Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord heeft momenteel meer dan elf basisspelers, een luxeprobleem’

Laatste update:

Met de overwinning op FC Groningen van afgelopen weekend, is het kampioenschap voor Feyenoord weer wat dichterbij gekomen. Oud-doelman Ed de Goeij zag zaterdag in De Kuip Jens Toornstra uitblinken, maar prijst vooral het collectief van de Rotterdammers. Volgens De Goeij is de brede selectie van Feyenoord de sleutel achter het succes.

/

Trainer Giovanni van Bronckhorst zette zaterdag Dirk Kuyt op de bank ten faveure van Jens Toornstra. Laatstgenoemde speelde uitstekend, maar dat is wat De Goeij betreft geen reden om hem volgende week weer op te stellen. “Feyenoord heeft momenteel meer dan elf basisspelers”, zegt hij tegenover De Telegraaf. “Wanneer er een invaller binnen de lijnen komt, wordt de ploeg daar niet slechter van. Dat is een luxeprobleem. Ik zou per tegenstander bekijken welke spelers je in die specifieke wedstrijd het beste kunt gebruiken.”

Dat Feyenoord de periode zonder Karim El Ahmadi door is gekomen zonder puntverlies, toont volgens De Goeij aan dat de ploeg de grootste titelkandidaat is. “Toen El Ahmadi naar de Afrika Cup vertrok, verwachtte iedereen dat ze het lastig zouden krijgen. Logisch, als je ziet hoe sterk El Ahmadi ook speelde”, aldus De Goeij. “Hij sluit aan bij de aanval, schakelt terug naar de verdediging en is van onschatbare waarde. Toch heeft de ploeg zijn afwezigheid tijdens de Afrika Cup goed opgevangen. Er staat een sterk collectief, waarbij ook de invallers zich een slag in de rondte werken. Dat betekent dat je kunt meedoen om de titel.”

Met nog twaalf wedstrijden voor de boeg, komt het kampioenschap nu wel heel dichtbij voor Feyenoord. “Ik heb zelf mogen meemaken hoe mooi dat is. Het klopt dat er een cruciale fase aankomt voor Feyenoord met wedstrijden tegen onder meer Ajax, PSV en AZ. Maar dat geldt ook voor de concurrentie. En in tegenstelling tot andere jaren is Feyenoord ditmaal niet de jagende partij.”

Geeft Feyenoord de koppositie na de zege op FC Groningen nog uit handen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeker een Luxe probleem ,maar niet alleen luxe hoor je moet ook alles tevreden houden.
Als van Bronckhorst slim is spaart hij aankomende weekend Vilhena die op 4 gele kaarten staat en is voor aankomend weekend het probleem ook opgelost.

Dan komt PSV en dan ben ik benieuwd wie de vorm heeft en wie er spelen. Durft hij dan weer Kuyt ernaast te zetten voor de man in vorm of gaat hij dan toch Kuyt neerzetten.

Ik zou de flanken iig intact houden en echt tussen kuyt en toornstra kiezen. Op basis van afgelopen weken heeft Toornstra voetballend wel mijn voorkeur

13 februari 2017 om 07:28

Inderdaad, tegen ADO een middenveld vormen met El Ahmadi - Toornstra en Kuyt. Geen risico lopen met Tonny, die heeft eerder al een domme gele kaart gehad waardoor hij Vitesse-uit mistte.

13 februari 2017 om 07:41

Idd slim bedacht! Dan mis je hem sws niet tegen PSV

13 februari 2017 om 09:29

Ik zou toch wel met Vilhena beginnen denk ik. Dan kun je de eerste helft helemaal je eigen spel spelen en vol druk zetten op Ado. In mijn ideale scenario sta je bij rust dan al wel voor en dan kun je Vilhena in de rust lekker wisselen. Misschien niet het meest verstandig, maar de basis 11 speelt zo sterk op dit moment dat ik een beetje huiverig ben over het sparen van 1 van die 11.

13 februari 2017 om 10:04

Ik zou Vilhena niet sparen tegen Ado. We hebben het altijd lastig in uitwedstrijden op kunstgras en Ado is als een kat in het nauw. Niet onderschatten en gewoon in je sterkste bezetting opdraven. Wat we tegen PSV doen zien we dan wel weer.

13 februari 2017 om 10:50

Ben ik het met je eens. Alleen denk ik dat je je as eigelijk altijd moet laten staan ongeacht de tegenstander.

Zonder El Ahmadi maakt toch weinig uit als je tegen GAE of Roda Jc speelt, zo 1 ga je pas missen in grotere wedstrijden, het wordt pas een probleem als Vilhena en El Ahmadi er beide niet zijn en dat is logisch.. Ben wel benieuwd of Toornstra volgende week weer speelt want na de winter maakt hij meer indruk dan Kuijt, dat heeft hij zoiezo de 2 laatste wedstrijden wel laten zien, desondanks is Feyenoord zeker kandidaat nummer 1 of ze nou willen of niet daar in Rotterdam

13 februari 2017 om 07:27

Dat is misschien wel waar maar er werd in december nog continu geroepen dat Feyenoord het zo zwaar zou krijgen als el Ahmadi bij de Afrikacup was. Nu zijn ze dat uitstekend doorgekomen en dan kunnen we natuurlijk niet ineens gaan zeggen dat dit ook logisch is.

13 februari 2017 om 07:50

En daar snap ik niet zoveel van fat zoiets werd gezegt, als je als Feyenoord zijnde 1ste staat en sterk speelt is het geen probleem om 1 speler te missen tegen clubs uit de onderste regionen, dat was mijn mening voor de Afrika Cup ook al want Feyenoord is zonder El Ahmadi ook sterk zat om iig de clubs uit het rechter rijtje te pakken

13 februari 2017 om 09:28

Ach ik vind dit altijd zo makkelijk. Alsof het altijd logisch is om te winnen van teams die lager op de ranglijst staan. Het is niet voor niets zo dat in elk voetballand dezelfde regel geldt. Win van de kleintjes en je wordt kampioen!

13 februari 2017 om 09:41

Dit jaar is dat wel gewoon zo, ik zie Ajax, Feyenoord of Psv geen punten meer verliezen dit seizoen tegen de clubs uit het rechter rijtje, daar zijn ze imo nu te sterk voor, dit jaar wordt het na de winter beslist tijden Feyenoord-Psv, Ajax-Feyenoord en Psv-Ajax.. Of zie jij Feyenoord nog wel punten laten liggen tegen clubs buiten de top 3?

13 februari 2017 om 10:21

Ik hoop natuurlijk van niet, maar verbazen zou het me ook niet. En dat geldt nog meer voor ajax en psv, want die zie ik echt zelden overtuigend winnen. Ongeacht tegen wie haast.

13 februari 2017 om 10:07

Vandaar dat ze zonder el ahmadi van gae hebben verloren...

13 februari 2017 om 11:24

En zonder Vilhena, dat maakt wel verschil want dat zijn 2 vaste basisspelers.. Dan ga je er logischerwijs op achteruit

14 februari 2017 om 11:48

En zonder Vilhena. En zonder die twee spelers ook verloren tegen Vitesse.

Kuyt wordt naar mijn mening belangrijker gemaakt dan hij in werkelijkheid is. Tenminste dat vind ik. Als je de keuze hebt tussen Kuyt of Toornstra zou ik zelf altijd voor Toornstra gaan. Deze jongen geeft net als Kuyt 100%, maar ik vind dat de techniek van Toornstra verfijnder is, en daarnaast vind ik Toornstra ook veel onvoorspelbaarder in positieve zin. Toornstra is een echte prof en neemt als een man plaats op de bank om vervolgens weer te laten zien dat hij in de basis thuishoort. Kuyt vind ik altijd maar verontwaardigd op de bank plaatsnemen.

13 februari 2017 om 09:03

Helemaal mee eens, Kuyt legt ze erin maar Toornstra net zo goed. Plus de voorhoede draait veel beter met hem, Kuyt maakt zoveel balverlies dat ik het echt niet kan snappen hoe hij maar op de 10 positie mag en kan blijven...

Daarnaast dat gemiep weer om het feit dat die eens moet banken terwijl dit 100 procent terecht is, het is gewoon aanvoerder onwaardig, dat gejank. Jens hoor je amper en knokt zich altijd terug, ik zou er in ieder geval gek van worden als iemand de voorkeur krijgt enkel om zijn status maar Jens blijft komen en van mij mag Kuyt lekker banken en in de 75e minuut erin.

Ik snap die Kuyt liefde ook niet, loopt nu met zijn 35 jaar hier maar toen Fener met een zak geld kwam was die pleitte en gaf zn vrouw nog af op Feyenoord ook, en dan moeten we hem maar als een held zien? Nee sorry.

13 februari 2017 om 09:33

Toch vond ik dat verontwaardigde in zijn echte interview heel erg meevallen, zeker vergeleken met de knipsels die vz uitgezocht en zelfs veranderd had.

Ik vind het eigenlijk wel goed om zo een beetje te rouleren. Laat ze op het veld maar laten zien wie moet spelen. Nu laat Toornstra dat zien, maar ook Kuyt is dit seizoen belangrijk geweest.

Net als Ajax hebben ze een luxe probleem zeker belangrijk voor de clubs bij de stap naar de titel.

13 februari 2017 om 09:35

Waar heeft ajax dit probleem dan? Ik hoor ajax supporters juist meer roepen dat ze spelers tekort komen (vooral aanval)!

13 februari 2017 om 09:55

Ik zie het bij Ajax ook niet echt als ik eerlijk ben. Riedewald is inmiddels de back-up voor 2 of 3 posities, Tete is er nog, maar verder is het allemaal jeugd dat op de bank zit volgens mij. Op zich geen probleem allemaal denk ik, hoewel ik denk dat Ajax wel een serieus probleem heeft als Dolberg niet mee kan doen.

13 februari 2017 om 10:23

Ja sws als aanvallers uitvallen denk ik. Al zal het nu met traore terug en binnenkort die nieuwe jongen wat makkelijker schuiven worden.

13 februari 2017 om 12:38

Wij hebben toch eigenlijk ook alleen maar Jorgensen in de spits beschikbaar? De opmerking over als Dolberg weg zou vallen, geldt volgens mij net zo goed voor ons. Sterker, Jorgensen speelt zo goed dat ik denk dat wij een groter probleem zouden hebben. Zouden we ineens terugvallen op Kramer, of Kuyt in te spits zetten.. van die gedacht word ik niet vrolijk hoor..

13 februari 2017 om 13:19

Ondanks dat ik Jorgensen echt geweldig vind in de spits, zijn kuyt en kramer toch beide serieuze vervangers voor eredivisiebegrippen. Maar ja ik denk dat je altijd wel een positie kunt verzinnen waar het lastiger of makkelijker is. Overall doen de vervangers het tot nu toe iig niet slecht, waar ze nodig zijn.

Het gevaar is dat Gio geen echte keuze durft te maken. In de huidige vorm moet Toornstra altijd de voorkeur krijgen boven Kuijt. Ben bang dat Gio tegen ADO kiest voor Kuijt in basis ten koste van Toornstra.

13 februari 2017 om 09:34

Dat geef ttoch ook niet?

Al denk ikd at ze tegen Ado beide zullens pelen. Maar Kuyt i snog steeds belangrijk, maakt ook veel belangrijke doelpunten en kan denk ik vooral in de westrijden tegen Ajax en PSV nog heel belangrijk zijn.

D flanken moet je laten staan. En niet weer een Toornstra of Kuyt daar misbruiken. 2 echte buitenspelers zorgt gewoon voor meer dreiging en ruimte in het veld.

Dus zal voor de 10 positie altijd tussen Toornstra en Kuyt gaan.

13 februari 2017 om 11:41

Ik vind het ook niet zo'n probleem hoor. Tot nu toe pakt het eigenlijk iedere keer prima uit. Ik geef de credits voorlopig aan Gio, hij heeft het echt prima op orde allemaal.

Ik zou de volgende wedstrijd lekker Vilhena laten banken. Niet omdat hij het slecht doet, maar omdat hij op scherp staat door die onnodige gele kaart. Toornstra kan dan de plek van Vilhena overnemen!

14 februari 2017 om 22:59

Helemaal mee eens, geen onnodig risico nemen volgende week.
PSV is veel belangrijker.
WIn je thuis van Psv, dan zijn ze kansloos voor de titel denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren