Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente loopt blauwtje: ‘Misschien een lijntje uitgooien naar Eenhoorn’

Laatste update:

FC Twente heeft tevergeefs aangeklopt bij Merijn Zeeman in de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. De Enschedeërs zoeken een opvolger voor de vertrekkende Paul van der Kraan, maar zijn nog niet heel succesvol gebleken. Zeeman is momenteel sportief verantwoordelijk voor wielerploeg Jumbo-Visma en heeft bedankt voor de job bij de Eredivisionist. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde was hij wel 'vereerd'.

Het is al langer bekend dat Van der Kraan na dit seizoen stopt bij FC Twente. De bestuurder vertrok in de zomer van 2021 ook al bij de nummer vijf van de Eredivisie, maar werd niet veel later opnieuw ingevlogen toen bleek dat zijn opvolger Jan-Willem Brüggenwirth niet de geschikte man was. Laatstgenoemde hield het slechts 4,5 maand vol in de Grolsch Veste. Twente hoopte Van der Kraan deze zomer te vervangen door Zeeman, maar dat gaat dus niet gebeuren.

"Ik geloof dat hij wel vereerd was, maar het nog iets te vroeg vond", licht Ten Voorde de situatie toe in de podcast De Ballen Verstand van dagblad Tubantia. "Hij heeft heel veel contact met Erik ten Hag gehad. Ten Hag heeft in zijn tijd bij Ajax in de keuken gekeken bij Jumbo-Visma en Zeeman andersom, ook in de tijd bij Ajax. Dus Zeeman heeft wel wat met voetbal." Zeeman kende een succesvolle loopbaan als amateurrenner en is sinds 2013 ploegleider bij Jumbo-Visma.

Ten Voorde vindt het onderhand een 'soap' worden dat Twente nog geen nieuwe algemeen directeur heeft. "Onze vriend Paul van der Kraan weet het nog niet, maar die is tot zijn 75ste gewoon directeur van FC Twente", zegt hij cynisch. "Misschien moeten ze toch maar een lijntje uitgooien naar Alkmaar, naar Robert Eenhoorn. Je kan zeggen dat hij vastzit bij AZ, een voorbeeldclub, maar het is ook een beetje een kabbelend beekje."

Twente ondergaat komende zomer een complete transitie binnen de club. Naast algemeen directeur Van der Kraan vertrekken ook technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans. Voor Streuer is inmiddels een opvolger gevonden. Zijn taken worden overgenomen door Arnold Bruggink. De voormalig middenvelder van de club wordt in zijn eerste maanden bijgestaan door Streuer en komt vanaf de zomer op eigen benen te staan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha wat denkt die Ten Voorde nou? Twente is gewoon een duidelijke stap achteruit voor Eenhoorn, die doet dat nooit. Feyenoord zou ie denk ik wel overwegen, als Slot weg is in ieder geval. Maar volgens mij zit hij lekker in Alkmaar

15 maart 2023 om 19:01

Achja, ze lopen daar teveel naast hun schoenen. Ze riepen dat ze meededen voor de titel, weigerden gigantische hoofdprijzen voor hun spelers en zien geen enkele club als een stap omhoog voor hun spelers. Ik verbaas mij nergens meer om. En nu denigrerend over AZ doen.

15 maart 2023 om 19:15

Lol, en wie is Ten Voorde volgens jou, en waarom is hij onderdeel van 'ze'?

15 maart 2023 om 19:20

@el fenomeno
Jouw haat tegen Twente is buitensporig en obsessief te noemen. Waar maak je je toch druk om?

15 maart 2023 om 19:47

Ik ben geen fan van AZ of Twente maar ik vind Twente geen achteruitgang tov AZ. Bij Twente zit nog een hoop potentie om door te groeien, terwijl AZ al wel een beetje aan zijn top zit.

15 maart 2023 om 20:06

Ik, als aanhanger van Sparta Rotterdam, ook niet. Maar als ik zie hoeveel toeschouwers er gemiddeld bij thuiswedstrijden van zowel AZ als FC Twente op de tribunes zitten dan vind ik AZ nou niet zo'n aansprekende club. En vind ik de Tukkers véél meer potentie hebben. .

15 maart 2023 om 20:40

AZ ligt ver voor op Twente, kijk alleen eens naar de jeugdopleiding van Az. Daar is niemand bij Twente denigrerend over. Echter in potentie valt er meer bij Twente te halen. De vraag is alleen of dit er ooit uit komt. Echter zal El Fenomeno alweer van de daken roepen dat dit een arrogante uitspraak is..

15 maart 2023 om 20:45

@wanny - Potentie is relatief. AZ loopt momenteel gewoon een aantal stappen voor op FC Twente. Op dit moment is FC Twente wel een achteruitgang vanaf Az.

@El Fenomeno - Volgens mij weet je niet wie Leon Ten Voorde is en enkel al onder dit artikel is er geen FC Twente supporter die ook maar enigszins denigrerend is over AZ. Bovendien is jouw obsessieve aversie jegens FC Twente steeds ongezonder aan het worden. Iedereen is weleens subjectief als het op bepaalde clubs of personen aankomt, maar jij hebt werkelijk 0 inhoudelijke bijdrage als het FC Twente betreft. Er is geen greintje objectiviteit te bespeuren. Best ernstig voor een volwassen persoon.

15 maart 2023 om 20:52

Ik vind het heel raar om te stellen dat er bij Twente meer potentie zit. Welke potentie bedoelen jullie dan? Dat je van plek 8 naar structureel plek 5 kunt groeien ofzo terwijl AZ van structureel plek 3-4 naar plek 1-2 kan groeien en daarmee minder potentie heeft ? Want als er andere groei wordt bedoeld lijkt het me duidelijk dat AZ veel meer te bieden heeft. Er is veel meer geld , er staat een veel betere jeugdopleiding , youth league weer fantastisch gepresteerd. Structureel goede prestaties in Europa. Structureel al jaren binnen Top 5

15 maart 2023 om 21:04

De achterban van Twente is veel groter dan die van az. Vandaar denk ik. Je hebt gelijk dat de komende jaren az echt nog wel verder is dan Twente. Sterker nog, AZ is de club waar elke niet topclub, ook Twente, zich aan moet willen spiegelen. Topbeleid wordt daar gevoerd.

15 maart 2023 om 21:06

Verschrikkelijk vervelend ventje blijf je ook El Provocero

15 maart 2023 om 22:42

@shota1 - Maar trek het beleid van AZ eens door naar in dit geval FC Twente. Aangezien we het over potentie hebben, is deze discussie nogal relatief.

Maar dan zou je betreft potentie een gelijkwaardige jeugdopleiding hebben, gelijkwaardig spelersmateriaal en gelijkwaardige bestuurders. Wat dan overblijft is de achterban en het stadion. Die zijn in dit geval niet relatief en vrij constant. Dat is waarom mensen dat stellen. Potentie is niet relevant zolang het er niet uitkomt. Ik snap dus niet waarom je hamert op de potentie, terwijl je heel makkelijk kunt wijzen naar de realiteit.

15 maart 2023 om 21:03

Twente is ook een stap achteruit, maar zou wel een heel leuk project kunnen zijn voor een vakman. AZ is niet heel veel extra eer meer te behalen.

15 maart 2023 om 22:27

Ik denk dat az en Twente beide zelfde probleem heeft.
Je kan ze tornde hoogte van az brengen en dat is het denk Ik.
Het zijn denk wel fijne clubs om te werken omdat je meer uit de wind kan werken dan bij Ajax en Feyenoord.
Ik vermoed dat eenhoorn die stap niet
Zou doen trouwens maar dat is een aanname

15 maart 2023 om 22:56

Beide clubs zijn qua structurele groei vooral afhankelijk van hun achterland als je in Ajax, PSV en Feyenoord-schalen denkt. Dan zie je wel dat AZ erg veel moeite heeft om een niet eens zo'n heel groot stadion te vullen. Een capaciteit van om en nabij de 19.500 en in z'n beste jaren zaten er gemiddeld wat meer dan 16.000. Dat is echter ook alweer een poos geleden. Dit seizoen zijn ze hard op weg om gemiddeld hooguit wat meer dan 10.000 per wedstrijd te krijgen. Da's wel erg weinig. Bij FC Twente ligt dat gemiddelde 250 procent hoger. Dat is wel een immens verschil. Dit seizoen zit FC Twente zelfs erg dicht op de maximale capaciteit qua gemiddelde. Echter laat het zien dat AZ qua achterban wel op z'n maximum zit, ook gezien de staat van de club. Bij FC Twente is dat duidelijk niet het geval. De ene krijgt het stadion niet goed gevuld terwijl het op volle toeren draait, de ander heeft een bomvol stadion ten tijde van rampjaren en het lijkt alleen maar meer te worden nu het ook weer relatief goed gaat. Dat zegt natuurlijk met betrekking op de huidige realiteit niets, laat ik dat vooropstellen. Ajax en Feyenoord ga je sowieso niet achterhalen, PSV evenmin. In dat opzicht heb je wellicht gelijk dat ze beiden hetzelfde probleem hebben.

16 maart 2023 om 00:38

Die toeschouwersaantallen worden nogal naar beneden gehaald door de zwakke ECL poule. Gekeken naar eredivisiewedstrijden heeft AZ een gemiddelde van ruim boven de 16 duizend, 8e in de competitie. Een groei van ongeveer 1,5k ten opzichte van het laatste jaar voor corona. In absolute aantallen onder Heerenveen en Utrecht maar in verhouding naar capaciteit hoger dan die twee. Bezettingsgraad van 85 procent voor AZ tegenover 82 voor Utrecht en 75 voor Heerenveen.

De toeschouwersaantallen van Twente bekijk ik met enige jaloezie maar bij ons is zeker nog voldoende groei mogelijk. Liggen niet voor niets plannen voor verdere, geleidelijke uitbreiding van de capaciteit en upgrades aan het stadion. Daar zouden geen miljoenen aan worden uitgegeven door ons datagedreven bestuur als hogere bezoekersaantallen niet haalbaar zouden zijn. En dat blijkt dus ook uit de groei dit seizoen.

Onze RvC is ook gewoon aan het klungelen en treuzelen. Bij verlengen van Jans en Streuer was dat al zo, en nu vallen ze ook weer over elkaar wanneer er kandidaten worden aangedragen.

15 maart 2023 om 20:44

Tja, de RvC stapelt fout op fout en ik vind het onvoorstelbaar dat dat zomaar geaccepteerd wordt. Daar mag ook wel een bezem doorheen. Buiten het feit dat er dringend voetbalkennis aan toegevoegd moet worden, zijn de huidige mensen ook niet in staat om knopen door te hakken. Daarnaast lijkt hun netwerk ook zeer beperkt.

15 maart 2023 om 21:13

Zo'n plek in de RvC is minder intensief dan het dagelijks bestuur. Wellicht hebben we de aanwinst al wel in de gelederen met Streuer. Maar daar zal vast een raadslid weer wat op tegen hebben..

15 maart 2023 om 21:09

En wie controleert die Rvc vraag ik mij af. Blijft toch een zeer vaag orgaan. Niemand kent de mensen die erin zitten maar ze hebben schijnbaar wel alle macht.

Van een "kabbelend beekje" naar een plasje is ook niets.
Verder zie ik Eenhoorn niet vertrekken bij Az.
Achter de schermen zij ze bezig om iets moois neer te zetten en te creëeren en ik heb niet direct het idee dat er ook maar iemand is die daaruit wilt stappen.

15 maart 2023 om 18:52

Niets op uit doen, die dwazen bazelen maar wat. Az is veel verder dan twente. Het enige vlak waar Twente beter presteert is publiek en achterland. Az is een voorbeeld voor hoe Twente moet werken.

15 maart 2023 om 19:48

Dat zou toch een geweldige uitdaging zijn om Twente verder uit te bouwen.

15 maart 2023 om 19:56

Als je echt van bouwen houd, is Twente een grote uitdaging aankomend jaar. Trainer vertrekt, TD is een nieuwkomer en tal van spelers zullen vertrekken.
De kans is groot dat het volgend jaar minder is dan dit jaar en vorig jaar (waarbij wat verwende supporters van ons ook zullen moeten). Daarbij verdien je waarschijnlijk ook minder. Lijkt mij nou niet echt aantrekkelijk om over te stappen. Best een afbreukrisico.

15 maart 2023 om 20:42

De man zal vast wel een keer gaan vertrekken, maar dat zal dan enkel Ajax worden en anders een mooi avontuur in het buitenland. FC Twente is wellicht een mooie uitdaging, maar het kan ook zomaar misgaan en daarnaast is AZ ook gewoon een mooie uitdaging.

Hahaha wat heeft die Ten Voorde gerookt? Er is één club waar Eenhoorn AZ voor zal verlaten en dat is Feyenoord. Dat is echter pas op het moment wanneer hij denkt klaar te zijn bij AZ. Met Twente aankomen, laat me niet lachen zeg.

15 maart 2023 om 21:14

Ken jij de man persoonlijk, dat je al deze inside info hebt?

16 maart 2023 om 00:41

Binnen Nederland is waarschijnlijk alleen Feyenoord een optie voor Eenhoorn. Hij is uitgesproken supporter van ze. Heeft al aangegeven dat het niet perse een doel van hem is en hij bij AZ nog niet klaar is. Het buitenland is waarschijnlijk wel een optie maar daar heeft Eenhoorn zich nog niet over uitgelaten.

Nou ja, proberen mag altijd natuurlijk. Wij hebben ook ooit gevraagd of van Gaal bij ons wilde komen en tegen alle verwachtingen in wilde hij dat en de rest is geschiedenis.

Maar ik verwacht niet dat Eenhoorn daar interesse in heeft, al is het alleen maar vanwege de reistijd .

Eenhoorn kun je natuurlijk vergeten. Proberen kan altijd, maar de kans is wel erg klein. De man heeft zichzelf een gespreid bedje gemaakt bij AZ en het lijkt er niet op dat AZ in verval gaat raken. Die raken niet in paniek als het even minder gaat en alles loopt eigenlijk op rolletjes, onder andere door deze Eenhoorn.

Dat ga je natuurlijk niet opgeven om naar een eventuele concurrent te gaan waar nog steeds niet zoveel mogelijk is en waar je ook geen binding mee hebt. De man komt immers uit Rotterdam. FC Twente mag dan qua omvang groter zijn en dat er meer potentie is, is zeker waar, maar AZ draait verder op alle fronten simpelweg beter en potentie is ook maar relatief aan wat je ermee doet. Dat weten ze in bijvoorbeeld Rotterdam maar al te goed.

15 maart 2023 om 21:02

Er is meer werk aan de winkel bij Twente. Potentie niet. Als je alle potentie van AZ weet te benutten die er nu is speel je jaarlijks om plek 1. Daar zitten ze qua ranglijst niet ver vanaf maar structureel zijn Ajax en psv beter en meer potentie , er is namelijk meer kans om verder te komen in grote toernooien als CL en meer geld beschikbaar te investeren. Daarom bedoel ik ook dat AZ veel meer potentie heeft omdat ze veel meer geld te besteden hebben en de voorzieningen veel beter zijn. Er wordt structureel beter gepresteerd in Europa en in NL en met een ook nu weer fantastische jeugd die vandaag weer 4-0 won van Real Madrid is er op alle gebieden meer te behalen dus meer potentie

15 maart 2023 om 21:12

Waar jij het over hebt is toch meer een soort korte termijn potentie shot. Uiteindelijk bepaalt vooral de achterban hoe groot een club echt kan worden.

15 maart 2023 om 22:37

Mua, dat vind ik te subjectief. Potentie is in de opzichten die jij noemt voor iedere club hetzelfde, vooral in de subtop. Een snel voorbeeld: Als AZ z'n directeur en technisch directeur verliest, kan zoiets ook vrij snel omdraaien. Dat hebben we bij Ajax zien gebeuren afgelopen zomer. Dan heeft Ajax nog de financiele middelen om grof geschut aan te trekken, maar AZ kan niet zomaar even een peperdure directeur van Liverpool aantrekken.

"alle potentie" is dus relatief en op de manier zoals jij het gebruikt vooral supporterspraat. Trek jouw argument door naar Ajax, PSV en Feyenoord en je bent kansloos voor plek 1. Trek diezelfde context door naar FC Twente en plek 4 wordt lastig. Niet om arrogant te zijn en niet omdat AZ minder is, maar simpelweg omdat FC Twente qua omvang een stuk groter is en omdat er wekelijks veel meer supporters in het stadion zitten.

Potentie is natuurlijk niet de realiteit, evenals jouw betoog. AZ doet het uitstekend en op dit moment lopen ze een aantal stappen voor op FC Twente, maar stellen dat ze in potentie jaarlijks voor plek 1 gaan spelen is natuurlijk pure onzin. Kijkend naar het financiele plaatje in combinatie met de vaste omzet is dat nergens op gebaseerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren