Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord heeft Van Persie terug: ‘Hij zal minuten gaan maken’

Laatste update:

Robin van Persie is op tijd hersteld voor de wedstrijd van donderdag tegen VVV-Venlo. De aanvoerder van Feyenoord ontbrak de afgelopen weken in de wedstrijdselectie van de Rotterdammers door een spierblessure. Trainer Giovanni van Bronckhorst bevestigde woensdag op de persconferentie dat de aanvaller tegen VVV in actie kan komen. De coach laat niet weten of Van Persie fit genoeg is voor een basisplaats.

Van Persie liet de afgelopen weken de wedstrijden tegen Heracles Almelo (0-2 winst), FC Groningen (1-0 winst) en PSV (2-1 winst) noodgedwongen aan zich voorbij gaan. Donderdag staat de inhaalwedstrijd tegen VVV op het programma en na weken van afwezigheid kan hij eindelijk weer in actie komen. “De laatste week heeft hij volop kunnen trainen”, aldus de trainer van de Rotterdammers op de persconferentie, geciteerd door RTV Rijnmond. “Hij zit in de selectie en zal minuten gaan maken. We hebben een aantal opties nu Jörgensen is weggevallen, met Dylan Vente en Van Persie.”

De terugkeer van Van Persie komt op een goed moment voor Van Bronckhorst. De trainer moet voorlopig stellen zonder Nicolai Jörgensen. De Deense spits viel zondag in de eerste helft tegen PSV uit met een hamstringblessure. Hij werd vervangen door Dylan Vente. De Feyenoord-trainer weet nog niet hoe lang Jörgensen niet inzetbaar is. “Dat zal de komende dagen moeten uitwijzen”, aldus de coach, die nog niet kan beschikken over de geblesseerde Eric Botteghin. Jordy Clasie is wel gewoon inzetbaar. De middenvelder viel afgelopen zondag nog geblesseerd uit.

Feyenoord zal met vertrouwen aan de aftrap verschijnen tegen VVV. In de Eredivisie boekten de Rotterdammers al drie overwinningen op rij, inclusief een zege op koploper PSV. “Ik heb er vertrouwen in dat we donderdag weer zullen staan, net als zondag”, zegt Van Bronckhorst. “Je merkt wel wat het met een groep doet. PSV staat niet voor niks bovenaan en biedt goed weerstand in de Champions League. Als je zo kunt presteren, is het ook een bevestiging voor mijn spelers.”

Van Bronckhorst beseft dat de wedstrijd tegen PSV veel energie gekost heeft. “Dit is iets wat je wilt in topwedstrijden, maar het kost ook veel kracht. Om zo negentig minuten te kunnen spelen, dat kan geen enkele ploeg. Misschien Liverpool op hun manier van spelen”, aldus de trainer, die hoopt dat Feyenoord hetzelfde kan brengen tegen VVV. “Het is misschien makkelijker om meer beleving tegen PSV te brengen dan tegen VVV, met de aandacht eromheen en de sfeer in De Kuip. Maar als je in de top wilt meedoen, dan zijn andere wedstrijden net zo belangrijk. Aan ons om die drie punten hier te houden.”

Wat verwacht jij van Feyenoord - VVV-Venlo?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Had net een hele reactie getypt, maar toen ik die poste was hij opeens weg, dus dan maar opnieuw haha..

Na dit weekend werd de vraag al vaker gesteld of Feyenoord na een overwinning op VVV weer terug is in de titelstrijd. Dat is iets te opportunistisch, aangezien 5 en 7 punten nog wel een redelijk groot gat is en de huidige top 2 nagenoeg geen punten morst. Echter denk ik dat Feyenoord wel gewoon een goede selectie heeft, die soms misschien wat onderschat wordt. Als Feyenoord zo lang mogelijk in de buurt kan blijven van PSV en Ajax hebben ze het gewoon prima gedaan, en wordt er nog wat kleur gegeven aan een verder redelijk kleurloos seizoen.

Ik zou als iedereen fit is, wat als het goed is na de winterstop zo is, zo spelen (zie opstelling). In de verdediging heb je, als Haps terugkeert, twee prima backs die verdedigend sterk zijn, maar ook aanvallend wat kunnen brengen en de hele flank bestrijken. Vooral de terugkeer van Haps zal een groot verschil maken denk ik. Ik vond hem in zijn eerste seizoen al goed spelen, maar hij heeft veel last gehad van blessures. Hij zal t.o.v. Malacia aanvallend ook veel verschil maken, en is minder druistig, wat ook met leeftijd te maken heeft natuurlijk. Centraal zou ik Botteghin en Vd. Heijden niet uit elkaar halen. Zij hebben bewezen samen een goed duo te kunnen vormen, en hun gebrek aan snelheid kan gecompenseerd worden door de snelle backs. Puur verdedigend zijn het namelijk prima verdedigers. Bijlow staat de laatste weken ook steeds zekerder te keepen, ik heb nog steeds veel vertrouwen in hem dus zou hem ook met het oog op de toekomst gewoon laten staan. Verder vind ik de verdediging wel de zwakste schakel, zeker als je ziet hoeveel doelpunten meer je tegen krijgt t.o.v. Ajax en PSV en hoe lastig het vaak is om de 0 te houden.

Op het middenveld zou ik Clasie laten staan, hij laat steeds meer zijn vorm van een paar jaar geleden zien en is degene die op het middenveld de lijnen uitzet. Vond hem tegen PSV ook weer erg sterk en hij werd in de 2e helft duidelijk gemist. Vilhena is onomstreden en gewoon een prima speler voor de Eredivisie, zou als ik hem was wel volgend jaar een stap maken. Met RVP op '10' heb je daar de nodige creativiteit en scorend vermogen. Met hem speelt het elftal gelijk al een stuk beter. Voor verdedigende arbeid heb je dan het blok achter hem.

In de aanval heb je links Larsson, waarbij duidelijk een stijgende lijn te zien is dit seizoen. Hij moet nog wel constanter worden, maar als ik de laatste weken zie heb ik wel vertrouwen dat hij van waarde kan zijn. Jorgensen is in mijn ogen nog steeds een van de beste spitsen op de Nederlandse velden. Hij heeft het afgelopen jaar veel gekwakkeld met blessures, vorm en privé-problemen waardoor we hem nog niet op zijn best hebben gezien, maar als hij speelt is hij zo belangrijk voor het veldspel van het team d.m.v. goed het spel verplaatsen en de bal vasthouden. Jammer dat hij nu weer geblesseerd is geraakt, want zo kom je niet aan een reeks van meerdere goede wedstrijden, maar mits fit haalt hij gewoon 20 doelpunten per seizoen, daar ben ik van overtuigd. Rechts heb je met Berghuis degene bij Feyenoord waar vrijwel alle creativiteit vandaan komt (na Rvp). Hij is qua rendement nog niet op zijn niveau van vorig seizoen, maar hij is voor Feyenoord zeer belangrijk. Hij heeft een goede klik met RVP wat vaak genieten geblazen is in het veld en is, naar mijn mening, een van de beste buitenspelers van de Eredivisie.

De bank is niet zo goed als die van Ajax en Psv, die gewoon spelers van 5+ miljoen even op de bank kunnen zetten, maar je hebt wel een mix van jeugdige talenten en prima invallers: Vermeer, Nieuwkoop, Van Beek, Malacia, Verdonk, Tapia, Ayoub, Toornstra, El Hankouri, Vente, Sinisterra. Dit kan je nog aanvullen met jeugd zoals o.a. Toure, El Bouchataoui, Kokcu, Lewis, Geertruida.

Bijlow
St. Juste
Botteghin
Vd. Heijden
Haps
Clasie
RVP
Vilhena
Berghuis
Jorgensen
Larsson
5 december 2018 om 18:01

Toch vreemd dat je met de beste aanvalslinie van de ED maar op +11 staat...

5 december 2018 om 18:31

Als je er 90 scoort maar wel 80 tegenkrijgt sta je ook maar op +10 ;-).

Verwacht een makkelijke overwinning voor Feyenoord

Hoe het ook is Feyenoord moet deze wedstrijd van VVV winnen. En let op VVV zal er alles aan doen door bv hard spel, intimiderende overtredingen Feyenoord uit het ritme te halen. Ploegen als VVV hebben in de ED eigenlijk behalve tegen degradatie te vechten verder ook niets te zoeken qua doelstelling b.v. een plaatsje voor de EL. Ik reken op St. Juste, Toornstra, Malacia en Van Persie en een op drift geraakte Vilhena.

5 december 2018 om 16:56

VVV staat keurig op een zesde plaats en wat jij daarmee wil zeggen is dat iedere ploeg die onder VVV staan niet in de Eredivisie thuis horen. Zal mij niks verbazen dat dit VVV voor een stunt kan zorgen door 1 of misschien wel 3 punten mee terug te nemen uit Rotterdam want Feyenoord steekt ook niet in een super vorm ondanks de overwinning van zondag.

5 december 2018 om 18:47

Dreadnagek, eigenlijk schrijf ik verkeerd maar bedoel het anders. laat me zo stellen: elk seizoen dan weer eindigt VVV niet op een plaats waar prijzen te winnen valt of deelname aan de UEFA-competitie. Als Feyenoord het morgenavond laat weten dan weet ik het niet meer met Feyenoord. De kans nu om op 7 punten van PSV te komen. We wachten het maar af.

5 december 2018 om 17:29

Mooie beredenering. Feyenoord heeft behalve een plekje in de el ook niet zoveel meer te zoeken in de eredivisie. Meer zit er toch ook niet in? Vvv doet het gewoon erg goed dit seizoen. Knap met het budget wat ze beschikbaar hebben!

Hi Fean Time,
Je stelt het zelf dat Feyenoord maximaal een plekje in de EL kan bemachtigen, maar het is tenminste iets om voor te strijden voor Feyenoord, maar de andere ploegen van AZ t/m zeg maar welke die spelen elk seizoen voor/om niks. Eigenlijk wil ik beweren dat de ED in deze vorm gaat om Ajax, PSV en Feyenoord en dus weinig verrassingen heeft. Als je in La Liga b.v. Espanyol of Alaves of Betis of Atletic de Bilbao neemt, zij doen het tenminste af en toe wat voor de spanning.

5 december 2018 om 19:09

De eredivisie in deze vorm draait om ajax en psv. Een prima zege van feyenoord doet daar niks aan af. Vind het allemaal ook maar makkelijk dat opeens na een half seizoen waar zij oppermachtig zijn, er opeens moet worden gedaan of dat de standaard zal zijn. Bij clubs als az, utrecht, vitesse, heerenveen en groningen is er altijd genoeg potentie om weer sterk terug te komen. Net zoals dat eerder het geval was.

Daar kan je gelijk in hebben alleen de afstand tussen Ajax PSV en Feyenoord en de andere clubs is toch wel opvallend groot. Af en toe komen AZ, Vitesse wel er bij, maar niet vaak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren