Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Feyenoord gaat ook volgend seizoen niet om het kampioenschap spelen’

Laatste update:

Wim Kieft zegt dat hij wel begrijpt, dat Feyenoord en Fred Rutten na dit seizoen uiteengaan. Officieel moeten club en trainer die berichtgeving nog bekrachtigen, maar vrijwel iedereen rekent erop dat er zondag of maandag een mededeling uitgaat, dat de samenwerking niet langer duurt dan een jaar. Kijkend naar de toekomst zegt Kieft dat hij het wel snapt. De perspectieven in De Kuip zijn en blijven niet zo gunstig.

/

Volgens Kieft komt Feyenoord van ver, is het inmiddels financieel gezond en houdt het logischerwijs de hand op de knip. Dat betekent echter wel dat er in de zomer niet zo veel mogelijk zal zijn. Kieft somt het elftal op in De Telegraaf: hij zegt dat Colin Kazim-Richards het redelijk doet, maar dat Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena stil staan in hun ontwikkeling bij de club. Jordy Clasie gaat mogelijk naar het buitenland en Joris Mathijsen, Luke Wilkshire en Mitchell te Vrede gaan gedrieën weg bij Feyenoord.

“Sven van Beek en Terence Kongolo blijven, maar zijn zo jong dat ze nog alle fouten moeten maken die ook Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi maakten. Misschien dat Jens Toornstra de plek van Jordy Clasie kan overnemen, maar tegelijkertijd zitten Karim El Ahmadi en Lex Immers aan hun plafond. Als je dit op een rijtje zet dan weet je dat Feyenoord volgend seizoen tegen grote technische problemen zal aanlopen als de club niet wezenlijk investeert en volledig gokt op de jeugdopleiding”, aldus Kieft.

Hij geeft in zijn column toe dat hij de exacte financiële situatie van Feyenoord niet kent. “Maar het perspectief oogt niet gunstig. Dit Feyenoord gaat ook volgend seizoen niet om het kampioenschap spelen en deelname aan de Champions League ligt niet voor de hand. Helemaal omdat een eventuele voorronde nauwelijks valt te overleven voor een Nederlandse club.”

Ben jij het met Wim Kieft eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede analyse. Maar dat geeft niet. Feyenoord is herstellende en pas sinds deze zomer gezond aan het worden. De voorsprong van PSV is logisch. Ajax daarentegen moet zich schamen dat ze 'slechts' 6 punten voorstaat op een ploeg die nog nauwelijks beleid heeft kunnen voeren. Feyenoord komt er wel maar dat gaat niet in een dag. Of Milan moet 25 miljoen euro voor Clasie neertellen. Dan kunnen we een stap maken. Maar dat zie ik niet gebeuren.

28 februari 2015 om 07:59

Ajax moet zich schamen ? Mijn club doet bijna alles met jeugdspelers. Nick viergever is als enige zogenaamde grote aankoop gehaald.

28 februari 2015 om 08:09

Ajax moet zich inderdaad schamen. Ze hebben meer dan 100 miljoen op de bank en staat maar slechts 6 punten voor op Feyenoord dat pas sinds de zomer weer kan investeren.

Ze doen het weliswaar met alleen maar jeugdspelers, maar daar kiezen ze zelf voor. Schroomde Ajax zich er niet voor 20/25 miljoen te investeren in geroutineerde spelers, stonden ze nu gewoon ong. gelijk met Psv

28 februari 2015 om 08:11

Bazoer,Andersen, el Ghazi, Milik, schone,Cilissen,Sinkgraven,Boilessen,vd Hoorn.Allemaal gekocht of gehuurd.
Feyenoord moet volgend seizoen een goede spits kopen en als ze dan ook nog een goede vervanger voor Clasie halen doen ze gewoon mee om de titel.

28 februari 2015 om 08:22

Ja Ajax moet zich schamen. Ze hebben veel meer mogelijkheden om te presteren dan Feyenoord en ze zijn nauwelijks beter. Kijk maar naar de spelverhouding tijdens beide klassiekers dit seizoen. PSV is de eerste van de traditionele top drie die een normaal seizoen draait in tien jaar tijd. Nauwelijks puntenverlies. Zowel Ajax als Feyenoord moeten dat niveau nastreven. Feyenoord heeft er de mogelijkheden (nog) niet voor maar Ajax wel. Ik zou als ik ajaxied was heel boos zijn op de beleidvoerders bij de club. Maar goed vier keer met mazzel kampioen verhult een hoop.

28 februari 2015 om 08:37

Wat een onzin. Ajax had 5 en 4 seizoenen terug ook veel punten gehaald. Dat was niet stabiel? Ajax moet zich schamen voor het feit dat ze meer te besteden hebben dan PSV, Feyenoord en Twente bij mekaar? Mede dankzij dat hand op de knip beleid kunnen we veroorloven om voor een keer geen dragende
spelers te moeten verkopen om zwarte cijfers te behalen.... Ajax kiest er inderdaad zelf voor, des te zieliger voor Feyenoord. Voor hun doen veel geïnvesteerd dit seizoen en alsnog een teleurstellende derde plek. Ajax heeft de luxe om tenminste te kunnen zeggen volgend seizoen moet het beter. En ik denk dat ze dan ook gaan investeren in hopelijk directe versterkingen.

28 februari 2015 om 08:56

Zie een ajaxied die over het verleden begint om aan te tonen dat het allemaal ok is. Nu sta je 14 punten achter op PSV en het puntenaantal van PSV dit seizoen is veel hoger dan Ajax toen. Je zit te zeiken over mijn verhaal en vervolgens geef je me gelijk. Ajax moet investeren in directe versterkingen. Feyenoord heeft netto gezien helemaal niet geinvesteerd van de zomer. Men heeft schulden afbetaald en goedkope vervangers gehaald. Toornstra, Bilal en Vermeer zijn echt gekocht voor bij elkaar nog geen 10 miljoen terwijl Pelle, Janmaat, De Vrij en Martin Indi zeker 25 miljoen hebben opgeleverd. Er is nog geld over maar dat kon Feyenoord niet investeren omdat men geen salarisbudget meer had. Echter is wel het dure contract van Schaken inmiddels afgekocht en loopt Mathijssen uit zn contract. Als Clasie nog eens voor een goede som geld verkocht wordt kan Feyenoord de volgende stap zetten.

28 februari 2015 om 09:10

Je snapt er financieel gezien belabberd weinig van elastiek. Ik geef aan dat Feyenoord voor zijn doen veel heeft geã¯nvesteerd. Nou wat denk jij wat circa 8 a 10 miljoen euro is? Zie jij dat Feyenoord ieder jaar doen of zo? Feit is dat ze voor hun doen veel hebben geã¯nvesteerd. Verleden erbij halen? Gast jij hebt het over dat PSV de enige ploeg is in 10 jaar tijd dat gewoon een prima puntenaantal pakt. Dikke onzin, want Ajax pakte 5 en 4 seizoenen terug ook aardig wat punten. Vooral 5 seizoenen terug, maar toen was Twente de beste! PSV zit nog niet op dat puntenaantal. Voor de rest lijkt het me logisch dat Ajax moet en vast ook gaat investeren. Dat kan mede door hun beleid. Datzelfde beleid die jij afkraakt. Denk jij dat Ajax zo een financiã«le buffer had als zij ieder jaar 25 miljoen euro hadden uitgegeven? En voor wat? Kampioenschappen met meer dan 10 punten aantal verschil, zodat mensen als jij kunnen slijmen van kijk dat is een waardige kampioen? Is dat het waard? Je investeert 100 miljoen euro in 4 jaar tijd (bij wijze van) en je eindresultaat is nagenoeg hetzelfde? CL 2 ronde ook geen zekerheid. Dat zal pas wanbeleid zijn geweest!

28 februari 2015 om 09:19

Als je 25 miljoen binnenhaalt en tien miljoen uitgeeft is dat dan investeren? Ik ben benieuwd hoe die berekening dan gaat. Ik val je trouwens niet aan hoor. Ik vind alleen dat het beleid van Ajax te voorzichtig is gezien de mogelijkheden die ze hebben.

28 februari 2015 om 09:26

Natuurlijk is dat investeren.. Je investeert toch gewoon een deel van de inkomsten? Hoe zal jij het noemen dan? Ik val jouw ook niet aan hoor laat dat ff duidelijk zijn. Ik ben het gewoon totaal niet eens met een aantal statements van jouw.

28 februari 2015 om 09:47

Volgens mij investeer je pas als je netto geld uitgeeft aan je selectie. Dat doet Ajax niet en Feyenoord ook niet. Feyenoord gedwongen en Ajax als keuze. Mijn punt was dat Ajax wel de mogelijkheden heeft om een elftal neer te zetten dat net als PSV weinig punten verspeeld. Men kiest er voor om dat niet te doen. Waarschijnlijk omdat in de afgelopen jaren dat beleid voldoende was voor de titel omdat de Eredivisie aan het nivelleren was. Nu ontstijgt PSV dat en gaat Ajax niet mee. Toegegeven dat kan je pas na de zomer beoordelen omdat niemand zo'n goed seizoen van PSV had kunnen voorspellen van te voren. Feyenoord kan dat allemaal (nog) niet en op dat team staat Ajax slechts 6 punten voor. Een verschil dat met meer geluk dan wijsheid is behaald gezien het spelbeeld in de klassiekers en de uitslagen er van. Feyenoord had zes punten meer moeten hebben en Ajax vier minder. Voel je hem?

28 februari 2015 om 10:12

Ajax moet zich helemaal niet schamen!!! Dit is de koers die ajax nou eenmaal vaart!! Ze gokken niet op een speler van 20/25 miljoen omdat 1 ze willen niet weer het scenario Miralem Sulejmani en 2 welke speler in die prijscategorie wilt er nou naar de eredivisie komen??!! Over een paar jaar zie je waar ajax mee bezig is, met Nouri, Vd Beek, Cerny enz..

28 februari 2015 om 10:24

Zowel Ajax als Feyenoord investeren gewoon in hun selectie.

Je geeft zelf al de reden aan waarom Ajax tot dusver niet al te veel heeft geïnvesteerd. Blijkbaar is het toch een logische gedachtegang. Ajax werd nooit gedwongen om serieus te investeren, nu dat PSV indd veel punten pakt gaan ze dat waarschijnlijk wel doen. En dat kunnen wij, mede door nogmaals die hand op de knip beleid.
En zo gaat het trouwens toch altijd? Weet jij namelijk waarom PSV serieus begon te investeren? Namelijk omdat ze Ajax niet konden bijbenen. Ze moesten wel!

En wat je zegt over dat Feyenoord niet zoveel kan investeren als Ajax: ja eens, maar bekijk het ff anders dan. Ajax heeft alsnog een voorsprong op Feyenoord. Nu 6, maar aan het einde van het seizoen dan? Als het dan 10 punten zijn ben je dan tevreden? En over punten gesproken. Feyenoord heeft er evenveel als AZ. Een ploeg waar veel minder mogelijk is dan bij Feyenoord. Waarom loopt men in Rotterdam dan trots te praten over het seizoen? Ga je schamen (jouw manier van redeneren)! Schandalig zeg Feyenoord moet veel beter presteren! Voel je hem?

28 februari 2015 om 10:31

Elastiek: juist door het voorzichtige beleid hebben ze nu zoveel te besteden. En ze zijn er toch 4x kampioen mee geworden? Dus was het blijkbaar niet nodig om tig miljoen te investeren.echter zullen ze na dit seizoen wel gerichte aankopen doen, gezien de wake-up call. Men heeft alleen wel de luxe om te stellen dat ze een keer een jaartje niets winnen niet direkt een ramp is. Zowel financieel als sportief kunnen ze een jaar als dit permitteren.

28 februari 2015 om 12:13

Veel geinvesteerd? Wat zuig jij uit je duim? Vermeer voor minder dan een miljoen en Basacikoglu voor 3,5 miljoen voor de toekomst. Rest was transfervrij of wordt gehuurd. Als je komt roeptoeteren zorg dan dat je de feiten kent.

28 februari 2015 om 12:15

Bedenk me net Toornstra. Dat is de enige aankoop die is gedaan om direct het team te versterken.

28 februari 2015 om 12:32

Daar gaat het niet om mr suc6magnet...dan wat of het een investering is voor nu of voor op de langere termijn.

Elastiek gaf aan dat Feyenoord nog geen 10 miljoen euro had uitgegeven. Nou Bilal 3.5 Toornstra ook zo iets. Vermeer miljoen. Nou zeg maar 8 miljoen euro.
Hoe lang geleden kon Feyenoord dat doen?
Voor Feyenoord dat uit een diep dal is geklommen is dat dus veel! In ieder geval veel meer dan gebruikelijk @ de afgelopen seizoenen. En terecht! Ze draaien nu prima cijfers.

Jij komt hiero alsof ik claim Dat Feyenoord way to much uitgeeft. Nou nee zo bedoel ik het dus niet.

Dus voordat jij je in een discussie mengt moet je weten waar het om gaat mr suc6!

28 februari 2015 om 10:17

Haha, zelfs hier weet men Ajax er nog bij te betrekken. Ging dit artikel ook al over Ajax? Oh 'ajaxzone' toch...

28 februari 2015 om 10:38

Ajax hoeft zich helemaal nergens voor te schamen. Feyenoord zou zich moeten schamen. Hele 1e seizoenshelft meerdere keren lopen roepen 'we gaan voor het kampioenschap', 'dit jaar worden we kampioen' , 'wij spelen het beste voetbal' etc etc en dan nog 6 punten achterstaan op de nummer 2.

28 februari 2015 om 12:15

Het gaat over feyenoord en dan ga jij zeggen dat ajax zich moet schamen? Kijk ik snap dat het vervelend is om te horen dat je club wss volgend jaar ook geen kampioen gaat worden, maar ga dan niet een andere club de schuld geven. Daarbuiten snap ik ajax volledig dat ze geen buitensporige investeringen doen omdat het nooit zeker is dat je dan wel CL haalt. Dus ga ff ergens anders een potje lopen janken.

28 februari 2015 om 16:42

We gaan voor het kampioenschap is wat anders als 'we worden kampioen'...

Wilkshire weg? Wordt hij verkocht dan? Wilkshire zijn contract word namelijk met een jaar verlengt omdat hij een x-aantal duels heeft gespeeld heb ik vernomen.

Makkelijk om al te zeggen of Feyenoord volgend jaar niet mee gaat doen. Je weet nog niet wat er in de zomer gaat gebeuren, maar bij voorbaat al afschrijven? Nee dat vind ik nog niet kunnen.

Zelf verwacht ik dat Ajax en PSV nog wat stappen verder zijn dan Feyenoord op het moment, maar wie weet kunnen we wel verrassen. Eerst dit seizoen afmaken en dan kijken hoe Feyenoord er volgend seizoen voorstaat!

28 februari 2015 om 08:31

In Wilkshire zijn contract is een clausule opgenomen die inhoudt dat hij bij een x-aantal wedstrijden een jaartje langer blijft. Martin van Geel is zelfs tevreden over hem en daardoor blijft hij nog een jaar. Feyenoord wordt volgend seizoen een veteranen elftal: Kuyt (35), Wilkhire (33), Boulahrouz (33), El Ahmadi (30), Kazim (29), Vermeer (29), Immers (28). Als er zwarte cijfers te noteren valt komt het wanbeleid ook weer terug.

28 februari 2015 om 08:41

Als je al op je 29e en veteraan bent...tja. Dan snap ik wel waarom wij in Europa niets meer voorstellen...

28 februari 2015 om 08:49

Welk wanbeleid? Ervaring in je elftal is belangrijk hoor. Wat Kieft vergeet of niet eens weet is wel dat er van de zomer al geld was voor een spits maar niet voldoende salarisbudget. Nu is Schaken afgekocht en Mathijssen loopt uit zn contract. Als Clasie voor de hoofdprijs wordt verkocht (zijn contractverlenging en opwaardering afgelopen zomer was een belangrijke investering trouwens) is er echt wel het een en ander mogelijk om de volgende stap te zetten.

28 februari 2015 om 10:07

Le Canard, je vergeet Vilhena en Boëtius, die zijn ook al ouder dan 19 en mag je toch ook wel tot de veteranen rekenen, net als Van Beek, Kongolo, Clasie (23 jaar nota bene, koekoek, tijd voor AOW toch), die al bijna versleten Sleegers die terugkomt, Bilal bij wie de jaren gaan tellen, Achahbar, Manu, Karsdorp, Dammers, Cabral Lopes, Hahn, Miazek en Woudenberg die toch ook al allemaal van respectabele leeftijd zijn, ja Le Canard, je hebt veel kijk op voetbal, goed dat jij je in deze discussie mengt!

28 februari 2015 om 10:43

Je vergeet heel veel in jouw zogenaamde berekening. Er zijn inderdaad spelers verkocht afgelopen zomer door Feyenoord maar van die inkomsten is ten eerste een heel groot gedeelte naar het aflossen van schulden gegaan, er is een groot deel naar derde partijen gegaan. Dat heeft te maken met bepaalde constructie die opgenomen was in de contracten van de spelers die verkocht zijn. En ze hebben nieuwe spelers gekocht. Aan het eind van de streep blijft er niet veel over! Echt geld om te investeren in een goeie spits zal Feyenoord niet hebben. Het is natuurlijk onzin dat ze het salarisbudget niet hadden om een spits te kunnen betalen. Ze moeten kazim ook betalen en die kwam nog heel laat in de transferperiode! Feyenoord mag dan misschien financieel een stuk gezonder zijn, maar veel geld om uit te geven is er niet.

Natuurlijk allemaal waar wat Kieft zegt, maar zo is het natuurlijk al jaren dus Fred wist waar hij aan begon. Toen Koeman begon was er ook een onervaren elftal met een Guidetti waar nog niemand van had gehoord. Daarna verkocht Feyenoord sterkhouders en mocht Pelle (de tot dan niet scorende spits) het proberen met wat transfervrije spelers en jeugd. Vorig seizoen verkochten we Pelle, de Vrij, Martins Indi en Janmaat en nu staat er ook een nieuwe lichting op met van Beek en Kongolo.

Ik ga der toch van uit dat kuyt naar feyenoord gaat, dan denk ik dat de aanval er een behoorlijke impuls van krijgt. Met manu en boetius en evenyueel bilal en toornstra is de aanval wel in orde.
al s vilhena, clasie weg gaan moet er op het middenveld wel wat gebeuren. Elamaidi en immers zijn acceptabel, en eventueel toornstra, maar in de breedte zal er echt wel wat bij moeten komen.
verdedigend staat het wel goed, maar ook in de breedte zal daar ook wat bij moeten komen. Boula, kongolo, verbeek en nelom is in de basis goed, maar met alleen kasdorp red je het denk ik niet.

Ik zie het toch een stuk rooskleuriger in. Twee goede keepers (vermeer, Hahn), het meest talentvolle centrale duo van Nederland (van Beek, Kongolo), Clasie die meer dan 15 miljoen zal gaan opleveren als hij wordt verkocht, El Ahmadi die nog jaren mee kan, de beste passer van de eredivisie, Toornstra die zich verder zal ontwikkelen nu hij in de top speelt. Vilhena die zich misschien wilt terugknokken, Karsdorp die zich sterk ontwikkelt. Immers zal denk ik worden verkocht. Een aanval met spelers als Manu, Bilal, Boëtius, wellicht Kazim, Sleegers die terugkomt (verwacht ik best wat van), Kuijt wellicht ook. Verder natuurlijk de geweldige jeugdopleiding die ongetwijfeld weer een paar aspirant-internationals aflevert. Ik hoop zelf op Van Gastel/gio, Feyenoord heeft niet zo veel nodig van buitenaf denk ik. Misschien een rechtsback kopen, eventueel een linksback en verdedigende middenvelder, afhankelijk wie er blijven, en je doet gewoon weer mee bovenin. Iedereen heeft gezien dat er qua voetballend vermogen heel veel mogelijk is, zorg dat het team wat gebalanceerder voor de dag komt en je speelt om de titel.

Ik vind het eerlijk gezegd allemaal een beetje makkelijk van Kieft. Waarom denk je dat spelers zoals Boëtius en Vilhena stil staan in hun ontwikkeling? Dat heeft met de keuzes van Rutten te maken, daar zijn beide talenten de dupe van geworden. Als er een coach komt die veel vertrouwen heeft in het tweetal dan denk ik dat Boëtius en Vilhena volgend seizoen weer gaan schitteren.

En ik denk dat het met Vermeer, ??, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena, Manu, Kuyt en Boëtius er niet verkeerd uit ziet.

Hebben wij nog redelijke wissels met: Wilkshire, Karsdorp, Schuurman (groot talent), Bilal, Sleegers en Kazim. Natuurlijk moeten er wat spelers bij maar dat zal er ook wel komen, vooral als Clasie weggaat.

28 februari 2015 om 09:48

Boëtius mocht vaak beginnen, maar hij heeft een creatief iemand achter hem nodig. Iemand zoals Vilhena. Nu, achteraf gezien, zag je pas hoe ze elkaar naar een hoger niveau tilden. Vilhena met de creativiteit en pass, Boëtius met de actie en rendement.

Nu mist Boëtius vertrouwen, maar hij mist ook een creatieve speler achter zich. Ik denk dat het beide goedkomt als volgend seizoen Boëtius en Vilhena weer op links staan.

28 februari 2015 om 09:29

Wat zeg je toch allemaal? Waar haal je je info vandaan? Financiële inpuls als twente? 5e begroting? Dat is allemaal van een paar jaar terug.

28 februari 2015 om 09:47

Feyenoord heeft door het financiële beleid van de laatste seizoenen de begroting voor het komende Eredivisie-seizoen opgeschroefd van 41 miljoen euro naar 49 miljoen euro, dat schrijft hetFinancieel Dagblad. Daarmee achterhalen de Rotterdammers FC Twente en sluiten zij aan achter Ajax en PSV.


Regerend landskampioen Ajax heeft met een begroting van 65 miljoen euro nog altijd het meeste te besteden van alle clubs uit de Eredivisie. PSV volgt op plek twee en heeft een begroting van zestig miljoen euro. FC Twente, dat vorig jaar nog de derde begroting van Nederland had, zakte van 45.7 naar 44.5 miljoen.

28 februari 2015 om 10:49

Twente gaat nu een stap terug juist. Feyenoord is weer aan het groeien. Juist de salarissen van feyenoord gaat/is boven die van twente. En de inkomsten van twente adhv spelers was niet hoger vorigjaar en gaat ook dit jaar niet hoger worden. Spelers zijn namelijk niet helemaal van twente. Ze staan niet vior niks in categorie 2 bij de KNVB

Mooi dat kieft dit allemaal al weet, scheelt mij weer een seizoen voetbal kijken!

28 februari 2015 om 09:59

Misschien. Maar er gaat normaal gezien wel wat kwaliteit weg. Kan je dan wel vervangen, maar dan is het altijd afwachten of die de leemte kunnen invullen. Da's een paar keer goed gelukt in het verleden, maar dat blijft niet duren.

Mijn club had hetzelfde probleem. We hadden een hoop schulden, goede spelers vertrokken, werden vervangen, welke ook tot goede spelers uitgroeiden. Maar 2 jaar geleden stonden we door dat saneringsbeleid plots 12de op het einde van de competitie. Gelukkig was het nieuwe stadion klaar en waren we uit de schulden.

28 februari 2015 om 10:05

Idd het mooie aan voetbal is dat het niet altijd loopt zoals men verwacht. Er wordt nu vooral gekeken naar mensen die weggaan, maar aangezien ze bijna allemaal nog een doorlopend contract hebben komt er wel geld binnen dat herinvesteerd kan worden.

Er is nietzoveel nodig om weer mee te kunnen met de top. We staan nu al boven clubs als Twente en Vitesse bijvoorbeeld.

Vermeer
Karsdorp , v Beek , Kongolo , Buttner
El Ahmadi , Toornstra , Propper
Manu , Kuijt , Boetius

28 februari 2015 om 11:38

Behoorlijk naïef als je daadwerkelijk denkt dat Feyenoord propper en buttner kan betalen. Die zijn komend seizoen door financiële redenen niet haalbaar. Niet allebei iig.

28 februari 2015 om 13:16

Waarom zou het om financiële redenen niet haalbaar zijn? De gewenste spits is afgelopen zomer niet gehaald dus dat geld moet er nog zijn. Daarnaast draait Feyenoord zwarte cijfers en zijn er nu al meer inkomsten gehaald (mede door europees voetbal) dan vorig seizoen. Komend seizoen zou er voor het eerst in jaren eindelijk weer geld zijn in de transfer periode.
Samen met de verwachte verkopen van Clasie, Vilhena en Te Vrede en mogelijk ook Immers en Nelom zou er toch zo'n 25 miljoen binnen gehaald moet kunnen worden. Dit geld is natuurlijk niet gelijk binnen en kan dan ook nog niet geheel gebruikt worden. Toch zal een aanzienlijk deel wel beschikbaar zijn. Samen met de inkomsten van dit seizoen en het geld in kas zou er toch best wel wat mogelijk moeten zijn lijkt mij.

Vermeer
Karsdorp
v Beek
Kongolo
v Anholt
El Ahmadi
Toorstra
Gudelj
Manu
Kuyt
Kalou
28 februari 2015 om 13:30

Het laatste wat Feyenoord nu moet gaan doen is weer grote transfersommen gaan betalen voor spelers als Kalou. Dat Gudelj gekocht gaat worden kan ik me nog voorstellen maar ook dat zal moeilijk te betalen zijn. Feyenoord heeft bij lange na niet de middelen om met geld te gaan strooien en ze zullen het moeten hebben van de jeugd.

In mijn ogen brengen de spelers die vertrekken het volgende op:
Clasie 7.5 Mil
Vilhena 3.5 Mil
Te vrede 2 Mil
Immers 5 Mil
Nelom 3.5 Mil

Bij elkaar zo'n 21.5 miljoen. Ik denk dat ongeveer een kwart van dit geld geherinvesteerd kan worden in nieuwe spelers. dat zou betekenen een miljoentje of 5,5. Laten we voor et gemak even zeggen dat het totale te investeren bedrag +/- 10 Mil zou zijn. Daar ga je die spelers nooit voor krijgen. Naar mijn idee is het een illusie om te denken dat ze meer geld dan dit te besteden hebben.

28 februari 2015 om 13:44

7.5 miljoen voor Clasie? Verdubbel dat maar.

28 februari 2015 om 13:59

Dat zou niet realistisch zijn. Pelle was en is meer waard een ging voor 10. Die gaan echt geen 15 krijgen voor clasie. Max 10!

28 februari 2015 om 14:06

Denk dat je Immers en Te Vrede iets te hoog inschaalt maar Clasie daarin tegen weer veel te laag. Heeft nog 3 jarig contract en is zeker meer dan 12 miljoen waard en gaat rond de 15 opleveren.
Ik had Gudelj in mn opstelling gezet welke mss te duur is voor Feyenoord. Daarnaast krijgt hij wellicht mooiere aanbiedingen en is hij niet haalbaar. Van Anholt gaat met een een jarig contract niet veel meer kosten. Kalou is op zijspoor beland bij zijn club dus zal ook geen bergen kosten. Of het slim is om Kalou te halen gezien zijn leeftijd is wat anders.
Er zou nog zo'n 6 miljoen in kas moeten zijn, daar komen de inkomsten van europees voetbal bij en zit je 8,5 miljoen. Tel daar die door jou aangegeven 5,5 miljoen bij op welke ik vrij laag vind ingeschat maar dan heb je toch 15 miljoen.
Van Anholt 2,5 Mil , Kalou 3,5 Mil en Gudelj 8mil zou dan haalbaar moeten zijn.
(merkwaardig dat ik Gudelj al hoger inschaal dan jij Clasie inschaalt terwijl Clasie nog een 3 jarig contract heeft en international is.)

Zoals je aangeeft dat de inkomsten niet in 1 x keer binnen komt, klopt. Echter heeft Feyenoord afgelopen seizoen ook voor miljoenen verkocht waarvoor hetzelfde geld. Dus ook daar moet dan ook geld van binnen komen en moet er dus veel meer mogelijk zijn.

Die 35 Mil die ik aangeef is mss wat optimistisch maar 20+ Mil. moet er gewoon zijn. Enige wat kan gebeuren is als de VvF zeggen dat ze de 30 Mil. terug willen voor de 49% aandelen. Echter zie ik dit liever gebeuren dan dat we gaan investeren alleen verwacht ik dat dit niet zal gebeuren want anders verdienen de VvF relatief minder ipv dan dat het over een langere periode word teruggekocht.

28 februari 2015 om 14:12

bedenkt ook even dat Feyenoord natuurlijk nooit zo dom zou zijn om al het geld wat ze in kas hebben uit te gaan geven aan spelers. Ik denk dat ze de helft gaan/kunnen verantwoorden om te investeren in nieuwe spelers wat neerkomt op zo'n 7.5 miljoen.

Ok clasie schat ik misschien wat te laag in. Maar kan me echt niet voorstellen dat Feyenoord daar 15 miljoen voor gaat vangen terwijl Pelle die veel meer in de aandacht stond en veel belangrijker was dan clasie maar voor 10 ging. Ik denk dat je max 10 miljoen kan krijgen voor clasie. Meer vragen kan altijd, maar kan me niet indenken dat clubs bereid zijn dat te gaan betalen!

2 maart 2015 om 19:09

Clasie international- Pelle niet.
Clasie is 24 - Pelle 28 en geen restwaarde meer.
Clasie heeft nog een drie jarig contract. - Pelle had nog maar 1 jarig contract.

7,5 miljoen de helft? dat is alleen de verkoop van Clasie al?
Vergeet je nu maar even het geld wat al in kas is, het geld wat verdient is aan de Uefa en het geld van de overige verkopen?
Denk dat Feyenoord +/- 25 miljoen zal bijschrijven dit seizoen en natuurlijk word dat niet allemaal uitgegeven. Echter zolang je zwarte cijfers draait, waarom niet?
Ik wil alleen maar duidelijk maken dat jij het wel erg negatief in ziet. En leuk om te horen wat jij denkt maar onderbouw alsjeblieft. Ik kan ook wel roepen ik denk dat Feyenoord 50 miljoen te besteden heeft maar dat slaat natuurlijk nergens op. Net als jou reacties overigens.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren