Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente moet vrezen: ‘Verschil van 5 miljoen is bijna niet op te vangen’

Laatste update:

FC Twente staat op het punt te degraderen naar de Jupiler League en dat zal voor de club uit Enschede een ramp zijn, zowel op sportief als financieel gebied. Dat stelt Hans Nijland, algemeen directeur van FC Groningen. Hij was pas in dienst getreden bij Groningen toen die club in 1998 degradeerde uit de Eredivisie. “Ik heb toen ervaren hoe groot de impact van degradatie is en ik weet zeker dat dat tegenwoordig nog veel extremer is.”

FC Groningen slaagde er destijds in om binnen twee jaar terug te keren naar het hoogste niveau. “En dat had echt geen jaar langer moeten duren. Dat had de club niet volgehouden”, vertelt Nijland in De Telegraaf. “Ik zeg je eerlijk dat ik me dit seizoen ook wel even zorgen heb gemaakt en dat ik het echt als een bevrijding heb ervaren toen we tegen FC Utrecht ons definitief veilig speelden. Het gevaar om te degraderen lag echt als een steen op mijn maag.”

Twente heeft nog twee wedstrijden om zich veilig te spelen. De kans dat dat lukt, is niet groot. “Degradatie is voor subtopclubs als FC Twente en FC Groningen bedrijfseconomisch volkomen onverantwoord. Dat is echt een ramp. Kijk alleen maar naar de tv-gelden. FC Twente incasseert nu 5,6 miljoen aan tv-gelden en zal bij degradatie teruggaan naar zes ton. Dat verschil van 5 miljoen is bijna niet op te vangen. Zo’n bedrag kun je ook niet even uit je organisatie halen, want je stadionkosten en zaken als rente en aflossing lopen gewoon door.”

Volgens Nijland is een degradatie voor een club als FC Twente maar op één manier op te lossen. “En dat is dat er een beweging op gang moet komen in de regio, waardoor iedereen massaal achter die club gaat staan. Dan zal het alle hens aan dek zijn om te zorgen dat je binnen één jaar weer terug bent.”

Denk jij dat FC Twente zich nog weet te handhaven in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat je supporters/achterban van Groningen kunt vergelijken met Twente. Waar Twente ook speelt, volgend jaar zal het stadion ook weer helemaal vol zitten. Enige wat ik me afvraag is hoe het kan dat er bij Twente altijd wel een potje lijkt te zijn voor bepaalde zaken. Ondanks dat ze niet veel ruimte hebben dit seizoen kunnen ze toch wat spelers halen, kunnen ze van Halst een vorstelijk salaris geven en Gert-Jan Verbeek ontslaan. Ik zit er niet heel diep in maar dat is wat ik een beetje meekrijg. Iemand die daar een beter beeld van heeft?

26 april 2018 om 08:02

Overigens als Twente degradeert zijn ze binnen een jaar weer terug. Dat durf ik wel te beweren.

26 april 2018 om 08:14

Grote taal.
Ik moet het nog maar zien. Als Twente degradeert zullen de meeste spelers vertrekken en zal Twente daar niet veel aan overhouden.
Wat ervoor terugkomt zal nog minder van kwaliteit zijn.
Het zal een grote struggle voor Twente worden om direct weer te promoveren.
Ik hoop het wel voor ze, aangezien ze met degradatie met een schone lei kunnen beginnen, en velen waaronder ik de gerechtigheid hebben die we verlangden.

26 april 2018 om 08:17

Maar hoe zit het met de spelers? Ze zullen wel moeten verkopen en ze gaan geen hoofdprijzen krijgen. En ze keren nu Eredivisie salarissen uit, hoe gaat dat in de JL? Het zal nog een hele kluif worden voor Twente. Ook zal het stadion nirt helemaal vol zitten, ze hebben na de goede jaren natuurlijk supporters erbij gekregen en die gaan niet naar een Telstar, FC Emmen of jong Utrecht thuis. Al zal de fanatieke aanhang uiteraard iedere wedstrijd erbij zitten.

26 april 2018 om 09:23

Het is slechts een gevoel hoor en dat zeg ik niet als Twente fan. Maar ik heb het vermoeden dat ze snel weer terugkomen. Het is een veel grotere club dan de JL clubs dus ik denk dat het wel z'n aantrekkingskracht zal behouden voor veel ambitieuze spelers. Dus ik vermoed dat er snel weer een elftal gebouwd kan worden wat goed genoeg is voor promotie als ze degraderen.

26 april 2018 om 10:37

@vivalasvegas,
Mocht Twente degraderen dan word het een uitgekeerde club waarvan iedereen wil winnen, omdat men ervan uit gaat dat het de sterkste ploeg zal zijn van de Jupiler league puur op naam gebaseerd natuurlijk.

Ik ga er Zondag eens lekker voor zitten, ik heb eigenlijk helemaal niets met Twente en wil wel eens zien wat er gebeurd als ze Zondag bijvoorbeeld niet winnen.

26 april 2018 om 10:44

Ik geloof dat er bij degradatie een optie voor de club is om het salaris aan te passen naar niveau Jupiler. Anderzijds geeft dat spelers de ruimte om het niet te accepteren en te vertrekken tegen bodemprijzen. Ik verwacht dat alleen spelers die echt binding met de club hebben zullen blijven

26 april 2018 om 12:37

Troy010

Vergeet niet dat we al een behoorlijk aantal jaren naar kut-met-peren voetbal kijken. Dan nog zitten er al jaren rond de 24.000 supporters bij thuiswedstrijden.
Maar ik ben ook benieuwd hoeveel supporters over blijven na onze degradatie. Ik verleng in ieder geval sowieso, ongeacht de prijs.

26 april 2018 om 13:31

in de meeste contracten staat een degradatie clausule. Dat het salaris automatisch omlaag gaat als ze degraderen

26 april 2018 om 08:17

Ik weet het zo nog niet. Twente zat bij lange na niet altijd vol voor het succes en als ze degraderen en niet binnen 1 of max 2 jaar promoveren denk ik dat er veel supporters afhaken omdat ze geen zin hebben om een avondje naar Twente GAE te kijken.

26 april 2018 om 08:38

Dan blijven de Die Hards dus over. Ik zat 20 jaar geleden in wind en weer op vrijdagavond bij Pec op de tribune met 2000 man. Geweldig was dat soms.

26 april 2018 om 09:09

Twentr -Go ahead nog wel misschien , maar Twente - Jong Utrecht ofzo niet bepaald denk ik

26 april 2018 om 09:42

Amen Myloki!
Uit naar MVV met 6 man, dat waren de tijden... en dan nog verliezen ook! haha
We gaan met FCT een loodzware opgave krijgen maar het is verre van het einde van de wereld, ook dat gekonkel en de intens sneue " gerechtigheids' geblaat wat je veel voorbij ziet komen, is ook verre van het einde van de wereld. Maken er gewoon weer een ouderwets gezellig seizoen van en laten ons toch niet afleiden door wat de rest vind zeg.

26 april 2018 om 14:14

@peperbus, Twente zat niet vol voor het succes? Er waren wachtlijsten met duizenden man tot de uitbouw in 2008. Ik heb me voor de uitbouw ingeschreven en mocht op 1 van de laatste plekken (achter een 'paal` plaatsnemen. We gingen toen van 13.000 naar 25.000 man. Toen kwam het succes en kwamen er nieuwe wachtlijsten, waardoor de 2 ring is uitgebouwd. Pas de laatste jaren zit het niet helemaal vol. Maar toch vrijwel altijd meer dan 25.000 man. Tuurlijk zal dit aantal dalen na degradatie. Maar zeker het eerste jaar zullen er zeker 15.000 tot 20.000 man zitten. En ik ben er 1 van

26 april 2018 om 16:37

Maar hoe was het ijn het oude stadion ? Volgens mij was er toen genoeg ruimte.

29 april 2018 om 21:02

Ik hoop het jongens. Ik zie Twente graag snel terug in de eredivisie. Als het een jaartje duurt zullen er vast genoeg supporters blijven, als het langer duurt hoop ik dat het blijft.

Ik kan mij ook nog herinneren dat we bij FC Zwolle met 2000+ man zaten en na het succes opeens uitverkocht waren. Ook weet ik dat na het kampioenschap veel mensen Twente supporter zijn geworden ( ook hier in Zwolle) net zoals bij PEC opeens jongens zaten die een jaar ervoor nog voor Ajax Feyenoord of psv waren ( of nog steeds zijn)

29 april 2018 om 21:03

Was meer als geintje bedoelt m_ssc

26 april 2018 om 08:25

Beide clubs kan je juist heel goed met elkaar vergelijken,beiden een trouwe achterban en echte volkclubs. Weet nog goed dat er in het oosterpark nog steeds een ruime bezetting was toen we in de toto divisie speelden,dat zal in Enschede niet anders zijn.

26 april 2018 om 08:40

Trouwe achterban ??? Denk dat Groningen afgelopen jaar de laagste bezettingsgraad had van de Eredivisie. Zat geen hond af en toe.

26 april 2018 om 08:48

Groningen trouw? In het verleden wellicht. Het is momenteel nog leger dan bij ons!

26 april 2018 om 09:04

De cijfers spreken dat anders tegen. Jarenlang behoorden we tot de top wat betreft bezettingspercentage. Ook toen we nog in het Oosterpark speelden. Nu is het even wat minder, dat klopt, maar dat is in de gehele Eredivisie de trend. Bezettingspercentage is dit seizoen 83%, zelfde als dat van Twente. Maar wel hoger dan dat van Heerenveen (77%), Utrecht wat 5e staat (76%), Vitesse (76%), ADO (76%) en zowat gelijkwaardig aan het goed presterende AZ (84%).

Dat het leger lijkt komt door de felgekleurde stoeltjes, dat valt extra op. Verder konden verslaggevers er geen genoeg van krijgen om het te benadrukken terwijl het vergeleken met de rest van de subtop hartstikke meevalt.

Onderzoek van Eenvandaag laat qua dalingen in toeschouwers ook zien dat het zeker niet zo slecht is als jij denkt. En dit komt uit november 2017. De afgelopen 5 jaar: Vitesse (18%), Twente (17%), Heerenveen en AZ (beide 14%) en dan komt Groningen pas met 11%. Bij Utrecht een stijging van 10%. Kun je nagaan hoe laag de bezetting daarvoor was.

Dus al die fabeltjes dat het bij ons hartstikke leeg is kunnen mooi de prullenbak in. Helemaal in vergelijking met de cijfers van andere clubs. Dat het een stuk minder is dan een paar jaar geleden ontken ik niet. Maar dat is de algehele trend in de Eredivisie. De kwaliteit van het voetbal is gigantisch achteruit gegaan en FOX is tegenwoordig goedkoper dan een seizoenskaart.

26 april 2018 om 09:22

Groningen is echt allang geen volksclub meer. Komen afspraken richting de fans nooit na.

26 april 2018 om 12:53

Cijfers liegen niet,nee het is niet wekelijks uitverkocht maar denk dat er gemiddeld bij een thuiswedstrijd zeker wel een man of 1000 staan,i.p.v op hun plek zitten

26 april 2018 om 18:04

Die getallen die jij noemt kloppen niet. Die houden namerlijk geen rekening met het feit dat de ene club de daadwerkelijk aanwezigen telt (Vitesse) en de andere club alle verkochte kaarten telt, zelfs als mensen niet op komen dagen (o.a Groningen). Dit geeft een compleet verrekend beeld...

26 april 2018 om 18:15

Je kijk met een groene bril Groningen is een drama en aan degradatie ontsnapt vooral tegen Utrecht onterecht 1-1 penalty cadeau en je vergeet in het noorden geen fuck te doen.

26 april 2018 om 08:32

Ik moet nog zien of dat stadion zo vol komt. Je zit nu eenmaal met mensen die in ploegen werken (zoals ik . Als ik avonddienst heb op de speeldagen heeft t voor mij geen nut om een seizoenskaart te kopen.de inkomsten zullen zo wie zo minder worden want je kunt nu eenmaal geen eredivisie prizen voor de jl vragen (de helft komt eerst)

26 april 2018 om 08:41

Ik zou daar niet te hard vanuit gaan hoor, dat het helemaal vol zit ook dan. Je ziet de supporters aantallen in de afgelopen jaren ook al redelijk wijzigen. 2013/2014 kwamen er 500.000 naar het stadion, dit jaar zijn dat er, met de laatste wedstrijd erbij, maximaal 430.000. Dat is een verschil van 5000 man per wedstrijd. Volgens de cijfers is het stadion in de laatste 4 seizoenen niet 1 keer volledig uitverkocht geweest. Bij Groningen zag je het na degradatie, bij Nac, bij Nec.. bij alle clubs die degraderen zie je de supportersaantallen bij thuiswedstrijden zakken.
Nu zal dit natuurlijk ook wel door hoeveelheid uitsupporters komen, maar ook dat zijn inkomsten die je gaat missen.

Ik weet niet in hoeverre er in de contracten verwerkt zit dat bij degradatie het salaris minder wordt, want dat kan ook een doodsteek zijn natuurlijk. Ik zie het niet positief als ze echt degraderen.

26 april 2018 om 08:46

Het is een mythe dat ze bij Twente zo trouw zijn dat het altijd vol zit. Een mythe waar ze zelf graag in geloven maar die aantoonbaar onjuist is. In de eredivisie zit het nu vaak niet eens vol, en dan zou het op vrijdag/maandag tegen een top oss ineens wel vol zitten?

26 april 2018 om 08:51

Er zitten er elke thuiswedstrijd minimaal 25000 (weet ik uit ervaring)daar komen maar een paar clubs aan .En als ik zie wat de supporters van Twente de laatste jaren voorgeschoteld hebben gekregen en hoeveel er toch elke wedtrijd zijn verdienen de supporters van Twente echt t predicaat trouw wel.
Maar dat is mijn mening

26 april 2018 om 08:58

Ze moeten een keer die lange zijde met business Seats weg doen want daar zit geen kip. En daardoor lijkt het ook leeger dan het is.

26 april 2018 om 09:15

Inderdaad. Dat is vrijwel nergens zo. Ook in de Kuip zaten eind jaren tachtig maar 20.000 mensen na 60.000 in de jaren zestig. Bij Twente glorietijd Diekman 20.000, later regelmatig 5 à 6.000.

26 april 2018 om 09:46

Heb je volledig gelijk in Granada.
een van de aller aller allergrootste miskleunen van van Halst, en we kunne ner uit een heleboel kiezen, is wel de nieuwe lange zijde Business Seats.
Jan vond het een geweldig idee om binnen de business clubs nog weer elite clubjes op te zetten, die huurden dan 1 stoeltje voor 8000 per jaar, wat klantjes mee, doe je zomaar 40-50K per klant maar dan mocht je ook wel vlakbij Wessels en Munsterman zitten he..... Daaronder weer een kringetje and so on and so on...
rara welke stoeltjes zijn er nu al Jaren niet verkocht??
Er is geen nekele eredivisie club waar zoveel verschil is gecreeerd in de business club, want let erop, die mensen die toen dicht bij Munsterman wilden zitten zijn de eersten die afhaken als het minder gaat he?
Zelfs onze Hoofdsponsor zit daar niet, dat zegt echt heel veel en is een rechtstreeks signal richting van Halst, want die kunnen zich ook echt niet vinden in deze opzet.

26 april 2018 om 10:15

Falcao. Diekman 20.000? Nou heb ik niet overdreven lang van het Diekman mogen genieten, maar het lijkt me heel erg sterk dat daar 20.000 man in paste. Het Arke Stadion had in het begin ook ‘slechts’ een capaciteit van 12-14.000 man (met gekleurde stoeltjes om lege plekken te verbloemen). Destijds vaak genoeg in een nagenoeg halfvol stadion gezeten dus die 6.000 klopt dan waarschijnlijk wel aardig.

26 april 2018 om 12:10

@tukkertje
20.000 is inderdaad wat aan de scheutige kant. Geloof dat er met de Uefa Cup-finale tegen Gladbach in 1975 met kunst- en vliegwerk wel ongeveer zoveel inzaten.

26 april 2018 om 12:47

Het zit inderdaad niet vol. het zit naar omstandigheden met rond de 24.000 supporters echter toch redelijk(!) vol. Wezenlijk verschil.

26 april 2018 om 11:52

Vol?? Gratis kaarten en altijd lege rode plekken. Kenissen van ons klagen . Vol?? Nooit mnd achter elkaar vol

26 april 2018 om 12:40

Het gaat er niet om of het stadion vol zit met supporters maar om de sponsors. Je denkt toch niet dat de sponsors op vrijdagavond of maandagavond naar de Jupiler League komen kijken in het stadion. De meeste skyboxen blijven dus leeg. Daar zit meer geld in dan bij de vaste supporters.

Dat durf je wel te beweren? Nou ik niet hoor want de manier waarop ze spelen is gewoon lachwekkend

26 april 2018 om 12:53

Maar dat komt omdat de technisch directeur wanhopig aangekocht heeft. Bleuming is weer terug bij FC Twente als hoofd-scouting en hij was in het verleden met zijn netwerk erg belangrijk. Ook bij Utrecht heeft hij het goed gedaan. Die manier van spelen zal sowieso gaan veranderen, want er komen spelers bij en er zullen ook ongetwijfeld spelers vertrekken. Het is gewoon afwachten, maar FC Twente heeft nog altijd meer middelen dan bijna alle Jupiler League ploegen.

Ik vrees dat Twente lange tijd in de Jupiler League blijft. Praktisch iedereen zal weg gaan, er zal weinig geld zijn om vervangers aan te trekken en de jeugdopleiding waar ze dan op terug zouden moeten vallen is niet geweldig, waarschijnlijk ook door geldgebrek. Ik schat NEC en De Graafschap (of Sparta en Roda jC) toch echt hoger in. Die weten hoe ze hier mee om moeten gaan.

26 april 2018 om 12:50

Je moet natuurlijk niet vergeten dat de club nog steeds meer middelen heeft dan elke Jupiler League club en in de selectie komt er wel rust als dit seizoen eenmaal is afgelopen. Boere is bijvoorbeeld te slecht voor de Eredivisie, maar in de Jupiler League gewoon een uitstekende spits. Bovendien zullen de meeste spelers voor FC Twente kiezen als ze moeten kiezen in de Jupiler League.

Ook heeft FC Twente z'n 'scoutvijver' weer terug nu Bleuming weer hoofd-scouting is. Je bent qua aankopen niet meer afhankelijk van een incapabele technisch-directeur. FC Twente heeft wellicht weinig geld voor versterkingen, maar de overige clubs hebben nog veel minder. Het is vooral de vraag welke spelers er zullen vertrekken op Maher en El Hamdaoui na.

Een nadeel voor Twente is dat er Jong-teams inzitten, zodat je van die clubs moeilijk spelers kunt huren. Daarnaast houdt de eigen jeugd momenteel allesbehalve over. Moeilijk verhaal dus. Zeker tegen de achtergrond dat fans misschien verwachten dat ze direct terugkeren, dat geeft extra druk.

26 april 2018 om 14:23

FC Twente huurde al niet veel van Ajax en PSV en heeft volgens mij nog nooit een speler uit de jeugd van AZ gehuurd. De eigen jeugd is inderdaad een grote puinhoop met hier en daar een enkeling die iets laat zien. Ik heb nog steeds hoge verwachtingen van Browning-Lagerfeldt en ik denk dat Rashaan Fernandes, Laukart, Frimann en Terziqi (op termijn) goed genoeg zijn voor de Jupiler League. Dan heeft de club nog Ryan Trotman. Een jongen van de club en 1 van de weinigen met daadwerkelijke potentie. Er zijn dus wel een paar spelers die ze in de zomer ongetwijfeld gaan testen.

Pfff dat gat in TV-gelden is groot. Te groot. Verdeel dat wat beter, niet nu om een club als Twente te redden, maar om de clubs in de Jupiler League wat meer financiële ruimte te geven. Dat is alleen maar beter voor het niveau. En geef ook wat aan de clubs uit de Tweede Divisie, zodat zij ook langzaam kunnen groeien. Dan, als een club promoveert naar de Jupiler League, geef je ze nog wat extra zodat ze binnen 3 jaar aan de licentie-eisen kunnen voldoen.

Dat zou denk ik al een grote stap zijn om het niveau in Nederland te verhogen. Dat dan de clubs uit de Eredivisie iets in moeten leveren, is dan maar zo. Zeker voor clubs als Ajax, Feyenoord en PSV is dit geen enkel probleem, die hebben toch inkomsten genoeg. Een miljoentje of twee minder vangen zij nog wel op, terwijl een Jupiler League ploeg al moeite heeft om 50.000 euro op te hoesten. Als we de ondergrens gaan verhogen, gaat ook het niveau daarboven omhoog.

Daarbij zou meer geld voor JL-clubs (ik zou trouwens geen TV-geld geven aan de beloften, die hebben als voordeel al dat hun talenten beter ontwikkelen) zorgen voor betere selecties, wat weer zorgt voor meer weerstand voor alle spelers, dus ook de talenten van bijvoorbeeld Jong Ajax en Jong Psv. Dus dan moeten die clubs wel iets inleveren in TV-geld, maar dat is eigenlijk een investering in de eigen opleiding.

Ik vind die opleidingsvergoeding een beetje een raar idee, maar op deze manier heb je natuurlijk ook een soort van opleidingsvergoeding.

Overigens hoop ik dat Twente het wel redt en snel terugkeert. Ik snap ook niet dat mensen zo erg hopen dat Twente eraan gaat. Ze hebben vals gespeeld, klopt, ze zijn gestraft en die straf wordt nu nog zwaarder door de degradatie. Dan is het inmiddels toch wel weer goed? Daarbij kunnen de huidige bestuursleden er niks aan doen, de spelers kunnen er niks aan doen en de supporters ook niet.

26 april 2018 om 09:55

Degradatie is geen straf, want dat is destijds niet doorgezet door de KNVB.

26 april 2018 om 10:08

Degradatie is geen straf? Nou, ik vind het toch niet echt plezierig. Het is een gevolg van de uitgedeelde straffen (en het wanbeleid). De supporters worden nu toch gestraft? Die gaan toch niet voor hun lol naar de Jupiler League kijken volgend seizoen? Hetzelfde geldt voor de bestuursleden en de spelers.

26 april 2018 om 10:13

Pparzyszek
De Knvb heeft dat WEL doorgezet..... Ik zal proberen niet te geirriteerd te doen maar waarom zeg je zoiets?
De Knvb heeft de sanctie opgelegd, officieel, als straf/maatregel. De Knvb heeft dit niet ingetrokken danwel teruggedraaid, zij hielden vast aan de degradatie.

De Beroepscommissie echter heeft dit teruggedraaid omdat die maatregel niet bestaat. In ruil daarvoor heeft FC Twente op 4 vlakken de hoogste mogelijke regelmentaire boete opgelegd gekregen.

Ik stoor me mateloss aan het populistische gezwam dat ' de Knvb niets heeft doorgezet' of ' de Knvb Twente heeft twente gematst', het is gewoon feitelijk onjuist.

26 april 2018 om 12:47

Pparzyszek

Oh oh wat ben je toch een held. Gewoon maar wat roepen zonder te weten hoe het gegaan is.
Ter info: de Knvb mag je de hand schudden, die wilden nl. wel dat we degradeerden. Vooral Van Oostveen, de grote zak hooi, was al in zijn nopjes en had er zin in om ons te laten degraderen.
De straf degradatie kon niet opgelegd worden omdat het niet in de Knvb reglementen als zijnde een uit te delen straf voorkomt en dus niet opgelegd kon worden, en dus teruggedraaid is. Is dat nu hogere wiskunde voor je of roep je maar weer wat?

De supporters zijn in ieder geval optimistisch getuige het filmpje van Perform. De meesten hopen op een terugkeer binnen een jaar naar de Eredivisie. We gaan het zien. Twente is nog niet gedegradeerd natuurlijk. Ook al ziet het er nu slecht voor ze uit. De wedstrijd tegen PEC geeft toch enige hoop op een resultaat tegen Vitesse. NAC moet dan ook te doen zijn.

26 april 2018 om 14:04

De kans op degradatie is wel heel erg groot. Het resultaat tegen PEC geeft wellicht hoop, maar de resultaten van een dag daarna zullen ongetwijfeld als een mokerslag binnen zijn gekomen bij de ploeg of althans, een deel van de ploeg.

Ik ben vooral benieuwd welke kernspelers de trots hebben om te blijven. Geen enkele speler heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten en ze hebben allemaal meegedeeld in de malaise.

Het is hopen voor Twente dat ze niet zo'n seizoen zouden gaan draaien als GAE nu doet in de Jl.
Ik zelf vind Twente gewoon een mooie club die wat mij betreft ergens in de middenmoot van de eredivisie thuishoren. Subtop lijkt me te hoog gegerepen, maar degradatie is weer het andere uiterste.
Al met al zie je hoe onvoorspelbaar voetbal kan zijn, want als iemand mij begin van het seizoen had verteld dat Twente zou degraderen, dan had ik hem vierkant uitgelachen. En hoe dicht zit dat momenteel bij de realiteit.
Ik durf ook echt niet te zeggen wat er van Twente verwacht mag worden wanneer zij naar de JL gaan.
Mijn club Willem II heeft een aantal jaar terug gestund door als nummer 5 van de JL te promoveren naar de eredivisie, maar we kwamen er in dat jaar niet aan te pas en zijn rechtstreeks teruggestuurd.
Het is voor Twente dus zaak om minimaal bij de bovenste 3 plekken te eindigen, anders ga je de eredivisie het jaar erop ook niet overleven, en dan blijf je sukkelen.

Al met al rest mij 1 ding, en dat is Twente succes wensen. Voor de laatste 2 wedstrijden, en volgend seizoen (ongeacht waar ze spelen)

Stadion vol??? Veel mensen die ik ken

Krijgen gratis kaarten.En kijk alle lege plekken. Net als in de arena nooit mnd achter elkaar bomvol. Alleen Feyenoord

Sorry een club al Twente hoort in de eredivisie Net als ons NAC Helaas zoals bij ons grote mensen die wanbeleid voeren zie het resultaat

26 april 2018 om 18:07

NAC is er nog lang niet .

Wat ik veel belangrijker vind, waar blijft onze Technisch Directeur. Die samen met Evert Bleuming voor volgend jaar een selectie samenstelt waarmee je promoveert. En dat zal een lastige opgave worden.
En dat sommige hier roepen dat het terecht is dat wij degraderen. Kijk eerst eens zelf naar je eigen club en hoeveel lijken daar niet in de kast hebben gelegen of nog liggen.

26 april 2018 om 14:09

Het lijkt me niet bepaald makkelijk een geschikte technisch directeur te vinden. Rutten gaat vast niet komen, Ted van Leeuwen gaat het ongetwijfeld niet meer doen en ik kan zo ook geen goede technisch directeur opnoemen. Bovendien is het maar de vraag wie de nieuwe technisch directeur gaat uitkiezen, want ik acht Van Halst niet capabel om zo'n beslissing te nemen. De terugkeer van Bleuming kan wel eens cruciaal zijn voor de club.

27 april 2018 om 11:08

Evert kan ook niet toveren maar is in elk geval wel een echte clubman. Persoonlijk denk ik dat André Paus voor de JL wel een goede trainer is. Hij is een goede bekende van Bleuming en ook Rutten en iemand die misschien niet super communiceert maar wel verstand van voetbal heeft en bovendien ook een echte clubman is.

27 april 2018 om 14:20

Maar je hebt niets aan een trainer die nauwelijks een staat van dienst heeft, vooral als je ziet in welke situatie de club nu zit. Dan moet je wel wat hoger mikken dan een Andre Paus.

Ach die gek van n van Oostveen wilde Twente meteen al de nek omdraaien. Nu dat niet gelukt is doet de knvb het maar indirect.

26 april 2018 om 16:42

Ja belachelijk dat knvb deze spelers gehaald heeft en Verbeek aangesteld heeft. Sorry hoor, maar deze laatste plek maar ook het eerdere voornemen om de licentie in te trekken heeft Twente toch echt aan zichzelf te danken.

27 april 2018 om 14:21

De Knvb kan er niets aan doen dat deze ploeg niet in staat is om wedstrijden te winnen. Ja, Van Oostveen wilde de club de nek omdraaien, maar we kunnen natuurlijk ook niet zeggen dat het geheel onterecht was.

Groningen mag de scheidsrechter en de spelers van Utrecht wel een bosje bloemen geven wat was Groningen slecht had ( moet) voor rust wel 3-0 moeten staan een cadeautje van scheids maak onterecht 1-1 .

26 april 2018 om 22:32

Erg makkelijk. Groningen heeft zich niet over 1 wedstrijd veilig gespeeld. Als supporter van een andere ploeg is dat eigenlijk ook wel het laatste waar jij je mee bezig moet houden (puur mijn mening hoor). Ik richt liever mijn ogen en vingers op m’n eigen cluppie, daar word ik al depressief genoeg van. En eerlijk gezegd, meer energie dan dat wil ik er momenteel ook niet in steken. Nog twee wedstrijden, en dan weer richten op volgend seizoen.

Het zou voor twente mooi zijn als er volgend jaar weer veel supporters zijn, echter wordt naar mijn mening het financiele belang van de seizoenskaarten overschat. Het wegvallen van tv gelden komt veel harder aan. Daarnaast kun je je afvragen wat sponsoren doen. Zijn zij bereid hetzelfde te betalen voor wedstrijden op vrijdag avond die niet of nauwelijks op tv komen en waarvoor je minder makkelijk klanten mee naar toe kunt krijgen. Het wegvallen van sponsoring te samen met de tv gelden zijn van een veel groter belang.

Het blijft opvallend hoeveel reacties er nog steeds over de Knvb gaan zoveel van voor als "tegen"standers van FC Twente. De rechtzaak was een redelijke puinhoop, maar dat paste ook wel in het plaatje van het geheel. Hoe dan ook, de huidige malaise kan je natuurlijk niet terug voeren naar de Knvb.

Wat betreft TV gelden, er is eeen vangnet regeling en je verliest niet direct alles, daar mag Twente, en de rest, de Knvb dan wel dankbaar voor zijn. Wat betreft die degradatie. Voor een FC T of Groningen is de situatie niet anders dan voor voorgaande clubs. Roda/nec/nac/rkc allemaal subtopper van weleer, allemaal gedegradeerd in de laatste 10 jaar. De vraag is of je er net als RKC in blijft hangen of dat je net als Roda/nac terug kan vechten. Er is niks mis mee op de "sparta/excelsior" van het Oosten te worden. Clubs die keer op keer degraderen en promoveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren