Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Felle kritiek op aankoop van 42 miljoen: ‘Hij kan niet verdedigen’

Laatste update:

AC Milan maakte medio juli melding van de komst van Leonardo Bonucci. De verdediger kwam voor 42 miljoen euro over van Juventus en de fans van i Rossoneri waren als een kind zo blij met de komst van de Italiaan, maar Bonucci heeft die verwachtingen tot dusverre niet waar kunnen maken.

Fabio Capello is eveneens van mening dat de dertigjarige Bonucci weinig indruk maakt in het San Siro, zo vertelt de voormalig bondscoach en trainer in ruste in een interview met Sky Italia: “Bonucci is met de bal aan zijn voeten de beste Italiaanse verdediger. Sterker: hij is dan een van de beste drie verdedigers van de wereld”, begint Capello zijn relaas.

“Er is echter één groot probleem: hij kan niet verdedigen. Bij Juventus zat hij als libero in een ideale situatie. Hij is perfect in een driemansverdediging, maar heeft moeite om in een defensie met vier spelers te spelen”, besluit Capello. Bonucci speelde tot dusverre 24 wedstrijden voor AC Milan en daarin kwam hij tot nul doelpunten en één assist.

De 75-voudig international maakte in 2010 de overstap van Bari naar Juventus, waarna hij direct een basisplaats verwierf. Hij kwam in totaal tot 227 competitieduels voor Juventus, waarin Bonucci 15 keer scoorde. Gedurende zijn dienstverband in Turijn werd Bonucci zesmaal kampioen met Juventus, veroverde hij driemaal de Coppa Italia en ook de Supercoppa staat drie keer op zijn palmares. Bovendien stond Bonucci in 2015 en 2017 in de finale van de Champions League.

Ben jij het met Fabio Capello eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bonucci speelde tot dusverre 24 wedstrijden voor AC Milan en daarin kwam hij tot nul doelpunten en één assist.

Een beetje een nutteloze statistiek , niet? Ik zal dit maar snel onderbouwen voor dat dit verwijderd wordt, een centrale verdediger speelt centraal achterin op het veld. Aangezien hij zijn doel moet verdedigen, hebben we er niets aan bij het vermelden van doelpunten en assisten voor zijn team, aangezien hij niet zo dicht bij het vijandig doel komt. Een assist of doelpunt creëer je bij het andermans doel, niet bij je eigen doel.

27 december 2017 om 10:04

Als Libero heb je toch een andere taak dan als lompe verdediger in een rijtje van 4. Capello weet dat ook,maar roept soms dingen puur om die Milanezen te plezieren.

27 december 2017 om 10:20

@janmessi

Een verdediger is maar zo goed als de samenwerking tussen zijn andere collega's naast hem. Individueel kan je sterk zijn, als de rest naast u belabberd is krijg je nog goalen tegen. Daarom dat hij ook bij Juve zo sterk was, met Chiellini en Barzagli vormde hij een ijzersterk trio.

27 december 2017 om 10:04

Grotendeels mee eens, echter scoorde hij bij Juventus wel regelmatig uit corners of uit vrije trappen, omdat hij vrij kopsterk is. Dat is bij AC Milan nog niet gelukt.

27 december 2017 om 10:24

Ach, hij heeft er in 7 jaar tijd bij Juventus 15 gemaakt. Speelt nu een halfjaar bij AC Milan, dus mocht hij blijven, heeft ie nog 6,5 jaar om "regelmatig" te scoren. Nutteloze statistiek ;p.

27 december 2017 om 10:26

Verschil is dat bonucci zijn sterkere punten, wel spel opbouwen en kopgoals maken. Verdedigen was hij inderdaad niet heel goed in aan het begin. Dit is wel verbeterd door de jaren heen. Dus zo slecht als in de tekst word aangegeven is bonucci echt niet. Alleen nu moet hij verdedigend wel de kar trekken. En dat moest hij bij juve eerst niet. Ik denk dat hij hier moeite mee heeft.

27 december 2017 om 12:05

Ik vind zelfs dat dit niet vermeld moet worden @juvedeef.. Zoals Dutchgio hier onder zegt, je gaat over een doelman toch ook niet vermelden dat hij nog nooit scoorde?

27 december 2017 om 10:56

Lijkt me ook vrij nutteloos ja, bij keepers vermeld je ook niet dat ze in 200 wedstrijden voor de club geen doelpunt hebben gemaakt. Je zou meer defensieve statistieken moeten benoemen, aantal clean sheets of percentage tackels etc.

27 december 2017 om 15:33

Dus eigenlijk moet de kop van dit artikel zijn 'felle kritiek op aankoop van 42 miljoen: ‘hij kan niet verdedigen en niet aanvallen’?

Voor de goede orde: Klopt natuurlijk dat dit een nutteloze statistiek is.

Het hele huidige Milan draait voor geen ene meter. Hij had die overstap nooit moeten maken, want had bij Juventus twee kompanen die hem wel op de juiste manier ondersteunde en hij hen. De puzzel was daar compleet. Bij Milan is het een bij elkaar geraapt zootje en dat werkt gewoon niet. Jammer voor hem, maar zo zie je maar weer dat een gedegen team altijd sterker is dan 11 losse individuen.

27 december 2017 om 13:54

Project is 4 maanden aan de gang. Hoe kan een ploeg die 4 maanden samen speelt in de buurt komen van een team dat mss voor 80 procent al 5 of 6 jaar samen speelt.

27 december 2017 om 14:09

80% is overdreven? 20% misschien.

27 december 2017 om 16:53

Het zijn professionals met een onwijs goed salaris. Die behoren gewoon te presteren. Je kan wel roepen dat ze nog maar vier maanden bezig zijn, maar dat is wat mij betreft een zwak excuus. Ik verwacht ook niet dat ze al bij Juventus in de buurt komen, maar dit is echt het andere uiterste. Het is ronduit bedroevend wat ze laten zien. Niets geen ziel meer in de club, het beleid en in het spel.

42 miljoen voor een verdediger van 30 is sowieso heel erg veel geld, maar als je dan ook nog een andere spelstijl speelt dan waar die verdediger 10 jaar in speelt, dan is het gewoon een slechte uitgave.

27 december 2017 om 12:13

Sinds wanneer is 42 miljoen voor de beste verdediger van het afgelopen seizoen (die pas 30 is) veel geld?

De titel klinkt natuurlijk heel hard maar uiteindelijk klopt het wel wat Capello zegt. Bij Juventus zijn ze juist naar een driemansverdediging overgeschakeld omdat Bonucci inderdaad in een viermansverdediging niet goed tot uiting kwam. Man tegen man was hij daarin zeer kwetsbaar en dankzij het duo Barzagli & Chiellini werd BBC zo een geweldige hit. Chiellini en Barzagli sterk op de man, Bonucci net een meter of twee erachter om eventueel tussen te komen en om uit te kunnen voetballen. Verdedigend ook gewoon de minste van de drie maar qua uitvoetballen inderdaad sowieso de beste Italiaanse verdediger. Bij Milan komt dit ook niet tot uiting omdat dat trio daar gewoon verdedigend minder is dan dat bij Juventus. Uiteindelijk heeft Juventus hier goed gecasht als je het mij vraagt. Al blijft he toch pijnlijk om hem bij Milan te zien spelen en vooral te zien prutsen.

27 december 2017 om 11:44

Waarom spelen ze geen 343 of 352 met Romagnoli Bonucci en Musacchio?

27 december 2017 om 12:08

@bon Jovi

Lijkt me een goed plan!

3-4-3 in balbezit met de flankspelers die de hele lijn bestrijken en in balverlies hoog druk zetten.

Donnarumma
Musacchio
Bonucci
Romagnoli
Conti
Biglia
Kessie
Rodriguez
Suso
Andre Silva
Calhanoglu
27 december 2017 om 14:06

Goed gecasht? Daarin volg ik je niet echt. De rest van je post ben ik het vol-le-dig mee eens. Ookal is deze transfer beter uitgedraaid dan voor Milan,Juve had veel meer geld aan deze man kunnen verdienen en dan nog eens notabene aan je eeuwenoude rivaal cadeau doen.. jammer.. Ben zelfs ergens blij dat hij niet in de buurt komt van het niveau dat hij in Juve haalde

Dit ligt niet alleen aan hem maar aan heel Milan. Ze spelen gewoon slecht maar gezien sommige aankopen was dat wel een beetje te voorspellen, sommige halen gewoon niet het niveau wat Milan wil hebben en dat is wel een beetje hun eigen schuld. Maar ik zie het sowieso wel goed komen met Milan, zodra ze een goeie coach aanstellen die het kan laten draaien.

27 december 2017 om 14:40

Het grootste probleem van dit AC Milan is niet het gebrek aan een goede coach. Er moet eerst een stabiel bestuur komen die niet 9/10 veranderingen in een team aanbrengt per seizoen, en trainers ontslaat na 3/4 maanden.

Ten eerste speelt heel AC Milan niet, ten tweede zou het scoutingsdepartement toch moeten geweten hebben dat Bonucci het best uit de verf komt in een driemansverdediging. Je kan moeilijk de hele schuld in de speler zijn schoenen schuiven als je hem fout gebruikt.

27 december 2017 om 14:43

Bonucci is een centrale verdediger. Die moet gewoon kunnen functioneren in een 3/4/5 mans verdediging. Een jonge speler zou onwennig zijn op in een verschil in aantal verdedigers, maar een routinier mag hier nooit een probleem bij ervaren. Het probleem is dan ook niet het aantal verdedigers maar de spelers om hem heen. Die functioneren voor geen meter waardoor Bonucci in heel lastige situaties terecht komt. Dit zou ook gebeuren als AC Milan opeens in een 3-5-2 zou spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren