Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord begint in verrassend aanvallende opstelling tegen Atlético Madrid

Laatste update:

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord voor het duel met Atlético Madrid bekendgemaakt. De oefenmeester voert ten opzichte van de Eredivisie-wedstrijd tegen Excelsior (2-4 winst) twee wijzigingen door. Gernot Trauner komt zoals verwacht in het elftal voor Bart Nieuwkoop, maar Ramiz Zerrouki moet ditmaal vanaf de bank toekijken. Slot kiest voor Calvin Stengs op 10 en Yankuba Minteh en Igor Paixão op de vleugels. Het duel in De Kuip begint om 21:00 uur en is te zien op RTL7 en Ziggo Sport Voetbal .

Justin Bijlow verdedigt het doel van de Rotterdammers en ziet vier verdedigers voor zich staan: Lutsharel Geertruida, Trauner, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman. Nieuwkoop viel tegen Excelsior uit met een hamstringblessure en is in ieder geval tegen Atlético niet beschikbaar. Zondag speelt Feyenoord overigens de cruciale Eredivisie-topper thuis tegen PSV.

Op het middenveld kiest Slot niet voor de 'Champions League-variant' met Zerrouki, zoals verwacht werd. Mats Wieffer speelt controlerend naast Quinten Timber, met Stengs als nummer 10 daarvoor. Voorin wordt spits Santiago Gimenez, die de eerste ontmoeting in Spanje nog moest missen, geflankeerd door Minteh (rechts) en Paixão (links).

Na de 1-0 nederlaag tegen Lazio staat Feyenoord voor een cruciale ontmoeting met Atlético. Slot, die zijn ploeg in Madrid met 3-2 zag verliezen, hoopt op de steun van de Feyenoord-supporters. "Tussen uit- en thuiswedstrijden zit een groot verschil vanwege de emotie van de fans. Die emotie probeer je een beetje uit te schakelen door controle over de wedstrijd te hebben. Tegelijkertijd zijn we op zoek naar een ongelooflijke energieboost van ons als team. We zullen 95 minuten lang aan moeten staan."

"Onze fans zullen ook 95 minuten aan moeten staan. Het is zingen, fluiten of toejuichen, maar niks anders. Het stadion mag niet één seconde stil zijn. Als dat gebeurt, dan vergroot dat onze kans op een overwinning. De marges zijn klein, het ligt heel dicht bij elkaar op Europees niveau. Dan kan een fanatiek stadion je helpen en de tegenstander misschien wat zenuwachtig maken." Slot kan tegen los Colchoneros naast Nieuwkoop ook nog niet beschikken over Alireza Jahanbakhsh, die eveneens kampt met een hamstringblessure.

Bij Atlético begint Memphis Depay op de bank. De Oranje-international maakte afgelopen weekend als invaller zijn eerste minuten voor de club sinds 24 september. De Oranje-international kampte lang met een spierblessure, maar is daar nu weer volledig van hersteld. "Maar natuurlijk kan hij spelen", was het korte, duidelijke antwoord van trainer Diego Simeone op de vraag of de Moordrechter kan starten. Een overwinning in De Kuip is voor Atlético hoe dan ook genoeg om de knock-outfase van de Champions League te halen.

Voor Simeone wordt het hoe dan ook een speciaal duel. De Argentijnse oefenmeester staat in De Kuip voor de honderdste keer langs de lijn bij een Champions League-wedstrijd van Atlético. "Ik ben trots dat ik honderd wedstrijden in de Champions League heb meegemaakt met Atlético", liet hij weten. "We spelen tegen een tegenstander die dynamisch is en bewegelijk speelt met spelers die door het centrum aanvallen. Ze kunnen de druk goed opvoeren op de andere helft." De geblesseerden Thomas Lemar en Vitolo ontbreken; Rodrigo De Paul keert terug van een schorsing.

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Timber, Stengs, Wieffer; Minteh, Gimenez, Paixão.

Opstelling Atlético Madrid: Oblak; Molina, Giménez, Witsel, Hermoso, Riquelme; Llorente, Koke, De Paul; Griezmann, Morata.

Feyenoord - Atlético Madrid:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom ook niet. Atleti zal wel wat inzakken en heb je wat meer aan creativiteit in de kleine ruimte. Feyenoord moet, dan maar gewoon volle bak

28 november 2023 om 20:00

Omdat je spelers als Griezmann hebt lopen bij de tegenstander maar laat mij graag verrassen door Slot en Co.

28 november 2023 om 20:07

Die Ivanusec valt ook nog niet erg mee. Dacht eerst dat we die er wel bij konden hebben in Amsterdam maar die speelt ook geen Bergwijn (helaas) uit de basis. Kroaten zijn van nature niet aanvallend genoeg om in NLD het echt goed te doen lijkt het wel. Al denk ik dat Sutalo en Ivanusec het uiteindelijk wel gaan redden maar het duurt nog wel ff.

28 november 2023 om 20:13

Ivanusec was voor zijn blessure gewoon top hoor. Is alleen lang geblesseerd geweest en heeft daarom tijd nodig. Zo gek is dat toch niet?

28 november 2023 om 20:16

Top is ook overdreven, had een goed debuut maar verder viel het ook best mee als je het mij vraagt, de enige waar ik wel meer van verwacht had is Paixao, valt behoorlijk tegen ondanks dat hij ook goede momenten heeft

28 november 2023 om 20:20

Ivanusec speelde gewoon goed hoor voor zijn blessure. Weet niet hoe je hier bij komt. Die kroaat bij jullie speelt drama.

28 november 2023 om 20:24

Het was gewoon top voor zijn blessure

28 november 2023 om 20:33

@Leon, het is een Feyenoord topic toch? Dus geen idee wat Sutalo er mee te maken heeft? Ik zeg nergens dat hij slecht speelde maar vind top een beetje overdreven, ieder z'n mening toch

28 november 2023 om 20:35

Zo lang heeft hij er toch niet uit gelegen? Hij begon idd erg goed. Maar lijkt idd dat hij niet helemaal fit is. Dat kan je niet echt op de blessure schuiven. Bij Kroatië speelt hij prima. Misschien heeft hij ook wel last van wat aanpassing problemen.

Jazeker je moet winnen vandaag!
Best mogelijke opstelling in mijn ogen.
Come on feyenoord!

Als Minteh weer speelt zoals hij ook inviel vind ik het helemaal goed. Hopelijk ook weer het overzicht bewaren zoals bij de 1-2.

Logisch. Zij gaan met 7 man achterin, het spel vertragen en de scheids bespelen. Bij de strot pakken die gasten. Koud, regen, vuurwerk en 50.000 Rotterdamse kelen. Celtic lijkt ook nog eens resultaat te halen. Alle ingrediënten voor een historische avond.

Verrassend, had toch Zerrouki verwacht en Stengs en Paixao op de flanken. Toch is met Minteh spelen gevaarlijk, kansen moeten benut worden en als Minteh nou in één ding uitblinkt is het kansen, naast ze creëeren, ook verprutsen.

Pfff mag wel beginnen nu. Één ding is zeker, als we deze winnen ga ik soppie bro.

28 november 2023 om 20:27

Daarnaast is Minteh verdedigend zeer onbetrouwbaar. Bij VI liet Pieter Zwart dat een tijdje terug mooi zien. Met Minteh in het team kun je eigenlijk niet behoorlijk hoog druk zetten tegen een team als Feyenoord. Als je de opstelling van Feyenoord ziet dan zou je denken dat Feyenoord aanvallend gaat spelen. Ik vlak het echter niet helemaal uit dat we ons juist meer terugtrekken en op de counter spelen met de snelheid van Minteh en Paixao.

28 november 2023 om 20:54

Op de counter spelen tegen Atletico? Dat lijkt mij heel erg stug

28 november 2023 om 21:59

Snap er ook niets van. Zo'n pot begin je toch met zerrouki? Nu heb je de slag op het middenveld verloren.

Hmm Minteh. Hopelijk kijkt ie een beetje om zich heen.

Aub geen paixao doe dan stengs
En zerouki erbij op t middenveld

Als Lazio gelijk blijft of weet te winnen ben je al zeker van Europese overwintering, dus lekker vrij voetballen maar. in de Kuip kunnen we van iedereen winnen.

28 november 2023 om 20:14

In deze groep moet je overwinteren in de CL en niet aan EL denken. Feyenoord moet gewoon geduldig hun eigen spel spelen en niet in de val trappen. Dat gebeurde ook in Madrid en dit moeten ze voorkomen en dan kun je gewoon winnen.

28 november 2023 om 20:25

Tuurlijk zou heerlijk zijn, maar ik zie ons echt wel een (halve) finale halen in de EL. beetje ongelukkig met de CL loting en je ligt er uit.

28 november 2023 om 20:34

Wat is dat toch telkens met die onzin omtrent de zwakte van de groep van Feyenoord? Als Nederlandse ploeg is het gewoon nooit een garantie dat je de volgende ronde haalt. Zelfs een PSV, dat in een extreem zwakke groep zit, is alles behalve zeker. Ook Ajax heeft slechts 4 keer de volgende ronde gehaald in ruim 25 jaar. Ongeacht de eindklassering heeft Feyenoord (tot nu toe) prima gepresteerd. Tegen Atletico, Celtic en Lazio speelde je tot nu toe prima. Dan kunnen de stand in de groep en de resultaten soms tegenvallen maar dat doet niks af aan de algehele prestaties.

28 november 2023 om 20:52

PSV in een extreem zwakke groep zegt ie dan. Arsenal is beter dan Atletico, Celtic is veruit de zwakste in beide groepen. Lens staat 6e, Lazio 11e en Sevilla 15e. Tussen die drie zit niet veel verschil, ondanks de positie op de ranglijst. De groep van Feyenoord is zwakker dan die van Psv.

Vergeet ook niet dat Feyenoord in pot 1 zat en PSV pot 3. PSV loot in pot 4 een van de sterkere teams, maar uit pot 1 veruit de zwakste. Zowel Feyenoord als PSV heeft netjes geloot en doorgaan in de CL moet dat streven ook gewoon zijn.

In Nederland krijgen we niet vaak de kans op een goede loting, dus daar moet je handig gebruik van maken.

Nou volgens mij MOET Feyenoord winnen vanavond om nog uitzicht te houden op overwintering in de CL… Lazio staat op 2-0. Europa League is wel zeker nu…

Atletico op elke positie beter op misschien de spitspositie na. Die gaan natuurlijk gewoon winnen. Halen de Feyenoorders vanavond definitief uit de waan dat ze een of andere Europese topploeg hebben.

28 november 2023 om 20:53

Welke Rotterdammer heeft jou pijn gedaan?

28 november 2023 om 21:02

Geen een. Ben gewoon een neutrale fan in die ziet hoe extreem optimistisch en onrealistisch de Nederlandse voetbalfans zijn over de kansen van Feyenoord.

Nee, een gelijkspel kan ook nog, maar dan moet Atletico de laatste wedstrijd thuis tegen Lazio wel winnen.

Feyenoord moet ook wel, om het in eigen hand te houden. Verlies je deze pot dan is het klaar. Met een gelijkspel is er nog kans, maar een gelijkspel tussen Lazio en Atletico dan ben je er alsnog uit.

28 november 2023 om 20:43

precies ... je moet winnen dus ...

28 november 2023 om 20:55

Eigenlijk wel.

Toch vraag ik me af wie een zwervende Griezmann op gaat pakken, nu Zerrouki bankt. Dat kan wel eens een cruciaal dingetje gaan worden.

Feyenoord heeft echt geluk dat die kluns van een Morata in de spits staat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren