Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fernández onthult: Argentinië vierde voorafgaand aan WK-duel met Oranje al feest

Laatste update:

De selectie van Argentinië vierde voorafgaand aan het duel met Nederland in de kwartfinale van het WK 2022 nog groot feest in de kleedkamer. Dat vertelt middenvelder Enzo Fernández bij ESPN. De vreugde had ermee te maken dat Brazilië, de aartsrivaal van Argentinië, enkele uren voor Nederland - Argentinië werd uitgeschakeld door Kroatië.

Nederland en Argentinië namen het op 9 december tegen elkaar op in de kwartfinale van het WK. De winnaar zou doorstoten naar de halve finale, waarin Kroatië de tegenstander zou zijn. Dat land schakelde na een 1-1 gelijkspel verrassend Brazilië uit: 4-2 na penalty’s.

Dat zorgde voor grote vreugde in de kleedkamer bij Argentinië. "Voordat wij tegen Nederland moesten spelen, namen Brazilië en Kroatië het tegen elkaar op", blikt Fernández terug. "We keken met de hele selectie naar de strafschoppenserie. Ik herinner me nog dat Brazilië werd uitgeschakeld en wij gilden het uit van blijdschap.”

Vervolgens kwam Lionel Scaloni, de bondscoach van Argentinië, binnen. “Hij riep: 'Wat zijn jullie aan het doen gasten? We moeten zo zelf een wedstrijd spelen.’", herinnert de middenvelder van Chelsea zich.

"We waren met zijn allen feest aan het vieren, terwijl we ons tien minuten later moesten opmaken voor de wedstrijd tegen Nederland", aldus Fernández. "Het was een enorme emotionele boost toen Brazilië werd uitgeschakeld."

Uiteindelijk wist ook Argentinië de halve finale de bereiken, door een bizarre wedstrijd na strafschoppen te winnen. "Dat was vanuit elk oogpunt een van de meest enerverende wedstrijden die ik ooit heb gespeeld. Het was ook een hele fysieke wedstrijd. Het is de wedstrijd waarin ik het meest heb moeten rennen van alle wedstrijden waarin ik ooit heb gespeeld”, vertelt Fernández.

In de halve finale won Argentinië overtuigend van de Kroaten: 3-0. In de finale was Frankrijk de tegenstander, en na een spectaculair gelijkspel (3-3) veroverden de Argentijnen vanaf de strafschopstip uiteindelijk de wereldtitel: 4-2 na penalty’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nederland zou ook wel blij zijn geweest dat Brazilië eruit lag..

Ze doen ook wel echt hun best om niet sympathiek te zijn hé.

30 november 2023 om 22:42

Toch een gave inderdaad om zo onsympathiek te zijn, gadverdamme haha. Al vind ik Brazilie bv ook niet heel sympathiek met al die dansjes bij 4/5-0 tegen een 3e rangs voetballand.

30 november 2023 om 22:55

Ik vind het vooral merkwaardig, omdat Argentinie niet eens zo'n bijzondere ploeg heeft voor een WK-winnaar. Het zijn vooral veel Europese subtoppers, maar op het WK viel het allemaal net goed en in tegenstelling tot veel landen op het moment heeft Argentinie wel veel smaken waaruit ze kunnen kiezen en een speler als Messi is ook in de herfst van z'n carriere iemand die meerdere tegenstanders bezighoudt.

1 december 2023 om 09:26

Ze hebben ook wel super veel geluk gehad met de loting. Frankrijk was het enige topland dat ze tegenkwamen.

1 december 2023 om 14:19

@sirius
Daar uit blijkt maar weer dat het gaat om het beste team en niet om de beste spelers.

1 december 2023 om 15:14

Dat geldt toch voor Nederland ook? Hoe dan ook vond ik die hype betreft Argentinie een beetje overdreven. Zo'n geweldige ploeg is het ook weer niet en bovendien ging het meer om het sentiment rond Messi.

Het had echt heel weinig gescheeld of Argentinië had na die wedstrijd tegen Oranje net als Brazilië ook z'n koffers kunnen pakken.

30 november 2023 om 22:57

Mwa, tegen Argentinie zat het 'ons' ook heel erg mee. Zo'n wedstrijd kun je 10 keer spelen en 9 keer kom je niet meer terug. Het was puur opportunisme waardoor het nog 2-2 werd. Ik heb er niet minder om gejuicht, maar het niveau van Oranje was gewoonweg slecht.

30 november 2023 om 23:20

Ben ik het met je eens. Maar met 'heel weinig gescheeld' doel ik natuurlijk op de penalty's. Als het op strafschoppen moet aankomen kun je wel stellen dat het aan een zijden draadje hing.

30 november 2023 om 23:27

Klopt, maar dat zie je ieder WK wel terug. Vaak zijn er wel wedstrijden waarbij de winnaar eruit had kunnen gaan.

1 december 2023 om 17:44

Alsof Argentinië zoveel beter was in die wedstrijd. Was gewoon redelijk gelijkwaardig, dus geen idee waarom het ons mee heeft gezeten tegen Argentinië.

2 december 2023 om 13:58

Gelijkwaardig? Argentinie was ruim 75 minuten echt wel de betere ploeg hoor. Oranje was in die wedstrijd abominabel slecht.

Bij het zien van de titel dacht ik dat hij ging zeggen dat scheidsrechter Lahoz in hun kleedkamer was geweest en had gezegd: "komt goed Messiboys! Ik regel dit".

Tsja. En ondertussen raakt Enzo geen pepernoot meer bij Chelsea, wauw. 110 miljoen door de wasmachine in Londen. Clown.

Wil hij nou aantonen dat ze echt heel goed zijn? Want ze waren niet met de pot bezig, maar hebben alsnog met alle geluk gewonnen? Wauw zeg, echt wauw Enzo!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren