Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Utrecht versterkt zich met ‘man van vier miljoen euro’ Pontus Almqvist

Laatste update:

FC Utrecht heeft zich per direct versterkt met Pontus Almqvist, zo bevestigt de club donderdagavond. De spits komt over van FK Rostov en gaat spelen met rugnummer 17. Buitenlandse spelers in de Russische competitie kunnen vanwege een speciale FIFA-regeling tot het einde van het seizoen vertrekken, ingegeven door de invasie van Rusland in Oekraïne.

Na het wegvallen van Henk Veerman en Naoki Maeda wegens blessureleed was FC Utrecht op zoek naar een nieuwe impuls in de voorhoede. Eerder deze week meldden Zweedse media al dat Almqvist, 22 jaar, zijn keuze voor Utrecht al had gemaakt. De linksbenige aanvaller maakt het seizoen af in Nederland; wat er na het seizoen gebeurt, is op dit moment nog ongewis.

"Pontus is een supersnelle aanvaller die veel diepte in zijn spel heeft", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de clubsite. "Hij is een buitenspeler die op meerdere posities in de aanval uit de voeten kan. Een echte dribbelaar, goed in de één-tegen-één. Een aanvaller die speelt met veel energie en werklust. We zijn blij dat we hem aan het team toe kunnen voegen."

FC Utrecht informeerde ook naar de mogelijkheid om Gyrano Kerk tijdelijk weer in de armen te sluiten, maar zijn terugkeer was onrealistisch. De aanvaller maakte vorig jaar zomer de overstap naar Lokomotiv Moskou. FK Rostov betaalde IFK Norrköping in oktober 2020 een bedrag van vier miljoen euro voor Almqvist, die een contract voor vijf jaar tekende en in Rusland tot basiskracht uitgegroeide. Net als de andere buitenlandse spelers van Rostov besloot hij na de invasie van Rusland in Oekraïne terug te keren naar zijn vaderland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow die jongen ken ik! Zag hem toevallig bij een zaalvoetbaltoernooi in Zweden twee jaar terug. Ik was net niet goed voor Club Brugge en was er uit gezet van de jeugd. Maar deze jongen speelde ik mee tijdens die toernooi hele aardige jongen met een (lekkere vriendin hoor zoek maar op kijk tip.) Maar mooi voor hem dat FC Utrecht hem wilt

17 maart 2022 om 07:59

Even opgezocht: de info van de vriendin kan ik bevestigen!

Zie ook dat hij meer dan 1 miljoen per jaar verdiend. Zijn dit salarissen dit Utrecht betaald?

17 maart 2022 om 08:07

Volgens mij ligt het plafond rond de 3 ton.
Dus verwacht niet dat utrecht veel meer zal betalen voor een huurspeler.

17 maart 2022 om 08:20

Het salarisplafond is jarenlang 3 ton geweest inderdaad, tegenwoordig ligt dit wel hoger. Meen dat Maher 650.000 euro verdiend per jaar en Ramselaar 440.000. Scheelt dat Janssen na dit seizoen stopt, is toch weer 350k minder aan loon.

17 maart 2022 om 08:37

Maher zie ik ook wel vertrekken.

17 maart 2022 om 08:41

Dan vangt FcU er tenminste nog wat geld voor. Gustafson en Van Overeem lopen gratis de deur uit helaas, besparen daarmee wel weer 7 ton salaris.

17 maart 2022 om 08:05

WoW. Dat is veel informatie in een keer, maar laat ik eens beginnen met opzoeken van zijn vriendin dan 😂. Geintje. Leuke info bigboy.

17 maart 2022 om 09:06

Gaaf! Ben benieuwd. Hij zal wel een aardig zak centje verdienen in Rostov. Hopelijk kan Utrecht daar in de buurt komen. Ohja en die vriendin mag er zeker wezen. Je hebt smaak mijn jongen.

17 maart 2022 om 15:05

Ik heb toch ook ff zitten zoeken, maar zag 1 foto maar van haar. Wel lekker overigens!!

Dit jongetje verdient toch veel te veel voor de fc trouwens lijkt mij?

17 maart 2022 om 09:23

Ben jij het Sierd?😉

Er komen veel spelers vrij in Rusland en Oekraine, dus opzich wel een goeie mogelijkheid als Nederland zijnde om te kijken als je hun (hopelijk) tijdelijk onderdak kunt bieden. Daarnaast zijn er veel goede spelers in Rusland en Oekraine, dus een mooie mogelijkheid om die spelers ook op de Nederlandse velden te zien. Je merkt wel dat veel Scandinavische spelers weer teruggaan naar Scandinavie in plaats van een buitenlandse avontuur (dreyer van Ruben Kazan naar Midtjylland, Haksabanovic (geboren in Zweden) van Ruben Kazan naar Djurgardens, Hadzikadunic (ook geboren in Zweden) van Rostov naar Malmo, etc.). Dus de kans kan ook zijn dat Almqvist teruggaat naar Zweden. Dus daarom moet Utrecht gewoon proberen om Diego Costa te halen die nu transfervrij is, lol. Dat zou pas lache zijn om hem in een Utrecht shirt te zien. Nee zonder grappen, maar er zitten wel een paar goeie transfervrij spelers op dit moment die nu een tijdje zonder club zitten, zoals een Costa, Elmohamady (oud Hull City en Villa speler), Giovani dos Santos, Reis (oud West Ham speler), Alan (aka een van de Ajax destroyers met Salzburg), Musacchio (oud Milan en Villarreal speler), Beric (aka de Ajax destroyer met Rapid Wien), Claesson (oud-Krasnodar), Cabella, etc. Leuke spelers man. Moeten ze wel voor open staan om in de Eredivisie te spelen.

17 maart 2022 om 09:39

Je geeft mij wel echt een grote glimlach op het gezicht met het noemen van Diego Costa hahaha, Frans kan best wat geld in de club pompen maar dit zal hij nooit doen hahaha. Het zou mooi zijn als Almqvist kan aansluiten bij FcU, genoeg spelers uit Scandinavië die bij Utrecht het prima gedaan hebben. Overigens mag Hashimoto van mij ook wel het seizoen in Utrecht afmaken.

17 maart 2022 om 11:10

Haha misschien doet hij een schepje minder qua salaris na het zien van de Galgenwaard, de dom toren, en een kroegentocht door de Neude. Bedoel je Hashimoto van Rostov? Want die viel me ook wel op het oog. Ken hem niet, maar heeft wel een aardige staat van dienst.

17 maart 2022 om 09:59

Ook Edgar Ié zit zonder club. Utrecht heeft niet een al te beste spoeling achterin, dus zo'n jongen transfervrij proberen binnenhalen, lijkt me geen overbodige luxe ook?
Hij heeft ook een prima cv met clubs als Sporting, Lille, Trabzonspor en Feyenoord dus voor Utrecht zal het toch wel een versterking zijn zou je denken? En nog altijd pas 27 jaar..

17 maart 2022 om 10:45

Edgar Ié zal geen optie zijn, meen dat hij meer dan een miljoen per seizoen verdiende in Turkije. Dat gaat Utrecht niet kunnen bieden. Dat er achterin wel wat bij mag komen is zeker waar. Gelukkig is St. Jago weer terug en ik hoop dat Mamengi ook goed hersteld van zijn blessure en dan kansen kan krijgen. Rick Meissen zit ook al vaak op de bank bij het eerste dus wellicht dat die zijn kansen ook nog gaat krijgen in de resterende wedstrijden dit seizoen en misschien nog wel een verrassing kan zijn.

17 maart 2022 om 11:13

@isco24 - Ie ook inderdaad, maar die heeft zijn kruisband gescheurd. Dus die ga je dit seizoen sowieso niet meer meemaken. Daarnaast zoals @castanza aangeeft, zijn salaris zal best pittig aantikken.

37 officiële duels, drie goals en zes assists. Wow, dat moet een echte killer zijn.

17 maart 2022 om 20:29

Dan wordt hij hier in Nederland vast topscorer

18 maart 2022 om 12:09

Giakoumakis had bij AEK in 30 wedstrijden 1 goal en 0 assists. Vervolgens maakt hij in 30 wedstrijden 26 goals in de Eredivisie..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren