dat eigenlijk wel normaal voor een topteam uit de 5e competitie van Europa. In die lijst staan 10 premier league clubs, 3 teams uit Saoudi Arabië, Bayern, Real, AC Milan en PSG. Vlak onder Ajax staan clubs als Juventus Monaco en Bayer Leverkussen. Kampioenschap is wel een must, en dat zeg ik als Ajax fan. Anders heeft Sven weldegelijk gefaald!

31 augustus 2023 om 16:30

Het is ook aan Steijn he om de juiste keuzes te maken. Niet elke week alles omgooien, niet spelers op verkeerde posities zetten ;-)

31 augustus 2023 om 16:30

Nee hoor. Het is niet gek dat je veel geld uitgeeft als je ook heel veel spelers hebt verkocht. Er moeten toch vervangers komen, en met alleen maar transfervrije spelers ga je het ook niet redden.

31 augustus 2023 om 16:44

Dit is het 2e jaar op rij dat er gigantisch met geld wordt gegooid.
Met minder als het kampioenschap kan je niet mee wegkomen.

31 augustus 2023 om 16:47

Waarom kijken een aantal mensen toch alleen maar de uitgaven? Er zijn vreselijk veel spelers weg gegaan, dan moet er toch ook veel gekocht worden? Of moeten we met de kantine juffrouw gaan spelen. Ajax moet altijd voor het kampioenschap gaan dat lijkt me duidelijk als grootste club van Nederland. Maar is het ook realistisch? Ik denk dat we er niet gek van op moeten kijken als dit een tussenjaar wordt met al die nieuwe gezichten.

31 augustus 2023 om 19:43

Probleem is dat het niet de 5de competitie is op basis van inkomsten. Dit kan ajax nog 1 jaar volhouden zonder cl en daarna word het ook lastig. Voor engels ploegen is dat totaal anders.

31 augustus 2023 om 20:44

@4sigare

Er is ook het nodige vertrokken, onder meer je MVP Tadic. Van mij mag Ajax prima tweede worden. Dan profiteren ze van de eigenhandig afgedwongen Champions League plaatsing en zijn er financieel geen zorgen. Meedoen voor kampioenschap zullen ze ook lang doen, maar komt misschien wat vroeg. Ja ze hebben veel uitgegeven, maar een titel koop je niet gelukkig. En de concurrentie ziet er ook goed uit. Een opbouw jaar na een complete sanering vind ik geen schande.

31 augustus 2023 om 16:38

Ja zeg maar, en Ajax ontvangt een Zerrouki.

31 augustus 2023 om 16:50

Dat is niet helemaal eerlijk vergelijken, ze krijgen 30m, de rest komt vooral uit kaartverkoop en winstpremies.

Ajax krijgt ongeveer 9m, dus zeg ff 21m minder.

In heel veel berekeningen wordt ook geroepen dat Ajax 100m tekort komt incl 40m CL, wat dus niet correct is.

Als Ajax stadion steeds uit weet te verkopen, wat voor vanavond al gelukt is, dan levert dat ook een miljoen of 7 op, winstpremies zijn uiteraard wel een stukje lager dan in CL.

31 augustus 2023 om 17:51

Winstpremies zullen lager zijn, maar de ticketprijzen zijn natuurlijk ook lager vergeleken met champions league

31 augustus 2023 om 16:54

Inderdaad weinig verschil, een zak geld of Kudus. Beide kun je op de bank positioneren.

31 augustus 2023 om 17:56

En beide kunnen belangrijk zijn voor je club ;-)

31 augustus 2023 om 18:01

Zeker, goede speler hoor Kudus! Toch jammer dat we hem niet meer in de eredivisie zien. Dit zijn wel de spelers waarvoor je naar het stadion komt vind ik.

40 miljoen euro. Wat een geld. En volgend jaar zal dit ook nog eens bijna worden verdubbeld. Snap wel dat clubs risico nemen voor dat extra CL ticket wat dit seizoen te winnen valt

31 augustus 2023 om 16:13

Vind eigenlijk dat PSV niet zoveel risico neemt. Veel bekende spelers waarvan je weet wat je aan ze hebt, zeker ook in de eredivisie. En die zeker goed genoeg zijn voor de bovenste twee plekken. Top beleid.

31 augustus 2023 om 16:15

Ik bedoel meer risico in de zin van veel dure spelers. Maar wel eens dat het verstandige namen zijn.

31 augustus 2023 om 16:35

Zit de hele dag te wachten op 1 niet te missen nieuwsbericht. Een inkomende transfer, namelijk een RCV, en uitgaande transfers van Sangare (Schouten heeft mij overtuigd) en Til (koek is op)

31 augustus 2023 om 16:41

Andres: Zijn veel dure spelers idd, maar die heb je nu al terug verdiend met de plaatsing CL.

31 augustus 2023 om 16:53

Van Wijndal dacht ook iedereen ook dat het een bewezen goede speler was.....

31 augustus 2023 om 17:00

Bij Bergwijn ook toch? Wat is je punt. Op het eerste gezicht lijken het goede versterkingen, je mag dus best een plek bij de eerste twee verwachten wanneer er een bepaalde selectie staat. Echter weet je het nooit 100% van te voren. Dit was (helaas) idem zo bij Wijndal.

31 augustus 2023 om 16:22

Het is een Timber, Alvarez of Kudus. Het is prima cashen maar ik vind het eigenlijk nog weinig. Het is ook nog afhankelijk van de prestaties.

31 augustus 2023 om 16:26

Waarom vergelijk je het bedrag dat je ontvangt uit CL gelden met een bedrag dat je voor een speler vangt? Het is net zo goed een Sangaré of Madueke of Lozano dan.

31 augustus 2023 om 16:43

Inderdaad, het is niet dat ze door die CL premies een speler moeten afstaan. Slaat kant noch wal

31 augustus 2023 om 17:19

Kan je gewoon 40 Trauners voor kopen. Stel je voor, 40 Trauners. In de Skihut. Daar is Andre Rieu niets bij.

31 augustus 2023 om 18:20

Ik moet deze even verwerken

31 augustus 2023 om 17:28

Meh, wat koop je tegenwoordig voor 40 miljoen? Niet zoveel meer.

31 augustus 2023 om 17:40

Je kan Mbappe drie maanden huren.

Oh, in dat geval ben ik toch niet blij met de overwinning van PSV gister!

31 augustus 2023 om 16:12

Jammer joh.

Prima toch, liever consequent met de ED in de CL met 2 ploegen dan één miljoentje meer.

Voor Feyenoord hard het beter geweest als PSV gister niet was doorgegaan ten opzichte van de Rangers, dat had dan betekent dat Feyenorod een kleine extra 3 miljoen had binnengekregen. Ook hadden ze financieel nog meer kunnen inlopen op PSV. Helaas is dat niet gebeurd.
Nu maar hopen op een mooie loting!

Het verbaast me trouwens dat PSV nog op een 36e plaats staat op de UEFA ranking, voor mijn gevoel is PSV de afgelopen jaren Europees echt waardeloos bezig en nemen ze een Europa League weinig tot niet serieus daar ze zichzelf altijd wel CL waardig vinden wat ik dan ook weer niet begrijp.
Voor de Nederlandse clubs is de Europa League echt een prachtig toernooi in mijn ogen.

31 augustus 2023 om 16:12

Ik snap je gedachte, alleen zijn Feyenoord PSV en AJAX er elk jaar wel bij. Dus elk jaar worden er wel wat punten gesprokkeld. Zijn genoeg competities/clubs waar het vaak wisselt, zoals een Lyon komt vaak verder als PSV maar speelt ook genoeg jaren niet mee. Dus drm staan dat soort clubs lager dan het voor ons soms lijkt en PSV en Feyenoord/Ajax hoger

31 augustus 2023 om 16:23

De tijden dat PSV de Europa League niet serieus nam liggen wel ver achter ons hoor. Dat er niet altijd top gepresteerd is, dat is wel een feit. Echter, dit kwam niet door desinteresse.

Dit lag meer aan het feit dat er niet voldoende kwaliteit aanwezig was in de selectie. Eruit vliegen tegen Olympiakos bijvoorbeeld, nadat (met name) Baumgartl compleet verzaakte in de uitwedstrijd.

31 augustus 2023 om 16:26

Heb je nog wat positiefs te melden over PSV?

31 augustus 2023 om 16:26

Snap die lijst ook niet helemaal. Feyenoord heeft meer coefficienten bij elkaar gesprokkeld, dan PSV. Tenzij het een pure CL lijst is, dan was PSV inderdaad wat vaker terug te vinden met ietwat betere resultaten.
Daarnaast snap ik dat je als Feyenoorder graag het alleen-recht van die winst had, ipv moeten delen met PSV. Echter voor de NLse coefficienten zijn dit wel dikke punten die we als land erbij krijgen en wellicht kunnen we blijven 3 CL-plekken behouden en wie weet nog een 4e. Dan heb je de top 3 ieder jaar in de CL en een nummer 4 (az?) die dan verzekerd is van EL deelname en kleine kans op CL groepsfase.

31 augustus 2023 om 16:37

Feyenoord heeft vooral de afgelopen 2 jaar prima gepresenteerd in Europa, maar dit gaat over een periode van de afgelopen 10 jaar. Daarvan is PSV volgens mij 9 jaar actief geweest in Europa, met de kwartfinale CL tegen Atletico als uitschieter. Dacht ook ooit gelezen te hebben dat PSV de ploeg is die de meeste EL wedstrijden heeft gespeeld. Of dat nog steeds zo is durf ik niet te zeggen.

31 augustus 2023 om 16:44

@The-Jump, Wanneer dit op basis van de laaste 10 jaar CL was geweest had ik het meer begrepen inderdaad maar over de algemene Europese toernooien vind ik dat best vreemd nog eerlijk gezegd.

En betreft de coefficenten, ik zal waarschijnlijk de enige in Nederland zijn maar die kunnen mij dus echt gestolen worden en ga dan ook niet mee in die vrolijkheid. In mijn ogen zouden we als Nederland buiten de top 3 geen enkele club moeten afvaardigen omdat de rest gewoon uitermate zwak en soms ronduit schandlig presteerd. Voor AZ is de Conference League echt een goed toernooi en de top 3 moet op Europa League niveau kunnen presteren in mijn ogen.

31 augustus 2023 om 16:47

PSV staat tegenwoordig op plek 4 qua aantal EL wedstrijden met 179. Hebben daar Sporting CP (193), Inter (191) en Club Brugge (182) voor ons, daarbij wel rekening houdend dat we het minste aantal seizoenen EL hebben gespeeld van de vier clubs.

31 augustus 2023 om 16:34

"voor mijn gevoel is PSV de afgelopen jaren Europees echt waardeloos bezig en nemen ze een Europa League weinig tot niet serieus"

Dat PSV de EL niet serieus neemt is echt een fabeltje.

Afgelopen seizoen werd PSV in de EL tweede in de poule, net onder Arsenal. Vier van de zes wedstrijden (inclusief Arsenal thuis) werden gewonnen. In de tweede ronde werd PSV ondanks een 2-0 thuisoverwinning uitgeschakeld door Sevilla, dat uiteindelijk het toernooi won.

Het seizoen daarvoor werd PSV weliswaar derde in de EL-poule, maar daarna kwam het wel nog tot de kwartfinale van de Conference League.

Het seizoen daarvoor was PSV poulewinnaar in de EL

31 augustus 2023 om 16:50

@cabinessence, Er zijn toch echt tijden geweest dat zowel de club als supporters van PSV de Europa League niet serieus namen hoor in mijn ogen. Kan me nog een wedstrijd herinneren tegen Sampdoria (wat gewoon een leuke tegenstander is) en dat het stadion nog niet eens voor de helft vol zat bijvorbeeld.

Maar dat PSV afgelopen seizoen 2e werd in de poule is iets proberen recht te lullen wat krom is want naast Arsenal zat FC Zurcih en Bodo Glimt in de poule en dan mag je toch ook wel verwachten dat PSV minimaal 2e wordt lijkt me?

Dat jaar ervoor in een poule met Paok, Granada en Omonica Nicosia en zelfs nog 2 wedstrijden verloren. Dus zo rooskleurig schetsen als jij het doet is het ook weer niet.

Het seizen daarvoor zelfs 3e in een poule met LASK Linz, Sporting en Rosenborg.

Je kan dus niet helemaal zeggen dat het wel serieus werd genomen.

31 augustus 2023 om 17:48

Dus hét voorbeeld voor jou dat PSV de EL niet serieus neemt is het aantal toeschouwers bij een wedstrijd tegen Sampdoria in seizoen 2010/2011 (!)? Tjonge. Daarna haal je nog een drogredenatie aan en verwar je slechte prestaties met het toernooi niet serieus nemen. De tijden dat PSV met een B/C elftal aantrad in de EL liggen echt al jaaaren achter ons, dat was nog onder Advocaat voor het laatst. Daarna begon ook PSV (want het idee dat Europees voetbal maar een last was leefde door het hele land) het toernooi gewoon serieus te benaderen. Dat de prestaties niet altijd geweldig waren doet daar niks aan af.

31 augustus 2023 om 18:13

Dat maakt niet uit vanaf volgend seizoen heb je met geluk 3 Nederlandse clubs in de CL.

1. Competitie wordt vergroot meer teams erin.
2. 1ste en 2e plaatsen direct en 3e plaats speelt voorronde CL.

Ik maak met niet druk over dat miljoentje. Onze Don Dennis kan, behoudens de onverklaarbare vriendenkorting op Kökcü, onderhandelen als de beste.

31 augustus 2023 om 16:20

Die vriendenkorting is heel goed verklaarbaar. Dat was duidelijk een afspraak met Kokcu om hem bij het team te houden. Hij wilde in 2022 al weg, maar toen had Feyenoord hem keihard nodig. Wat doe je dan? garanties en geld geven.

Ze hebben met Orrie afgesproken dat hij tegen een schappelijk bedrag mocht vertrekken, in ruil voor een jaartje extra van zijn fantastische diensten. Is voor beiden prima uitgepakt.

31 augustus 2023 om 17:27

Ze hebben wel een beetje misgegokt met de timing en de keuze voor Benfica, want nu aan het einde van de transferperiode zijn zowel United als Liverpool nog wanhopig op zoek naar een verdedigende middenvelder, maar goed - dat had Feyenoord moeilijk kunnen voorspellen.

31 augustus 2023 om 17:32

Ze hebben niet gegokt. Ze hebben aan Kokcu beloofd dat hij wegmocht voor pak m beet 25 miljoen

31 augustus 2023 om 17:41

Nou ja, dan heeft Kokcu verkeerd gegokt

Toch wel mooi voor Feyenoord en PSV dat ze zulk geld kunnen ontvangen. Dat is alleen maar beter voor de ontwikkeling van de clubs in Nederland. Zeker omdat het geld ook wel gaat neervallen bij de lagere clubs door het aantrekken van spelers. Dat zal de Nederlandse competitie alleen maar beter maken. En het bevestigd ook maar is dat CL halen voor Ajax gewoon een must is dit jaar.

31 augustus 2023 om 17:28

Eindelijk een Ajax reactie!

Dit lijkt wel Feyenoord zone. Ajax speelt vandaag en zie alleen artikelen zoals Feyenoord ontvangt miljoen minder Feyenoord verhuurd speler aan Vitesse, Feyenoord reageert op Tweet van Redbull.

Vergeten dat Ajax een belangrijke wedstrijd speelt

"en het bevestigd ook maar is dat CL halen voor Ajax gewoon een must is dit jaar."

Begreep ook dat de startgelden flink omhoog gaan volgend jaar. Startgeld 70 miljoen. Het is nu echt aanhaken of afvallen voor Ajax.
Val je buiten top 2 dan maak je het gewoon op korte termijn niet meer goed.

Dat zou betekenen dat de spelers niet goed genoeg zijn. Dus minder waarde op het veld, wie kan verkocht worden voor tientallen miljoenen.

Je mist dan geen 40 mil startgeld maar bijna dubbele.

Wordt een te spannend seizoen zo

Heel nieuw team en niewe trainer die op eerste oog niet past bij Ajax.

1 september 2023 om 02:19

Klopt er ligt echt veel druk op dit seizoen. Je kan niet als Ajax zijnde voor het 2e jaar op rij 100 miljoen uitgeven en dan alweer geen CL halen. Dat geld is echt nodig om te groeien als Ajax zijnde. Anders laat je Feyenoord en PSV dichterbij komen. En heb geen idee of het startgeld omhoog gaat maar als dat zo is, dan is dat alleen maar meer redenen om in die top 2 te eindigen.

Ik denk dat Feyenoord uiteindelijk meer geld aan het CL seizoen gaat overhouden. Kans is vrij groot dat Feyenoord een aanzienlijk makkelijkere poule gaat krijgen als PSV en dus zal de wedstrijdpremie voor Feyenoord waarschijnlijk hoger zijn.

Ben heel benieuwd naar de loting vanavond!

Dit gaat over feyenoord en psv. Dus hoef je die andere club er niet bij te halen toch🤣

Kijk eens aan. Kennen ze in Rdam ook meteen weer hun plek. Zie ook de naam Ajax aantal keer voorbij komen en dat verbaasd me. Dit is een CL topic en Ajax doet daar niet aan mee, die moeten zich focussen op de EL.

Voor Feyenoord zonde dat Psv CL heeft gehaald, maar voor het Nederlandse voetbal wèl leuk om weer eens 2 clubs in de CL te hebben dus ik kies voor de positieve benadering in dit geval. Dan moeten we maar door naar de volgende ronde zodat we toch meer geld pakken dan Psv

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren