Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Feyenoord kon mij toen niet de waardering geven die ik zocht'

Laatste update:

Het wachten is op de officiële bekendmaking, maar het staat al zo goed als vast dat Dirk Kuyt na dit seizoen zal terugkeren naar Feyenoord. De aanvaller beschikt over een aflopend contract bij Fenerbahçe en heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit nog eens voor de Rotterdammers zou willen spelen. Kuyt is nu 34 jaar oud, dus dit lijkt de laatste kans te zijn voor een rentree.

/

In de zomer van 2012 werd er ook al gesproken over een terugkeer naar Feyenoord, maar Kuyt ging toen van Liverpool naar Istanbul. Hij vertelt dat hij destijds wel met Martin van Geel heeft gesproken, maar Feyenoord kon niet aan de eisen van Kuyt voldoen. Het ging dan niet eens om het salaris: "Het probleem was dat Feyenoord mij niet de waardering kon geven die ik zocht. Het ging om de inhoud en duur van het contract", vertelt de aanvaller aan Voetbal International.

Kuyt kon transfervrij naar Feyenoord en dat scheelde de club dus al direct veel geld. "Ik stelde als tegenprestatie een langdurig contract van acht jaar voor, zodat ik gedurende die periode een vast salaris zou krijgen. Dan zou ik nog lang niet uitkomen op wat ik kreeg bij Liverpool, maar het bood me wel de zekerheid die ik zocht", legt Kuyt uit, die dus ook direct wilde vastleggen dat hij na zijn actieve loopbaan een functie zou kunnen vervullen bij Feyenoord. Dat kon de club hem echter niet bieden.

De aanvaller besloot vervolgens naar Fenerbahçe te vertrekken en in Turkije hoopt de aanvaller dit seizoen kampioen te worden. Fenerbahçe staat bovenaan in de Süper Lig en wil het aflopende contract van Kuyt graag verlengen, maar alles wijst erop dat de Katwijker terug zal keren naar Feyenoord. Kuyt gebruikt deze interlandperiode om met zaakwaarnemer Rob Jansen zijn toekomst te bespreken en weet dat hij kan kiezen: " Laten we elkaar niet in de maling nemen: Feyenoord wil me dolgraag hebben en Fenerbahçe wil me dolgraag houden."

Feyenoord had Dirk Kuyt in de zomer van 2012 een achtjarig contract moeten geven

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op je 32 een 8-jarig contract eisen... We hebben het over Kuyt, niet over Xavi of Modric dir graag bij Feyenoord wilt afbouwen.

25 maart 2015 om 14:06

Dat 8 jarig contract zal niet als speler zijn maar een functie binnen de technische staf.
Verder staat er volgens mij een foutje in het artikel.
Fener staat toch derde in de Turkse competitie en niet bovenaan?

25 maart 2015 om 17:14

Precies over kuyt ja die veel en veel meer conditie heeft en fitter is, en die op zon leeftijd niet zoals xavi bij Barcelona gaat spelen maar in de eredivisie bij feyenoord,

Beetje vreemd dat Feyenoord dat niet wilde. Is toch een speler die Feyenoord sterker maakt en het lijkt me ook wel iemand die je graag ziet rondlopen als jeugdtrainer of lid van de technische staf.

25 maart 2015 om 14:04

Feyenoord was op dat moment nog lang niet uit de financiële zorgen. Lijkt me een groot risico om dan iemand voor acht jaar een vast salaris to te zeggen, terwijl je geen financiële zekerheid hebt, dat je dat al die jaren ook kunt ophoesten.

25 maart 2015 om 14:06

Dat klopt maar met een speler als Kuyt lijkt mij het risico niet al te groot. Hij kon had dan al een aantal jaar als speler belangrijk kunnen zijn voor Feyenoord en daarna in een andere functie. Maar we weten natuurlijk niet wat voor salaris hij vroeg.

25 maart 2015 om 14:47

Is moeilijk te zeggen, het is niet bekend om wat voor jaarsalaris het ging. Het lijkt me dat Feyenoord wel een goede afweging gemaakt heeft of het financieel mogelijk was. Ze zijn tenslotte ook met hem in gesprek gegaan, omdat ze hem wilde halen.

25 maart 2015 om 14:05

Hij was toen 32 en wilde een contract voor 8 jaar met een inkomen tegen het salarisplafond voor spelers aan. Zelfs als hij tot zijn 36e kan blijven voetballen, zou dat betekenen dat hij daarna nof 4 jaar staflid zou moeten zijn met het salaris van een speler (wat vele malen hoger zou liggen dan zijn collega stafleden).

Natuurlijk is Feyenoord daar niet mee akkoord gegaan.

25 maart 2015 om 14:09

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Het was en is echt een aanwinst voor een team als Feyenoord. En ik denk dat bijvoorbeeld een Giovanni van Bronckhorst ook wel aardig wat opstrijkt bij Feyenoord (net als Van Geel). En ik vraag me af of er niet te onderhandelen viel dat wanneer hij zou stoppen met voetballen en doorging in een andere functie, hij daarbij een ander, meer passend, salaris zou krijgen. Maar nogmaals, we weten niet hoeveel hij vroeg.

25 maart 2015 om 14:12

Dat weten we wel. We weten namelijk dat hij meer vroeg dan het salarisplafond en dat dat niet kon. Vervolgens weten we dat hij dat wilde compenseren met een langer contract, zodat hij binnen het salarisplafond toch over de hele periode een (vergeleken met andere aanbiedingen) aanvaardbaar salaris had.

Het is niet zo heel lastig om dan te beredeneren dat hij dus 8 jaar tegen het salarisplafond zou hebben gezeten, anders had dat hele langlopende contract ook geen zin.

Over het algemeen zijn de (top)spelers bij een club de grootverdieners. Een assistent trainer verdient echt maar een habbekrats ten opzichte van het spelers salarisplafind.

25 maart 2015 om 14:23

Ik zie in de tekst nergens staan dat hij meer vroeg dan het salarisplafond of dat hij zijn salariseisen wilde compenseren met een lang contract. Volgens hemzelf had het meer te maken met zekerheid (die hij denk ik sowieso wel heeft). Maar ik vind het gewoon jammer dat zo'n speler niet eerder in de Eredivisie komt. Een goede speler voor de Nederlandse competitie en ik ben wel van mening dat je voor sommige spelers een uitzondering kunt maken.

25 maart 2015 om 14:53

8 jaar is een hele lange tijd en er kan veel gebeuren. Wat nou als hij in zijn eerste jaar beide benen breekt en nooit meer kan voetballen óf trainen? Sta je dan met nog 8 jaar contract van een miljoen per jaar. Het is nog steeds minder dan de 8 miljoen die hij in 2 jaar kreeg bij Liverpool, maar het is wel een bedrag wat Feyenoord absoluut niet kan missen en helemaal niet toen het financieel slecht ging.

25 maart 2015 om 15:00

@ Ibratelli
"kuyt kon transfervrij naar Feyenoord en dat scheelde de club dus al direct veel geld. "ik stelde als tegenprestatie een langdurig contract van acht jaar voor, zodat ik gedurende die periode een vast salaris zou krijgen. Dan zou ik nog lang niet uitkomen op wat ik kreeg bij Liverpool, maar het bood me wel de zekerheid die ik zocht"

Beetje begrijpend lezen. Minder dan bij Liverpool, maar met een langdurig contract werd daar toch voor gecompenseerd. En je denkt toch niet echt dat hij voor minder dan het salarisplafond kwam he?

Hahahaha lach wekkend een contract van 8 jaar, toen die 31 was. Ik had als ik van Geel daarna nooit meer contact gezocht, wie gaat er nu voor een speler van 31 een contract aanbieden van 8 jaar. Met alle respect voor Kuyt, maar hier zet die zich wel echt voor aap. Ik snap dat die duidelijkheid wil voor zijn toekomst, maar 8 jaar kom op, dat zou je Messi of Ronaldo nog niet eens bieden voor 1 miljoen per jaar. Oke, een functie begrijp ik en als die nu had gezegd 3 jaar met een optie voor 2 jaar, maar 8 jaar, dan was die 39!!!

25 maart 2015 om 14:07

Het ging om een spelerscontract dat wanneer de tijd rijp was, omgezet zou worden naar een trainerscontract. Dirk wilde de zekerheid dat hij na zijn spelerscarriere ook nog bij de club kon blijven.

25 maart 2015 om 14:15

Ja maar dan ook met een salaris van 8 a 9 ton een trainers functie of iets dergelijks, wat voor functie zou die dan hebben? Jeugd trainer B1? Dan zou een jeugd trainer net zoveel verdienen als Schreuder. Contract 3 jaar zou reëel zijn geweest met eventueel voor 25% van het loon als functie jeugd trainer als optie. Als ik dit wist als van Geel en Gude had ik echt gezegd tegen Kuyt, bekijk jij het maar mooi, voor jou 10 anderen.

25 maart 2015 om 15:43

Ik heb altijd begrepen dat dat 'vaste salaris' een paar miljoen was, uitgesmeerd over 8 jaar. Zolang hij speler was wat meer, zodra hij trainer werd wat minder. Dus niet dat hij als trainer evenveel zou verdienen als als speler.

Hij is nu gewoon verplicht om terug te komen want anders is zijn liefde voor Feyenoord gewoon gelul en hoeft hij naar zijn carrière ook niet meer in de kuip te komen dan zou je hem gewoon bij de poort moeten weigeren van toen niet nu dan ook niet.
Er zijn meer spelers geweest die riepen hoeveel ze van jun club hielden en dat ze op een dag terug kwamen maar toen ze begin 30 waren en terug konden komen kozen ze toch voor een paar slechte clubs competitie's achter elkaar waar ze wat meer geld konden pakken terwijl hun bankrekening nummer al goed vol zat.
Dit jaar
Kuyt terug bij Feyenoord
Van der vaart terug bij Ajax
Dat zou de eredivisie al een stuk leuker maken en beiden clubs kunnen een ervaren jongen gebruiken en de eredivisie is van zo'n niveau dat Kuyt en van der vaart hier nog op 40% uitblinkers zullen zijn

25 maart 2015 om 15:15

V. De vaart op 40%....die is gek, dan wordt hij helemaal overhoop gespeeld.
Hij moet nu al vol gas spelen om het bij te houden.

Kuyt schat ik qua fitheid vele malen hoger in.

Een 8 jarig contract?
Nu snap ik opeens waarom hij toen niet naar Feyenoord is verkast....absurde eis van Dirk.

Betekend dat overigens dat hij nu om een 4 á 5 jarig contract gaat zeuren of zal hij door hebben dat het niet zo werkt.

25 maart 2015 om 15:21

Haha, geen slechte eis, minder geld, langer contract, denk inderdaad dat je er nu ook vanuit kan gaan dat Dirk geen dief van zijn eigen portomonnee gaat worden. Feyenoord zal moeten betalen om hem te kunnen krijgen want kan me voorstellen dat hij bij Fenerbahce veel kan verdienen. Die lui zien ook wel dat Drik superfit, sterk en balngrijk is voor het team.

Je zal zien dat hij helemaal niet terugkomt. Probeert in de pers al wat zieltjes te winnen, zodat zijn beslissing om bij Fenerbahçe te blijven, geaccepteerd wordt. Pijnlijk hoor deze zogenaamde Feyenoorder die vroeger gewoon op de F-Side bij Ajax stond

Zou jammer zijn, als hij naar Feyenoord gaat ik zie Feyenoord liever aan een fris talentvol jong team bouwen.

Voor de ervaring of balans hoeft ie eerlijk gezegd ook niet te komen.

Nou, Gudde. Schiet je wel een beetje op. Paar weken geleden zei Gudde namelijk dat er in maart een positief bericht kwam op de website van Feyenoord omtrent Kuyt. 6 dagen resterent. Hopelijk worden we niet 'blij' gemaakt met een dode mus

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren