Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Feyenoord had een goed plan, ik zag dat wel zitten'

Laatste update:

Feyenoord was in de zomer druk bezig met het zoeken van een nieuwe spits en zat ook met Bas Dost om tafel. De aanvaller had mede door blessureleed nauwelijks gespeeld bij VfL Wolfsburg en revalideerde in Zeist, waar hij sprak met Martin van Geel en Fred Rutten. Dost werd warm gemaakt voor een overstap naar Feyenoord, maar tot een vertrek bij Wolfsburg kwam het uiteindelijk niet.

/

Dat terwijl Dost een transfer zeker zag zitten, vertelt hij aan Voetbal International. "Ze hadden een goed plan met mij en Feyenoord, ik zag dat wel zitten", zegt hij. "Maar er komen zo veel andere dingen bij kijken. Het gaat echt om heel veel geld en Wolfsburg was heel stellig: ze wilden me niet kwijt, alleen als Feyenoord het volle pond betaalde. Uitlenen was sowieso geen optie voor ze."

Dost bleef dus bij Wolfsburg, waar hij op het moment de man in vorm is. Na de winterstop scoorde de aanvaller al elf keer (!) in alle competities en met die cijfers moet hij alleen Lionel Messi voor zich dulden. Er is inmiddels sprake van een ware 'Bas Dost-hype', maar de spits zegt dat vreselijk te vinden: hij geniet van het succes, maar vindt dat men niet moet doorslaan in superlatieven.

"Vorig jaar was er niemand in mij geïnteresseerd en nu ben ik ineens… Ja, wat eigenlijk? Dat ik toen niet speelde, zegt namelijk niets over mijn kwaliteiten, want die had ik toen ook al", benadrukt Dost. "En nu gaat het ook niet om de mens Bas Dost, maar ben ik alleen interessant omdat ik veel doelpunten maak. Maar ik zeur er niet over, want iedere voetballer weet dat het nu eenmaal zo werkt. En ik heb liever dit opportunisme dan dat ze over me praten omdat ik niet scoor."

Bas Dost zou de perfecte spits voor Feyenoord zijn geweest

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met bas dost in de spits had feyenoord denk ik wel op plek 2 gestaan. Door Kazim heeft feyenoord toch wel een aantal punten laten liggen.

25 februari 2015 om 13:12

Of gewoon 1e

25 februari 2015 om 13:14

Met alle respect maar ik denk niet dat Feyenoord met dost 20 punten meer gepakt zou hebben.

25 februari 2015 om 13:15

Ik acht het hele team van PSV toch nog wel hoger in

25 februari 2015 om 13:27

Dat plus dat hij er dan pas sinds winterstop bij zou zijn geweest en dat was in mijn ogen al te laat geweest... Kazim doet het met al zijn beperkingen goed tot af en toe zelfs heel erg goed, maar wil Feyenoord echt die stap zetten dan zullen ze met iemand moeten komen die er 20 per jaar maakt. Wel zou ik Kazim transfervrij overnemen om hem in wedstrijden laatste 15 min oorlog te laten maken in het veld.

25 februari 2015 om 13:39

Nee, inderdaad, ik verbaas me erover dat dat bij VI TV ook veel wordt beweerd. PSV heeft een belachelijk aantal punten op dit moment.

25 februari 2015 om 14:38

Je had er minder dan 20 nodig. Als je namelijk 2x van Feyenoord had gewonnen dan had PSV ook meteen 4 of 6 punten minder. Weet even niet meer uit mijn hoofd hoeveel in Rotterdam werd. Maar sowieso was Feyenoord dan 2de geworden.

25 februari 2015 om 15:08

@AZAlkmaar2, verklaar je nader, snap niks van je berekening, en overigens moet PSV nog naar de Kuip toe als je dat bedoelt.

On: feyenoord had denk ik met Dost een beter doelsaldo gehad, maar denk dat ze hooguit 4 tot 6 punten meer hadden gehad. Is ook wel erg makkelijk om te denken dat 1 speler het verschil tussen 44 of meer dan 64 punten zou maken.

25 februari 2015 om 15:25

Onmogelijk. 21 van de 24 wedstrijden heeft PSV gewonnen dat zie ik Feyenoord niet zo even nadoen met bas dost of zelfs Messi in de spits.

25 februari 2015 om 15:39

Guardado niet beter dan Classie en El ahmadi? Je bent hele vreemde verhalen aan het ophangen.

25 februari 2015 om 15:57

Heb de wedstrijd Wolfsburg - BMG vorig jaar bezocht in de Bundesliga. Daar vond ik Dost niet slecht spelen maar de Jong speelde echt ver onder de maat. Dat hij het nu bij PSV wel weer kan zal deels met vertrouwen te maken hebben, maar ook deels met kwaliteiten. Ik schatte Dost hoger in, maar dat hij zoveel kon scoren had ik ook niet verwacht.

25 februari 2015 om 16:41

De enige echte speler van Feyenoord die bij PSV nog een toegevoegde waarde zou kunnen hebben is Clasie. De centrale verdedigers zijn lood om oud ijzer. Daarbij staat Feyenoord 20 punten achter en al hoewel Dost waarschijnlijk er wel voor had gezorgd dat de afstand minder zou zijn geweest kun je onmogelijk zeggen dat ze met hem eerste hadden gestaan.

Daarvoor zijn er simpelweg te weinig scorende spelers bij Feyenoord en heeft PSV te veel kwaliteit.

25 februari 2015 om 17:43

@naaitsch en toch hebben ze het met Pelle ook niet gered qua Cl..

25 februari 2015 om 18:17

@huubfreverts, wat is dan volgens jou de reden dat feyenoord zoveel minder punten heeft, dat ligt echt niet alleen aan de spits hoor.

26 februari 2015 om 08:07

Hier moet ik toch even inhaken. Als rechtsbuiten is Toornstra veel minder als Narsingh, Toornstra hoort niet op de rechtsbuiten positie. Willems is stukken beter dan Nelom, De Jong beter dan Kazim, Depay beter dan Manu en Wijnaldum beter dan Immers. De rest is Feyenoord beter. Maar op beslissende en de meest scorende posities is PSV beter.

25 februari 2015 om 14:39

Dit is gewoon een hele pijnlijke zaak voor Feyenoord. Maar dat krijg je met Van Geel. Die man is uitstekend om je club uit het slop te trekken, maar hij is geen bouwer. Dost was geweldig geweest, maar helaas is ie nu niet meer te krijgen. Zelfde geldt voor Kramaric. Die man heeft geen visie en moet zo snel mogelijk vervangen worden als je het mij vraagt

25 februari 2015 om 15:20

Alsof kazim totaal niks ervan bakt. En alsof bas dost geen blessure kan oplopen, waardoor er dan nog steeds geen scorend vermogen voorin was. Zo makkelijk loop jij nu te lullen he

Echt gek hoe het kan lopen in de voetballerij: eerst een speler die een beetje op het zijspoor was beland bij Wolfsburg, waardoor niemand het erg zou vinden als hij weg zou gaan. Vervolgens alle ballen erin knallen bij Wolfsburg en een onmisbare schakel in het team worden.

Hij reageert zeer goed op de so called hype. Lekker nuchter en in de realiteit, prima.

25 februari 2015 om 16:36

Ja vind ik ook klasse maar hopelijk zet die hype nog wel even door want dat betekent dat Dost blijft presteren. En dat is allemaal goed voor Nederland.

Held! Die gaat er nog heel wat inleggen nu die in vorm is!

Zeker gewoon 1e...kazim heeft veel gemist, ook andere feijenoorders, maar 15 doelpunten erbij zijn nog wel wat puntjes meer

natuurlijk een veel betere spits als kazim, maar financieel is het beter dat het zo gelopen is. Dost was denk ik te duur geweest voor dit feyenoord.

Jammer voor feyenoord dat ze voor kazim zijn gegaan ipv dost. Met dost had feyenoord ongetwijfeld minimaal tweede gestaan.

25 februari 2015 om 13:49

Er is helemaal geen sprake geweest van een keuze tussen Dost en Kazim. Dost was kandidaat nummer 1, maar bleek onhaalbaar. Kazim was een relatief goedkoop en gemakkelijk haalbaar alternatief.

25 februari 2015 om 14:07

Misschien wilde dost wel salaris inleveren?

25 februari 2015 om 14:14

Lezen. Dat was de discussie niet. Wolfsburg wilde het volle pond hebben voor hem. Feyenoord wilde die transfersom niet betalen.

25 februari 2015 om 14:17

Misschien wel ja, maar dat is helemaal niet relevant. Dit staat notabene in de tekst:

Het gaat echt om heel veel geld en Wolfsburg was heel stellig: ze wilden me niet kwijt, alleen als Feyenoord het volle pond betaalde. Uitlenen was sowieso geen optie voor ze."

Dus Feyenoord kwam er al niet uit met Wolfsburg over de transfersom. Of iemand dan salaris in wil leveren doet er niet toe.

25 februari 2015 om 14:32

Ok dan is het wel logisch ja dat ze hem niet hebben gehaald.
Volgend jaar dan maar kuyt en kalou terughalen?

25 februari 2015 om 14:08

Nou hè wat een blunder van Feyenoord om geen geld uit te geven wat er niet is..

Als hij dit vol houdt is hij op het einde van het jaar 40m waard

Bedankt Van Geel!

Nu moeten we het doen met een Engelse Turkse Rechtsbuiten.

25 februari 2015 om 14:18

Lees ander de tekst Hulpschaap voordat je Van Geel gaat bashen.

25 februari 2015 om 14:21

Kort samengevat wou Feyenoord niet de volle mep betalen, dus door wie komt dat dan?

Juist ja Van Geel!

25 februari 2015 om 14:26

Want Van Geel moest het uit eigen zak betalen ofzo? Of is hij tegenwoordig ook penningmeester? Dan heb ik dat laatste nieuwtje gemist..

25 februari 2015 om 14:26

Geld uitgeven dat je niet hebt. Was dat niet de start van alle ellende? Ik vind jou een erger kwaad voor Feyenoord dan Van Geel ooit zal zijn. Ga je schamen dat je je eigen club niet kent.

25 februari 2015 om 14:30

Willen of kunnen is nogal een verschil vriend.

25 februari 2015 om 14:30

En terecht dat Feyenoord dat niet wilde betalen.

We kunnen het simpelweg niet betalen. Wolfsburg heeft zelf 7,5 mil voor Dost betaald en wilde minimaal dat bedrag terug hebben. Het is heel simpel, Feyenoord kon en wilde geen 7,5 miljoen betalen. Punt.

25 februari 2015 om 14:33

Dus heel de kas moet dan maar gelijk uitgegeven worden aan Dost terwijl we net financieel gezond zijn? Doe eens niet zo gek joh

25 februari 2015 om 14:36

Het zou wel een goeie aankoop zijn maar ik vind dat hij beter kan dan feyenoord

Je speelt zo goed als je team is. Toppers kunnen daar nog boven uit stijgen, maar Dost is niet zo'n type. Voor zijn spel is he belangrijk dat hij hogerop raakt stap voor stap zodat hij met het niveau omhoog gaat. Gaat ie een niveau omlaag wordt ie even 'slecht'.

Dost is pas na de winterstop van waarde geweest. Dus zo een grote invloed zou hij niet hebben op het geheel. Hij is nu even een hype maar blijft nog steeds de beperkte spits zoals hij die altijd is geweest.

Achteraf gelul allemaal. Het is een hele grote gok om (als Feyenoord zijnde) zo even miljoenen euro's neer te leggen voor een speler die uit vorm/geblesseerd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren