Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord juicht om terugkeer: ‘Hij is niet te vergelijken met Dolberg’

Laatste update:

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst kan in het slot van de competitie weer beschikken over topscorer Nicolai Jörgensen. De Deense spits stond de afgelopen wedstrijden met een blessure aan de kant. Eric Botteghin is blij dat de topschutter weer op tijd terug is voor het duel met FC Utrecht van aanstaande zondagmiddag.

Jörgensen viel geblesseerd uit tegen Ajax (2-1), waarna Feyenoord ook punten liet liggen tegen PEC Zwolle (2-2). Zondag zal de spits weer aan de aftrap verschijnen in De Kuip. "Hij is onze topschutter, in dit deel van de titelstrijd hebben we zijn goals nodig”, zegt Botteghin in gesprek met De Telegraaf. “Nicolai is fit en oogt weer sterk. Het elftal heeft hem gewoon nodig. Het is zo’n sterke gozer, die als spits in mijn ogen echt compleet is. Hij denkt aan het team en weet waar de ruimtes liggen achter de defensie en zoekt die op. Verder is hij lastig door zijn fysiek, is net zo lang als ik en kan geweldig kaatsen en acties maken als hij met zijn rug naar je toestaat. Daarnaast maakt hij de kansen in de zestien makkelijk af."

De media vergelijken Jörgensen regelmatig met Ajax-spits Kasper Dolberg. Volgens Botteghin zijn de twee niet te vergelijken. "Hij is niet te vergelijken met Dolberg. Nicolai straalt ervaring en slimheid uit. Hij heeft niet voor niks voor FC Kopenhagen en in de Bundesliga gespeeld, en is vaste keus in de Deense nationale ploeg."

Wie is de betere spits?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zijn inderdaad verschillende type spitsen. Jorgensen is wat verder, maar ik denk dat er meer potentie zit in Dolberg.
Het grotere probleem is natuurlijk het alternatief. Traore is een stuk beter dan Kramer. Daarom heel belangrijk voor Feyenoord dat hij terug is. Maar hij moet wel echt fit zijn natuurlijk. Als ze hem te vroeg brengen en hij raakt voor de rest van het seizoen geblesseerd, heb je een serieus probleem.

15 april 2017 om 10:50

Ik ga hier nu niet zitten verkondigen dat Kramer beter is dan Traoré, het moge duidelijk zijn dat Traoré beter is. Maar voor de rol als pinchhitter is Kramer sterker, dat was in de Arena wel te zien. Traoré mist als pinchhitter gewoon effectiviteit. En ja, Kramer miste de makkelijkste kansen tegen GAE, maar in zijn invalbeurten dit seizoen (pinchhitter) stond hij er altijd, en pikte hij zn goaltjes mee.

15 april 2017 om 14:06

Klopt helemaal, en een pinchhitter is nu net weer het type speler dat Ajax niet heeft. Daarover geen discussie.
Maar als Jorgensen geblesseerd is, is Kramer geen pinchhitter. Dan moet hij gewoon negentig minuten spelen. En daar zit dan het probleem vind ik. Hoewel ze het ook met Kuijt geprobeerd hebben natuurlijk.
Als invaller zou ik graag een type Kramer zien bij Ajax. Liefst wel ietsje beter, maar een grote, kopsterke spits is altijd handig in de selectie.

15 april 2017 om 15:28

Huntelaar?

Alsjeblieft, start deze discussie niet weer waarbij iedereen weer gaat zeggen dat dolberg een grotere potentie heeft dan Jorgensen en Jorgensen op dit moment beter is vanwege zijn ervaring, we weten het nu wel

15 april 2017 om 10:47

Nee maar, zonder gein. Ik vind Jørgensen op dit moment beter, maar Dolberg heeft denk ik meer potentie.

Feyenoord moet komende transferperiode(of Feyenoord nou kampioen wordt of niet) er echt voor zorgen dat ze een goede bank krijgen, Want als ik zie wie de vervangers zijn voor Jørgensen, Kongolo en Karsdorp, dan ga ik spontaan janken.

Ook de vervangers voor El Ahmadi en Vilhena zijn niet goed, maar dat vond ik wel goede aankopen.

15 april 2017 om 10:55

Ja je hebt gelijk bijvoorbeeld die jonge gozer van Utrecht die rechtsback. Die jongen van Nec proberen binnen te halen van 17. Een linksachter is geen overbodige luxe. Ik zou eens polsen bij een erik Pieters, maar die speelt elke week basis in premier league.

15 april 2017 om 11:42

Ja inderdaad Troupee halen, dat zou een hele goede zijn

15 april 2017 om 11:54

Kadioglu is in potentie misschien wel de beste speler in de eredivisie maar om nu al naar Feyenoord te gaan. Vind ik te vroeg. Laten hem maar een volledig seizoen basis spelen bij NEC of een overgang naar een subtop club.

15 april 2017 om 11:32

@feyenoordinfo; ik denk dat je voor het gemak meerdere zaken over het hoofd ziet: 1) geld. Een betere bank en bijv een betere spits kost veel geld, dat is er niet.
2) een vervanger van jorgensen kan niet gelijkwaardig zijn, of je zet een topper als jorgensen op de bank. Nu zit daar een speler die ze er makkelijk inschiet.
3) hoe beter de speler hoe geoter de ontevredenheid als hij op de bank zit
4) (gericht op de suggesties die ik hier voorbij zie komen) zijn allemaal gokjes en momenteel hebben haps en bijv ayoub niet veel meer dan bijv vejinovic laten zien (voordat hij naar feyenoord kwam) en die mislukt ook flink (jammer genoeg)

15 april 2017 om 11:45

Er kleeft inderdaad een risico achter elke aankoop. Van mij hoeft het ook niet per se altijd een aankoop te zijn. Doorstromen vanuit eigen jeugd kan natuurlijk ook. Voor de rechtsbackpositie, zou je bijvoorbeeld ook Gustavo Hamer kunnen proberen. En voor de spits Dylan Vente. Maar voor de linksbackpositie is er niet echt iemand. En dan moet je wel echt een risico nemen.

15 april 2017 om 11:47

Woudenberg is toch wel een redelijk talent? Ben geen insider maar de keren dat ik hem heb zien spelen was hij niet slecht.

15 april 2017 om 13:40

@lunny; de keren dat hij speelde ah begin vh seizoen was hij de zwakste schakel in een team dat uitstekend draaide. Daarna geen kans meer gekregen. Kongolo is op zeker een heel stuk beter maar dat nelom nu structureel een kans krijgt zegt iets over het gebrek aan vertrouwen dat gio in woudenberg heeft

15 april 2017 om 14:35

Misschien moet Feyenoord eens op die Zuid-Amerikaanse markt kijken pakt overigens goed uit bij Ajax. Al kun je dat nooit vooraf weten natuurlijk, dat het wel wat gaat worden. Want ik moet zeggen de basiself van Feyenoord is gegarandeert een kampioenswaardig team, maar die bank dat is jammer genoeg wat minder.

En ik verwacht dat er wat spelers gaan vertrekken, ik kan het mis hebben maar heb zo het gevoel dat die wel eens wat anders willen.
- Vilhena
- Kongolo
- Jones (die zou zelf weer naar Engeland willen heb ik uit een aantal bronnen vernomen).
- Berghuis(keert weer terug naar Watford, als Feyenoord hem niet zou kopen),
- Kuyt(deze baas wordt toch redelijk oud, ook die zal nadenken over zijn toekomst neem ik aan).

15 april 2017 om 23:01

Dacht ik ook, maar ik heb hem zien spelen tegen FC Dordrecht. En dat was nog slechter dan Nelom... en dat zegt denk ik al genoeg..

Hoe kan je die twee vergelijken? De ene is 26 jaar, heeft veel meer ervaring, en de andere is 19 en heeft nog geen één vol profseizoen achter de rug. Jorgensen is heel belangrijk voor Feyenoord, maar heeft minder talent dan Dolberg. Als alles meezit dan zal de jonge Ajacied op z'n 26ste echt voor betere clubs hebben gespeeld dan de huidige topscorer in de Kuip. Feyenoord heeft het uitstekend gedaan met hun Deense spits, en Ajax heeft ook een briljantje in huis. Beide clubs tevreden. Buiten het feit dat ze Deens zijn is er niks te vergelijken.

15 april 2017 om 17:11

Nou, precies dat dus. Die twee kun je simpelweg nog niet vergelijken, vanwege 9jaar leeftijdsverschil. Voor feyenoord is hij belangrijk. Dat is prima, Dolberg is belang ijk voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren