Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente raakt Castaignos tot de winterstop kwijt

Laatste update:

FC Twente moet zich in de laatste weken tot de winterstop zien te redden zonder Luc Castaignos. De 22-jarige spits, die topscorer is van de Enschedeërs, moet een ingreep aan zijn rechteroog ondergaan. Dat heeft een controle-onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Castaignos moet de laatste vier duels aan zich voorbij laten gaan, bericht zijn club.

/

Komend weekend speelt FC Twente tegen Vitesse en daarna komt het, in de competitie, nog in actie tegen PSV en Willem II. Tussendoor wacht nog een wedstrijd in de KNVB Beker tegen De Graafschap. Castaignos kan er in geen van die duels bij zijn en moet zich richten op de eerste wedstrijd in 2015. Dat is meteen een speciale, want dan gaat FC Twente op bezoek bij de oude club van de aanvaller: Feyenoord.

“Het is frustrerend om er in deze fase niet bij te kunnen zijn, maar ik heb helaas geen keuze en moest deze operatie ondergaan. Ik heb er alle vertrouwen in dat de jongens het goed gaan doen de komende wedstrijden, ook zonder mij. Ik richt me op de tweede seizoenshelft, dan zal ik er weer staan”, laat Castaignos weten. Met negen doelpunten in veertien wedstrijden was hij uitstekend bezig, de eerste seizoenshelft.

Trainer Alfred Schreuder heeft Torgeir Börven achter de hand als alternatief voor Castaignos. De 23-jarige Noor moest het tot nu toe vooral hebben van invalbeurten en mocht pas eenmaal in de basis beginnen in de competitie. Schreuder baalt wel van het wegvallen van zijn topscorer. “Als je zo vlak voor de winterstop je topscorer moet missen, dan mag je best van een forse aderlating spreken. Het is nu zaak dat Luc goed herstelt en dat het team laat zien zijn gemis goed op te kunnen vangen. We wensen Luc beterschap en een voorspoedig herstel.”

Het gemis van Luc Castaignos gaat FC Twente punten kosten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
4 december 2014 om 09:47

Ai en bittere gevoel voor Twente, hoezo komt het PSV goed uit. Zet daar 2 goede verdedigers neer en hij creëert helemaal niks.

4 december 2014 om 09:54

Helaas spelen er geen verdedigers van het niveau Alex/Stam meer bij PSV, dus is het uitvallen van Castaignos gewoon goed nieuws.

4 december 2014 om 09:55

Precies, die hebben we niet. Dus komt het ons goed uit

4 december 2014 om 10:04

Die heeft niemand in de Eredivisie

4 december 2014 om 10:33

Dat is nou net het punt, welke goede verdedigers?

4 december 2014 om 11:13

Tuurlijk gewoon 2 goede verdedigers op hem zetten. Probleem is 2 goede verdedigers... En wil je met 12 spelers gaan spelen of laat je een andere speler vrij/weg!!!

4 december 2014 om 11:46

Daar heb je het al, PSV heeft geen goede verdedigers die 90 minuten lang in de mandekking kan spelen

4 december 2014 om 13:03

Heb je helemaal gelijk in.

Gelukkig heeft geen enkele club in de eredivisie goede verdedigers......

4 december 2014 om 18:43

Het is goed nieuws voor PSV aangezien Castaignos op dreef is dit seizoen en al 9 keer heeft gescoord. Is dat echt zo moeilijk om te zien?

4 december 2014 om 11:13

Iedere spits in nederland maakt het onze defensie moeielijk

4 december 2014 om 16:48

psv staat 14e op de lijst van minste competitiedoelpunten in europa, zo slecht is het ook weer niet

7 december 2014 om 14:09

tegendoelpunten bedoel je

Gunstig voor Psv, dit gaat Twente zeker punten kosten aangezien ze niet zo veel scorend vermogen hebben. Wel jammer voor die jongen, dit gun je natuurlijk niemand.

4 december 2014 om 10:10

Toch wel treurig dat de eerste 2 reacties gaan over hoe goed een blessure ,bij een speler van een andere club, Psv uit komt. Is er niet meer zoiets als van eigen kracht uitgaan?

4 december 2014 om 10:17

Als Messi tegen Ajax geblesseerd zou zijn zou dat toch ook fijn zijn?

( niet dat ik costaignos wil vergelijken met messi hoor haha )

4 december 2014 om 10:22

Haha true, maar dat is dan ook wel één van de uitersten natuurlijk. Ook al is het ook prachtig om Messi wel weer gewoon aan het werk te zien en is het zonde als hij er niet bij is.

Maar als topclub zijnde in eredivisie moet je eigenlijk altijd van eigen kracht kunnen uitgaan natuurlijk. Of een Kramer er bij Ado nou niet bij is of wel, Ajax moet bijv. zo'n wedstrijd gewoon winnen en het moet niet veel uitmaken (is het andere uiterste inderdaad ). Ook al was het wel lekker geweest als hij niet die 1-1 had binnengeknalt afgelopen zondag

4 december 2014 om 10:27

Ho ho, het is gunstig voor PSV omdat Castaignos de de meest gevaarlijke speler bij Twente is, natuurlijk gun ik niemand zo'n nare blessure/operatie.
Ik zag overigens vergelijkbare reacties toen Memphis eerder dit jaar geblesseerd raakte.

4 december 2014 om 10:28

Twente en Ado is niet te vergelijken. Ik begrijp wel dat de PSV fans dit zeggen. Ik dacht namelijk ook meteen aan die wedstrijden. Toch verwacht ik ook veel van Børven. Hij gaat een prima vervanger zijn

4 december 2014 om 10:37

Stinnah

Net zoals Barca en Twente niet met elkaar te vergelijken zijn. Daarom zei ik ook dat Ado weer het andere uiterste was. Mijn punt was dat je als Nederlandse topclub zijnde altijd vanuit je eigen kracht moet uitgaan in de eredivisie.

@bootsjungen

Dat zou kunnen, maar die heb je dan niet van mij gezien. Vind het sowieso zonde dat hij geblesseerd is geweest, want hij lijkt een stuk minder in vorm na zijn blessure. En wat talent betreft is hij toch één van eerste die op moet gaan staan en voor Nl belangrijk kan worden.

4 december 2014 om 10:39

Op basis waarvan trek je deze conclusie?
Ik vind borven nou nog niet echt inspireren in alle minuten die die heeft gemaakt

4 december 2014 om 15:17

@johnnyypsv
Nee, dat zou niet echt geweldig zijn.
Als Ajax dan van Barca wint, krijg je allemaal reacties met:
Messi deed niet mee, Ze speelden op halve kracht, Ze waren al geplaatst.

Ajax had toen gewoon van Barcelona ( mét of zonder Messi) gewonnen

________________________________________

Ontopic. Dat Luc er tegen PSV niet bij is lijkt me echt geen opluchting voor Psv. Ik vind Castaignos maar een beperkte spits.

4 december 2014 om 18:48

Het lijkt me wel dat jij best wel blij bent als een Depay bijvoorbeeld niet tegen Ajax speelt. Of een Clasie etc...

Dat je van eigen kracht uit moet gaan klopt. Maar niemand zal dat altijd doen. Ik weet zeker dat Cocu of De Boer wat geruster zullen zijn als Schone of Depay niet in de basis starten.

Wat ze zeggen tegen journalisten is natuurlijk allemaal training..

Dit is echt heel slecht nieuws.. De man was heerlijk op dreef en voor hem en FC twente is dit een hele trieste zaak.

Børven zakt bij Jong FC Twente al door het ijs..

zo op naar plaats 10. die borven kan er helemaal niks van.

4 december 2014 om 18:44

Klopt. Ik zie dan ook liever Zschusschen aan de eerste selectie toegevoegd worden.

Begint die jongen eindelijk een beetje op stoom te komen en raakt die geblesseerd. Dat is toch zonde en te hopen dat het niet tot een terugval leidt. Gelukkig voor Twente is het maar tot aan de winterstop, of het tot puntverlies zal leiden vind ik moeilijk in te schatten. Op dit moment is Castaignos van grote waarde voor Twente.

Nou Feliciano Zuschen direct bij de selectie halen. Ik verwacht dat hij de concurrentie van Börven kan winnen, want Bórven is tot nu toe nog 3x niks. Corona in de spits is ook nog een optie.

4 december 2014 om 09:55

Ik zal voor Jari Oosterwijk gaan! Die doet het de laatste weken prima. Is balvast, kopsterk, en kan gewoon behoorlijk voetballen voor zijn lengte. Talentje naar mijn idee!

4 december 2014 om 10:01

Is die jongen een spits?

4 december 2014 om 10:06

Ja. Word ook wel eens op de '10' neer gezet, maar volgens mij is dat puur om zijn voetballende vermogen te verbeteren, en omdat we natuurlijk Zusschen nog hebben.

4 december 2014 om 10:35

Hij jankte tegen NEC namens jong Twente die bal toch in de kruising?

4 december 2014 om 11:28

klopt dat was jari

4 december 2014 om 22:42

ja helaas was hij de hele wedstrijd verder vrijwel onzichtbaar.

Pfffff, er blijft ook weinig bespaard. Nadat we Gutierrez al een seizoen moeten missen, Bjelland even geblesseerd is geweest en Eghan er een tijd uit ligt, moeten we nu weer 1 van onze beste spelers missen.
Ik hoop dat Ziyech doorschuift zoals hij dat in jong oranje ook heeft gedaan. In Borven heb ik maar weinig vertrouwen. Ben alleen bang dat onze topcoach dan Engelaar er in zal zetten...

4 december 2014 om 10:28

Liever Tapia erbij op het middenveld!

4 december 2014 om 11:54

Was Engelaar ook niet geblesseerd?

4 december 2014 om 13:16

Hebben we dan toch een geluk met blessures?

4 december 2014 om 13:39

Yep, heb het ff opgezocht, dit was net voor de wedstrijd tegen Groningen

De ervaren middenvelder is herstellende van een kuitblessure.

Heb ook veel liever dat Schreuder Tapia laat invallen als Engelaar, vind het echt onbegrijpelijk dat de beleidsbepalers goed vonden dat Engelaar werd gehaald.

Ben echt heel benieuwd hoeveel punten gaat halen uit deze 3 wedstrijden, zou mij niets verbazen als Twente na de winterstop op een 8e plaats staat ofzo, kom nu al 40 jaar bij Twente, en heb zelden zo'n onsamenhangend geheel gezien.

Jaja dat is wat gechargeerd.

Toch wel een groot verschil qua spits positie wanneer je wel of niet kan beschikken over Castaignos.
Gunstig voor alle ploegen die nu tegen Twente spelen.

Verdomme wat baal ik hiervan, jongen doet het uitstekend qua goals en inzet. En nu moeten we hem in een aantal cruciale wedstrijden missen.. :/

Oosterwijk erin Alfred!! Alsjelieft geen Borven.. das net een wijf..

Ene kant ben ik er blij mee want ik kan ne niet voorstellen dat Twente zonder Castaignos van Vitesse wint. Aan de andere kant vind ik het jammer want ik gad gehoopt dat Twente ninimaal gelijk zou spelen tegen PSV.

En nou hopen dat Borven met deze temperaturen in zijn element is en er gewoon in 4 potjes een stuk of 8 in knalt. haha. Kijken of het PSV dan nog steeds zo goed uit kwam!

Uit bij Dordrecht liep hij de blessure op. Werd daar bewust in zijn oog geprikt. Riep toen al dat ik het bizar vond dat die speler niet gestraft werd, maar met deze wetenschap is het nog vreemder. Zonde.. een van de weinige lichtpuntjes dit seizoen.

Hoe goed is die Bovren ten opzichte van Castaignos? Kijk weinig naar twente namelijk.

4 december 2014 om 10:50

4x zo slecht. Gaat duels in als een bange hond.

4 december 2014 om 11:41

Oke bedankt. Goed nieuws voor PSV dan, ook al gun ik hem zeker geen blessure.

Ik zou zeggen ga voor Jari Oosterwijk hij is groot, fysiek sterk, balvast en heeft ook een goede techniek. Borven heeft er vorig jaar een paar ingeprikt maar toen was hij ook verre van overtuigend. Dus doe Oosterwijk maar die is ook een paar jaar jonger en zit veel meer groeipotentieel in denk ik.

4 december 2014 om 11:17

Je was iets eerder dan ik

Geen Bovren, geen Zsusschen, maar Jari Oosterwijk. Doet het namelijk de laatste weken gewoon goed bij Jong Twente en is lang, kopsterk en heeft voor een spits ook zeker voetbal kwaliteiten. Bij Jong Twente wordt die nog wel eens op nummer '10' gezet om zijn voetbalkwaliteiten te verbeteren.

4 december 2014 om 11:35

Ik snap niet precies waarom hij op 10 zou worden gezet, ik heb een jaar of 8/9 geleden met hem in een team gevoetbalt en toen was hij nooit zo groot en hij was vooral goed door zijn techniek en snelheid. Maar het kan misschien ook komen omdat hij juist in de spits is gezet en veel is gegroeid dit ten koste is gegaan van zijn techniek.

Borven is toch gewoon gescout en voldoende bevonden? Hij is toch juist gehaald om in geval van nood Castaignos te vervangen? Ik zie geen reden om niet met hem in de spits te beginnen, als ze een ander opstellen geeft dat duidelijk aan dat FC Twente geen vertrouwen in Borven heeft.

4 december 2014 om 11:43

Het probleem is dat de scouts van Twente niet zulke hele goede zijn, althans de scouts die in en buiten Europa scouten, Javadov, Baijrami, Akram, Parker, Kastrati, Vidarsson, Carney zijn ook allemaal gescout en voldoende bevonden.

Edit; zoals het nu lijkt, met uizondering van die in Zuid Amerika/midden Amerika

Treurig voor Luc Castaignos dat hij nu de wedstrijd tegen PSV mist. En wat een aderlating voor FC Twente. Castaignos was de enige speler bij FC Twente die er redelijk wat ballen in schoot. Hoeveel kritiek er soms ook is op Castaignos, hij is vele malen beter dan Borven. Borven heeft nog helemaal niets laten zien. Laten we hopen voor FC Twente dat Borven nu opstaat en Twente naar een zege kan helpen tegen Vitesse, PSV en Willem ll.

Was goed bezig de laatste tijd.

Twente gaat Castaignos nog missen. Met zijn snelheid zou hij ideaal zijn in de counter tegen Vitesse. Daarnaast scoorde hij de laatste tijd regelmatig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren