Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'FC Twente is langzamerhand een grote club geworden'

Laatste update:

FC Twente heeft de gewenste twee opvolgers van Luuk de Jong binnen. De Enschedese club legde eerder al Dmitry Bulykin vast en presenteerde maandagmiddag ook Luc Castaignos als aanwinst. De negentienjarige spits verruilde een jaar geleden Feyenoord voor Internazionale, maar kwam in Milaan bijna niet aan de bak. Naar verluidt betaalt FC Twente zes miljoen euro voor hem, het dubbele van zijn transfersom in de zomer van 2011.

/

Afgelopen seizoen speelde Castaignos zeven officiële wedstrijden voor de Italiaanse topclub en scoorde daarin een keer. De bedoeling is dat hij in De Grolsch Veste veel vaker aan de bak komt met een vierjarig contract op zak. In zijn eerste Eredivisiejaar bij Feyenoord (2009/10) deed hij maar drie keer mee, maar het seizoen erop was hij eerste keus en scoorde Castaignos in totaal vijftien keer in 34 wedstrijden.

“FC Twente is langzamerhand een grote club geworden. Ze spelen altijd om de titel, dat is iets wat ik zelf ook graag wil”, zegt de spits op de website van zijn nieuwe club. Zijn jaar in Milaan ziet Castaignos nu als 'een mooie tijd'. “Na een jaar was er niet meer zo veel vertrouwen in me en vond ik het tijd voor een volgende stap. Leroy Fer heeft me verteld over de club, de trainer en de sfeer, dat was zeker positief.”

“Vervolgens heb ik met Steve McClaren gesproken, hij gaf aan dat de club een jonge en een ervaren spits wilde aantrekken en hij mij erg graag wilde hebben. Uit dat gesprek sprak veel vertrouwen”, merkt de geboren Schiedammer op. Voorzitter Joop Munsterman laat weten dat men na het vertrek van De Jong naar Borussia Mönchengladbach linea recta contact zocht met Castaignos. “Toen bleek dat hij de absolute wil had om naar FC Twente te komen zijn we in Milaan gaan onderhandelen. Met weinig succes overigens. Maar zoals wel vaker is de transfer in de week die volgde alsnog rond gekomen.”

Wordt de samenwerking tussen FC Twente en Luc Castaignos een succes?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
30 juli 2012 om 18:00

Eindelijk heeft Luc Castaignos misschien een keer het licht gezien. Overschatte zichzelf zo erg dat hij bij Milaan misschien wel een basisplaats kon veroveren. Ook in dit interview zegt hij gewoon weer dat hij geen vertrouwen voelde van de clubleiding. Nergens een puntje zelfkritiek dat Milaan misschien wel gewoon weg te hoog gegrepen was.

Bij Feyenoord presteerde hij leuk. Bij Milaan heeft hij helemaal niets laten zien en bijna een jaar niet gevoetbald op het veld. Nu maar zien hoe het bij Twente gaat.

Als laatste denk ik niet dat dit niet de goede aankoop is. Met een Chadli/verhoek op rechts en een Tadic op links heb je 2 assists gevers op de zijkant. Dan moet je een boomlange spits er in zetten die de één na de ander er in kopt. Want voetballend is er op het middenveld nog weinig te beleven qua creativiteit.

Bulykin is wel het type spits dat er zo kan staan. Die zal altijd in de 16 op de juiste plek staan en van elke 5 voorzetten er wel 1 of 2 in koppen. Aangezien niemand hem van de bal zal af krijgen.

30 juli 2012 om 18:12

Ik zou je dringend willen adviseren eens een wedstrijd van Twente te bekijken, Verhoek? Chadli op rechts? Geen creativiteit?

30 juli 2012 om 18:23

Ik geef mogelijkheden en dingen zoals ik ze zelf zie of graag zou willen zien. Zeker ook als je de mogelijkheden bekijkt die twente heeft.

Iedereen is lyrisch over een paar spelers maar ik nog lang niet. Op het middenveld staan nog steeds te veel lopers naar mijn idee. Tegen Inter Turku speelde Fer, Janssen en Brama. Alledrie lopers met veel te weinig creativiteit.

Tadic maakte van Matavz een gigantische spits omdat hij per wedstrijd 1 of 2 ballen panklaar op zijn hoofd lag. Waarom dan een spits aantrekken als Castaignos die niet zo goed kan koppen?

30 juli 2012 om 18:39

Uit jouw reactie blijkt inderdaad dat je nog niet veel van dit Twente gezien hebt. Twente heeft nu met Tadic op rechts en chadli op links spelers die perfect een steekpassje kunnen geven, in combinatie met een slimme en snelle castaignos heb je een succes formule.

30 juli 2012 om 18:54

Tadic of Gutierrez zullen samen met Fer en Brama/schilder op het middenveld staan, een 10, een loper en een controleur, niet alleen lopers dus.

30 juli 2012 om 20:49

Kerel volgens mij kijk jij geen voetbal? En word anders trainer ofzo met dit gepraat !! ga alsjeblieft even een kaartje kopen voor de 1e competitie wedstrijd , dan zie je wat creativiteit is

30 juli 2012 om 21:20

Er was toch ook geen vertrouwen? Dat kan je toch concluderen uit het spaarzame aantal speelminuten die hij heeft gehad bij Inter.
Verder mag je je wel iets meer in een club verdiepen voor je met voorbarige conclusies komt. Verhoek zit op de bank en Chadli zal op links of achter de spits gaan spelen, zeker niet op rechts. Een boomlange spits die alles af maakt hebben we al gehad en dat was niet zo'n succes. We hebben een beweeglijke spits nodig die bijna altijd aangespeeld kan worden, en dan is het fijn dat we nu een spits hebben die ook nog een aardige versnelling in huis heeft.

30 juli 2012 om 18:39

Hij ziet er niet echt blij uit bij zijn eerste interview bij Twente, hij geeft droge antwoorden en geeft een kleine beetje duidelijkheid over Feyenoord. Hij is naar Twente gegaan voor zekerheid dat hij gaat spelen en wil de schaal winnen. Kijk maar zelf naar de interview hij straalt geen enthousiasme uit dat hij de grote spits wordt van Twente. Nu maar hopen of hij wat kan laten zien bij Twente.

30 juli 2012 om 20:20

Ik zie hem anders constant lachen. Hoezo geen enthousiasme?
Het is een rustig en netjes interview. Hij zegt op het einde zelfs dat hij wat hem betreft snel inzetbaar is. "het liefst nu."
Ik kan jouw reactie helaas totaal niet rijmen met het filmpje dat je plaatst.

31 juli 2012 om 01:17

Een speler van een Europese topclub kost nou eenmaal wat meer daar wordt ook naar gekeken en het feit dat zijn contract nog iets van 4 jaar doorliep bij Inter.

Ik zeg t niet vaak, maar ik zeg t nu toch. Wat een lul.

Eerst zeggen dat je alleen bij Feyenoord wilt voetballen ,maar 1.5 jaar later 0.0 liefde meer toont voor Feyenoord. hij had 1e spits kunnen worden en een heel mooi jaar tegemoet kunnen komen. Rare beslissing. Dom vooral.

30 juli 2012 om 17:54

zoals zo vaak al genoemd, feyenoord heeft geen miljoenen in kas om die te jongen terug te halen.. zinloos gezever dus

30 juli 2012 om 17:56

Tjow, hij toonde ook helemaal geen liefde meer oid. Het was 'opeens' over nadat hij zn rekening zag.

30 juli 2012 om 17:57

Feyenoord heeft geen geld om hem te halen, maar al die opmerkingen dat Feyenoord zijn club is en hij nooit voor een andere Nederlandse ploeg wil spelen zijn dus gewoon weer onzin. Zeg dan niks!

30 juli 2012 om 18:05

wat dat betreft deed de ervaren Ron Vlaar verstandigere uitspraken bij zijn vertrek. Maar deze jongen was nog maar 18 toch toen ie verkocht werd?? volgens mij mag je als jonge gast nog wel eens foutjes maken... dus neem het vooral niet zo zwaar joh..

30 juli 2012 om 18:28

Bijna geen enkele speler heeft geen echte clubliefde meer. Veel geld verdienen vinden ze belangrijker. Zou jij dat niet doen dan?
Daarnaast kan Feyenoord hem gewoon niet betalen. Dus natrappen heeft geen zin. Als Feyenoord hetzelfde bedrag neer zou leggen, zou hij misschien wel bij Feyenoord tekenen.

30 juli 2012 om 18:30

Ik had ook kunnen weten dat dit zou kunnen gebeuren. Volgens mij had iedereen dat kunnen doen. Heeft niets met leeftijd te maken. Dirk Kuijt was ook geen 18 toen hij beloofde terug te keren naar Feyenoord.

30 juli 2012 om 17:55

Hoe bedoel je 1e spits kunnen worden?
Feyenoord had geen geld om hem te halen, huren mocht niet van inter..

Helaas kunnen we deze jongen nu niet kwalijk nemen dat hij voor fct uit wil komen.. Hij wil gewoon weer spelen, twente geeft hem deze kans.

31 juli 2012 om 02:52

Inderdaad, Feyenoord heeft toen het totaal blut was 3 mil voor gevangen, nu krijgen ze ook weer een deel. En hij had nooit teruggekunt, Feyenoord had geen 6 mil kunnen betalen.

Gewoon verstandig van hem. Hij kan nu weer voetballen! En ja hij verdient net als vele anderen flink wat geld, so what? dat is een feit toch???

En was guidettie niet toen gehaald en heeft hij feyenoord naar de 2de plek toe geholpen?

30 juli 2012 om 17:55

Je hebt helemaal gelijk. Je ziet duidelijk dat spelers op een jonge leeftijd naar het buitenland vertrekken en dan terug komen. Castaignos had gewoon een paar jaar zeker de 1e spits van Feyenoord kunnen worden. Zijn ervaring op kunnen doen, veel doelpunten kunnen maken en dan pas de stap maken naar het buitenland. Ze praten dan over clubliefde, maar dan zie je dat geld meer waarde heeft dan liefde voor je club die je de kans gegeven heeft om in de jeugd te ontwikkelen en dan in dit geval voor Feyenoord 1 te spelen.

30 juli 2012 om 17:56

Ik denk dat Luc liever komend jaar in rotterdam had gevoetbald maar dat Feyenoord hem niet kon betalen! Mooie transfer voor Twente!

30 juli 2012 om 17:59

Bij Twente kan hij veel meer verdienen, hij is puur op het geld uit. Dat kan niet anders. Anders ga je sowieso niet zo vroeg naar italie en nu naar Twente ipv Feyenoord.

30 juli 2012 om 18:06

Als het hem net zo goed gaat als onze "vrienden" Fer en Wijnaldum dan vind ik het prima! De 12e man zal zich laten gelden als deze boys in de Kuip komen! Dat wordt weer 3 punten!

30 juli 2012 om 18:14

Veel meer qua salaris weet ik niet. Daar zou het niet op vastlopen bij Feyenoord lijkt mij. In dit geval had Feyenoord gewoon geen 6mjn klaar liggen. Sportief is er wel een behoorlijk verschil. Hoe je het ook wend of keert, de spelers om Castaignos heen zijn van een stuk hoger niveau dan wat er bij feyenoord momenteel rondloopt. Als spits zit je bij Twente momenteel toch wel het beste.

30 juli 2012 om 19:16

en dat baseer je op?

de ranglijst van 2 tot 5 jaar geleden?
juist...

30 juli 2012 om 21:52

@sudnes
In ieder geval niet alleen op de ranglijst van afgelopen seizoen...

30 juli 2012 om 20:47

Weer zo'n puber die reageert, gun een voetballer ook zijn momenten en wees trots op wat hij heeft laten zien in het Feyenoord shirt.

30 juli 2012 om 21:26

0,0 liefde? Hij zegt zelfs nu nog dat hij het liefst naar Feyenoord was gegaan maar dat Inter niet mee wou werken met een verhuurperiode. Je kan het hem toch niet kwalijk nemen dat hij weer wil voetballen? Jij ziet hem liever wegrotten op de bank in Milaan, ik vraag me af wie hier nu de lul is...

Goede aankoop van twente ook met het oog op de toekomst. Word het afwachten wie de steekballen vanaf het middenveld op castaignos gaat geven.

Dacht een keer gelezen te hebben dat hij in nl alleen voor feyenoord wou spelen.

30 juli 2012 om 18:32

Als Feyenoord hem zou kunnen betalen, dan zou hij misschien wel daar spelen. Alleen heeft Feyenoord er het geld niet voor.

ON: Een goede aankoop van Twente. Kan mooi met Bulykin strijden voor de basis. Beide goede spelers met andere kwaliteiten.
Hij is te vroeg naar het buitenland gegaan, maar gelukkig ziet hij dat nu ook in en gaat hij weer op niveau voetballen waar hij momenteel ook thuis hoort.

30 juli 2012 om 20:34

Heb het niet over of feyenoord hem kan te betalen of niet.
Hijzelf zei dat hij in nederlands voor geen andere club wil voetballen dan feyenoord.

30 juli 2012 om 21:14

Dat zeggen spelers altijd. Maar ze willen ook geld verdienen. Zou jij een andere keuze maken dan?
Hij moet de draad weer oppakken en aan spelen toekomen. En aangezien en weinig andere interesse was en Twente maar liefst 6 miljoen voor hem wil betalen is het voor hem de juiste beslissing.

30 juli 2012 om 22:14

Vind het allemaal prima wat hij doet.
Maar dan moet je niet doen alsof je zo loyaal bent tegen je geliefde club.
Want dan word je toch niet meer serieus genomen lijkt me.

Gefeliciteerd met de transfer fc twente!!

mooie aankoop, ik hoop dat hij er direct zal staan en dan kun je hem denk ik voor nog meer verkopen. 6 miljoen vind ik trouwens wel veel voor een speler die het nog nooit echt heeft bewezen en zelfs een jaar niet heeft gespeeld

Twente koopt best veel dure mensen. Tadic was volgens mij ook al rond dit bedrag.

En Castaignos... Feyenoord is toch de enige club in Nederland voor je?

30 juli 2012 om 18:01

Inderdaad Twente begint trekjes van een koopclub te krijgen. Maar goed om redelijke vervangers te halen voor mensen als Ruiz en De Jong die weggaan gaat vrij lastig voor minder dan de helft.

31 juli 2012 om 01:10

En wij hebben nou net niet zo uitgebreide jeugd als jullie(werken we wel aan€

30 juli 2012 om 18:06

er is ook voor veel geld verkocht.. dit jaar 24 miljoen .. ( L De Jong, O John )

30 juli 2012 om 18:08

en ook nog Janko in de winterstop ( 3,5 miljoen + 2 miljoen bonus)

30 juli 2012 om 21:56

3,5 mln aan bonussen....

goede zaak voor beide partijen. twente heeft een de nieuwe spits die ze zochten en luc komt weer toe aan spelen. ben benieuwd wat hij gaat brengen dit jaar

Stom van Luc om Feijenoord te verlaten voor Inter, hij had toen al moeten weten dat Inter 2 treden te hoog is voor hem.

Wanneer leren die jonge (top)spelers in de Eredivisie dat ze eerst de Eredivisie niveau moeten ontgroeien en daarna een hogere stap moeten nemen.

Gefeliciteerd FC Twente fans!

Snel verdiend door Inter Milan.
Ik ben benieuwd of hij het waar kan maken bij Twente. Het zal in ieder geval niet makkelijk worden om De Jong te doen vergeten.

30 juli 2012 om 21:54

Zoveel heeft inter niet verdiend, denk ik. Er zit wel 3 milj verschil in tussen de verkoopprijs nu van 6 miljoen en aankoop van 3mil, maar je moet ook rekening houden met zijn salaris (1,8mio), tekengeld, zijn manager, etc...

Hij zal in het 1e seizoen niet De Jong doen vergeten, is mijn verwachting. De Jong is 2e geworden als topscoorder met 25 goals. Dat is toch een behoorlijk aantal wat ik LC niet zie doen.

Hoezo rare beslissing.. Hij doet er alleen maar verstandig aan. Veel speeltijd, mooie club, trouwe supporters en de speelstijl die bij hem past. Hij gaat het hier helemaal maken denk ik. Kampioenskandidaat samem met ajax en psv. Succes luc castaignos

Ik vind het een rare aankoop heb geen goed gevoel bij Castagnios en Twente, wat ik me van hem herinner is niet al te positief waarschijnlijk daarom. De Jong vervangen is moeijk zo niet onmogelijk en hij is ook een stuk minder.

Voor erg veel geld trouwens.

Wel grappig dat iedere speler die bij Twente tekent naar buiten brengt wat een grote club het wel niet is. Als je het lang genoeg herhaalt ga je het vanzelf geloven.

30 juli 2012 om 21:55

... Grappig dat mensen zo behouden zijn dat ze niet willen of kunnen zien dat Twente gewoon een grote club geworden is de afgelopen jaren...

Feyenoord is al veel en veel langer een grote club dan Twente. Daar wou je zelf ook graag heen, maar ja, geen belofte gehouden. Ach, ik moet het nog zien, of hij het wel gaat redden bij Twente.

Leuk trouwens die Twente supporter die al die duimpjes omlaag doet!

30 juli 2012 om 18:20

Haha triest, op het moment dat je ziet dat er mensen een duimpje naar beneden hebben gegeven pas je je reactie en en zet je de onderste zin erin? Wat boeien jou die duimpjes, zo gaat het toch met elke reactie over een club en supporters daarvan?

On: Nog even afwachten wat het gaat worden, heb er zelf wel een goed gevoel bij. Hij heeft bij Twente eenieder geval heerlijke spelers om zich heen: Tadic, Fer, Chadli en Gutierrez.

30 juli 2012 om 18:32

dus jij post hier iets om alleen maar duimpjes omhoog te krijgen,
beter besteed je daar geen aandacht aan, zowieso onzin die duimpjes.
Maar tuurlijk heb je gelijk dat Feyenoord een grotere club is en al veel langer, dat kan geen fct supporter ontkennen.
en sjaa zo vaak hebben we dat nu al gehoord, dit is mijn club etc etc, sjaa is ook jammer! beter zeggen ze zoiets dan niet. Maar dat zal de voetballerij van vandaag de dag wel zijn.
Hij moet natuurlijk nog veel leren en zal niet meteen 10 geweldige wedstrijden achtereen spelen, maar ik denk met een beetje tijd dan wordt dit een hele grote.

Wat een jaloezie van al die feyenoord supporters toch weer... Welkom Luc, ik hoop dat je er veel in knalt dit seizoen!

30 juli 2012 om 18:06

Er is helemaal geen jaloezie, Luc had gewoon ze mond moeten houden in plaats van te zeggen dat Feyenoord voor hem de enige club in NL is, dan had ik deze transfer vele malen minder erg gevonden.

30 juli 2012 om 18:58

Waar maak je je dan zo druk om, Twente ligt toch in Duitsland. :

Natuurlijk is het zuur voor de Feyenoord-aanhang dat nu via een omweg een van hun talenten weer bij de concurent speelt. Dit zijn gewoon nog steeds de gevolgen van jaren lang wanbeleid. Het kost gewoon nog een paar jaar op de blaren zitten voor dat Feyenoord weer op niveau terug is, van wat we gewend zijn. tot die tijd is het alleen maar toe kijken hoe andere clubs, (in dit geval Twente) wel aan de weg timmeren en met geld kunnen gooien.

Ik schat dit twente kwalitatief beter in als vorig jaar. OK, Luc en Luuk is wel een groot verschil, maar met oa Tadic, en Gutierez, lijkt het me heel wat creatiever, bovendien zijn er ook weer genoeg breedte versterkingen gehaald. Ik denk dat het wel is een heel spannend seizoen kan gaan worden

30 juli 2012 om 19:08

Ik ben blij dat je begrijpt dat het zuur voor ons is. Het maakt het alleen nog maar erger door wat Luc eerder gezegd heeft dat werkt nu tegen hem en vandaar ook alle boze/gefrustreerde Feyenoord fans dat is heel begrijpelijk jij zou hetzelfde reageren als het bij FC Twente gebeurde.

Voor de rest ben ik het met je eens met Tadic haal je een bonk creatieviteit binnen, Gutierez hoor ik veel goede dingen over maar heb ik nog niet goed genoeg kunnen zien, en Luc moet zich nog maar bewijzen want de Jong was een klasse spits voor jullie en die zal hij niet zomaar evenaren gezien Luc een echte afmaker is en geen meevoetballer.
Ik ben zeer benieuwd hoe FC Twente het gaat doen dit seizoen.

30 juli 2012 om 19:44

Voor 4 jaar terug kochten jullie El Amadi nog bij ons weg, En vorig jaar werd Theo nog bij ons weg geplukt, Of denk je dat ze in Groningen blij met ons zijn dat we Tadic hebben opgehaald. Objectief gezien is het gewoon jammer dat voetbal nu door geld geregeerd word, maar mij hoor je nu niet klagen, wij staan door goed degelijk beleid van Joop en consorten aan de goede kant van de streep.

Ik zie het seizoen met vertrouwen te gemoed, mede ook omdat ze nu Luc hebben binnen gehaald als afmaker. Tadic en Gutierez kunnen gewoon de steekballen geven op Luc, Chadli kan ook na binnen trekken en met de tandem verhoek/bulykin, kun je eventueel fysiek ook nog is wat extra's brengen mocht het niet lopen. In aanvallend opzicht kunnen we dit jaar wel is heel sterk voor de dag komen.

Hetverdedigende middenveld vind ik ook gewoon goed genoeg voor Nlbegrippen . Brama, Janssen, Fer, Schilder, en Landzaat, dan heb je na mijn inzien wel wat keuze, voor 2 posities. Al die jongens hebben al redelijk wat eredivise ervaring, en zouden bij elke subtopper zeker in de basis staan.

Verdedigend hebben we centraal niet zo veel problemen. met Douglas, Blejland, Rosseler, Wisgerhof en Bengston is er genoeg keuze. alleen de backs blijven van een minder kaliber. Als Kuiper heel blijft is er een probleem opgelost, maar dat is maar de vraag met zijn blessure gevoeligheid. En zolang de aanvallers van de tegenstander maar achter Rosales aanlopen is er ook niet zo veel aan de hand, maar is zijn directe tegenstander sterker als hem, dan komt hij verdedigend gewoon te kort, ik kan me nog wel een wedstrijd tegen Heerenveen (assaidi) herrineren.

Ik heb nu vertrouwen in dit Twente met deze selectie, het is beter uitgeballanceerd dan vorig jaar, en het is ook mooi optijd rond, niet zoals vorig jaar met Ruiz dat op de laatste dag nog een hele hoop geregeld moest worden.

30 juli 2012 om 19:54

Met van Geel gaat dat 100% lukken.
Hij heeft zelf topvoetbal gespeeld en is een uitstekend financieel econoom.
Heeft een neusje voor hoe je met geld moet omgaan een echte joodse handelsmentaliteit (zeer positief bedoeld) hij gaat Feyenoord terug brengen waar het stond,in de nl top.
Die man is zn gewicht in goud waard,compliment!

30 juli 2012 om 20:01

milanpato7. Je hebt helemaal gelijk. Is zo overdreven. Ik zag laatst Tadic het clubembleem kussen na het maken van de gelijkmaker in de wedstrijd tegen Inter Turku. Doe dat toch niet. Het slaat nergens op.

Je bent professioneel voetballer en verdient je geld met het tegen een balletje aanschoppen. Geniet daarvan en hou je bij je werk. Als je het zo bekijkt blijf je een beetje nuchter. Als iemand bij een andere werkgever het dubbele kan verdienen is hij ook weg.

Je zegt in een latere post dat een Twentesupporter hetzelfde zou reageren bij een van hun spelers. Dat denk ik niet. Bij Twente was je gewend dat de beste spelers werden weggekocht door Ajax, PSV en Feyenoord. Dat geldt trouwens ook voor clubs als Heerenveen en Groningen.

31 juli 2012 om 00:44

Klopt je cluppie heeft een sterke selectie toch vindt ik dat jullie verdediging niet sterk is op Douglas en mits hij fit blijft Kuipers na.
Wisgerhof vindt ik over zijn top heen en kan het niveau niet zo goed aan, Rosseler komt op mij heel onzeker over dit kan natuurlijk beter worden zelfde geldt voor Bengtson.
Bjeland ken ik nog niet goed genoeg om daar een oordeel over te geven hoe heeft hij gespeeld in de voorbereiding?

We weten allemaal dat nieuwe spelers lovende woorden over de club zegt. Feit blijft dat Castaignos ook niet dat verwacht dat hij bij Twente zou gaan voetballen wanneer je van feyenoord afkomt. Toch een stap terug.
Verder is het frapant dat mensen moeten uitspreken wat voor grote club Twente geworden is. Als je dat maar lang genoeg zegt...

30 juli 2012 om 18:22

Met Twente speelt hij volgend jaar waarschijnlijk (vooronde) CL. Daarnaast doet hij dit seizoen mee om de titel. Denk jij nu serieus dat Feyenoord mee gaat doen om de titel? Dan is Twente op dit moment sportief gezien een stap hoger dan Feyenoord.

30 juli 2012 om 18:58

Ja, dat dacht een ene leroy fier vorig jaar ook.

30 juli 2012 om 19:04

Vergeleken met een aantal jaren terug is twente in veel dingen toch behoorlijk gegroeid. Zie het
Stadion, Begroting en zie de uitstraling. Er word nu ten minste een beetje rekening gehouden met twente, voor 10 jaar terug waren we een grijze middenmotor, dus liegt castagnios met deze woorden niet. Dat zegt me eigenlijk genoeg.

Huh. Ik dacht dat hij alleen terug keerde naar Feyenoord als hij terug naar Nederland ging.

30 juli 2012 om 21:43

Waarom nou steeds papegaaien, ik kan me best voorstellen dat al die herhalingen voor de meesten hier knap vervelend zijn.

30 juli 2012 om 21:58

Dat denken er wel meer gehoord of gelezen te hebben... Laat maar zien waar het staat...

31 juli 2012 om 01:52

Het leek me ook bekend in de oren te klinken, maar Feyenoord scheen een officieuze eerste optie bij een verhuur te hebben. Mocht deze overstap doorgaan, zou Castaignos 'willen knallen' bij de Rotterdammers:

"castaignos heeft na een jaar in Italië zonder al te veel speeltijd een duidelijk voorkeur voor Feyenoord, vooral omdat hij daar verwacht veel aan spelen toe te komen. 'het is tijd dat hij het plezier in het voetballen weer terugkrijgt en daarom wil hij maar één ding: knallen bij Feyenoord', aldus El Atmani."

Misschien voor hem persoonlijk goed. Maar ik gun hem helemaal niks ik hoop dat je op de bank terecht komt en daar blijft.

Eerst zeggen dat je in NL voor geen andere club wil spelen en dan dit doen.
Hou dan gewoon je mond in het vervolg.

fc twente vind ik niet bepaald een grote club. oke ze zijn een keer kampioen geworden, maar ze hebben alleen maar geluk dat Munsterman er af en toe nog wat geld in pompt en spelers koopt. maar als je kijkt naar vorig seizoen, dan was het spel niet om aan te gluren. En zulke bijzondere spelers hebben ze niet hoor. Ik ben 100% anti Ajax, maar die wedstrijd in de arena tussen Ajax en Twente daar bleek heel goed uit dat Twente bij Lange na nog geen grote club is. Ajax was oppermachtig en liet zien ( ook buiten het veld ) dat ze in alles een grotere club zijn. Als je twente nu vergelijkt met PSV dan moet je toegeven dat PSV ook een beter elftal heeft, AZ doet het met veel minder geld eigenlijk ook beter als Twente. dus dan zijn er al 3 clubs groter, ik zelf vind ook dat Feyenoord ondanks een aantal slechte seizoenen niks onder doet voor Twente.

Castaignos wil gewoon een wit voetje halen bij de directie. 1 jaar geleden zei hij nog dat hij in Nederland alleen voor Feyenoord wilde spelen, dus zowiezo is de overstap naar twente een hele rare.
Tevens roept iedereen hier dat Feyenoord geen geld heeft maar dat is dus onzin. Feyenoord zit niet meer in de gevaren categorie en mag gewoon spelers kopen. Nu ze ook weer 4 miljoen hebben gevangen voor Vlaar, was er echt wel iets mogelijk geweest. Als hij echt terug had willen komen naar de Kuip dan was 1 belletje naar van Geel en Blokland voldoende geweest.

30 juli 2012 om 18:06

Je weet me god niet waar je over praat, Munsterman en consernen hebben nooit enkel geld in de club gepompt alleen door een slim en goed beleid is vanaf 2004/2005 het niveau tot op heden behaalt.

30 juli 2012 om 18:19

@garryeddie

Zelden zoveel onzin in een stukje gelezen. Maar goed, iedereen mag z'n mening geven ook al heb je geen idee waar je over praat.

30 juli 2012 om 18:24

Hahaha hoe serieus neem jij jezelf nog op het moment dat je zegt dat Munsterman geld in de club pompt?

30 juli 2012 om 19:43

Wat onzin. Twente heeft beleid uitgezet en daardoor gegroeid vanuit niets.

-1m naar +50m/ 2004 - 2012. Deze feiten zeggen genoeg. En dan nog steeds blijven inkopen zonder risicos te nemen.

30 juli 2012 om 19:40

Zelden zoveel onzin in één post gezien. Als je niet weet waar je het over hebt schrijf dan liever niets. Allereerst heeft Munsterman nog nooit 1 Euro in Twente gestoken. Munsterman is voorzitter maar geen eigenaar. En omdat Twente nooit goede spelers heeft hebben ze medio 2011 Janssen, Stam en Ruiz verkocht wat een kleine 20 miljoen heeft opgeleverd. Dan zou je denken er is niets fatsoenlijks meer over maar dit seizoen hebben ze al 24 miljoen binnengehaald door de verkoop van Ola John en Luuk de Jong. Dus Munsterman hoeft er geen geld in te steken (wat hij ook nooit zal doen) want de club verdient zelf zijn geld door jonge spelers de kans te geven zich verder te ontwikkelen.

Nog veel belachelijker word het als je over Feyenoord begint. De club heeft volgens jou geld. Nou vergeet het maar. Op fantastische wijze is de club uit de zwaarste categorie gekomen. Maar dat betekend niet dat alles nu weer goed is. Er zijn nog steeds forse financiële verplichtingen die moeten worden afgelost o.a. aan de Vvf. Ook de Rotterdammers hadden Luc graag teruggehaald maar konden dat niet betalen. Dus hoezo geld ?. En kijk verder even bij de berichten van vandaag waarin staat dat het volgens jou zo kapitaalkrachtige Feyenoord wel 4 ton beschikbaar heeft voor het aantrekken van een speler voor de as van het team. Niet echt een bedrag waar veel spelers voor te koop zijn lijkt mij.

Verder mag iedereen alles vinden over wat een topclub is of wat niet. Feit is dat Twente al 5 jaar bovenin meespeelt. Clubs als Ajax, Feyenoord en PSV hebben een grotere historie en achterban maar moeten zich maar is afvragen hoe het kan dat dat kleine clubje met een lagere begroting al jaren mee kan doen. En dat komt niet door de centjes van Munsterman.

hmm goeie speler alleen kan hij in geen een opzicht tippen aan Alex de Souza
hij is echt nie zo heel kaal waarom loopt hij dan stoer te doen ik vind dat hij moet stoppen met pesten omdat dat echt niet stoer is hij is een dombo die denkt dat die een kale opskeer heeft

Veel geld voor Castaignos, maar wat wil je?

Als je 15 voor Luuk de Jong ontvangt dan weten andere clubs dat ook. Aan de andere kant zou ik het seizoen gewoon begonnen zijn met Bulykin en Plet. Ik denk overigens dat Bulykin eerste spits gaat worden. Met voorzetten van Verhoek en Tadic is hij de aangewezen man.

30 juli 2012 om 21:46

Dan zou je volgend seizoen met hetzelfde probleem zitten aangezien de houdbaarheidsdatum van Bulykin over niet al te lange tijd afloopt. Ik vind het een mooie balans nu; Één ervaren spits en één talentvolle jonge spits. Laat dit het seizoen worden dat Castaignos kan wennen,, en dan staat hij er volgend jaar. Plet heeft laten zien dat hij het niveau niet aankan. Een basisplaats voor Verhoek zit er overigens waarschijnlijk niet in.

30 juli 2012 om 23:11

@ Boy in red

Klopt dat je volgend seizoen met hetzelfde probleem zit, maar wie weet duikt er dan opeens ergens een goedkopere oplossing op of had je Castaignos goedkoper kunnen overnemen. Nu betaal je namelijk de hoofdprijs voor een speler die zich nog moet bewijzen en waarbij ik ernstig twijfel of die Bulykin uit de basis gaat houden met de buitenspelers die Twente heeft. Plet kan ik niet over oordelen, want die heb ik nog nauwelijks zien spelen. Ik vind het wel apart dat ze er bij Twente heel snel over beslissen dat hij niet goed genoeg is, terwijl hij korte tijd terug vol trots gepresenteerd werd. Ik ben wel benieuwd wat Twente voor een opstelling gaat neerzetten. Ze kunnen verschillende kanten op. Voor het eerst lijkt zelfs Brama buiten de basis te kunnen vallen.....

Tukkers zijn Feyenoord allang voorbij kwa organisatie, materiaal en financieel, daarom komt Castagnos naar tukkerland, omdat hij weet dat hij om de titel speelt.
Iedereen zal nu wel weer beginnen over vroeger, maar vroeger had je de top 3, nu heb je de top 4 Psv, Twente, Az en Ajax.

30 juli 2012 om 18:19

Ik heb veel respect voor Twente maar volgens mij overdrijf je een beetje! Hoeveel punten eindigde Feyenoord boven Twente vorig jaar? Is dat een incident? Of is het een incident dat jullie 3 jaar hoog zijn geëindigd? Ik denk dat beide geen incident is en dat Feyenoord weer terug aan de top aan het komen is. Twente heet het voordeel dat er geld is maar jij gaat mij niet wijsmaken dat jongens als Tadic, castaignos en Fer kiezen voor Twente omdat het zo'n mooie club is met rijke historie, stadion etc etc. De keuze is enkel gebaseerd op geld geld en nog eens geld!

30 juli 2012 om 18:28

Als Tadic uit Bundesliga clubs kan kiezen, Castaignos uit Premier league clubs en Fer (toekomstig) waarschijnlijk ook Europese topclubs, wil jij beweren dat zij naar Twente zijn gegaan om het geld? Lijkt me niet.

30 juli 2012 om 18:36

Jij leest het roddelcircuit blijkbaar. Bij Inter heeft buiten Twente (en Feyenoord om hem te huren) niemand gemeld.jij denkt toch niet dat een een jongen van 18 jaar een jaar geleden Nederland verliet om voor zijn plezier alleen naar Italie af te reizen? Nee dat is enkel voor het geld en diezelfde Rotterdamse jongen gaat een jaar later naar het bruisende Enschede...voor zijn plezier? Nee natuurlijk niet, het gaat om geld Murph!

30 juli 2012 om 18:47

Als hij in staat is om naar Italie te gaan, dan is hij toch ook in staat om naar Engeland te gaan? QPR heeft ook op hem geboden, alleen daar wou hij niet heen, want hij wou voetballen, niet daar op de bank komen te zitten. Vandaar zijn keuze voor Twente. Als Feyenoord had gekund, dan was hij zeker terug gegaan naar Rotterdam-zuid.

30 juli 2012 om 19:18

Murphtwente
Het lijkt me toch ook dat het met geld te maken heeft, waarschijnlijk ik combinatie met een verdere carriereplanning.

Tadic denkt misschien in de toekomst na een nog grotere club te kunnen gaan na 2 jaartjes extra eredivisie.

Fer is de NL competitie nog lang niet ontstegen, maar als je het zwartste jaar van Feyenoord mee maakt, dan kan ik me indenken dat je voor je zelf toch liever een andere omgeving toewenst, en toevallig was er bij twente geld, dat ze hem ook konden betalen. Dan noem ik dat van Fer een stap opzij, maar met voor zich zelf een betere toekomstvisie.

Castagnios heeft bij Inter gewoon gegokt en verloren. Nu denkt die jongen wel na over zijn toekomst. nu 1 stap terug zetten om er vervolgens weer een paar voor uit te zetten. En dan is er bij twente nu weer het voordeel dat er geld is, zodat ze inter kunnen betalen.

Pipa heeft dan volledig gelijk als het om geld gaat.

30 juli 2012 om 19:27

@ pipa

Jij leest kennelijk geen voetbalnieuws. Er zijn onderhandelingsgesprekken geweest met Sporting Lissabon, meerdere Engelse clubs hebben zich gemeld en er lag een concreet bod van QPR van 7 mln.

30 juli 2012 om 18:23

Tja @ashcroft. We hebben afgelopen seizoen inderdaad gezien dat jouw top 4 klopt. Daarnaast heeft Twente ook qua materiaal inderdaad met Burka een goede betrouwbare top kledingsponsor haha. Je moet even naar je voorzitter luisteren jochie! Die spreekt op een heel andere toon over Feyenoord.....

30 juli 2012 om 18:26

Burdda is inderdaad nog sponsor van Twente op dit moment....

30 juli 2012 om 18:46

We hebben nu Nike bij Twente geen Burda meer

30 juli 2012 om 18:27

Roze wolk. Twente en AZ timmeren aan de weg, maar Ajax en PSV zijn nog wel even andere koek.

30 juli 2012 om 18:44

Welkom bij de mooiste club van Nederland, Luc. En inderdaad, als je om de prijzen wilt spelen heb je meer kans bij Twente dan bij die club uit Zuid met die mooie historie (vorige eeuw).

Ik heb de eindklasseringen van de afgelopen vijf jaar er nog even op nageslagen, dus van 2007/2008 tot en met 2011/2012:

Ajax: 4e (na play offs), 3e, 2e, 1e en 1e
Psv: 1e, 4e, 3e, 3e en 3e
Twente: 2e (na play offs), 2e, 1e, 2e en 8e (na play offs)
AZ: 11e, 1e, 5e, 4e en 4e
Feyenoord: 6e, 7e, 4e, 10e en 2e

30 juli 2012 om 19:05

Grappig dat vele Twentenaren alleen de laatste paar jaren er bij pakken, omdat ze toevallig toen 'goed' gepresteerd hebben. Pak of alleen de gehele historie er bij of alleen het laatste jaar. In geen van beide straalt Twente de mooiste of grootste club uit!

Maar droom gerust lekker verder

30 juli 2012 om 19:35

Leuk dat jij die Play-offs ook zo serieus neemt, ik kijk liever naar de eindklassering over 34 wedstrijden dan dat er een balletje net wel of niet goed valt in 2 wedstrijdjes aan het eind van het seizoen.
Wat een zegen is het dat die dingen tenminsten afgeschaft zijn voor de top van de eredivisie, of speelde jullie nou afgelopen seizoen toch play-offs?
Maar zonder gekheid in mijn ogen is Twente gewoon de 4e topclub van Nederland en dat kan je gerust zien als een compliment voor een club die decennia's lang niet groter was dan pakweg Heerenveen, Utrecht of Nac.
Maar historie is niet tekoop, Ajax en feyenoord wonnen al titels in de jaren 20 en hebben Europacups in de kast staan waar Abramović een miljard euro voor over had.

30 juli 2012 om 19:52

Twente was over de hele historie van de club gezien al lang de 4e club van Nederland. In de jaren 70 werd Twente bijvoorbeeld vaak 2e,3e of 4e. Natuurlijk hebben Ajax, PSV en Feyenoord prachtige Europese successen behaald waar Twente niet aan kan tippen en waar geen enkele Nederlandse club meer aan zal kunnen tippen gezien de huidige internationale verhoudingen.

Waar het mij om gaat is hoe de clubs er nu voor staan en wat de kansen zijn om de komende jaren mee te doen om de prijzen. En dan denk ik dat Luc bij Twente beter zit dan bij Feyenoord.

En nee, ik neem die play offs niet erg serieus, maar dacht laat ik het gezeur voor zijn en niet voor afgelopen seizoen de 6e plaats noteren voor Twente.

30 juli 2012 om 21:11

Momenteel laat Twente inderdaad zien dat ze verder zijn als Twente. De afgelopen seizoenen hebben dat bewezen.
Maar qua historie is Feyenoord een grotere club en vorig jaar hebben ze laten zien weer mee te kunnen doen met de top.

Beide clubs zullen gewoon weer bovenin meedraaien. Denk dat ze momenteel de 3e en 4e club van Nederland zijn achter Ajax en Psv.

Wat een ongelooflijke sneue reactie van sommige feyenoord "supporters" hier zeg! Ik krijg bijna medelijden met jullie kansloze gezever! Feyenoord heeft geen geld voor Luc, Twente wel! hij wil een club waarbij hij sportief stappen kan gaan maken, met het sportieve en financiele fundament wat er in Enschede ligt heeft hij naadt dat feyenoord hem
niet kan betalen een betere club gevonden in FC twente. Misschien hard voor sommige fans die nog in 2005 leven, maar de NL competitie en de verhoudingen zijn flink veranderd ten opzichte van toen. Get real aan alle haters! Gefeliciteerd Fc Twente en Luc met deze mooie overeenkomst!

30 juli 2012 om 18:19

De verhoudingen zijn flink veranderd? Overdrijven is ook een vak.
Hopelijk zakt Twente gauw weer af naar de middenmoot, al die supporters die denken dat ze na een paar leuke seizoenen de beste zijn, uitermate vermoeiend.

30 juli 2012 om 18:27

Die supporters die elke speler die de club uitschelden en geen greintje respect hebben zijn anders ook uiterst vermoeiend.

30 juli 2012 om 18:33

@ setto, als twente naar de middenmoot zakt, zakt feyenoord naar de degradatiezone aangezien de beste spelers van feyenoord nu bij twente spelen haha;

30 juli 2012 om 19:18

Sinds wanneer zijn Guidetti en Clasie naar Twente dan? Interessant, linkje?

Verder zal het mij weinig boeien wat Feyenoord of Twente doen, want ik ben voor Ajax.
Wat me echter wel boeit is dat men doet alsof Feyenoord en Ajax (en PSV ook) geen rijke historie hebben, en dat men doet alsof dat met een paar jaar van de kaart kan worden geveegd. Volgens mij zijn dergelijke feiten wel van belang voor een "topclub", echter schijnt dat in Twente heel anders te liggen.

30 juli 2012 om 19:41

Guidetti is 50% eigendom van FC Twente. Guidetti heeft voordat hij naar Feyenoord ging een contract bij FC Twente getekend. Wanneer Guidetti door Man City verkocht wordt, dan deelt FC Twente daar met de helft in mee. Man City heeft FC Twente al schadevergoeding van 1,2 miljoen betaald. Dit zei Joop Munsterman vorige week in een forum dat te beluisteren was op radio oost.

30 juli 2012 om 20:14

Dat is nieuw voor mij. Twente heeft volgens de berichten die ik gelezen heb recht op 10% van de transfersom van Guidetti.

30 juli 2012 om 20:21

@setto. Ik ga me niet mengen in welke club mooier, beter, top, groter, of wat dan ook is, maar op jouw opmerking dat 'supporters denken dat ze na een paar leuke seizoenen de beste zijn' wil ik toch even reageren. Het valt me op dat supporters van 'de grote clubs' zichzelf verheven voelen boven de clubs die een minder verleden hebben. Laat helder zijn dat, ook al is de club waar je voor bent 'beter', geen enkele voetbalsupporter beter of minder is dan de ander. Wij hangen Twente aan; de laatste jaren ontegenzeggelijk met meer plezier, en dus meer openheid, dan daarvoor. Een beetje respect voor andere supporters zou menigeen hier sieren. Is het niet zelfs mooi dat niet iedereen voor de 'grootste' of 'meest succesvolle' is?

Alle neerbuigende reacties lees ik hoofdschuddend. Twente heeft met positief beleid zichzelf in de Nederlandse top gemeld, dat is simpelweg bewonderingswaardig. Of we nu 3, 5 of 45 jaar meespelen om de titel.

30 juli 2012 om 20:24

Volgens mij heeft Twente ook recht op 10% bij doorverkoop. Een speler die 1 week onder contract heeft gestaan bij Twente, verkopen voor rondom de miljoen en dan een doorverkooppercentage bedingen van 50 %....ik heb Munsterman hoog zitten maar 50% doorverkoop bij Guidetti lijkt mij echt onzin.

30 juli 2012 om 20:38

@fc twente top, weet je nog op welke dag en welk tijdstip dit was. RTV oost heeft namelijk ook een uitzending gemist.

30 juli 2012 om 20:39

@ 92643:

Je hebt helemaal gelijk, en ik waardeer je reactie als Twente supporter.
Het is alleen zo jammer dat er in tegenstelling tot jouw houding veel supporters van Twente zijn die zich (zoals jij mij daarvan beticht) verheven voelen en dat ook uitspreken. In die gevallen kan ik het helaas niet laten om ze op hun plaats te zetten.

30 juli 2012 om 18:58

Helemaal mee eens,alleen willen de meeste feyenoorders dit niet onder ogen zien.twente zal dit jaar gewoon weer boven Feyenoord gaan eindigen,afgelopen jaar was een uitstekend seizoen voor Feyenoord en een dramatisch voor Twente.(lag in mijn ogen toch echt aan Mcclaren)

30 juli 2012 om 19:08

Rare conclusie. Twente is nog steeds met Mcclaren, nu waarschijnlijk het hele jaar. Ze zullen dan juist slechter presteren als ik jouw verhaal lees.

30 juli 2012 om 19:18

Je bedoeld Twente kampioen, Feyenoord 2e, PSV 3e, AZ 4e en Heerevnveen 5e?

30 juli 2012 om 19:20

Wie weet,maar gelukkig weet je wel beter en gaat de hoofdprijs wederom naar het machtige Mokum !! Net zoals de laatste jaren. Gun Twente overigens het allerbeste.

Mensen die denken dat club liefde nog bestaad moeten wakker worden.
Voor voetballers draait het alleen maar om het geld, maar die moeten ook financieel onafhankelijk worden binnen 15 jaar. Even voor alle feijenoorders Guidetti komt ook echt niet terug net als kuijt en een hoop andere blaaskaken.

Gefeliciteerd Twente supporters met deze toekomstige topspits. Mijn club Inter begrijp ik sowieso al niet meer hoe ze met talenten omgaan! Maar deze jaar is het een beetje beter geworden maar ik ben toch wel rouwig om het vertrek van Castaignos. Ik zie in hem echt de toekomstige Henry en een goeie afmaker. Hij heeft gewoon niet genoeg kansen gekregen bij Inter dit terwijl we toch geen goeie spitsen hadden in vorm buiten Milito. Maar Castaignos zie ik graag altijd spelen en daar is Twente een goeie ploeg voor hem. Twente schat ik deze jaar hoog in hoor.

Mihailov
Rosales
Douglas
Wisgerhof
Schilder
Fer
Chadli
Jansen
Verhoek
Castaignos
Tadic
30 juli 2012 om 18:27

Met Castaignos zou het toch niks worden aangezien hij weigerde om verhuurd te worden, hij moet wedstrijden spelen en het liefst in Italie om te groeien. Maar meneertje wou niet en gezien de concurentie zou hij anders ook niet aan spelen toekomen.

“FC Twente is langzamerhand een grote club geworden"

Feyenoord IS een grote club.
Dat zal je wel zien als je op bezoek komt met Twente.

Feyenoord Till I Die

30 juli 2012 om 18:37

Stiekem hoop ik dat de Feyenoordaanhang Lucs uitspraken over alleen bij Feyenoord te willen spelen op een subtiele manier kan pareren in plaats van striemende fluitconcerten te beleggen... maarja, dat zal wel ijdele hoop zijn, vrees ik.

30 juli 2012 om 18:58

Subtiel? Ja, da's ijdele hoop inderdaad.

30 juli 2012 om 19:34

Ik heb het niet over fluitconcert of wat dan ook.
Over het moment dat hij met Twente in De Kuip komt. Dat die merkt dat Feyenoord aan alle kanten groter is dan Twente.

PS. Zeg dan niet dat Feyenoord de enige club in Nederland is.
Net zoals Vlaar, die zegt dat hij niet naar Aston Villa gaat, en toch doet.
Dat steekt mij als Feyenoorder. Zo zijn er zovele en daar baal ik van!

30 juli 2012 om 19:38

Misschien jij niet, maar (te) vele van je medesupporters willen dat wel. Met de opmerking "fc Twente is langzamerhand een grote club geworden" doet Castaignos ook helemaal geen afbreuk aan het feit dat Feyenoord een grote club is (want dat is en blijft het).

30 juli 2012 om 19:05

Een grote club die Castaignos niet kan betalen Kom op man, met alle respect voor Feyenoord, maar spelers kijken tegenwoordig niet meer naar het verleden. Spelers kijken naar het heden en hoeveel geld ze kunnen verdienen. Daarom gaan spelers als Fer, Castaignos en Wijnaldum ook weg bij Feyenoord.

Dit soort spelers kijken echt niet terug naar 20 jaar geleden toen Feyenoord nog om de titel speelde. Nee, deze spelers kijken naar het heden en FC Twente heeft een veel beter elftal dan Feyenoord. Ook kunnen Fer en Castaignos bij FC Twente veel meer geld verdienen dan in Rotterdam.

Welkom in het betaalde voetbal anno 2012!

30 juli 2012 om 19:26

Hoezo heeft FC Twente een veel beter elftal? Breukers, Cornellise, Bulykin, Verhoek, Gyasi, Joshua John, Schilder zijn nou niet bepaald toppers.

Chadli moet eerst maar is zijn vorm behalen van zijn debuutseizoen bij Twente, idemdito voor Douglas trouwens. Gutierez, Bjelland en Castaignos (die een jaar bijna niet heeft gespeeld) is het nog afwachten wat het word.

De enige echte topper bij jullie is Tadic vind ik, das echt een geweldige speler.

Ik zeg overigens niet dat Feyenoord een beter elftal heeft, want onze aankopen moeten zich ook nog bewijzen zoals Singh maar ik ben zelf erg positief over dit Feyenoord.

30 juli 2012 om 20:10

De meeste spelers die jij bij FC twente op noemt zijn wisselspelers. De basisopstelling van FC Twente is velen malen beter dan die van Feyenoord! Als je dat niet ziet, dan heb je er bitter weinig kijk op.

Mihaylov - Mulder - Mihaylov beter
Rosales - Janmaat - gelijkwaardig
Douglas - de Vrij - Douglas beter
Bjelland - Indi - Bjelland beter
Schilder - Nelom - Schilder beter
Fer - Clasie - Fer beter
Brama - Vormer gelijkwaardig
Gutierrez - Immers - Gutierrez beter
Tadic - Schaken - Tadic beter
Castaignos - Fernandez - Castaignos beter
Chadli - Cissé - Chadli beter

Ik denk dat de meeste voetbalkenners dit ook vinden.

De spelers die bij FC Twente minder bekend zijn: Bjelland is international van Denemarken en een uitstekende opbouwende verdediger. Gutierrez heb ik gisteren in Duitsland gezien en dat wordt in de eredivisie een sensatie. Is verder 1 van de grote talenten in Chili en international van zijn land.

In de breedte acht ik FC Twente ook beter dan Feyenoord. Fernandes, Boschker, Kuiper, Wisgerhof, Breukers, Bengtsson, Janssen, Landzaat, Röseler, Bulykin, Verhoek, Plet, John en Gyasi.

30 juli 2012 om 20:49

Dat is allemaal puur gebasseerd op jou mening, zo schat ik Fer zeker niet hoger in dan Clasie. Een Bjelland heb je nog geen 1 competitie wedstrijd gezien dus die kan je ook niet beoordelen, hetzelfde geld voor Gutierez. Brama gelijkwaardig aan Vormer ga ik niet eens aan beginnen.

We zullen het zien, ik schat Feyenoord niet lager in dan dit Twente.

30 juli 2012 om 21:21

Mensen kijken vaak naar het heden inderdaad. Maar ook het verleden speelt soms nog een rol. Kijk bijvoorbeeld naar Ajax. Veel spelers willen daar spelen omdat andere voetballers het daar goed hebben gedaan en beter zijn geworden.

Verder kan ik het ook niet helemaal in je vergelijking vinden. Twente heeft wel een iets beter team, vooral individueel zijn ze op een paar plekken een stuk sterker. Maar dat zegt niet alles, want Feyenoord is als team veel sterker. Hebben daarnaast ook een legioen achter zich staan die hun door wedstrijden heen sleept. Er zijn dus meerder factoren die een rol kunnen spelen.

30 juli 2012 om 19:16

FC Twente blijft bescheiden.

Nikana (feyenoord) Heeft arrogantie.

Dat is wel te merken doordat het Feyenoord publiek zich alleen kan laten horen met fluitconcerten. Als je met elke club in de Kuip komt.

Aan alle alle Feyenoorders: kijk even het interview met hem op fctwente.tv. Daarin geeft hij aan dat hij in eerste instantie naar Feyenoord wou. Nou als Feyenoord een zak met geld had gehad was het dus helemaal goedgekomen. Maar dat was dus niet het geval. Nog een jaar daar zitten in milaan was geen optie, dus is het zo gelopen.

En daarbij zijn voetballers allemaal passanten..

30 juli 2012 om 18:24

@gartner hij weet zelf dat het onmogelijk was geweest, als die zo graag naar Feyenoord wou gaan ging die de salaris terug betalen aan inter en vragen of die daarnaar toe mag of verhuurt mag worden. Die meneertje die denk hij goed genoeg is voor buitenland naar een seizoen goed gedaan hebben moet je niet eens in je team willen. Gaat hij 22 doelpunten scoren bij Twente, Schalke 04 haalt hem als opvolger van Klaas staat die al gelijk klaar met zijn koffers om naar toe te gaan. En faalt die weer komt die nog niet eens meer bij Feyenoord terecht. Dan horen we nooit meer iets van hem als die in het zand gaat spelen met zijn schepje en emmer.

30 juli 2012 om 19:21

Het draait allemaal om geld. Ook al kon Feyenoord 6 miljoen betalen, dan nog kan Castaignos bij FC Twente meer verdienen. Uiteindelijk kiezen bijna alle voetballers voor geld! Zou jij ook hebben gedaan. Niemand zal je dat ook kwalijk nemen. Dat is het moderne voetbal van tegenwoordig.

Feyenoord kan positief inzien, Door John waren ze 2e geworden. Luc zie ik dat nog lang niet doen een speler die denkt hij al genoeg is voor een stap omhoog. Kijk naar Maher zelfde verhaal speelt half seizoen goed en wilt gelijk weg. Lucie, je zal wel een spandoek tegen je krijgen met een waslijst was je gaat missen in de Kuip net wat ze bij Fer gedaan hebben.

Mensen uit Rotterdam wat zijn jullie onsportief (de meesten),natuurlijk was hij liever naar Feyenoord terug gegaan,maar Feyenoord kon hem niet betalen,nou helaas dan.dan moet je toch naar een andere club ,om weer een beetje aan het voetballen te komen,en als je dan de kans geboden gaat worden in Enschede bij FC Twente ,nou dan ga je er over nadenken ,en dan denk je om je "supporters"in Rotterdam dan maar niet zoveel pijn te doen dan maar Enschede.ik had jullie wel eens willen horen als hij naar Ajax was gegaan,dan was de wereld helemaal te klein geweest,denk daar ook eens over na.ik wens Luc in ieder geval veel succes bij FC Twente.

30 juli 2012 om 18:24

Niet per se onsportief. Wel pure domheid. Mijn god, wat een trieste figuren lopen er in Rotterdam en omstreken rond zeg.

30 juli 2012 om 18:33

Nee, dit zijn mensen die met een club meeleven, hun hele ziel en zaligheid in de club leggen.
Dat Luc nu voor twente gekozen heeft steekt hun dan enorm in het hart en is het normaal dat mensen hun emotie tonen. Ze zijn kwaad en enorm teleurgesteld, iets wat ik ook ben.
Maar ik gun die jongen het beste, hij is niet direct van een feyenoord naar twente gegaan, iets wat veel gevoeliger zou liggen.
Kijk maar naar Fer, die kan geen goed meer doen in Rotterdam, zeker niet nu hij ook nog eens Luc naar Twente gelokt heeft.

30 juli 2012 om 18:34

Alsof er alleen daar een hoop trieste figuren rondlopen...

30 juli 2012 om 18:41

Dus een echte Feyenoordsupporter vindt het beter dat een voormalig Feyenoordspeler werkeloos thuiszit dan dat hij voor een andere club uitkomt? Nou wat een fantastische ziel, zaligheid en emotie. En nu heeft zelfs Fer Castaignos naar Twente gelokt. Tuurlijk, het is allemaal zijn schuld! Clubliefde mag ver rijken, maar als je daardoor voetballers geen licht meer in de ogen gunt als ze hun brood proberen te verdienen, dan gaat het toch echt te ver.

30 juli 2012 om 18:45

Dat zeg ik Dovalentine:

pure domheid. En je doet er zelf ook aan mee: Luc heeft namelijk Twente niet verkozen boven Feyenoord. Hoogstens boven een paar Engelse en een Portugese club. Feyenoord KON hem niet kopen. Daar kan Luc niets aan doen.

30 juli 2012 om 18:53

@ Ttp010:
Nee, niet alleen daar. Maar het zijn er daar wel opvallend veel. Ze komen ook zo ontzettend dom over.

30 juli 2012 om 18:58

Dan lezen en luisteren jullie verkeerd.

Sowieso had hij nog een contract en was er interesse vanuit engeland, dus werkloos, nee dat was hij niet.

30 juli 2012 om 19:00

Zojuist het interview gezien, ja Luc zegt dat hij een voorkeur voor Feyenoord had bij verhuur, inter werkte niet mee.

Die woorden neem ik dus terug, maar het is niet leuk om een speler naar een concurrent te zien gaan.

30 juli 2012 om 18:26

Ik zal voor geen andere club in Nederland willen spelen dan Feyenoord aldus Luc.

Gegroet.

30 juli 2012 om 18:46

Dat jong was 17 man, volgens mij roept elke speler op die leeftijd wel zoiets, ik neem het hem niet kwalijk.

Wat zou het geweldig zijn als hij de winnende scoort op Zuid! Alleen al om al deze hatertjes de mond te snoeren!

On: Castaignos is op dit moment nog niet meer dan een talent. Verwacht echter wel dat hij in potentie zo goed kan worden als De Jong.

30 juli 2012 om 18:27

Die meneertje gaat met zijn staart tussen de benen naar de Kuip, ik voel al dat zich ziek gaat melden als die daarnaar toe moet gaan. Die meneertje krijg van alle hoeken klappen. (publiek uitfluiten enzovoorts)

30 juli 2012 om 18:37

@afca,ik denk dat dat overal gebeurd,zowel in Rotterdam,amsterdam,enschede,overal dus.

30 juli 2012 om 19:10

Dat meneertje gaat scoren in de Grolsch Veste en in de Kuip tegen Feyenoord!

Forza FC Twente!!

30 juli 2012 om 20:02

Iedereen is bang voor dat gespuis daar, maar je moet er als voetballer schijt aan hebben. Die meldt zich echt niet ziek hoor.

hopen dat hij z'n belofte zal inlossen!

Weer een salvo kansloze reacties hier. Hij zou vast wel ooit gezegd hebben dat alleen bij Feyenoord wil spelen. Maar als je elke dag een microfoon onder je neus krijgt zeg je wel eens domme dingen. Helemaal door de aandacht die je krijgt als je op zo'n jonge leeftijd basisspeler bent bij Feyenoord. Uiteraard is Feyenoord nog zijn club, maar als je niet begrijpt dat Twente de beste keuze voor hem is dan leef je in een droomwereld of ben je nooit uit de jaren 90 gestapt.

30 juli 2012 om 20:21

Die reacties zijn niets anders dan uitingen van frustratie over het feit dat 'voormalig topclub' Feyenoord zo is afgegleden en voorbij is gestreefd door een 'klein provincieclubje'. Kan me wel voorstellen dat het pijnlijk is als je club niet in staat is om goede spelers aan te trekken, terwijl de betere eigen spelers vertrekken naar clubs met meer perspectief.

Ik had liever Jelle Vossen zien komen. Veel duurder dan de 6 miljoen die er nu betaalt is, zal hij niet zijn. Met Castaignos halen we wel een goede spits, maar voor die prijs had er meer ingezeten.

Ps.

Ik begrijp de feyenoord supporters hier 100 stel je voor dat Ruiz naar Ajax zou gaan of hoe voelden wij ons destijds met Theo en hoe blij waren we dat hij faalde!

30 juli 2012 om 18:30

Jelle Vossen past niet in het systeem dat Twente speelt. Is bewegelijk maar ook klein en daardoor geen sterk aanspeelpunt en ook geen sterke kopper. Castaignos kan dat eerste nog leren maar op het gebied van koppen is hij sowieso sterker. Daarnaast zit er op Castaignos waarschijnlijk nog veel statiegeld.

30 juli 2012 om 18:36

Castaignos heeft wel geteld geen enkele doelpunt met de hoofd gemaakt in de eredivisie. Jelle Vossen heeft Champions League ervaring - zelfs in gescoord -.

30 juli 2012 om 18:33

Niet blij, wel begrip. Ruiz was een ander verhaal. Die was de competitie ontgroeid, Castaignos moet zich nog bewijzen.

30 juli 2012 om 18:43

@enschede11: als Ruiz (of een Douglas) naar Ajax zou gaan, zou de gemiddelde Twentesupporter dat niet leuk vinden; maar de gemiddelde Twentesupporter weet dan ook de fantastische momenten van weleer te herinneren dat Ruiz in het Twenteshirt uitkwam. 'm dan met fluitconcerten ontvangen in de Grolsch Veste zou dan net zo bezwaarlijk zijn.

Ik denk dat deze versterking nog weleens goed uit kan gaan pakken. Samen met Bulykin toch weer een mooie voorhoede. De prijs vind ik eigenlijk best meevallen voor zo'n jonge talentvolle speler. Goed dat ie voor Twente gekozen heeft, voor hem zeker de beste keus.

Ik denk dat Twente samen met AZ, PSV en Ajax gaat uitmaken wie de titel pakt. Feyenoord en Heerenveen hebben denk ik het meest ingeleverd qua kwaliteit. Hoop wel dat Heerenveen gaat verrassen trouwens.

Wel mooi dat ie heeft gekozen voor een club met toekomstperspectief. :-)

30 juli 2012 om 18:41

Ik denk dat Az ook teveel kwaliteit heeft ingeleverd,ik denk dat Psv kampioen gaat worden 2e FC Twente ,3e Vitesse en 4e Ajax,maar ik hoop dat we in Enschede kampioen worden natuurlijk.

Castaignos heb ik altijd overschat gevonden, matige aanvaller, hier hoeven ze bij Feyenoord niet rouwig om te zijn.
Bulykin is vele malen beter.

Erg mooie aankoop en verstandige keuze van Twente om met een ervaren en een talentvolle spits de competitie in te gaan. De combi N'kufo , de Jong was van gelijke orde. effebeter ook om nu een ander type spits te gebruiken.

De Jong was een erg mooi voetballende spits, echter met erg creatieve flanken die naar binnen trekkken kan het effectiever met een spits die op scherp speelt. Voor diegenen die het constant over de kopkracht hebben.......1. wie zegt dat Castaignos niet kan koppen? 2. Hoeveel voorzetten komen er van de flanken? De voorzetten die komen, komen van Rosales vanaf rechts. De rest gooit alleen in nood de bal voor de pot.

Wil nog wel even kwijt dat ik zo ondertussen een beetje moe begin te worden van het gepiep van de Feyenoord supporters. Het lijkt er op dat de realiteit nog niet helemaal ingedaald is in de Kuip. De idiote notie dat een speler die voor Feyenoord heeft gespeeld nergens in Nederland nog aan de slag mag en dat hij anders geen clubliefde heeft? Dat recht schijnt voorbehouden te zijn aan onze Rotterdamse vrienden.

Het speelveld is veranderd. Twente is tegenwoordig een interessantere club om voor te spelen. En belangrijker, ze zijn in staat om de spelers aan te trekken die Feyenoord niet langer kan betalen.

Dat Castaignos koos voor Inter, ondanks dat de rest van de Kuip vond dat ie er nog niet klaar voor was, had meer te maken met het feit dat ze hem graag wilden houden dan iets anders. Dat hij daar niet geslaagd is, is jammer voor hem. Maar laten we realistisch zijn. Als morgen Barcelona komt voor een knul van 18, dan gaat ie. Al was het maar voor de ervaring en het salaris. Of denken we dat zo'n speler bij Feyenoord meer leert dan bij een club als Inter en het materiaal daar om zich heen? ;

Mooi dat Luc er nu eindelijk is. Hij lijkt mij nu een aardige spits die zich razendsnel gaat ontwikkelen. Als je de goals terugkijkt die hij bij Feyenoord heeft gemaakt zie je wel dat hij fingerspitzengefühl heeft en dat is heel goed voor zon jonge spits. Ik verwacht wel wat van hem, zeker nu met de fantastische buitenspelers Tadic en chadli

Haha, Inter heeft hem nauwelijks laten spelen en toch met dubbele winst verkopen. Doen ze netjes daar. Jammer dat Castaignos domme dingen heeft geroepen, anders had ik hem deze transfer zeker gegund. Nu voelt het toch anders. Maar om het realistisch te bekijken, Feyenoord heeft niet het geld om hem terug te halen. Huur was geen optie voor Inter. Dan moet Castaignos en Inter ook verder kijken. BIj Twente krijgt hij waarschijnlijk veel meer speeltijd en kan hij weer ouderwets doelpunten gaan maken. Kortom, Succes Castaignos en houdt je tegen Feyenoord maar gewoon in.

30 juli 2012 om 19:18

Over 2 jaar Castaignos minimaal 15 miljoen of meer! Prima deal van FC Twente!

30 juli 2012 om 20:47

En dan wordt het een gevalletje Plet? Of een Matavz? Niet gelijk roepen 15 miljoen of meer. Eerst maar zien. 12 miljoen zou ook al verdubbeling zijn en goed zijn lijkt me.

30 juli 2012 om 20:46

De winst zal minimaal zijn. Volgens de jaarlijkse lijstjes in de Italiaanse kranten verdiende LC 1.8 miljoen bruto. En dan heb je nog het tekengeld, opleidingsvergoeding en zijn manager.

@tiote Ja vwb AZ heb je gelijk in, zie net dat Elm ook vertrokken is.

Heerlijk om al die hatelijke/jaloerse reacties te lezen.

Luc we hebben vertrouwen in je!

Hij is nog jong maar vindt hem maar een overschatte speler, vond het toen al bij Feyenoord.
Heeft ook niet echt een uitstraling van een voetballer.
Twente kan toch wel beter krijgen dan dit, ze hadden eigenlijk nooit afscheid moeten nemen van Janko, mischien niet het meest mooie voetballer maar scoorde wel altijd makkelijk voor Twente (en bij andere clubs)

Valt me enorm tegen die kortzichtigheid en geen inlevingsvermogen van sommige Feyenoorders. Was het andersom geweest was er niks aan de hand. Het Feyenoord-publiek heeft een goede naam, maar soms is het tegenovergesteld.

Ja, Castaignos heeft bepaalde woorden gezegd, die waren niet handig. Maar in de voetballerij moet je uitspraken voor lief nemen, hoe gek dat ook is. Voor Castaignos is Twente gewoon een uitstekende keuze. Dat moeten mensen kunnen begrijpen.

En ik hoop dat Castaignos een normaal onthaal in de Kuip krijgt, maar ik vrees het ergste gezien het zielige gedrag richting Wijnaldum en Fer.

Twente heeft er weer een mooie selectie staan voor dit seizoen. Feyenoord kon hem niet betalen en mocht hem uit eindelijk ook niet meer huren van Inter (wat eerst wel de bedoeling was), dit kwam door een paar engelse clubs (oa Qpr) die veel geld boven. Twente kon dat wel en haalde hem binnen. Wees blij dat die verkocht is zo krijgt Feyenoord ook nog wat geld.

Top 3 zal gaan tussen Psv, Ajax, Twente.

Feyenoord en Heerenveen (nog afwachtend) zullen voor de winter elke week 2 wedstrijden spelen, terwijl de selecties dit niet gewend zijn.

Fct11, Volgens mij ben ik vrij om te zeggen wat ik hier wil toch?
Of kan je niet verder nadenken dan je pik lang is?

Het mooiste van deze hele tranfer is dat mij duidelijk is geworden dat de F'noorders het duidelijk is geworden dat zij, net als de rest, gewoon een club zijn met passanten/werknemers die komen en gaan.
Passanten die wel eens iets roepen en fans die dat naïf aannemen.

Welkom in de echte wereld.

Absoluut, vandaar dat ik je bedank voor de opmerking!

Harstikke slimme aankoop voor ons. Jammer van al die reacties, wel te begrijpen maar het is vooral ook erg sneu.

Deze speler met Tadic, Chadli en Guittierrez om zich heen gaat ze er allemaal intikken. Daarnaast hebben we Fer, Bjelland, Douglas. Schilder en Brama voor voldoende kwaliteit in het elftal. Zie uit naar een mooi seizoen.

Zal nog een aankoop komen op de LB. Maar met deze selectie moeten we zeker een gooi gaan doen dit jaar!

Erg goede stap voor hem. Hij is heel stom geweest dat hij toen naar Inter is geweest. Nu kan hij heel veel gaan spelen, want ik neem aan dat hij de voorkeur krijgt boven Bulyikin!

Ik snap best dat je als Feyenoord supporter teleurgesteld bent. Bij ons zijn ook al vele goede spelers weggegaan maar clubliefde is iets voor ons supporters.
Luc had inderdaad niet moeten beloven terug te keren maar come on de jongen is 19.
En Twente een topclub? .dat moet ieder maar voor zich zelf uitmaken. Ik heb wel goede hoop dat ze dit jaar mee gaan doen maar de tijd zal het leren

Dit zou me een mooie opstelling lijken. Met Fer als controleur, dit in afwisseling met Schilder. Mocht Janssen spelen dan is Fer de controleur, Janssen de man die de gaten dichtloopt en Tadic onze creatieve 10. Overigens denk ik dat voorste posities veel afgewisseld moeten worden tijdens een wedstrijd. Soms Tadic op 10 dan Guiterrez en dan weer Chadli.

Ik zou Brama en Wisgerhof na de bank verwijzen, Wisgerhof vertraagd het spel en Brama vind ik persoonlijk minder dan Schilder of Fer op zijn positie. Bij mij staat het ook niet definitief vast dat Castaignos de vaste spits wordt, ik ben er van overtuigd dat die gaat slagen bij Twente. Maar met een Bulykin kun je de druk bij Castaignos verlagen waardoor die nog even verder kan ontwikkelen.

Mihaylov
Rosal/aankoo
Douglas
Bjelland
Kuiper
Fer
Schil/Jansse
Guiterrez
Tadic
Chadli
Castaig/Buly

Echt, die feyenoord mensen die hier op een schadalige manier reageren moeten boos op hun eigen club zijn. 1. als feyenoord niet zo'n slecht beleid had gehad hadden ze waarschijnlijk nog nooit van luc gehoord. 2. als ze dat slechte beleid niet hadden gehad hadden ze toch even 6 miljoen betaald en hem terug gehaald? ze snappen gewoon ook echt niet dat hun club luc simpel genoeg niet kunnen betalen en ook niet konden huren omdat inter dat niet wilde. wat moet luc dan doen als twente langs komt? zeggen van nee sorry ik heb gezegd dat ik alleen maar in R'dam wil voetballen dus dan houd ik mij daar aan? des al niet te min. Welkom in ons tukkerland. laat zien waarvoor je gehaald bent!!

Feyenoord supporters zouden zich eens moeten gaan realiseren dat door de verkoop van Fer, Wijnaldum en Castagnois de club financieel zulke stappen heeft gemaakt dat de club weer vooruit kan kijken. Feyenoord supporters zouden zich ook eens moeten realiseren dat spelers de grootst mogelijke onzin uitkramen enkel en alleen om de fans te pleasen. De naïviteit bij de fans is kinderlijk. Feyenoord supporters zouden zich eens moeten realiseren dat er ook andere goede clubs zijn en dat de Kuip niet het walhalla van de voetbalwereld is. De manier waarop spelers die vertrekken benaderd worden is te schandalig voor woorden. Dat er in de emotie eens iets geroepen word is begrijpelijk maar het gezeur bij de Feyenoord fans houd gewoon niet op.

Als die vertrokken spelers allemaal zulke eikels zijn dan zouden diezelfde fans eens consequent moeten zijn en tegen de clubleiding moeten zeggen dat ze de opleidingsvergoeding niet moeten accepteren. Laat Twente het bedrag gewoon aan een goed doel schenken in Rotterdam. Je wilt toch geen geld ontvangen voor zo´n vervelend mannetje als Castagnois. Wedden dat niemand dit een goed idee vind want dan is het geld voor die besmette Castagnois plotseling wel erg welkom.

Na jaren gaat het weer de goede kant op zowel sportief als financieel. De 2e plaats was terecht en door bijna iedereen (behalve de PSV fans) werd dit succes aan de club gegund na de donkere jaren. Het is alleen ontzettend jammer dat de prachtige club Feyenoord door de eigen fans zo voor schut word gezet met de manier van reageren op vertrekkende spelers.

30 juli 2012 om 20:17

Fans moeten inderdaad beter weten.
Maar spelers mogen ook wel beter nadenken voor ze onzin uitkramen.
De simpele ziel die van Feyenoord(of elke andere club) houdt wil je toch niet voor de gek houden?

31 juli 2012 om 10:21

Castaignos heeft deze uitspraak gedaan op een moment hij ervan uitging de komende 10-15 jaar in het buitenland te voetballen en bij terugkomst in Nederland als gelouterde voetballer alleen nog voor Feyenoord zou spelen.

En eerlijk gezegd is een ervaren spits dan ook nog alleen maar interessant voor de club waar die zijn NL se roots heeft.

30 juli 2012 om 23:24

Dat heb je oprecht mooi geschreven!!

Ik weet niet of dit zo'n goede aankoop is. Was bij Feyenoord een leuk spelertje maar kon mij nooit echt overtuigen, vond het toen al van de zotte dat Inter Milaan hem wilde overnemen. Afgelopen seizoen bleek maar dat hij veel tekort kwam voor het niveau wat Inter wil nastreven en was er kennelijk geen vertrouwen in dat hij dat niveau ooit zal halen, anders zouden ze hem niet zo snel van de hand doen na één seizoen. Bij Jong Oranje waren ze ook niet zo weg van hem, want Nacer Barazite en Género Zeefuik kregen vaan de voorkeur van Cor Pot boven hem. Als je dan toch een jong talent in de spits wil zetten, waarom dan geen jonge spits uit het buitenland halen voor weinig geld waar Groningen en Heerenveen altijd zo'n succes mee hebben?

Eigenlijk heeft Caistagnos mij nooit echt weten te overtuigen, Hij schoot ze wel binnen, Maar het zag er allemaal zo Langzaam en Stijf uit, Maar dat kan ook aan mij liggen. Maar Twente zal ongetwijfeld Plezier aan beleven, Want het is nu eenmaal een groot talent.

30 juli 2012 om 20:23

bij een kwakkelend feyenoord peerde hij er wel 15 in op die jonge leeftijd..

30 juli 2012 om 21:10

Ik zeg ook dat het een groot Talent is , Maar het is niet mijn type Speler.

veel geld voor een spits die een jaar stilgezeten heeft; twente had beter het geld aan een sterke verdediger kunnen uitgeven want de verdediging bleek vorig seizoen ook al niet vlekkeloos te zijn ook in ogenschouw nemend dat douglas wel eens zijn geliefde transfer kan gaan maken

Wereldtransfer!! Succes in Twente!!

Twente is langzamerhand een grote club geworden. Ze hebben vaak de CL gewonnen. Ze kunnen Madrid met hun b- elftal klein krijgen. Ze Gebruiken ac Milan als oefen tegenstander. En ze hebben ontelbare landstitels.

Ach man wie houd je voor de gek. Twente is gewoon 2e rangs club en is nog verre weg van een grote club noch topclub. Feyenoord en ajax hebben er keihard voor moeten werken en Twente wil in 1 klap een topclub genoemd worden.

Yeah right!

30 juli 2012 om 21:57

Op wie reageer jij nu dan? Zelden zo'n slechte reactie gelezen zonder enig inhoudelijk commentaar.

30 juli 2012 om 21:58

Twente is ook een grote club, groot stadion, groot budget, grote achterban, elk jaar meestrijden om de landstitel......etc. Het draait niet om het verleden dat is alleen leuk voor een plakboek. Het draait om het hier en nu en dat leert mij dat twente gewoon top van nederland is.

En met toptranfers van miljoenen is er financieel in twente meer mogelijk dan bij ajax of Feyenoord.

30 juli 2012 om 22:28

Ben het met je eens, Twente is nog lang geen topclub, kan zich ook absoluut niet met Ajax vergelijken, en ook PSV is als topclub met haar titels nog een maatje te groot.
Maar een 2e rangs club word in Europees verband niet met Twente in verband gebracht.
Wat er bestuurlijk bij Twente gepresteerd is word zelfs bij de Uefa hooglijk gewaardeerd.
Ik zou hun site hier eens op naslaan als ik jou was.
Daarnaast wil ik mijn bewondering graag uitspreken voor een man als Pim Blokland, mensen als hij vergelijk ik graag met Munsterman en Aldo van der Laan bij Twente, kerels uit een stuk die hun visie kunnen delen en uitdragen.

30 juli 2012 om 23:34

Het feit dat wij als 2e rangsclub Topprestaties hebben geleverd, maakt ons een Topclub!!

Ik ben blij dat deze jongen weer in de Eredivisie is te bewonderen! Altijd al een super groot talent gevonden en ik weet zeker dat hij dit seizoen gaat uitblinken bij dit Twente! Jammer dat hij geen echte kans heeft gehad bij Inter waardoor hij eigenlijk gewoon een flop is geworden. Ik kijk uit na dit seizoen! We hebben met Castaignos,sigthorsson(nu geblesseerd volgens mij toch?),bony,guidetti(misschien) texeira,toivonen toch echt goede spitsen in de eredivisie waar ik veel van verwacht!

Twente is een simpele koopclub die uiteindelijk weer zal afzakken in de middenmoot waar het hoort.

Ik zal castaignos persoonlijk niet missen, (matige speler). Ik zie een toekomst waar Ajax en Feyenoord het boegbeeld van het nederlandsvoetbal worden. En al die koopclubs die niet kunnen opleiden zakken weer weg.

30 juli 2012 om 23:37

Ik zeg google even het volgende ''the FC Twente story: from rags to riches''

Hierin zie je duidelijk dat er is nagedacht over de toekomst van de club. Dit noemen ze ook wel ''lange termijn denken''. Niet zoals Feyenoord heeft gedaan met dure spelers kopen en vervolgens diep in de problemen komen. Alles wat ze in Enschede aan het doen zijn word grondig over nagedacht. Er gaan geen spelers gekocht worden met het risico in het oude patroon te vallen. Ook als je de laatste jaren bekijkt zie je dat Twente jaarlijks winst heeft gemaakt aan transfers. Hierdoor kan je ze eigenlijk geen koopclub noemen vind ik.

Ook komen er zo nu en dan wat jeugdspelers in de buurt van de eerste selectie, dus ook de jeugdopleiding begint nu zijn vruchten af te werpen.

In 2003 is FC Twente zoals iedereen weet aan een faillisement ontsnapt dankzij (goed onderbouwde plannen van) Joop Munsterman. Vervolgens zijn er flinke saneringen geweest en hebben spelers ook moeten inleveren aan salaris en werden er enkel transfervrije spelers aangetrokken. Nadat Twente financieel weer beetje lucht kreeg zijn ze weer verder gegaan met het project ''fc Twente in de steigers''. Zo is Twente stapje voor stapje gekomen op het punt waar ze nu zijn beland.

In 2004 is het de laatste keer geweest dat er verlies is geleden. Daarna werd er gegroeid en gegroeid en nog verder gegroeid. Alleen al hierom zie ik zolang Munsterman er is de club niet zal afzakken tot in de middenmoot.

House_rif

Als je toch naar het verleden blijft kijken, kan Twente nog steeds vaker kampioen worden sinds de oprichting van de club Fc Twente dan dat Feyenoord nu is geweest in een periode van respectievelijk 104 jaar. Denk daar maar eens over na met je geeschiedenis, Fc Twente is pas 47 jaar onderweg ;-)

Hahaha.., geweldig.. Nu is FC Twente weer een simpele koopclub.. Hahaha.., doet 't pijn?

Off:
Kunnen ze niet een keer een andere foto gebruiken dan die mooiboy foto.
Misschien in een voetbal shirt mogelijk tegen een bal schoppend?

On:
Benieuwd of ie het nu alsnog waar gaat maken.

30 juli 2012 om 23:16

Haha dezelfde gedacht had ik ook.
Doe dan iets nieuws, zoals Luc in het Twente shirt van vanmiddag

On:
Verwacht best veel van hem al direct dit seizoen. Maar ben vooral benieuwd naar hoe FC Twente gaat spelen met hem in de punt van de aanval. Vind hem nou niet hetzelfde als zijn voorganger Luuk. Luc is meer een loper die achter de verdediging wil opduiken. Bij Twente zal dat een stuk minder vaak lukken dan bij Feyenoord het geval was.

Grappig dat 15 goaltjes eredivisie van een 17/18 jarige meteen 6 miljoen euro exclusief bonussen waard zijn. Er is in mijn ogen zeer veel betaald voor deze speler waarvan we het allemaal nog maar moeten zien. Natuurlijk zit er nog rek in maar 6 miljoen is niet niets.

En verder valt hem niks te verwijten wat Feyenoord betreft. Hij is daar weg gegaan en wil natuurlijk het liefst naar Feyenoord. Als die geen geld voor hem hebben dan gaat hij elders kijken. Dat is normaal want carriere gaat bovenop clubliefde. Wat Reis bij PSV heeft gedaan noem je pas verraad en respectloos.

Hij kan een type Henry worden mist hij veel gaat spelen en goede begeleiding krijgt en uiteraard veel vertrouwen. Henry was ook faliekant mislukt bij Juventus in zijn jongere voetbal loopbaan. Hij kan de nummer 9 worden van de toekomst maar wel met een dosis geluk en gogme. Al met al een goede aankoop van Twente. Ik geloof na Ruiz de duurste aankoop van de tukkers. Maar hij kan misschien wel voor de 3 dubbele verkocht worden zeker tegen de 18 a 20 miljoen maar eerst maar proberen topscorer en stabiel te presteren in onze vaderlandse competitie.

Goede zaken gedaan door Internazionale, vorig jaar gekocht voor 3 miljoen. Jaar op de bank en hij brengt 6 miljoen + bonussen op. Lekkere winst! Ot: Als hij zijn potentie waarmaakt kan hij 15-20x scoren voor dit Twente.

Lekker,nog en solide verdediger en Twente is nieuwe kampioen van Nederland.
Fer,tadic,castaignos,chadli,bulykin,guttierez en Verhoek hebben ze volgens mij beste aanval van Nederland.

31 juli 2012 om 04:03

De beste aanval? Je kan ze moeilijk allemaal opstellen, word wel iets te aanvallend (zie opstelling) ; <--- niet serieus nemen ofc

Tadic; moet het eerst nog maar is laten zien bij een grotere club..
Verhoek; heeft het ook nog niet allemaal kunnen brengen
Bulykin; Werkvergunning al binnen?
Chadli; wisselt 2 goede wedstrijden af met 5 slechte
Fer; doet het leuk in de voorbereiding tegen amateurs en C-ploegen uit Europa
Castaingnos; jaar stil gestaan, dus eerst maar is zien hoe dat gaat
Guttierez; kan ik niet over oordelen, nog nooit zien spelen (net als de meeste hier denk ik)

Denk dat je het iets te rooskleurig ziet met: ''twente is nieuwe kampioen van Nederland.'' ook na het aantrekken van een nieuwe verdediger zal dat nog niet het geval zijn.

Ik zou me geld inzetten op PSV of Ajax.

Mihaylov
Rosales
Chadli
Douglas
Schilder
Fer
guttierez
Bulykin
Verhoek
Castaignos
Tadic

Nou hebben ze castaignos en bulykin. Beide goede aankopen maar waarom hebben ze Plet dan gekocht? Nu maakt hij helemaal geen kans meer om in de 1e te komen.

Castaignos is echt zo slim he.. nu staat hij even ver als een jaar geleden. Wat bezielde hem eigenlijk dat hij dacht dat hij bij Inter wel effe ging spelen of kans zou maken om er door te breken? Goed dat hij terug is, want hij zou nog tot z'n 22e in de Eredvisie moeten spelen alvorens naar een buitenlandse club te gaan. En dan geen Inter Milan, maar wel een modale club uit het buitenland.

31 juli 2012 om 04:14

Hij had gewoon nog een jaar bij Feyenoord moeten blijven, dan had die nu waarschijnlijk dezelfde stap als de man die die nu moet opvolgen kunnen maken.

Hij heeft nu gewoon een jaar stilgestaan, ik denk niet dat ze bij Inter nog trainen om beter te worden, dat zijn gearriveerde spelers.... die trainen om fit te blijven en worden nog beter door wedstrijden te spelen.

31 juli 2012 om 13:57

Iedereen wist dat Castaignos een verloren jaar tegemoet ging. Maar hijzelf niet. Da's zo jammer. Er zou toen meerdere mensen de raad moeten gegeven hebben aan Luc dat hij het absoluut niet moest doen. Bij Feyenoord kon hij zich verder ontwikkelen door te spelen, door op training bij Inter te kijken naar hoe de vedetten het doen leer je niks.

Goed van Luc of voor Twente en het voetballen te kiezen zijn tijd komt nog wel bij een grotere buitenlandse club, hij is gewoon net als velen te vroeg voor het geld gaan kiezen en als ik me goed kan herinneren heeft Feyenoord hem toen zelfs verzocht om ja te zeggen tegen Inter omdat ze het geld nodig hadden in Rotterdam... (maar dat weet ik niet zeker meer, lang geleden)

Heerlijk dat Castaignos komt! En hij heeft het goed want Twente is ook een grote club geworden. En dat Luc hier gaat groeien is een feit want dat doen de spelers de laatste jaren bijna allemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren