Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente stuurt overbodige Ebecilio terug naar Engelse velden

Laatste update:

Kyle Ebecilio keert definitief terug naar de Engelse velden. Woensdag kwam al naar buiten dat Nottingham Forest de beste papieren had om de middenvelder van FC Twente op huurbasis binnen te halen en donderdag is deze deal inderdaad afgerond. Dat maakt Twente bekend op de officiële website van de vereniging.

/

Ebecilio heeft zijn handtekening gezet onder een eenjarig huurcontract. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord kon volgens zijn management ook naar Derby County of Queens Park Rangers, maar koos uiteindelijk voor Nottingham, de huidige nummer twaalf van de Championship.

De 21-jarige Ebecilio ging al op jonge leeftijd van Feyenoord naar Arsenal, maar een doorbraak bij de Engelse topclub zat er niet in. Twee jaar geleden stapte hij over naar Twente, maar daar was de middenvelder dus niet meer nodig. Hij heeft nog een tweejarig contract in Enschede, maar in het huurcontract zit een optie tot koop.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor beide partijen het beste! Maar denk dat Ebecilio beter naar een Eredivisie club had kunnen gaan voor zijn eigen ontwikkeling, dan naar het tweede niveau van Engeland.

20 augustus 2015 om 15:21

Championship voetbal is vaak leuker, beter en vooral harder dan de ED. Van Twente naar Forest is echt geen stap terug!

20 augustus 2015 om 15:25

Dat klopt, maar had hem weleens willen zien bij een Az/heerenveen/groningen.

20 augustus 2015 om 15:38

Och de overschating van Engeland komt weer om de hoek. Ik wens Ebecilio veel succes met zijn nek. Hij zal namelijk vooral veel ballen door de lucht zien vliegen. Voetbal komt ie niet meer aan toe.

20 augustus 2015 om 15:54

Ik begrijp de overschatting van de engelse competities/clubs ook niet goed. Met name het afkraken van de eigen ED. Gek genoeg hebben maar weinig Eredivisie spelers moeite met het aanhaken in de PL. Depay is daar weer een goed voorbeeld van. De championship is financieel geen stap terug, maar sportief natuurlijk wel. Technische voetballer in een meer fysieke competitie. Zonde.

Ik denk niet dat hij overbodig was. Ik denk eerder dat hij teveel op de begroting drukte. Vorig jaar speelde hij in ieder geval prima en vaak.

20 augustus 2015 om 14:55

Dat laatste sowieso maar dat eerste ook. We hebben veel middenvelders: Guiterrez, Ziyech, Tapia, Mokotjo, Van der Heyden, Eghan en eventueel Holscher.

En ik denk dat hij en schreuder niet meer door één deur konden.
De beerput gaat straks wel open als die joker eindelijk eruit wordt gebonjourd, want er speelt wel meer.

Wat is er met hem gebeurt? Vond hem altijd een leuke speler om naar te kijken, en had verwacht dat hij een vaste waarde zou worden bij Twente..

20 augustus 2015 om 16:06

Hij was ook een vaste waarde, maar kreeg vorig jaar een terugval. Doordat het middenveld van Twente zeer ruim en prima is bezet, is Ebecilio er eigenlijk niet meer aan toe gekomen.

gewoon mislukt. Dat bleek al uit zijn keuze op jonge leeftijd.
Koos op veel te jonge leeftijd al voor het geld. Nog niet een van die gasten die op jonge leeftijd voor engelse topclub koos is daar dan ook doorgebroken. Hele generatie toptalentjes hebben zichzelf verkloot op deze manier.

20 augustus 2015 om 15:01

Volgens mij kon hij zijn contract bij Arsenal zelfs nog verlengen voordat hij naar Twente ging. Eigenlijk had hij dat gewoon moeten doen. In Enschede is hij in ieder geval geen steek verder gekomen.

20 augustus 2015 om 15:01

Mislukt - maar hij is nog jong. op het 2e niveau is de weerstand gewoon net zo goed als in de ED hoor. Apart dat hij voor Forest kiest, aangezien QPR en Derby toch (naar mijn idee) meer materiaal hebben voor promotie.

Nja, voor 't zelfde geld speel je daar prima, promoveer je en kom je nog de PL in - en zeker nog een speler waar rek in zit. Zou me niets verbazen als we deze speler binnen een paar jaar weer terug gaan zien in de middenmoot van Engeland.

20 augustus 2015 om 15:02

Mislukt? Ebecilio speelde uitstekend in zijn eerste seizoen, ook vorig seizoen speelde hij redelijk. Ebecilio en Schreuder kunnen niet met elkaar door 1 deur, daarnaast schijnt het dat Ebecilio lui is op de training en weinig inzet toont, geen idee wat hier van waar is. Maar mislukt, zeker niet. Daarnaast is hij nog maar 21 jaar, volgens mij is het dan een beetje te vroeg om te zeggen dat een speler mislukt is.

20 augustus 2015 om 15:54

Hoezo mislukt? Hij zag zelf in dat hij niet goed genoeg was voor Arsenal en had daarna gewoon 2 jaar lang een basisplaats bij Twente. Daar heeft hij ook lange tijd zeer verdienstelijk gespeeld.

Men moet eens begrijpen dat het opleidingstraject in de absolute top in Engeland heel wat anders is dan op het lagere niveau in de Eredivisie.

Jammer hoor, toen die zou komen had eigenlijk niemand dit verwacht. Heeft zijn eerste seizoen bijna alles gespeeld. Ik denk dat er nog echt wel veel potentie zit in deze jongen, slechts 21 jaar oud, ik ben benieuwd hoe die het gaat doen in Engeland. Misschien draait die wel een goed seizoen en houdt Twente een mooi bedrag aan hem over volgend seizoen.

Prachtige club met een rijke historie, tweevoudig CL winnaar als ik me niet vergis.

Vraag me af hoeveel vertrokken jeugdspelers van Feyenoord nu echt blij zijn met hoe hun keuze uitpakt. Geen van allen is doorgebroken bij de club waar ze heen zijn gegaan (al heeft Aké nog een kans, dus daar kunnen we nog niet echt over oordelen), en heb het idee dat ze vertraging hebben opgelopen ten opzichte van de jeugdspelers die bij Feyenoord bleven (De Vrij, Clasie etc.). Bruma was een veel groter talent dan de Vrij, en kijk nu eens.

20 augustus 2015 om 16:06

Op jonge leeftijd een talent zijn zegt nog helemaal niets over je prestaties en groei bij de grote mannen natuurlijk. Uiteindelijk is de sample size sowieso veel te klein om er iets nuttigs van te zeggen.

Van Beukering en Huntelaar scoorden er beiden op los in de jeugd en streden jaarlijks om de topscorerstitel. Van Beukering heeft nimmer echt wat klaargespeeld terwijl Huntelaar een topspits is geworden. Dat terwijl ook Huntelaar bij PSV ook als niet goed genoeg werd bevonden.
Zo zijn er talloze voorbeelden van spelers die in de jeugd excelleerden maar bij de senioren nooit potten hebben kunnen breken en vice versa.

Je noemt bijvoorbeeld Bruma, maar Bruma heeft vanaf zijn 19de gewoon speeltijd gekregen in de Championship, 2 jaar de Bundesliga en nu zijn derde seizoen in de Eredivisie. Kortom, hij heeft kansen gehad om te spelen en zich te ontwikkelen, echter heeft hij het niet waargemaakt en te weinig stappen gezet om op jonge leeftijd goed genoeg voor de top te zijn.

Ligt dat nou echt aan die paar jaartjes in de jeugd van een buitenlandse club of zat dat topniveau er simpelweg niet in? Uiteindelijk is hij wel international van het Nederlandse elftal geworden, net als Rekik en van Aanholt (eenmalig). Op basis van wat denk je te kunnen concluderen dat hij veel beter was geweest als hij niet was vertrokken?

Zie bijvoorbeeld ook Boetius en Vilhena. Na enkele jaren nagenoeg geen steek opgeschoten bij Feyenoord. Mensen nemen altijd maar aan dat ieder talent hier in Nederland vanzelfsprekend grote stappen zet. Dat is overduidelijk niet het geval.

20 augustus 2015 om 18:33

Als je 16 bent en naar Engeland vertrekt kom je gewoon stil te staan, jij zegt dat er geen bewijs is dat ze hier beter zouden zijn.
Nou draai het is om, is er bewijs dat ze daar wel een goed stap zetten ?
Nou nee dus.

Bij die topclubs hebben ze 40 man voor onder 17 enz dus reken je speelkansen maar is uit.

20 augustus 2015 om 21:03

Hangover, wel meer uitzondering dan regel, maar ze zijn er wel.

En voor iedere Fabregas is er een Vincent van de Berg of Ryo.

21 augustus 2015 om 11:08

@stravven,

Net zoals er in Nederland voor iedere Robben talloze de Sa's, Lukoki's en Manu's zijn. En dat is nu precies mijn punt.
Men onthoudt van de spelers die in Nederland doorbreken ook alleen maar de succesverhalen. Ieder jaar verdwijnen er talloze talenten via de achterdeur bij onze clubs. Daarnaast is het verwachtingspatroon van talenten die door grote clubs aan worden getrokken meteen onrealistisch hoog.

Naar mijn mening een mooie manier om dat aan te tonen is om te kijken naar een selectie van Oranje onder 18 van seizoen 11/12. Dat waren op dat moment dus de beste jeugdspelers van Nederland. Die jongens die toen geselecteerd konden worden zijn nu rond de 21 jaar, net als Ebecilio. Kijk voor de grap eens waar die jongens nu staan. Het gros speelt bij de amateurs, in de Jupiler League of gewoon niet bij hun club. Kongolo, Mahi, Ayoub en Brenet zijn de grootste namen. Realistisch gezien gaat hoogstens Kongolo misschien nog eens een beetje naam maken.

Spelers als Koch, den Hartog, Kok, Soomer, Disveld, Gravenberch, Dogan, van der Stoep, de Bondt, Sleegers en van Overbeek zijn geen steek opgeschoten, ondanks de zogenaamde superieure top opleidingen in Nederland.

Een jaartje in Engeland is ook niet verkeert.
Twente heeft veel middenvelders met veel kwaliteit.
Als je er dan 1 die op de kosten drukt kunt verhuren is dat een logisch besluit.
Hij deed het altijd wel goed/ aardig en zal vast nog wel wat voor Twente kunnen betekenen in volgend seizoen als hij dan niet verkocht wordt ^^.

Dt betekend dat er ruimte komt in de salaris sfeer en dus nu als de donder een linksback halen. Ted van Leeuwen verlos ons eindelijk van het drama Schilder.

20 augustus 2015 om 15:18

Inderdaad

20 augustus 2015 om 15:41

Droom maar verder, als Twente van hem een groot verdiener maakt dan moet er meer aan de hand zijn. Kan mij werkelijk niet voorstellen dat Schilder om zijn voetballende kwaliteiten wordt opgesteld. Ergo, of Schilder heeft de beste zaakwaarnemer ter wereld of er is meer aan de hand waar wij niets van weten.

20 augustus 2015 om 16:25

Is het luistervinkje van Schreuder in de kleedkamer. Ligt toch ook helemaal nie goed in de spelersgroep. Maar daar zit wel een eind aan te komen nu. Dat hij niet de aanvoerdersband heeft gekregen is al een teken aan de wand

Had opzich hem wel een jaartje bij Groningen willen zien op huurbasis met optie tot koop

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren