FC Twente wacht na misstap al vijf wedstrijden op een overwinning

De ontmoeting tussen Willem II en FC Twente heeft zondagmiddag geen winnaar opgeleverd: 0-0. Ofschoon de eindstand anders doet vermoeden, maakten de teams van Erwin van de Looi en Rene Hake er een levendig duel met diverse kansen van. Dat was voor FC Twente echter niet voldoende om de eerste zege sinds 22 oktober te boeken. Willem II schiet met een punt ook niet bijster veel op.

/

De fans van Willem II werden ook zondag niet op een goal in de eerste helft getrakteerd. Voor de zesde keer op rij sloot het team van Van de Looi het eerste bedrijf met een doelpuntloze ruststand af. Daar mocht FC Twente zich gelukkig mee prijzen. Het bezoek uit Enschede begon weliswaar aardig aan de wedstrijd, maar zakte daarna ver terug. Een heerlijk schot van Kamohelo Mokotjo was het enige wapenfeit.

Willem II kreeg een paar goede mogelijkheden om de score te openen. Fran Sol kopte de bal na twintig minuten maar net naast het Twentse doel en een inzet van Jordy Croux ging luttele minuten later een meter naast. Daar bleef het voor rust echter niet bij. Na voorbereidend werk van weer Croux, die ook al bij de eerste kans betrokken was, ging een inzet van Sol voorlangs en op slag van rust keerde Nick Marsman op fraaie wijze een schot van Anouar Kali richting de kruising.

De eerste kans na rust was voor FC Twente, na een snelle tegenaanval. Een schot van Bersant Celina ging echter ruim over het doel van Kostas Lamprou. Het team van Hake speelde beter voetbal dan in de eerste helft en kon Willem II goed tegenstand bieden. Enes Ünal had na ruim een uur spelen de openingstreffer op zijn schoen. Het harde schot van de aanvaller ging echter een meter naast het doel.

Ook in de slotfase kon het duel nog alle kanten op. Ed Janssen zag in een valpartij van Croux een schwalbe, terwijl basisdebutant Dylan Seys het leer een meter over de kruising mikte. Kali kreeg niet veel later een dot van een kans, na slordig balverlies van Twente. Hij prikte het leer echter net naast het doel van Marsman en zodoende eindigde het duel doelpuntloos.

Willem II verdiende een overwinning

1
2

Twente wacht op een overwinning. Dat doen ze inderdaad, eerste helft in de laagste versnelling en de kat uit de boom kijken. Tweede helft eindelijk inzet maar het is niet genoeg. Wedstrijd vol met afstand schoten. Wel een aantal prachtige duiken gezien, blijkbaar was Twente er iets beter in dan Willem II. Van mij mogen ze voor de schwalbes geel trekken of een tijd straf invoeren.

4 december 2016 om 17:14

Eens, maar dat is in principe de regel al. De scheids gaf echter bij elke schwalbe een vrije trap mee, dan kun je moeilijk naderhand nog geel geven... Actie van de wedstrijd was toch buitenspel uit een ingooi, die was nieuw :D

Hoezo misstap? Ik zie, ook gezien het wedstrijdbeeld, dit als een gewonnen punt. Doelstelling is handhaven, dit zijn veel mensen al weer vergeten.

4 december 2016 om 16:35

Dan zal het doel toch ongeveer 30 punten worden op zijn minst. Helemaal mee eens.

4 december 2016 om 17:27

Dat is toch logisch, de huurspelers van city zijn in de eredivisie gewoon erg goed. Dan gaat het beter dan verwacht werd en ontstaat er een nieuwe ambitie.

Gelijkspel is terecht. Willem 2 had de eerste helft wel een aantal goede kansen. Die Croux, wat een verschrikkelijke speler, vooral die schwalbe. Twente combineerde soms wel goed, maar het laatste balletje was steeds net niet. Voor een 0-0 een best leuke pot.

Jammer dat we tegen Willem 2 geen overwinning hebben behaald!

Maar hadden we ook niet verdiend gelijk spel is wel het eerlijkste in de voor de rest saaie wedstrijd

Willem 2 speelt beter voetbal dan dat de plaats op de ranglijst doet denken. Hoop dat ze straks eens gaan winnen, dat verdienen ze wel.

Leuke pot om te zien, jammer dat Willem II niet tot scoren kwam. Jansen zal wel balen, die heeft er in ieder geval alles aan gedaan om Twente te laten winnen.

4 december 2016 om 17:12

verklaar je nader? Janssen heeft een aantal foutieve beslissingen genomen. Hij vergat bijvoorbeeld Willem 2 een aantal keer met geel te bestraffen voor schwalbes, spaarde ojo met een belachelijke gele kaart, zag hands van Marsman waar dat niet zo was, gaf Unal merkwaardig genoeg geen vrije trap op randje 16.. jouw helpende hand heb ik gemist?

Sorry, na geen hands Marsman haakte ik af... die gast ligt een meter buiten de 16 met de bal aan de borst geklemd, en zet die actie op volle snelheid net voor de lijn in. Hoer is Twente dus gematst, aangezien Marsman echt wel weet hoe dicht hij bij de lijn staat en dus bewust het risico neemt en er misschien zelfs gesproken kan worden van opzet. En niet geraakt worden is nog geen schwalbe. Als iemand volle vaart in komt, spring ik ook op, maakt dat het dan een schwalbe? Wat moet je dan als rechtsbuiten, blijven staan en beide benen breken, puur om je tegenstander met rood te laten vertrekken?

4 december 2016 om 17:46

Kijk de beelden maar eerst even terug. Wat betreft de schwalbes; met name die in het strafschopgebied waren gewoon geel voor Willem 2. Die actie van vd Lely was wellicht wild inkomen en daarom wel een vrije trap, maar als je niet geraakt wordt heeft geblesseerd blijven liggen iets belachelijks.

4 december 2016 om 19:00

Maar de bal zit in de 16.
Daar gaat het om ^^.

5 december 2016 om 11:29

Net nog maar even de beelden terug gekeken, die handsbal was inderdaad erg op het randje, hij leek er in het stadion veel verder uit te glijden, maar inderdaad, twijfelgeval en dus in ieder geval geen opzet van de keeper.

Wel had Willem II recht op een penalty in de 82e minuut, de verdediger is te laat en raakt hem op de voet, dan is het verdomd lastig te blijven staan.

Om de een of andere reden zit die tackle op Croux niet in de samenvatting, die had ik ook graag nog eens terug gezien.

4 december 2016 om 17:21

Jansen was gewoon erg zwak. Beide kant op, maar zeker ook in het nadeel van Twente. Willem 2 mocht blij zijn dat ze met 11 man het einde hebben gehaald.

Hier krijgt Willem II helaas te weinig. Twente was heel zwak.

@silaz je bedoelt zeker in het voordeel van Twente. En waarom mocht Willem II blij zijn? Het was een hele sportieve wedstrijd. Twente was de zwakste club die ik in Tilburg gezien heb.

4 december 2016 om 20:43

Morgen even de wedstrijd nuchter terugkijken. Tilburgse bril af en nogmaals beoordelen. Scheids was zeker niet in jullie nadeel.

4 december 2016 om 22:59