Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente laat topverdiener gaan: ‘Er zijn grote financiële problemen’

Laatste update:

De wegen van Rasmus Bengtsson en FC Twente gaan in ieder geval na dit seizoen scheiden. Dat zegt de zaakwaarnemer van de 28-jarige centrale verdediger in Aftonbladet. Bengtsson staat naar verluidt voor acht ton per jaar op de loonlijst en is daarmee een grootverdiener in De Grolsch Veste.

/

De Zweed mocht in de zomer al weg, maar er werd geen club concreet en hij wilde zelf ook gewoon in Enschede blijven. Bengtsson leek vervolgens buiten het elftal te vallen, maar knokte zich al gauw weer terug in de basis. “Twente heeft grote financiële problemen en Rasmus is de duurste speler. Ze kunnen het zich niet veroorloven om hem te houden”, zegt zaakwaarnemer Hasan Cetinkaya.

“Hij blijft niet bij Twente. We zijn het erover eens geworden dat hij in januari of anders in de zomer vertrekt. Daar is een akkoord over bereikt. Dat nieuws is net pas bekend en wij weten het daardoor ook pas sinds kort. We gaan op zoek naar een nieuwe club voor Rasmus.” Bengtsson, die eerder voor onder meer Hertha BSC speelde, heeft een aflopend contract. Daarin staat voor Twente echter wel een optie om een seizoen langer met de stopper door te gaan.

Denk jij dat Rasmus Bengtsson deze maand bij FC Twente vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Geweldig beleid. Ziyech binnen halen, want die was zo noodzakelijk en nu achterin problemen creeren. De financien niet op orde hebben, way to go Twente!

5 januari 2015 om 20:16

Bengtsson creert problemen ja. Laat maar mooi vertrekken

5 januari 2015 om 20:18

Nou Ajax, sla je slag.

5 januari 2015 om 20:19

Nee Twente maakt zelf de problemen.
Ze hebben voor een dik salaris een speler gehaald die ze dus eigenlijk niet kunnen betalen.

5 januari 2015 om 20:20

Dat moet je niet willen hoor @hottuna

5 januari 2015 om 20:21

Destijds kon het wel @deadsr. Inmiddels is de financiële situatie dusdanig veranderd dat het niet meer kan..

5 januari 2015 om 20:22

ja het ligt aan alles en iedereen weer behalve aan twente en munsterman

5 januari 2015 om 20:24

Hoezo Bengtsson creeert problemen? Hij was er eerder dan Ziyech. Maarja ze moesten persé Ziyech binnen halen, ook al had die positie geen prioriteit

5 januari 2015 om 20:29

@tanberto_hum

Ziyech had wel prioriteit! Wie hadden wij op de tien moeten zetten dan? Eghan, die nog te kort komt? Ziyech doet het uitstekend, al kan hij nog beter. Ik ben erg blij dat hij gekomen is.

5 januari 2015 om 20:33

Mokhtar,

Mijn-club-mooie-club, doet-niks-verkeerd-club is een syndroom die de geneeskunde voor raadsels zet.

Het valt niet te genezen en heeft de omvang van een volwassen epidemie.

Het syndroom teistert zowat elke club in kleine of grote problemen en heeft nu dus de boorden van de Dinkel bereikt.

Ik wens je veel beterschap toe in 2015.

5 januari 2015 om 20:37

Daar wil je niet aan beginnen,begon toen hij kwam sterk maar is de laatste 2 jaar slechter geworden

5 januari 2015 om 20:39

Twente is een handelshuis, maar ook die gaan wel eens failliet.
Ze waren al een club die het erg moeilijk had, een aantal jaren gelden, maar zijn er boven op gekomen en nu gaat het weer mis.
De club is te snel gegroeid, met gevolg van dien.

5 januari 2015 om 20:48

Wie volgd om weer gezond te worden?

5 januari 2015 om 20:50

@ Iedereen komt

Er zijn wel meerdere Twente supporters die weigeren toe te geven dat het financieel verre van in orde is bij Twente. De Knvb plaatst ze terug, het 1 na het andere topic komt in een jaar tevoorschijn over de financiele wanorde. EN maar roepen dat ze op en top gezond zijn en dat Munsterman nog nooit een leugen heeft verteld.

Naief zijn is een keuze zeg ik altijd maar...

5 januari 2015 om 20:58

Bengtsson is gewoon niet goed genoeg en met Lachman, (evt)Ter Avest en Andersen staan er al een paar vervangers klaar. Is alleen maar een goede zaak lijkt me. Het slaat naruurlijk nergens op dat hij het meeste verdient. Over een paar jaar is het stadion afbetaald, dus dan kan er weer volop in de eerste selectie geïnvesteerd worden. Voor de komende 2/3 jaar is het zaak om gewoon bij de top 5 te eindigen. Dan kan er hopelijk weer een kampioenschap komen.

5 januari 2015 om 22:39

D-Bergkamp, dommig overkomen is ook een keuze.
Natuurlijk zijn er financiële problemen. Ik geloof niet dat dit door Twente-supporters volledig ontkend wordt, hooguit gebagatelliseerd. Maar klakkeloos elk artikel met zelfs uitspraken van teleurgestelde zaakwaarnemers als feit aannemen, gaat mij erg ver.
Algemeen bekend, maar over de financiële situatie bij Twente zijn echt tientallen berichten op Voetbalzone geplaatst. Deze scoren namelijk altijd hoog in het aantal reacties.

6 januari 2015 om 07:31

Ik bewonder je intelligentie.

5 januari 2015 om 20:19

*zucht*

Kijk eerst even wie het precies zegt, namelijk de zaakwaarnemer van Bengtsson zelf.
Twente zit in categorie 1, dat is correct. Maar zo heel erg slecht gaat het niet met de financiën van FC Twente, het staat al vast dat ze bij de volgende meting weer in categorie 2 zitten.

Bengtsson verdient 8 ton en zijn prestaties zijn niet super, zeker niet voor een groot verdiener. Liever kwijt dan rijk.

5 januari 2015 om 22:40

In categorie 2 komen is geen zekerheid dat je niet in ernstige financiële problemen kan komen.
FC Emmen kwam vorig jaar (of was het het jaar ervoor?) ook opeens in acute financiële problemen en moest bedelen om haar vege lijf te redden (wat lukte). FC Emmen stond toen al jarenlang in categorie 2.

FC Twente zelf kwam vorig jaar ook in acuut gevaar, want de club had gewoon geen geld meer in kas om de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen en moest daardoor de noodgreep plegen om toekomstige TV-gelden te verkopen en dat geld al uit te geven om de verplichte aflossingen te betalen. Een noodgreep die de Knvb niet goedkeurde (want dat mag niet), maar zonder die noodgreep had FC Twente een faillissement moeten aanvragen, omdat het dan niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen.

5 januari 2015 om 23:18

Die truc paste de knvb zelf ook toe op de balans met inkomsten!!

6 januari 2015 om 00:15

Haha Superghost, wat een held ben je.
Je hebt werkelijk geen flauw idee waar je het over hebt.

Het is al 400 x uitgelegd maar bepaalde mensen kicken erop of zijn te eigenwijs om het te snappen of te willen snappen.
Succes verder en blijf lekker denken wat je wil denken.

6 januari 2015 om 00:55

Nolimit: ik heb geen flauw idee waar ik het over hebt? Heb je überhaupt wel eens het jaarverslag van FC Twente gezien? Dan had je gewoon gezien dat FC Twente gewoon niet het geld had om die betalingsverplichtingen te voldoen.

Het argument met 'versneld aflossen' dat veel Twente-fans gebruiken is juist onzin, want FC Twente had bij het aangaan van die leningen al met die partijen contractueel vastgelegd dat vanaf vorig jaar er 'versneld' afgelost moest worden, dus FC Twente was daartoe verplicht en moest.

6 januari 2015 om 01:28

superghost.
Het klopt dat Twente ernstige liquiditeitsproblemen had. Die €3 miljoen van de TV deal en de €5 miljoen van de Doyen deal loste dit op. Het bedrag mocht enkel niet in zijn geheel als omzet geboekt worden in het betreffende boekjaar. Vandaar ook het operationele verlies.

Alternatief waardeerde Twente de spelerswaarde op de balans af. Hiermee zijn de jaarlijkse afschrijvingskosten hierop aanzienlijk gedaald. (scroll een eindje naar beneden voor meer details)

Dat Twente hierdoor in Cat. 1 ingedeeld is, is overdreven; dat ze het niet als omzet mochten boeken vind ik niet vreemd. Maar al bij al is Twente nog altijd een Cat. 2 club.

Vindt hem een bestwel goede verdediger voor Twente.

5 januari 2015 om 20:18

Ooooooooh riche

5 januari 2015 om 20:18

Is te wild :/

ik zal eerlijk zeggen dat ik toch wel even moest lachen toen ik last dat ze "grote financiële problemen" hebben

Knvb? Hallo ? hoe kan dat nou als ze wel dikke miljoenen uit konden geven aan Ziyech afgelopen zomer ? iets loopt hier scheef !

overigens is dit geen Butt-Hurt reactie. toornstra is misschien zelfs wel een betere optie gebleken voor ons spel. maar ik vraag me gewoon af hoe serieus we die categorie indelingen nog moeten nemen!

5 januari 2015 om 20:25

Het is de zaakwaarnemer die dit roept, niet de meest betrouwbare bron ooit...

5 januari 2015 om 20:52

@ Zluuk

En de terugplaatsing in categorie 1 door de Knvb is natuurlijk ook geen betrouwbare bron. Een Promes tegen zijn zin verkopen vanwege een smak geld is natuurlijk ook geen betrouwbare bron. Niet 900.000 netto winst maar 8,5 miljoen verlies is natuurlijk geen betrouwbare bron.

Trek je eigen conclusies maar.

5 januari 2015 om 20:52

@ Zluuk

En de terugplaatsing in categorie 1 door de Knvb is natuurlijk ook geen betrouwbare bron. Een Promes tegen zijn zin verkopen vanwege een smak geld is natuurlijk ook geen betrouwbare bron. Niet 900.000 netto winst maar 8,5 miljoen verlies is natuurlijk geen betrouwbare bron.

Trek je eigen conclusies maar.

5 januari 2015 om 22:14

Volgende meting weer in Categorie 2.

Promes verkopen voor 12 miljoen is niet meer dan logisch, zou jij dat niet gedaan hebben dan? En als hij echt niet had gewild kon hij ook nee zeggen tegen Moskou.

Dat er verschil zit in de manier van boekhouden bij FC Twente en de Knvb is al lang bekend. Met de uitleg van van der Laan en Munsterman is het gewoon duidelijk waar dat verschil vandaan is gekomen (ik studeer zelf in die richting)

Volgende keer dat je zo reageert eerst even fatsoenlijk research doen graag. Alvast bedankt.

5 januari 2015 om 23:03

Speler halen voor een vertrokken speler is verantwoord wanneer er veel meer binnenkomt dan wordt uitgegeven. Ziyech en Mokotjo kostten maar een schijntje tov de inkomsten door het vertrek van Tadic en Promes.

6 januari 2015 om 08:47

Maar Promes is een exponent van de eigen jeugd en is min of meer opgegroeid bij Twente. Ziyech had je dan niet hoeven halen en voor Promes had je een jaar later dit bedrag ook nog wel gevangen. Daar komt bij dat je met dit soort jongens in je team je jeugdopleiding kunt profileren. Dus gewoon een verkoop omdat het moest. Want die winst had je nodig om direct financieel gevaar af te wenden.

6 januari 2015 om 20:22

Tuurlijk moest er flink op verdient worden om de lasten te verkleinen. Maar door de hoge opbrengsten deed de KNVB niet moeilijk bij het aantrekken van Ziyech en Mokotjo.

Ik denk dat Bengtsson deze maand vertrekt bij Twente. Dat salaris scheelt toch wel erg veel. Wat betreft de financien valt het nog wel mee, denk ik. Na dit jaar nog 1 of 2 grote transfers en ze zijn klaar om weer te groeien.

En in het centrum plek voor Lachman, Andersen of eventueel Tapia.

De zaakwaarnemer van Bengtsson beweerd dit maar toch gaat er wel het e.e.a. veranderen bij Twente. Er lopen best een aantal contracten (koppers, Breukers, Bengtsson, Engelaar en Myachi) af en bovenal had Twente een operationeel verlies van €5 miljoen weg te werken. De nieuwe, goedkopere spelers t.o.v. die van vorig jaar, hebben dit gelukkig al gedeeltelijk verkleind.

Daarnaast bestaat een aanzienlijk deel van de selectie uit TPO waardoor de toekomstige transferopbrengsten al gedeeltelijk verkocht zijn. Bovendien lopen de inkomsten (toeschouwers, sponsors, merchandise) ook licht terug.

Natuurlijk kunnen ze nog wel transfervrije spelers oppikken maar Twente moet in ieder geval komend jaar pas op de plaats maken. Maar dat geldt ook voor hun achtervolgers (az, Heerenveen, Vitesse). Deze zomer zullen bij al deze clubs de beste 2 spelers vertrekken.

5 januari 2015 om 20:28

FC Twente wil graag een grote club zijn die zich kan meten aan de klassieke top 3, Prima om na te streven maar de manier waarop is wel heel risicovol ! spelers extern laten financieren, vrij hoge salarissen betalen, grote transfersommen betalen voor spelers die dat lang niet altijd waard zijn.

5 januari 2015 om 20:46

Yep maar Twente heeft afgelopen jaar wel een hele grote stap gezet door de spelers met €11 miljoen af te waarderen op de balans. Nu staan die gewaardeerd voor €15.2 miljoen, waardoor de jaarlijkse afschrijvingen €3.5 miljoen lager zijn geworden.

Ook dit jaar zal deze afschrijving weer gemaakt moeten worden (en het operationeel tekort gedekt) en het spreekt voor zich hoe dit gat van een miljoen of €7 gefinancierd moet worden.

Maar met nog eenmaal de beste 2 spelers verkopen (en het vertrek van Bengtsson en zijn salaris) kunnen de grootste gevaren bezworen worden. Als dan het stadion nog geherfinancierd wordt, heeft Twente de operationele tekorten weer weggewerkt en kan er weer gebouwd worden aan de selectie terwijl er ondertussen afgelost wordt op het stadion.

Bijzonder eigenlijk. Bengtsson is een aardige verdediger en verdient 800d in het jaar. Bjelland één van de beste verdedigers van de Eredivisie speelt tevens bij Twente en verdient minder... De verhoudingen kloppen niet helemaal. Het is alleen maar goed dat hij gaat vertrekken, is niet goed genoeg voor het niveau dat Twente nastreeft en dat opent dan direct de deuren voor talenten als Bijen en Andersen, vooral laatst genoemde is een groot talent.

5 januari 2015 om 20:27

Simpel, Bengtsson speelt al langer bij Twente en was vorig seizoen nog aanvoerder ook.

Denk dat de zaakwaarnemer een beetje overdrijft met de financiële problemen maar goed. 8 ton per jaar is ook wel erg veel voor Bengtsson moet ik zeggen. Hopen dat Andersen het in kan vullen samen met Martina en Lachman, dan is een nieuwe ook niet echt nodig. Backs zijn veel meer nodig.

5 januari 2015 om 20:26

Precies Zluuk. Eventueel kan Tapia ook nog centraal achterin en we hebben natuurlijk Bijen nog! Maar Twente kennende gaat er wel weer een extra CV bijkomen... natuurlijk, Lachman kan het (nog) niet aan, en Martina heeft het nog niet bewezen op de CV-positie voor langere tijd. Maar ik zou het jammer vinden wanneer er een CV bijkomt. Volgend seizoen zal Bjelland ook wel weggaan, maar probeer het eens met de middelen die je hebt. Lachman, Martina, Andersen, Bijen en eventueel Tapia. Ik zie liever die talenten doorbreken dan een nieuwe CV! Haal gewoon twee goede backs en ga het daarmee proberen!

5 januari 2015 om 21:00

Kun je het ook accepteren dat er dan geen Europees voetbal gehaald word?

5 januari 2015 om 21:32

Ja dat kan ik. Natuurlijk heeft de club Europees voetbal nodig voor status en geld. Maar ik zie graag dat de club eerst weer gezond wordt door weinig geld uit te geven aan dure spelers maar weer gaat teren op talenten en de scouting die voor tijden terug erg goed was.

6 januari 2015 om 08:53

Met deze selectie haalden ze de poulefase ook niet, dus wat maakt het uit. Overigens denk ik dat Ziyech ook niet voor een appel en een ei naar twente is gekomen. Zal ook wel een behoorlijk salaris hebben. Twent moet gewoon schoon schip maken de komende seizoenen en spelers die gehaald zijn met externe financiers verkopen. Deze spelers staan ook nog eens hoog op de salarisbegroting. Als ze dat dan gerealisseerd hebben, kunnen ze verder bouwen aan een meer realistische selectie voor FC Twente en spelers halen uit de subtop die door kunnen groeien naar een niveau dat Twente waardig is. Back to Basic dus. Al is bij een ploeg als Twente moeilijk aan te geven wat basic is, aangezien ze in de afgelopen jaren nogal wat koersen gevaren hebben.

Wordt tijd dat hij weggaat. Hij maakt voor een ervaren verdediger veel te veel fouten en is niet vaak de spits van de tegenstander de baas. Ik heb liever dat we lachman kansen gaan geven want die is in potentie veel beter.

En zo slecht gaat het helemaal niet bij Twente financieel. We zitten gewoon in een overgangsperiode en het duurt even om alle dure jongens er uit te krijgen en daar zijn nog 2 jongens van over

FC Twente heeft gewoon te groot geleefd, ondanks grote verkopen toch veel te veel geld uit geven aan spelers en salarissen die te ver gingen !
Bengsston is toch nooit 8 ton per jaar waard ? Hooguit 5 a 6 !

normaal doe je 1 stap terug en doe je er 2 vooruit, ik denk dat FC Twente het even andersom moet doen. gewoon accepteren dat ze de komende 3-5 jaar geen top 3 klasseringen meer gaan halen en opnieuw opbouwen

5 januari 2015 om 21:30

020 is de enige club in nederland die een zeer positief bank saldo heeft. Clubs hebben allemaal op te grote voet geleefd en hebben boven hun stand geleefd. Zowel twente als jouw club hebben dat gedaan. En daar word nu de rekening voor betaald. Is maar goed ook, met het grote geld in het buitenland kunnen we toch niet concurreren en dat is maar goed ook. Die zeepbel ploft toch wel een keer. Toen ze rasmus haalden was hij de 8 ton waard, nu niet meer. Ze wilden afgelopen zomer al afscheid van hem nemen, maar toen melde geen geschikte club voor hem, of clubs die hem aanstonden. Hij heeft ook nog een vrouw en twee opgroeiende kinderen om rekening mee te houden. De kunst is om voor weinig een speler te halen een goed salaris te betalen. Opleiden en met dikke winst te verkopen. Wij hebben te dure spelers gehaald en met verlies verkocht. En dat kan twente niet ophoesten.

Bengtsson, één van de laatsten van de dure generatie.
Na hem zullen er weinig zijn in deze dure categorie.

De woorden van een zaakwaarnemer zijn vaak ook overdreven.
Dat het financieel niet helemaal goed gaat is al langer duidelijk, maar dit is zwaar overdreven en het wordt gebracht als een nieuwe onthulling. Het was eigenlijk al de bedoeling dat hij in de zomer zou vertrekken, maar toen was er geen animo blijkbaar. Laat hem maar gaan, ben er nooit echt kapot van geweest. Ik zal het meest blijven denken aan de rode kaarten van hem...

Az moet hem
huren met optie tot koop! hij is beter dan back
up wuytens!

5 januari 2015 om 21:09

Dan vraag ik me af waar AZ hem van moet betalen? Haha. AZ zit in hetzelfde financiële schuitje als Twente.
Je vraagt je af waarom men in hemelsnaam deze gast 8 ton betalen.

5 januari 2015 om 23:07

Twente gaat een basisspeler met aflopend contract echt niet verhuren, haha.

5 januari 2015 om 23:24

Waarom niet ??? Hebben ze geen salariskosten meer van hem scheelt 4 ton!! En gratis de deur uit doet ie toch! Dus per saldo levert t 4 ton op

6 januari 2015 om 00:57

En jij denkt even dat AZ 4 ton in een half jaar gaat betalen? Koekoek! Wakker worden mensen, dit is NL, geen Premier League

6 januari 2015 om 15:51

tuurlijk doet AZ niet dat snap ik zelf ook wel.

AZ moet wel met wat beters komen dan Wuytens!!

Hoeveel schulden hebben ze daar in totaal nu al?..

Geen groot nieuws. Was allang bekend dat Bengtsson weg mocht afgelopen zomer maar omdat er geen interessante ploegen voor hem waren bleef hij. Als er nu een interessante club komt mag hij in de zomer weg. Het is al tijden bekend dat z'n contract niet wordt verlengd.

Dus het argument 'ze hebben grote financiële problemen' is kul, ja, we hebben financiële problemen, maar er is besloten dat hij weg mocht in de zomer. En toen hadden we grotere problemen dan nu.

Al denk ik niet dat er hele grote problemen zijn bij Twente, toch zullen ze de nodige maatregelen moeten doen. Ze hebben een aanzienlijk deel van de transferrechten van hun briljantjes (Castaignos, Ebecilio etc.) voor een appel en een ei al verpatst. Dus als ze die verkopen, zullen ze een flink bedrag moeten afdragen aan de Doyen groep.

5 januari 2015 om 23:08

Hoe groot is dat aanzienlijke deel? Naar mijn weten is dat nooit naar buiten gebracht en is dat slechts gissen.

6 januari 2015 om 01:58

Heb ik je laatst al uitgelegd:
Doyen heeft hier €5 miljoen cash voor neergeteld. Ze lopen hiermee risico's en willen rendement maken. Dus neem maar aan dat het (zeer dikke) contract (vol met bepalingen) voorziet dat er uiteindelijk €8 miljoen terug gaat richting Doyen. Letwel, Twente zat op dat moment in de liquiditeitsproblemen dus een erg sterke onderhandelingspositie hadden ze niet.

Ik geloof ook niet dat het gaat om een vaststaand percentage. Er zijn allerlei scenario's uitgewerkt met allerlei staffels. Maar als je een indicatie wil hebben: Twente heeft maar 30 procent op Corona.

6 januari 2015 om 06:17

Corona is geen Doyen aanwinst. Percentage bij Tadic was bijv maar 10%. Uiteraard wil Doyen winst maken, maar percentages blijven verder gissen en zullen zeker niet de 50% overstijgen.

6 januari 2015 om 15:45

zucht...
Corona is van een Mexicaanse investeringsmaatschappij

En als je alle andere fee's eraf trekt (zoals makelaar, speler zelf, belastingen, etc) zullen de percentages zeker rond de 50% schommelen.

7 januari 2015 om 10:41

Zucht... lees eens!

Heeft allemaal niet met Doyen te maken. Die fee's zijn gemoeid bij elke transfer. We hebben het hier over Doyen en wat moet worden afgedragen aan Doyen.

8 ton salaris voor zo'n speler...omg....koekoek

Een aardige voetballer voor de Nederlandse bodem.
wat sommige al aangeven het salaris, 8 ton is gewoon echt te veel. 5 ton maximaal voor zo'n voetballer.

Ik vind persoonlijk dat hij iets tekort doet met: de snelheid en met de reactievermogen. Vaak liep er een speler te makkelijk bij hem weg of door zijn late reactie kon hij de tegenstander niet bijhouden en hierdoor pakt hij dom rood. Voor de rest wel degelijk tot goed.

Deze speler gaat niet naar ajax hottuna en ook niet naar az camiel. Bengtsson heeft vaker aangegeven dat hij klaar is voor de top... waar hij denk ik een contract van 850000-1000000 verdiend, dit zijn ajax en az echt niet van plan. Verder niet lullig bedoeld ofzo, maar van FC Twente naar az is eerder een stapje achteruit dan vooruit. De stap van twente naar ajax zal voor hem ook geen stap vooruit zijn. Ajax is wel wat beter dan twente de laatste jaren, maar het salaris zal toch niet aan zijn wensen voldoen.

Hij zal denk ik naar een club van gelijke waarde als aston villa gaan.

5 januari 2015 om 20:47

Zeker. Maar onbetaalbaar.

Een goede cv voor een club als Twente, zou zonde zijn als ze hem laten gaan. Ook al gaat het niet goed met de club nu. Snap eigenlijk ook niet waarom ze een speler aantrekken met dat salaris en vervolgens kunnen ze hem niet meer betalen..

Zo'n zaakwaarnemer gooit natuurlijk wat olie op het vuur door het zwaar aan te dikken, zodat zijn cliënt aantrekkelijker word voor 'betere' clubs. Twente is op de weg terug, dat heeft alleen eventjes tijd nodig. Men wil al voor de zomer uit categorie 1 zijn. Als de problemen dan zó groot zijn, zou dat al niet kunnen.

Dit was toch allemaal al bekend? Alleen zie ik weer dat de financiële problemen gebagatelliseerd worden. Fc Twente moet echt oppassen. Ze hebben indertijd veel (te veel) spelers aangetrokken, en daarbij vaak matige spelers die het niet konden redden. Acht ton salaris voor Bengtsson: dat is ook wel erg veel. Hij is geen topper. Daarom zal het niet zo eenvoudig worden hem te slijten.

5 januari 2015 om 23:13

Joh... En je denkt dat er niets is gebeurd bij Twente? Flinke saneringen, Cat 1 etc moeten ons er weer bovenop brengen. We zijn goed op weg, maar vanaf medio 2015 zouden we (mogelijk) weer in cat2 kunnen komen.

2 uur geleden was het nog zo dat er zeker niemand zou vertrekken.

Van dat goede beleid bij Twente is ook niets meer over.

5 januari 2015 om 21:00

Zoals in het artikel staat gaat het om een zomers vertrek. En wat zou dat met het beleid te maken hebben volgens jou?

6 januari 2015 om 00:41

Wat een kansloze opmerking. Bengtson loopt uit z'n contract. Ja, dus die gaat weg.

deze man kan wel beetje dezelfde weg als granqvist bewandelen, italiaanse laagvlieger/middenmotor oid

6 januari 2015 om 16:41

echter vond ik granqvist wel stukken beter toen die uit nederland vertrok, heeft wel mooie carrière gehad vervolgens

Bengtsson is een matige verdediger die voor het niveau wat Twente na streeft al te kort komt en zeker veel te veel verdiend voor z'n kwaliteiten. Twente moet deze clown zo snel mogelijk lozen.

Ik denk dat hier weer de trucendoos is open gegaan. Bengston mocht (graag zelfs) deze zomer al weg. En Twente wordt dit jaar gewoon weer 3e mischien wel 2e want zo groot is het elftal van Ajax ook weer niet.vorig jaar waren we ook 3e hoor, maar de media spreekt maar heel graag over de klasieke top 3 maar die was er vorig jaar alweer niet.

5 januari 2015 om 23:41

De 2 seizoenen ervoor was het de traditionele top 3 wel gewoon weer 1, 2 en 3. Dit jaar kun je ook al met 90 procent zekerheid zeggen dat dit gaat gebeuren. En als er al een andere club bijkomt dan geef ik AZ meer kans. Dat was de enige club dit seizoen (buiten Psv) die nog enigzins kon imponeren tegen Feyenoord al werden ze het eerste half uur ook van het kastje naar de muur gestuurd. En dan speelden we nog uit ook tegen Vitesse, PSV en Twente.

Heerlijk, plaats nog 100 berichten met een soortgelijke strekking en alle standaardreacties stromen weer binnen. Dit is erg oud nieuws. Next...

6 januari 2015 om 16:42

als je zo graag bij de top wilt horen, dat is toch de ambitie? moet je hier ook tegen kunnen..succes maat!

Hoop dat Rasmus vertrekt en er wat budget vrij komt om van Anholt te halen. Martina kan dan doorschuiven naar het centrum. Bengtsson was een prima verdediger, maar niet speciaal genoeg om groot geld aan uit te geven.

Nou die mag van mij wel weg.
Niet dat hij slecht is of zo maar hij is ook niet goed ^^. Dat voor 8 ton in het jaar o.o
Lachman en Bjelland in het centrum loopt ook gewoon goed. Overigens waarom is dit nog nieuws? Dit was toch al vele maanden bekend dat hij weg zou gaan? Volgens mij was dit vorig jaar rond januari al bekend.. Hij wil een club zoeken niet gevonden volgende kans meer geluk zo niet gratis de deur uit. Al denk ik wel dat hij na de winterstop niet zoveel minuten meer zal maken ^^.

Voor het grote gezeur om de financiële zaken bij Twente.
Als je denkt dat alles op rolletjes loopt heb je het goed mis.
Als je denkt dat Twente echt heel slecht doet heb je het ook mis.
Twente heeft gewoon geprobeerd met grof geld bij de top te blijven. Dit is duidelijk niet gelukt na 2 jaar en dat zul op een gegeven moment toch voelen. Twente probeert dit wat weg te poetsen door geld van volgend jaar over een aantal jaren te verdelen beginnend bij vorig jaar. Dit vond de Knvb niet zo leuk. Al is het wel iets dat vaak in het zaken leven gebeurd. Ook heeft Twente wel eens hun spelers op het balans willen zetten maar ook dit is de Knvb niet erg blij mocht het gebeuren. Toch de enige club die zijn spelers niet op het balans heeft staan.

Gewoon rustig afwachten allemaal. Het ziet er allemaal goed uit met categorie 2 zo goed als zeker in zicht. Nu zijn ze ook weer bezig die belachelijk dure spelers weg te doen en dan zitten ze weer in de goede richting. Al is er nog aardig wat werk te gaan.

Hoe kan zo een matige verdediger nou je grootverdiener zijn. Twente gaat dood aan wanbeleid. Vroeger had je zo een heel elftal die de status van grootverdiener mocht claimen. Nu loopt er niks fatsoenlijks rond en verdient het veel te veel

Een zaakwaarnemer die nu pas weet dat Twente Bengtsson wil lozen is geen beste. Dat probeerden ze afgelopen zomer al, maar wilde Bengtsson niet weg. De financiën van Twente zullen ze echt niet aan een zakkenvuller van een speler vertellen. Twente zal niet verlengen voor dit salaris, dus hij kan beter naar een financiële status van andere club's gaan kijken als hij wat wil verdienen.

Kijk, en daarom gaat Twente Hoedt ook niet halen, cv's zat, zelfs na het lozen van Benggston, maar de financien, geen geld om wat te kopen en er wordt weinig verkocht. Mocht er geld vrij komen dan hoop ik dat een rechtsback prioriteit heeft en niet nog een centrale verdediger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren