Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord buigt dubbele achterstand tegen Utrecht om en verkleint gat met PSV

Laatste update:

Feyenoord is zondagmiddag een dubbele achterstand te boven gekomen. De Rotterdammers keken in eigen huis tegen FC Utrecht na een half uur tegen een verrassende 0-2 achterstand aan, maar stelden knap orde op zaken: 4-2. Zo profiteert Feyenoord optimaal van de nederlaag van PSV bij NEC (3-1). De Rotterdammers staan nu nog zeven punten achter de koploper. Utrecht blijft achtste.

Luka Ivanusec ontbrak bij Feyenoord en werd links voorin vervangen door Igor Paixão. De van een blessure herstelde Calvin Stengs maakte zijn rentree als invaller.

Al in de tweede minuut kwam FC Utrecht op voorsprong. Een afgeslagen hoekschop belandde voor de voeten bij Othmane Boussaid, die zonder aarzelen met een laag schot de verre hoek zocht. Door de benen van Feyenoord-verdediger Dávid Hancko viel de bal binnen: 0-1.

Vier minuten later hielp Lutsharel Geertruida de Domstedelingen met een slippertje aan een gigantische kans. Dankzij goed werk van Boussaid kreeg Sam Lammers een gigantische schietkans, maar de spits van Utrecht produceerde een rollertje.

In de tiende minuut liet Feyenoord zich voor het eerst zien. Santiago Gimenez werd vrijgezet door een subliem steekballetje van Hancko. De aanvaller schoot echter op de inglijdende Ryan Flamingo en raakte daardoor het zijnet.

Na een half uur werden de problemen voor Feyenoord groter, toen FC Utrecht-rechtsback Niklas Vesterlund alleen op doelman Timon Wellenreuther afstormde. Quilindschy Hartman probeerde uit alle macht om Vesterlund nog af te stoppen, maar haakte de vleugelverdediger van FC Utrecht daarbij ongelukkig. Hartman kreeg een penalty tegen en liep bovendien een blessure op. Lammers schoot van elf meter binnen: 0-2.

Korte tijd later, in de 37ste minuut, werd Feyenoord terug in de wedstrijd gebracht door een fantastisch doelpunt van Paixão. De Brazilliaan haalde van een meter of 25 verwoestend uit. Vasilios Barkas kreeg geen tijd om te reageren: 1-2.

In blessuretijd van de eerste helft werd Feyenoord behoorlijk gevaarlijk uit een hoekschop. De bal bleef hangen, waarna Mats Wieffer dacht binnen te tikken. Barkas voorkwam dat met een goede redding.

Negen minuten na rust stond Yankuba Minteh aan het eind van een snelle counter van Feyenoord, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel in de aanloop. In de 65ste minuut viel de gelijkmaker alsnog. Hancko schoot uit een lastige hoek op Barkas, waarna Bart Nieuwkoop alert reageerde met het hoofd. Nick Viergever dacht de bal nog van de lijn te halen, maar die was daar al ruim overheen: 2-2.

Feyenoord joeg vol door op de winnende treffer en vond die binnen vier minuten. Hancko speelde de bal in het strafschopgebied van Utrecht handig door de benen bij Can Bozdogan en schoot vervolgens vanuit een lastige hoek schitterend binnen: 3-2,.

Het slotakkoord was voor invaller Leo Sauer. De aanvaller pikte de bal op de middenlijn af bij Flamingo en kon zo door richting Barkas. Sauer verschalkte de Griekse doelman koelbloedig: 4-2.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk voor de competitie deze overwinning van Feyenoord, ook al is het nog ver weg. Zou echt ziek zijn als Feyenoord nog eerste wordt. Overigens denk ik wel dat Hartman een rode kaart had moeten hebben. De regels zijn vrij duidelijk. Bij live meepraten zag ik allemaal eigen interpretaties, maar Hartman ging niet meer voor de bal en kon de bal niet meer raken, en dan is het simpelweg rood. Bovendien werd die speler van Utrecht ook geduwd. Laten we het maar houden op thuisvoordeel.

31 maart 2024 om 16:32

Het is geen rode kaart hoe graag je dat ook naar voren wil brengen. Het is de afgelopen weken wel een item geworden voor vele hier dat thuisvoordeel in de Kuip.

31 maart 2024 om 16:35

Het is zeker een item geworden, en dat is niet zo gek denk ik. Mij maakt het overigens niet uit wie er kampioen wordt in Nederland. Wel leuk dat de spanning terug is

31 maart 2024 om 16:38

De spanning is àlles behalve terug. PSV wordt met twee vingers in de neus kampioen.

31 maart 2024 om 16:43

NJFrom, ik zie nu net dat PSV 5x moet winnen en als ik de tegenstanders zie dan denk ik dat je gelijk hebt.

31 maart 2024 om 16:49

Twee vingers? Als je veel geld heb uitgegeven hoor je meer dan 7 punten voorsprong te hebben.

31 maart 2024 om 16:55

Crooswyker, prima joh. 7 punten is een prima aantal. Vergeet niet dat PSV pas 1x heeft verloren.

31 maart 2024 om 16:56

Geen twee maar misschien eentje

31 maart 2024 om 17:00

Goh, zeker Feyenoord supporter.
Heeft geen zin, zo’n discussie, iedereen beredeneert het met zijn eigen clubkleuren.

31 maart 2024 om 17:02

Crooswyker, wat zeg jij man. Groter dan 7 punten… PSV had notabene niks verloren voor dit weekend. 7 punten voor op Feyenoord dat qua punten uitstekend presteert is harstikke netjes. Feyenoord heeft ook genoeg uitgegeven deze zomer alleen zie je daar minder van terug omdat het aan middelmaat als Zerrouki is besteed.

31 maart 2024 om 17:10

Klopt:
Fey-Ajax vs PSV-Az, Hee-PSV vs NEC-Fey, For-PSV vs GAE-Feyenoord.
Op papier zijn dit de moeilijkste potjes van beide. Vergelijkbaar dus. PSV kan zeker punten laten liggen maar het is nog geen gegeven dat Fey ze dan wel pakt in die speelronde.
Maar goed wellicht zit er nog ergens een wondertje. Het maakt wellicht de competitie net even ietsjepietsje spannender 😬

31 maart 2024 om 17:16

Is ook heel goed maar dat er word gezegd met 2 vingers dan reageert ik

31 maart 2024 om 17:17

Misschien moet U zich wat meer verdiepen in de cijfers, transferinkomsten PSV waren 54,72 miljoen en transferuitgaven 53,50 miljoen, dat is een positieve balans van 1,22 miljoen waarbij nadien ook nog Vertessen is verkocht. Trouwens voor de transferzomer had PSV ook al veel verdiend aan Gakpo en Madueke, PSV geeft dus eigenlijk vrij weinig uit aan inkomende transfers, misschien gaat dat nu iets veranderen door de Champions League inkomsten.

31 maart 2024 om 17:20

PSV doet het ook goed maar de laatste tijd spelen ze minder daarom typ ik dat het is geen 2 vingers. Op Ajax na heeft psv flink geïnvesteerd en dan moet het spel daar veel beter zijn

31 maart 2024 om 17:21

PSV heb ook een paar keer gelijk gespeeld en met die selectie mag dat niet.

31 maart 2024 om 17:22

Het wordt ook gezegd door een Feyenoorder. We moeten onszelf geen illusies maken dat PSV dit nog weggaat geven. Mochten zij onverwachts nog 2 keer verliezen dan kun je zoiets roepen. Voor nu blijft helaas met 2 vingers in de neus.

31 maart 2024 om 17:25

We hebben het over uitgaven . PSV haal spelers van 15 mil daar zit Feyenoord ver onder

31 maart 2024 om 17:26

Ik zeg toch niet dat Feyenoord kampioen gaat worden maar ik zeg psv word dat niet met 2 vingers in de neus

31 maart 2024 om 17:39

@johanvos de enige supporters die het geen rode kaart vinden zijn vanzelfsprekend de Feyenoord supporters. Maar regels laten duidelijk zien dat het een rode kaart was. Als er sprake is van dat hij de bal wil spelen, is het een penalty en gele kaart. Hartman kon bij lange na niet bij de bal dus die intentie was er ook niet en daarvoor een rode kaart bij een doorgebroken speler. Was daarnaast ook nog gewoon een speler naast hem. Verdiep je even in de regels.

31 maart 2024 om 17:45

Die 0-1 valt ook uit een corner die nooit gegeven had mogen worden omdat het buitenspel was in mijn ogen

31 maart 2024 om 17:50

Wat een polemiek over een gezegde.

Nog een keer en nu anders verwoord: hoe graag ik het ook anders zie, Feyenoord is dit seizoen kansloos voor de titel.

31 maart 2024 om 18:00

Relax Croos 😉!
Overigens zegt geld niet veel hè, kijk maar in Amsterdam! Plus Lang en Lozano hebben nou niet echt zo’n grote bijdrage gehad. Wij speelde gelijk tegen Sparta en Fortuna wat met onze selectie ook “niet” had gemogen.

31 maart 2024 om 18:10

Crooswyker, dit begint een beetje een kinderachtige discussie te worden, vindt je zelf ook niet?

31 maart 2024 om 18:34

Valt reuze mee hoeveel ze hebben uitgegeven.

31 maart 2024 om 16:32

Met wat goede wil kun je zeggen dat het een poging is om de bal te spelen. Voor mijn gevoel is rood en een penalty wel aan de zware kant hier.

31 maart 2024 om 16:32

Vond het ook rood maar op basis van de wedstrijd en vooral de 2e helft heeft feyenoord verdiend gewonnen. Utrecht bracht te weinig om aanspraak te maken op punten.

31 maart 2024 om 16:33

Helemaal eens. Was een duidelijke rode kaart, maar Feyenoord heeft op basis van de tweede helft verdiend gewonnen. Utrecht vergat te voetballen.

31 maart 2024 om 16:35

Wat een verrassing dat jullie het rood vonden

31 maart 2024 om 16:45

Goh, twee Ajacieden die het rood vonden. Deze situatie is, sinds de spelregelwijziging, regelmatig voorgekomen en uitgebreid besproken.

Als je het nu nog niet snapt en nog steeds praat over een "duidelijke" rode kaart kan je beter een andere sport gaan volgen. Voetbal is blijkbaar iets te lastig voor je.

31 maart 2024 om 16:49

Tieske

Kinderachtig. Ook de rest van mn bericht gelezen? Volgens de regels is dit gewoon rood.

Zo zou ik nooit mogen zeggen dat een Feyenoorder rood zouden kunnen krijgen. Feyenoord is overigens geen concurrent van ons dus of ze winnen of verliezen deert me niet.

Om dat te concluderen is blijkbaar iets te lastig voor je.

31 maart 2024 om 16:56

Daniel:

Kijk je ook de nabeschouwing? Niemand is er gevallen over die rode kaart en het lijkt zelfs niet eens onderwerp van gesprek te zijn. Zien zij het dan allemaal fout of ben je zelf een ietwat gefrustreerd baasje die z'n zin probeert door te drijven?

Rood had gekund, maar geel is ook perfect uit te leggen. Je komt pas goed weg als een beslissing echt niet kloppend is, en hoe graag je dit ook lijkt te willen, daar is hier geen sprake van.

31 maart 2024 om 16:56

Volgens de regels is dit juist geen rood. Ik zou de regels maar is nog een keer lezen als ik jullie was

31 maart 2024 om 17:01

En jij niet zeker?

31 maart 2024 om 17:04

@meneer Daniel: "het deert me niet", maar vervolgens wel 10 reacties plaatsen onder een Feyenoord topic, blijkbaar zit het je toch niet helemaal lekker.

Doen alsof je het niets kan schelen, maar het toch niet nalaten om de glans (onterecht) van de Feyenoord-overwinning te halen.

Mocht Feyenoord straks de bekerfinale winnen, dan sta je zeker ook vooraan om iedereen erop te wijzen dat PSV een penalty had moeten krijgen in de achste finale?

31 maart 2024 om 17:04

Welke regels? Geldt de triple punishment regel niet in Amsterdam?

31 maart 2024 om 17:06

Gluubster

Na de 1e helft wel. Kwakman gaf aan dat Hartman niet meer bij de bal leek te kunnen en hij vond dat hij er goed mee weg kwam. Is wel degelijk ter sprake geweest.

Wat ik al zei, Feyenoord is geen concurrent van ons dus of ze winnen of verliezen deert mij niet.

In een ander topic gaf ik ook aan dat Vos bij Zwolle Ajax ook rood had kunnen hebben en ik kan je zeggen... dat wilde ik niet graag.

31 maart 2024 om 17:10

Tieske.

Omdat hiet beweerd werd dat rood en een penalty niet kon. Dat was simpelweg niet waar. Verder zeg ik dat Feyenoord terecht gewonnen heeft en Utrecht geen aanspraak maakte op ook maar 1 punt.

Ook in het live meepraten complimenteerde ik Sauer met zijn geweldige goal.

Maar stel je voor dat je 1 moment het niet eens bent met een beslissing in het nadeel van Feyenoord... hoe durft men.

31 maart 2024 om 17:19

"Maar stel je voor dat je 1 moment het niet eens bent met een beslissing in het nadeel van Feyenoord... hoe durft men."

1 moment zegtie, om daar vervolgens 22 reacties over te plaatsen. Plaatste je ook 22 berichten over de eventuele rode kaart van Vos?

Buiten dat, blijft het geen 100% rood, dan was je idd goed weg gekomen. Deze beslissing was flink aan interpretatie onderhevig en mede daarom is geel ook uitstekend uit te leggen. Jans heb ik er na de wedstrijd niet over gehoord, evenals Jensie Toornstra. Denk je nu echt dat als zij zich bestolen hadden gevoeld zij dit niet benoemd hadden?

Nogmaals, nabeschouwing gekeken?

31 maart 2024 om 17:21

@tiesked Of U leest de regels eens goed in detail door.

31 maart 2024 om 18:16

"1 moment zegtie, om daar vervolgens 22 reacties over te plaatsen"

Wat enorm flauw zeg. Je begrijpt dondersgoed dat ik 1 moment in de wedstijd bedoelde, verder is de wedstrijd verlopen zoals de verhoudingen waren.

"jans heb ik er na de wedstrijd niet over gehoord, evenals Jensie Toornstra. Denk je nu echt dat als zij zich bestolen hadden gevoeld zij dit niet benoemd hadden?"

Utrecht had verder weinig in te brengen, vooral in de 2e helft. Verschuilen achter een rode kaart is dan ook een zwakte bod. Bovendien kwam Utrecht zelf ook heel goed weg aangezien bij de 1e goal buitenspel vooraf ging. Vanwege een corner kon dit niet meer geannuleerd worden.

Plaatste je ook 22 berichten over de eventuele rode kaart van Vos?""

Nee, ik kreeg op die comment geen berichten over het wel en wee van de regels.

Zijn daar overigens ongeschreven regels voor over hoe vaak je mag reageren in een topic? Misschien dat Migi daar even uitsluitsel over kan geven.

"buiten dat, blijft het geen 100% rood, dan was je idd goed weg gekomen. Deze beslissing was flink aan interpretatie onderhevig en mede daarom is geel ook uitstekend uit te leggen."

Dit is nu het hele probleem met de vage regels in het voetbal. Jij zegt zelf ook dat geel maar ook rood had gekund. Dan is het niet heel gek mensen opperen voor rood. Ik zie Hartman niet voor de bal gaan. Heb het idee dat hij hem per ongeluk aantikt tijdens het rennen. Een ander zegt weer dat hij wel voor de bal gaat. Wat is nu waar?

Regels moeten duidelijk zijn. Of het is geel of rood. Maar laten we het vooral aan de interpretatie over laten.

"nogmaals, nabeschouwing gekeken?"

Nee, jij hebt al gespoild wat er is gezegd en vooral wat niet.

Zoals ik wel vaker zeg tijdens dit soort discussies

Agree to disagree dan maar?

31 maart 2024 om 18:30

Voetbal zal altijd aan interpretatie onderhevig zijn zolang we met een menselijke scheidsrechter werken. Is dat echt het beste waarmee je kan komen? Als de beslissing 100 procent fout is kom je ergens goed weg, zodra dit niet het geval is valt de beslissing jouw kant uit maar heeft het niets te maken met goed weg komen.

Agree to disagree vind ik prima, maar het komt op mij een beetje als zwaktebod over. Je kan geen gedegen punt maken in je ontelbare reacties en dan wil je het maar zo afsluiten?

Over flauw gesproken: je geeft zelf aan dat "het je allemaal niets uitmaakt" maar bent wel al een uur lang aan het reageren. Dan zit er dus wel degelijk wat dwars en ik vind het dan nogal flauw om dat te ontkennen of er zo laconiek over te doen.

Dan nog een flauwe: Fr010 geeft aan dat het "of rood is of een penalty". Hij bedoelt natuurlijk "of rood en een vrije trap, of geel en een pingel", dit weet jij dan weer dondersgoed. Ik dacht: kom, laat ik de flauwte eens terug kaatsen😉.

Net zeg je trouwens nog: "volgens de regels is dit rood" om nu een slap verhaaltje af te steken dat de regels "vaag" zijn. Welke van de twee is het nu? Weet je het zelf nog?

Maar inderdaad agree to disagree komt je verrekte goed uit, dus laat ik je hem maar geven... iedereen heeft weleens een mindere dag als het op discussiëren aankomt😉. Prettige Pasen pik!

31 maart 2024 om 19:01

"agree to disagree vind ik prima, maar het komt op mij een beetje als zwaktebod over. Je kan geen gedegen punt maken in je ontelbare reacties en dan wil je het maar zo afsluiten?"

Dat is niet hoe ik het zie. We worden het gewoon niet eens. Jij vindt geel prima, ik blijf het nog steeds rood vinden. Wij gaan allebei niet van gedachten veranderen en dat is bij een discussie wel een vereiste om te hebben. Ik vind jouw ook geen gedegen punt maken, geel kan maar rood ook, dus geel is prima. Om vervolgens te benoemen dat ik veel reageer en dat zou jouw punt moeten versterken.

"over flauw gesproken: je geeft zelf aan dat "het je allemaal niets uitmaakt" maar bent wel al een uur lang aan het reageren. Dan zit er dus wel degelijk wat dwars en ik vind het dan nogal flauw om dat te ontkennen of er zo laconiek over te doen."

Omdat je met mijn avatar gelijk een misgunner wordt genoemd. Feit blijft dat als Feyenoord verloren had mijn club er niks aan zou hebben. Verder geef ik Feyenoord toch ook de complimenten over al het andere in de wedstrijd? Daar ga je ook totaal niet op in.

Ik snap dat je benoemd dat ik er zwaar aan trekt maar jij vindt dat ook van mijn mening aangezien je er met gestrekt been op in gaat en het behoorlijk op de man speelt.

"net zeg je trouwens nog: "volgens de regels is dit rood" om nu een slap verhaaltje af te steken dat de regels "vaag" zijn. Welke van de twee is het nu? Weet je het zelf nog?"

Omdat jij degene bent die vind dat zowel geel en rood goed uit te leggen is. Om vervolgens met gestrekt been er in te gaan als iemand anders het wel rood vind. De regels stellen dat je een poging moet doen om de bal te spelen. Ik zie Hartman dat niet doen. Dan vind ik dit rood.

"dan nog een flauwe: Fr010"

Geinig dat je hem er bij haalt. Ook vaste klant in onze topics. Dan zie ik je niet over het aantal hoeveelheid reacties etc.

Maar inderdaad agree to disagree komt je verrekte goed uit, dus laat ik je hem maar geven... iedereen heeft weleens een mindere dag als het op discussiëren aankomt😉. Prettige Pasen pik!

Jammer dat je het zo hard op de man probeert te spelen. Nogmaals: Jij vind geel goed uit te leggen en ik niet. Kunnen we nog langer over discussieren wat we willen maar het schiet niet op. Het hilarische is ook nog dat we het over de conclusie van de wedstrijd eens zijn. Dus waarom zouden we nog in godsnaam verder discussieren?

Fijne pasen en gefeliciteerd met de overwinning.

31 maart 2024 om 19:15

Ik speel helemaal niets op de man maat, ik val je nergens persoonlijk aan toch? Ook ga ik er niet met gestrekt been in. Je wiebelt gewoon heen en weer qua reacties. Eerst zeg je "volgens de regels is het gewoon rood". Waarop ik reageer dat ik daar niet mee eens ben omdat het moment aan interpretatie onderhevig is. Sure, als je het zo invult als jij dat doet dan is rood logisch. Echter vergeet je even dat ook jij de situatie interpreteert en dat daarom het dus niet "volgens de regels rood is". Daarna zijn de regels opeens "vaag" en zeg je dat de regels moeten veranderen? Haha dat is gewoon iets je straatje in lullen.

Graag zou ik vernemen waar ik het op de man speel en er met gestrekt been in ga. Ik benoem gewoon wat ik zie in je reacties en ben wat direct in mijn communicatie erin.

Buiten dit alles ben je misschien wel een hele toffe peer dus voor mij absoluut geen reden om je persoonlijk aan te vallen. Dat doe ik sowieso niet snel, wel benoem ik gewoon gedrag wat mij opvalt in reacties.

Nogmaals zeg je in een eerdere reactie: volgens de regels is dit rood. Om nu te komen met: ik vind dit rood. Wezenlijk verschil en als je dat niet wilt toegeven heeft een discussie inderdaad totaal geen zin.

Om fr010 zijn reactie erbij te pakken was zeker flauw, toegegeven, maar nogmaals: dat balletje kaatste ik gewoon even terug. Verdiend niet de schoonheidsprijs, dat besef ik.

Bedankt voor de felicitaties, jij ook trouwens. Lesje efficiëntie in Zwolle😉.

31 maart 2024 om 19:24

Als de duw harder was geweest en hij niet met zijn voet contact had dan was het rood geweest. Dit is een voetbal gerelateerde overtreding en dan vervalt rood. Vrij simpel, ook bij Feyenoord in de Kuip.

31 maart 2024 om 16:33

Het is of rood of een penalty. Dat dubbel straffen is al een tijd afgeschaft.
Onzin om het thuisvoordeel te noemen. Dat gaat inmiddels ook een eigen leven leiden en mensen gaan het nog geloven ook

31 maart 2024 om 16:34

Het kan nog wel als je de bal niet kan spelen en een overtreding maakt.

31 maart 2024 om 16:35

FR

Nogmaals, dat is gewoon niet waar. Er zijn echt gewoon nog situaties waarvoor je een pingel en rood tegen kan krijgen.

31 maart 2024 om 16:35

Iedere wedstrijd krijg je dat gezeur weer over het thuisvoordeel. Het is een garantie dat het daar over gaat tegenwoordig.

31 maart 2024 om 16:36

Het is niet of rood of een penalty. Hoe kan je nou wel rood geven en geen penalty? Het is een penalty met wel of niet geel. Als het een asociale doodschop is oid, dan pas rood

31 maart 2024 om 16:36

FR010RDAM. Dan moet er een poging worden gedaan om de bal te spelen. Dat deed Hartman niet, dus in dit geval is het wel rood.

31 maart 2024 om 16:37

@meneer Daniel, maar zon situatie was het nu niet. In dit geval is het dubbel straffen niet van toepassing

31 maart 2024 om 16:38

Zo’n situatie was het juist wel haha

31 maart 2024 om 16:38

Messi

Hahaha ja. Overtreding en rood! En nu graag de doeltrap nemen aub.

31 maart 2024 om 16:38

@messibaxoer,
Als hij hem buiten de 16 had gevloerd.

31 maart 2024 om 16:39

Je hoeft geen poging te doen, de bal realistisch kunnen spelen is genoeg. Maar goed, kon die dat. Misschien met een sliding wel. Het is weer zo'n leuke interpretatieregel. We moeten het ze ook niet te makkelijk maken dat fluiten.

31 maart 2024 om 16:40

Fr010

Nee nee dat zei je niet. Je zei dat het simpel weg niet kon. Hartman deed geen poging om de bal te spelen.

Als hij een sliding had gemaakt richting de bal was geel zeker terecht geweest.

Hartman komt hiet goed mee weg.

31 maart 2024 om 16:40

Er zijn inderdaad situaties waarbij dat kan. Alleen is dit nou net zo'n situatie waarbij dit absoluut niet kan.

31 maart 2024 om 16:43

Nee Hartman kwam hier helemaal niet goed weg, is gestraft conform de regels

31 maart 2024 om 16:43

Ik kan hier wel van genieten. Een paar jaar geleden werd Feyenoord nog van alles gegund, maar tegenwoordig wordt er driftig met de vuistjes op tafel geslagen als er een twijfelachtige beslissing ook maar enigszins onze kant uitvalt.

Zoals ze in A'dam dan zeggen: genieton.

31 maart 2024 om 16:44

Tuurlijk was het rood feyenoord komt gewoon weer goed weg in eigen huis. Geen intentie om de bal te spelen is gewoon een rode kaart en een penalty, maar dat willen de feyenoorder niet begrijpen als het om hun eigen club gaat

31 maart 2024 om 16:45

FR010 jij bent echt een van de meest gekleurde supporters op dit forum. Alle kritiek op Feyenoord ga je met gestrekt been in en nu is er een penibele situatie met wel of geen rood en verzin jij weer iets in het voordeel van Feyenoord. Misschien moet je soms eens wat realistische kijken. Het had ook zomaar rood kunnen zijn. Echt wel interpretatie dit.

31 maart 2024 om 16:48

@carmzzl, lekker op de man spelen. Gelukkig is de rest hier niet gekleurd. Ik ga er alleen op in als het onterechte kritiek is. In dit geval is er gewoon conform de regels gestraft, maar wil men het weer doen lijken alsof we de scheids weer mee hebben. Dat wordt nu zo vaak herhaald dat men het gaat geloven. Het wordt zelfs een beetje flauw

31 maart 2024 om 16:54

Gluubster

Dat is toch de bedoeling van een forum? Of gaan we doen dat er bij andere wedstrijden over dit soort situaties niet gesproken wordt?

31 maart 2024 om 16:58

Dat is zeker de bedoeling van een forum. Nergens beweer ik het tegendeel toch?

Voor mij is het genieten omdat er een aantal mensen zijn die erg graag hun zin doordrijven met halve argumenten. Geel is perfect uit te leggen, evenals dat zo was geweest bij een rode prent.

31 maart 2024 om 17:00

Gelukkig ben je er steevast bij zodra zulke situaties worden besproken Daniel 😉.

31 maart 2024 om 17:03

Nou inderdaad, tegenwoordig moet Feyenoord in vrijwel iedere pot 20 penals tegenkrijgen en ongeveer 8 rode kaarten als je andere mag geloven hahah.

31 maart 2024 om 17:04

Man die speler loopt zelf met zn been tegen Hartman aan, penal an sich was al zwaar. Daar rood voor geven zou echt onzinnig zijn.

31 maart 2024 om 17:06

FR010 clubvoorkeur geen probleem, maar bij jou mag er niks negatiefs over Feyenoord gezegd worden. Zoals Wieffer in oranje. En nu is er niet zo zwart wit geschreven dat dit geen rood is. Dat vind jij uiteraard in het voordeel van Feyenoord. Je had ook kunnen zeggen Hartman heeft best wat geluk gehad Ipv dubbel straffen bestaat niet. Dat bestaat gewoon nog wel

31 maart 2024 om 17:07

Er valt al een paar jaar heel veel beslissingen de kant van Feyenoord op. Zelf geen rode kaart krijgen, tegenstander gemakkelijk wel een rode kaart, veel discutabele penalty’s mee, waar ze ze ook wat meer tegen hadden mogen krijgen, bij achterstand ineens extreem lange blessuretijd bijtellen (verder nooit gezien in de ED). En eerlijk, ze doen het met een kwalitatief beperkte spelersgroep razendknap, vorig seizoen en dit seizoen. Dat heeft Slot goed gedaan. Andersom kan je van Ajax zeggen….waardeloze coaches gehad.

31 maart 2024 om 17:12

@carmzzl,
Over Wieffer zijn laatste optreden was ik zelf erg kritisch, alleen vond ik de kritiek dat hij "niet mee kon op dit niveau" overdreven en daar ging ik op in. Maar mensen lezen altijd wat ze willen lezen en hebben zelf juist moeite om mijn clubvoorkeur los te zien van de reacties.
En in dit geval kan ik zeggen dat Hartman goed weg kwam, maar dat vind ik niet, want er is conform de regels gestraft, moet ik dan faken dat we goed wegkomen zodat mensen denken dat ik objectief ben.

31 maart 2024 om 17:15

@Rudi, behoorlijk eenzijdig.
Genoeg goals onterecht afgekeurd, onterechte corners tegen gehad waar een goal uit kwam (vandaag nog), penalty's niet mee gehad etc. Maar het grappige is, dan wordt het niet uitvergroot, waardoor het voor jou niet opvalt. En die blessuretijd bijtellen werd gisteren nog gedaan bij psv, maar dat heb je gemist?

31 maart 2024 om 17:22

@Rudi: wat heeft Ajax hiermee te maken? Was een wedstrijd tussen Fey en Utrecht toch??

31 maart 2024 om 18:37

Dat is dus niet de regel

31 maart 2024 om 16:33

Het zou leuk zijn, maar ik zie PSV dit niet meer weg geven. Ze hebben een makkelijkere schema dan Feyenoord. Hartman probeerde de bal gewoon te spelen in mijn beleving, maar kwam te laat. Dus penalty en geel is gewoon voldoende.

31 maart 2024 om 17:13

Ik vind helemaal niet dat PSV een makkelijker schema heeft. Misschien heeft Feyenoord het zelfs wel makkelijker. Heerenveen heeft PSV vaker last mee, AZ kunnen we zomaar van verliezen, Sparta is geen kat in het bakkie. Feyenoord heeft alleen Ajax en NEC als lastige tegenstanders.

31 maart 2024 om 17:35

Maar psv mag nog 2 x verliezen of 3 x gelijk spelen. Wel een verschil hèDus haal de twee moeilijkste wedstrijd weg voor psv en maak dan nog een keer het vergelijk.

31 maart 2024 om 16:35

Niet elke overtreding die tot een penalty leidt is rood.
Was jaren geleden nog een hele discussie over, het dubbel straffen. Conclusie was dat het voor lichte overtredingen een gele kaart volstaat. Niks mis mee.

31 maart 2024 om 16:36

Geertruida kwam ook goed weg, dat hij geen tweede gele kreeg

31 maart 2024 om 17:04

Ja hoor, iedere Feyenoord speler is goed weggekomen. Wat een ongekende onzin is dit zeg!
Gewoon een verdiende overwinning, terechte penal Utrecht, terechte gele kaart Hartman en klaar!

31 maart 2024 om 18:04

Jij bedoeld dat moment rond de middenlijn? Dat was een bizarre schwalbe van de speler van Utrecht en de scheids trapt er nog in ook.

31 maart 2024 om 16:46

"Overigens denk ik wel dat Hartman een rode kaart had moeten hebben. De regels zijn vrij duidelijk. Bij live meepraten zag ik allemaal eigen interpretaties, maar Hartman ging niet meer voor de bal en kon de bal niet meer raken, en dan is het simpelweg rood." Zeggen dat andere eigen interpretaties geven van de regels om vervolgens je eigen interpretatie te geven van de regels.

31 maart 2024 om 17:11

'Hartman ging niet meer voor de bal en kon de bal niet meer raken' is geen interpretatie?

31 maart 2024 om 17:20

Dat bedoel ik

1 april 2024 om 11:09

Excuus, dan heb ik het verkeerd gelezen

31 maart 2024 om 17:45

Het is geen rode kaart! Want er wordt een strafschop voor gegeven. Dubbele straffen worden er niet meer uitgedeeld.
OF rood, OF een strafschop

PSV moet zich weer goed gaan herpakken

31 maart 2024 om 16:33

Herpakken? Waren gisteren eigenlijk gewoon beter maar zulke wedstrijden zitten er nu eenmaal tussen.

31 maart 2024 om 16:45

Ik vond PSV gisteren helemaal niet zoveel beter. Voorin is het al weken een beetje tam en de energie lijkt ook al wel een paar wedstrijden een beetje weg. Hoop dat PSV de koppies scherp houdt, maar dat zien we deze week dan wel.

31 maart 2024 om 16:41

PSV wordt gewoon kampioen, zou me totaal geen zorgen maken.

31 maart 2024 om 16:42

Nee is te laat, wij worden kampioen. Die 7 punten halen we volgende week al in joh.

31 maart 2024 om 16:53

Ik denk a.s. dinsdag al 10 punten in mindering. Gewoon vanwege Bosz

31 maart 2024 om 17:28

De volgende week speelt Feyenoord een 8-puntenwedstrijd volgens Aad.

De competitie wordt weer wat spannender.
Het zou prachtig zijn als Feyenoord het toch nog weet te flikken.

31 maart 2024 om 16:34

Nou, het zou leuk zijn als het spannend wordt. Dat is het dit seizoen nog niet echt geweest. Hooguit voor de derde plek.

31 maart 2024 om 16:37

Het is nog totaal niet spannend om de 1e plek, geloof ook niet dat ze in Eindhoven zenuwachtig worden met een gat van 7 punten en een veel beter doelsaldo.

31 maart 2024 om 16:42

Neuh dat denk ik ook niet. Dan zouden ze dinsdag tegen Excelsior bv punten moeten verspelen om t echt spannend te krijgen. Zie ik niet gebeuren

31 maart 2024 om 17:43

Excelsior is al vaker een lastige horde gebleken in een ontknoping van de titelstrijd

Goed terug geknokt!
Hancko grote speler

31 maart 2024 om 16:35

Wat een goal van deze machine. Achteloze panna en stijf in de kruising

Heerlijke pot zo op eerste paasdag, spanning, mooie comeback, Hancko, Paixao en Beelen goed, Sauer talentje. Heerlijke middag, ik pak nog een biertje

31 maart 2024 om 16:35

Minteh ook bedrijvig, maar vooral fijn dat Paixao weer in vorm lijkt te komen. Precies op tijd?

31 maart 2024 om 16:35

Proost ! Ga hetzelfde doen en zo nog even city Arsenal gluren

31 maart 2024 om 16:39

Voor mij waren Hancko en Paixão allebei de beste van het veld. Fijn dat Igor het weer op zijn heupen krijgt. Hopelijk krijgt Sauer meer minuten. Is gewoon een hele goede speler, die zou volgend seizoen zomaar basisspeler kunnen worden. Geen idee trouwens waar Milambo vandaag was? Die heb ik 10x liever dan Zerrouki.

31 maart 2024 om 16:43

Paixao heeft vrijwel niks goed gedaan op die goal na. Persoonlijk zo n 5-10 aanvallen en voorzetten verpest...

31 maart 2024 om 16:46

Dan hebben wij een andere wedstrijd gekeken. Ging toch meermaals zijn mannetje voorbij. Was eindelijk weer eens aanwezig i.t.t Minteh vandaag.

31 maart 2024 om 17:06

Paixao speelde echt een lekker potje vond ik. Vaak z'n man voorbij, diepte zoeken etc. Hij heeft dit seizoen ook echt dramawedstrijden gespeeld, maar vandaag vond ik hem ook uitstekend.

Terechte overwinning. Er was maar een team dat voetbalde.

Heerlijk dit. Rug gerecht en blijven lekker voetballen. Zoals wel vaker ging het pas echt lopen toen Zerrouki eraf ging... Hancko weer fantastisch haha.

7 puntjes nog, wat is er nog mogelijk?

31 maart 2024 om 16:34

Wat hoop ik dat het nog spannend wordt en dat wij stiekem nog kampioen worden! Utrecht kan wel veel beter dan dat ze vanmiddag speelden. Hancko een geweldenaar!

31 maart 2024 om 16:48

Zegt toch gewoon genoeg over PSV en Feyenoord dit seizoen. PSV tot gisteren ongeslagen, vandaag komt Feyenoord op 7 puntjes en het kan nog spannend worden. Feit dat Feyenoord nog redelijk kort achter PSV staat geeft toch gewoon aan dat ze een goed seizoen draaien.

Ik heb het even opgezocht, vorig jaar stond Feyenoord na 27 speelrondes op 64 punten, nu op 65 punten. Trek je conclusie maar! PSV en Feyenoord spelen de Eredivisie dit jaar echt kapot!

31 maart 2024 om 16:59

Psv speelt dit jaar echt waanzinnig goed. Terwijl ze steevast een Noa Lang missen. Lozano die uit vorm is. Alsnog presteren ze top. Wij spelen qua punten beter dan vorig seizoen, maar ik vind het spel niet beter dan vorig seizoen. Misschien heb ik te hoge verwachtingen, maar had gehoopt dat Feyenoord langer meedeed dit jaar en korter op Psv zat.

Slowakije power! Hancko echt een geweldenaar. Weet niet wat die espn commentator dacht, maar lijkt alsof hij dat knappe doelpunt heel normaal vond.

31 maart 2024 om 18:19

Hebben er wel meer last van bij espn...

Klinkt gek als je (ongelukkigerwijs) op een 0-2 achterstand komt, maar deze wedstrijd kon uiteindelijk maar één winnaar krijgen. Feyenoord was veel, veel, veel sterker dan Utrecht vandaag.

Ondanks het matige begin, een prima wedstrijd. Zeker toen Stengs erin kwam waren we erg sterk. Hancko mag van mij opzich wel een standbeeld.

Worden wel weer genaaid trouwens, de corner voor de 0-1 was buitenspel en Stengs had op het laatst een pingel moeten krijgen 🤪

31 maart 2024 om 16:37

Kijk uit met wat je zegt hier haha. Het is algemeen bekend dat wij alleen maar 2e staan omdat de scheidsrechters dat zo gewild hebben😜.

31 maart 2024 om 16:43

Ja de scheidsrechters zijn onder de indruk van de VZ- leden die het steeds over thuisvoordeel hebben

31 maart 2024 om 16:56

Kwam vooral omdat zerrouki eruit ging niet zozeer dat stengs erin kwam

Wat een heerlijke pot met een schitterende come-back. Dit Feyenoord is moeilijk te verslaan. Psv heeft geluk dat Feyenoord een slechte start had anders was het nog echt spannend geworden. Nu denk ik dat psv alsnog met hun programma het wel over de streep gaat trekken.

Feyenoord heer en meester.
Ondanks de 0-2 was het wel duidelijk dat Utrecht hier niet zomaar ging winnen. Feyenoord achterin slordig maar voorin een hele hoop kansen gecreëerd.

Matig begonnen maar uitstekend herpakt, de tweede helft geen kans weggegeven. Hancko weer uitstekend op de back, het voetballende vermogen met de wissel Stengs Zerrouki nam ook enorm toe.

Gefeliciteerd met de overwinning Feyenoorders, tweede was het alleen maar tegenhouden helaas.

31 maart 2024 om 16:47

Toch hebben jullie wel een aantal leuke spelers hoor. Had Ron Jans vanaf t begin van dit seizoen wel willen zien…

Heerlijke comeback ! Trots op het team !

Hancko wat een geweldige speler, verwacht hem volgend jaar niet meer in ons mooie shirt.

Stop a.u.b. wel met Zerrouki, komt echt niks uit die jongen en vertraagd het spel enorm.

2de helft zoveel meer voetbal, zeker vanuit achteruit met Wieffer die de opbouw verzorgd.

31 maart 2024 om 16:39

Eens. In mijn optiek is het OF Wieffer OF Zerrouki. Wieffer is gewoon een klasse beter momenteel en zit veel meer restwaarde op. Altijd hem opstellen. Icm Timber en dan Stengs, Lingr of Milambo afhankelijk wat voor tegenstander je treft. Zerrouki mag het volgend seizoen nog eens proberen, die jongen vertraagt het spel echt enorm.

31 maart 2024 om 16:49

Ik heb steeds meer het gevoel dat Zerrouki altijd moet spelen, als er een middenvelder afwezig is.

Hierdoor moet vaak Timber op 10 en Wieffer op "8". Beide niet hun beste plek.
Gewoon puur klote dat je 2 beste middenvelders hierdoor niet op hun beste plek staan.

Gooi dan gewoon Lingr op 10 en laat Timber en Wieffer op hun eigen plek staan. Lingr is geen geweldenaar ,maar staat bizar vaak op de goede plek.
Het is dat die bal via de paal er uit gaat, anders had hij gewoon weer gescoord in de slot fase.

31 maart 2024 om 16:51

Eens hoor. Er is natuurlijk flink voor die jongen betaald en hij brengt in wedstrijden waarin je tegenstander beter is, of gelijkwaardig, ook echt wel een soort zekerheid en balans. Maar tegen 16 van de 18 ED-ploegen moet je in principe gewoon met jouw bovenstaande middenveld beginnen.

31 maart 2024 om 17:08

Dat eerste lijkt het voorsl bij Slot te zijn. Zerrouki is echt het lievelingetje, maar tegelijkertijd de grootste miskoop en dat wilt hij niet geloven ofzo. Daardoor spelen je 2 beste spelers constant njet op hun favoriete positie, heel raar.

31 maart 2024 om 17:12

Miskoop vind ik niet, daar heeft hij echt wel teveel kwaliteiten voor. Alleen het is een speler die het liefst tussen de cv's uitzakt en dan op z'n dooie paardengemak het spel gaat verdelen. Als cvm prima, maar ik zie Wieffer dit liever doen, die is ook completer. Mocht Wieffer van de zomer vertrekken gaat Zerrouki dat opvullen, daar kunnen we vanuit gaan.

31 maart 2024 om 17:14

Zerrouki is een prima speler voor ons. Maar samen met Wieffer werkt gewoon niet en al helemaal niet als je grotendeels zelf het spel moet maken. Je ziet ook dat Gimenez op een eiland staat doordat hij geen echte ondersteuning heeft van een nr.10. ik snap ook eerlijk gezegd niet dat je als Slot bij PSV uit met Milambo start (die het daar degelijk deed) maar dan vervolgens in wedstrijden waar je zelf het spel moet gaan maken juist verdedigender start. Beetje gek.

Dit team zou in elk ander jaar kampioen zijn geworden

Wat een dramatisch begin. Het eerste schot vliegt gelijk binnen. Pure pech. Daarna een strafschop die benut wordt. Dan verwacht je een hele lastige middag. Uiteindelijk bleek het kwaliteitsverschil toch te groot. Fijn dat Feyenoord dit kon omzetten! Hancko, wat een baas. En hopelijk realiseert Slot zich na tig keer proberen, nu eindelijk een middenveld met Wieffer én Zerrouki absoluut niet werkt.

Het is leuk voor de competitie maar PSV gaat dit niet meer weggeven

Leuk dat alle ajacieden en psv'ers wakker worden om te janken dat het rood moest zijn.

Nee het is geen rood. Die gast raakt daar Hartman. Overigens doet hartman een uiterste poging om de bal te raken en raakt hem net niet doordat de speler hem raakt. Triple punishment bestaat niet meer rivalen.

Maar natuurlijk hebben jullie het ook niet over dat Minteh voorafgaande de goal aan zijn shirtje wordt vastgehouden?😉

Psv mag van geluk spreken dat Feyenoord in het begin de punten heeft laten winnen want anders had psv dit nooit gered fyenoord heeft een betere selectie en de juiste instelling plus komt er nog bij dat het nog maar de vraag is of pav het gaat redden want Feyenoord verspeelt geen punt meer.

31 maart 2024 om 16:52

Nu ben ik als supporter best een oppertunist, maar dit is wel echt wat overdreven... Ja, PSV speelt meer punten bij elkaar dan dat je zou verwachten als je kijkt naar de selectie en ik vind ook dat Feyenoord en PSV niet zoveel van elkaar verschillen, maar dit gaan ze niet meer weggeven. Lach de ballen uit mijn broek als ze het doen, maar dat gaat niet gebeuren. PSV heeft naast de kwaliteiten ook gewoon het geluk van de kampioen. Wedstrijden zoals tegen NEC hebben ze vaker gespeeld maar ze geven bijna nooit de goals weg. Ook tegen Feyenoord uiteindelijk nog gelijk gespeeld en met alle mazzel van de wereld gewonnen tegen Twente. Ondanks dat ze na de winter minder zijn dan daarvoor. Dit waren de beslissende potten geweest en die hebben ze in hun voordeel beslecht. Zou mij niet verbazen als het gat nog kleiner zou worden, maar kampioen gaan ze worden verwacht ik.

31 maart 2024 om 17:13

Az thuis kan zomaar mis gaan en uit naar heerenveen is bijna altijd puntverlies dan komt er vol de druk op dus het is wel degelijk mogelijk.

31 maart 2024 om 16:59

Haha de ploeg die in totaal 1x heeft verloren heeft geluk ja.
Drink er nog een kerel.

Ik vind het knap van feyenoord dat ze de achterstand weer om hebben gebogen, maar Utrecht kan zichzelf ook gewoon een plezier doen en niet 4x min of meer die bal gewoon weggeven.

Die keeper mag dat schot van 35 meter best hebben
Die eigen goal was ook echt knullig, en was dik naastgegaan anders
Een verdediger, Hancko, die in de 16 een andere verdediger met 1 schijnbewegingkje passeert
En die laatste goal daar heb ik geen woorden voor.

31 maart 2024 om 16:47

Dat kan je andersom nog meer zeggen toch? Alle geluk met die eerste goal en de droomstart en dat Feyenoord een pingel weggeeft. Had dan ook weinig met de kwaliteiten van Utrecht te maken volgens jouw redenatie.

31 maart 2024 om 23:32

@frdirk

Ik heb niets over afwezigheid van de kwaliteiten van Feyenoord gesproken dus ik weet niet waarom je woorden in mijn mond legt?
Sterker nog, ik zeg dat ik het knap vind van Feyenoord dat ze de achterstand ombuigen.

Ik vind het alleen zeer knullig uitgespeeld van FC Utrecht, en vond de goals die ze tegen krijgen volkomen onnodig, ondanks dat ik wel van mening ben dat ze vrijwel de rest van de wedstrijd sinds hun eigen goals in de verdrukking zaten

31 maart 2024 om 17:14

Als je zelfs bij de 0-2 niet zag dat dit nog lang niet gelopen was en Feyenoord een paar klassen beter was en net doet alsof ze met veel geluk gewonnen hebben heb je er ook weinig van begrepen.

31 maart 2024 om 23:34

En dan is het toch juist zaak om niet op oliedomme wijze goals tegen te krijgen? Die keeper die een schot van 35 meter recht op zich af ziet komen moet die bal ten alle tijde hebben.

Hoe die laatste goal vlak voor tijd ook wordt weggegeven, als je dat doet dan kan je tegen FC De DIjk spelen maar dan ga je hem ook gewoon tegen krijgen.

Ik zeg niet dat hier veel geluk bij zat, dat is namelijk woorden in mijn mond leggen.
I vind dat Utrecht een uitgelegen kans op resultaat met eigen hand omzeep heeft geholpen.

Wel verdiende wedstrijd na een heerlijke paasochtend door de modder met mij jongens.

Kwam thuis en stond 0-2, wijntje en plankje met brood en smeersel helpt altijd om de club naar de overwinning te genieten..

Leuk dat we nog maar 7 punten achterstaan, veel te laat om het nog echt spannend te laten worden. Laten we ervoor zorgen dat plek 2 en de bekerwinst naar binnen kunnen slepen. Dat hebben wij een geweldig seizoen gehad, met weer CL!!

Die Paxaio heeft wel pattent op lekkere goals.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, dus dit is puur statistieken kijken maar.

Zerrouki spelend 1 goal voor 2 tegen
Zerrouki eruit 3 goals voor 0 tegen.

Het lijkt me inmiddels toch wel 10000% duidelijk dat het elftal met Zerrouki stroever loopt dan zonder hem!

31 maart 2024 om 18:21

Het is vooral samen met Wieffer dat het niet werkt. Wieffer wordt daar minder van en Zerrouki brengt niets. Ze kunnen gewoon niet samen op 1 middenveld en Wieffer is veel beter.

Als ik PSV was zou ik toch zenuwachtig worden. De arbitrage deed er weer alles aan om de drie punten in De Kuip te houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren