Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente krijgt binnenlandse concurrentie in strijd om Michel Vlap

Laatste update:

Michel Vlap is komend seizoen wellicht opnieuw in de Eredivisie actief, zo weet Voetbal International te melden. De aanvallende middenvelder, die vorig seizoen door Anderlecht werd verhuurd aan FC Twente, hoeft dit seizoen weer niet te rekenen op speeltijd in Brussel en dat is koren op de molen van de Tukkers. Zij hopen Vlap definitief over te kunnen nemen, maar krijgen met Fortuna Sittard verrassende concurrentie.

Vorig seizoen was Vlap alomtegenwoordig bij het FC Twente van trainer Ron Jans. De oefenmeester liet hem in alle 34 de competitiewedstrijden spelen en daarin kwam de Fries tot 5 doelpunten. Aan het einde van de vorige voetbaljaargang bleek dat Anderlecht de aanvallende middenvelder niet opnieuw wilde verhuren en leek een nieuw dienstverband van Vlap bij Twente ver weg. Daar is echter verandering in gekomen, zo schrijft het weekblad. Er wordt nu gesproken over een definitieve transfer voor Vlap, die nog een contract tot medio 2024 in de Belgische hoofdstad heeft.

Dat betekent echter niet dat een deal al ophanden is. Fortuna zit namelijk op het vinkentouw en houdt de ontwikkelingen rond Vlap 'scherp in de gaten'. Eerder moest Fortuna toezien hoe Silvester van de Water naar SC Cambuur trok. De Limburgers willen na het binnenhalen van Burak Yilmaz opnieuw een grote naam binnenhalen en denken dat met Vlap te kunnen doen. Het valt echter nog te bezien of een overgang naar Sittard echt realistisch is, aangezien Twente de beste papieren zou hebben om een terugkeer te realiseren. Tijjani Reijnders van AZ is ook in beeld in Enschede.

Vlap maakte in Nederland eerder furore bij sc Heerenveen, de club die hem opleidde en waar hij definitief doorbrak. In 2019 verdiende hij zijn transfer naar Anderlecht, dat bijna zeven miljoen euro neertelde om hem over te nemen. Dat bedrag heeft de Fries nooit waar kunnen maken in het Lotto Park en een definitief vertrek lijkt dus ook op handen.

Fortuna staat ondertussen ook op het punt om Rémy Vita als nieuwe linksback vast te leggen. De 21-jarige verdediger zal volgens Voetbal International overkomen van Bayern München en een meerjarig contract in Limburg tekenen. Fortuna zal een transfersom betalen, maar het is niet duidelijk hoe hoog die is. Op Transfermarkt wordt Vita, die vorig jaar voor Barnsley in het Championship speelde, een waarde van 1 miljoen euro toebedicht. Met de komst van de linksback bereidt de formatie uit Sittard zich vast voor op een vertrek van George Cox, die een transfer hoopt te kunnen maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je zelf moet kiezen tussen Twente of Fortuna dan lijkt het me dat bijna iedereen voor Twente zou kiezen, ook omdat hij daar de staf en de spelers al kent.

Qua geld zal het op het zelfde neer komen denk ik.
Voor beide ploegen zou het overigens wel een geweldige speler zijn!

2 juli 2022 om 12:35

Ik snap niet wat zij in Vlap zien. Echt een zeer matige speler die veel kansen om zeep helpt.

2 juli 2022 om 12:40

Mee eens, Vlap is een speler die goed is in kansrijke posities vinden maar doet er barweinig mee.
Kan me de wedstrijd tegen PSV nog herinneren dat Twente 3-0 voorkwam en dathet 4/5-0 had kunnen zijn als Vlap scherper was geweest.

2 juli 2022 om 13:57

Zeer matig is ook wel weer erg overdreven want hij kan echt wel ballen hoor. Desalniettemin moet dat rendement wel om hoog, dat is absoluut zo en dat zal hij zelf ook wel vinden. Ik ben in ieder geval heel erg voor de selectie van vorig seizoen zoveel mogelijk in tact houden dus juich zijn komst absoluut toe.

FC Twente is uiteraard een slimmere en logischere keuze. Al kan het project waar Fortuna mee gestart is ook dit soort spelers aanspreken..

Ik heb nog echt mijn twijfels bij Vlap. Afgelopen jaar was hij niet efficiënt en vaak slordig, maar aan de andere kant wel echt een teamplayer. Als hij scherper wordt is het echt een aanwinst, maar met de effectiviteit van vorig jaar kunnen we beter op zoek naar een ander.

2 juli 2022 om 12:16

Hij werd wel steeds beter, als dat doorzet heeft Twente daar echt een goede speler aan. En ook niet onbelangrijk hij ligt ontzettend goed in de groep

2 juli 2022 om 12:21

Maar moet wel 2 mln kosten. Ik vind dat een dure gok.

2 juli 2022 om 12:21

Ik snap je twijfel, al denk ik dat hij nog beter kan dan afgelopen seizoen. Mijn zorg zit m voornamelijk dat Vlap en Steijn dezelfde types op de 10 positie zijn. Ik heb veel vertrouwen in Steijn, en had min of meer gehoopt op een creatieve 10. Dan heb je ook keuze in de speelwijze, nu zijn het dezelfde types. Maar; Vlap gaat zeker van waarde zijn, dus ik denk prima!

2 juli 2022 om 14:03

Eind vorig jaar zag je langzamerhand zijn klasse. Daarnaast altijd voorop in de strijd en lag prima in de groep. Daarnaast kent die selectie + speelstijl. Dit kan wel is van belang zijn, met name met het oog op de voorrondes straks.
2 miljoen wel wat aan de hoge kant. Benieuwd hoe ze dit geregeld hebben qua betaling

Voor Vlap een hele makkelijke keuze. Die gast voelt zich als een vis in het water bij Twente en geniet van alle support die hij krijgt. Speelt volgend seizoen gewoon bij Twente

Ik ben benieuwd waar dat geld vandaan zou komen, want iemand verkopen om ruimte te maken voor Vlap is niet echt slim beleid. Aan de andere kant is hij met Twente wel in het seizoen gegroeid en was z'n tweede seizoenshelft stukken beter dan de eerste.
Als z'n goals/assists komend seizoen in totaal op zeg 15 komen, is hij de 2 miljoen (bedrag wat ik langs heb zien komen) wel waard, en het is wel een speler die na een goed seizoen ook weer een hoop kan opleveren. Dus de investering zie ik eigenlijk wel zitten als Twente zich niet in allerlei bochten hoeft te wringen om aan dat geld te komen.

2 juli 2022 om 12:14

De bierprijs gaat omhoog hé

2 juli 2022 om 12:28

Dat heeft alleen maar voordelen op die manier. Mensen denken net wat langer na of ze die extra 50 cent ook het veld op willen gooien, en Twente betaalt in de komende drie jaar alle schulden af

2 juli 2022 om 13:48

Nog een voordeel, als ze het al op het veld gooien is het nu 0,4 liter ipv 0,5 😜

2 juli 2022 om 13:59

En niet zon beetje he maar met 37% als je net zoveel drinkt als dit seizoen. Tamelijk bizar als je het mij vraagt.

Hoewel het vorig seizoen bij Twente wisselvallig was denk ik voor beide teams een goede aanwinst. Ben heel erg benieuwd naar Fortuna volgend jaar. Mooie club met ambitie die zo te zien ook nadenken over hun transfers

Vz loopt heel erg achter met nieuws zeg. Vlap gaat waarschijnlijk dit weekend een 3 jarig contract tekenen bij twente. Dat melde de tubantia gisteren al.

2 juli 2022 om 13:34

En dan te bedenken dat de Tubantia normaliter ook al 2 weken achter loopt met het FCT-nieuws 😒

Loopt VZ achter met het nieuws? Vlap gaat begin volgende week tekenen bij Twente. Dat Fortuna belang had, dat klopt. Beetje achterhaalt dit nieuws over Vlap.

Mooi als hij weer terug komt naar Friesland, maar de scouting en td van sc Heerenveen zijn ws nog met vakantie gezien de activiteiten van de club op de transfermarkt

Heeft Fortuna ineens een suikeroom die er miljoenen in gooit? Van hun achterland en sponsoring moeten ze het niet hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren