FC Twente denkt te winnen in Almelo, maar daar is dan supersub Sonnenberg

FC Twente heeft zondag verzuimd om voor het eerst sinds 2014 te winnen op bezoek bij Heracles Almelo. De ploeg van Joseph Oosting stond lange tijd met 0-2 voor en leek op weg naar de achtste overwinning van het seizoen. Heracles toonde echter veerkracht en kwam in de slotfase knap langszij: 2-2. De net ingevallen verdediger Sven Sonnenberg was kort voor het einde de held van Almelo door de achterstand met zijn eerste balcontact weg te poetsen.

Heracles-trainer John Lammers kon in de derby geen beroep doen op verdediger Navajo Bakboord, die door ziekte al ontbrak op de afsluitende training en niet op tijd fit was voor een basisplek. Aan de kant van Twente moest Michel Vlap verstek laten gaan vanwege een enkelblessure, die hem naar verwachting een tijdje aan de kant houdt. Sem Steijn startte kort achter aanvalsleider Manfred Ugalde en de aanvoer vanaf de flanken moest komen van Mitchell van Bergen (links) en Daan Rots (rechts).

De eerder genoemde Rots brak al in de elfde minuut de ban voor Twente in Almelo. Heracles gooide verkeerd in, waardoor Ugalde kon onderscheppen en direct Rots wist te bereiken. De vleugelaanvaller schoot vervolgens raak in de linkerbenedenhoek: 0-1. Heracles keek na ruim een half uur spelen tegen een 0-2 achterstand aan: Ugalde trapte nog langs de bal na een voorzet vanaf rechts van Alfons Sampsted, maar de alerte Steijn achter hem deed dat niet. De vreugde was groot bij Twente en de dolgelukkige meegereisde fans in het uitvak. Diezelfde Steijn schoot kort daarna maar net naast, waardoor Heracles in leven bleef.

Heracles rechtte de rug en was via Anas Ouahim (op de paal) en de ingevallen Mario Engels dicht bij de aansluitingstreffer in de beginfase van de tweede helft. Bij Twente, dat de 0-2 voorsprong koesterde, moest Van Bergen de strijd na een uur staken met een blessure. Younes Taha loste hem af, terwijl Carel Eiting Mathias Kjølø verving. De Heracles-storm leek te gaan liggen, totdat Engels de bal twintig minuten voor tijd knap binnenwerkte: 1-2. Het was het begin van de comeback van de thuisclub.

De ingevallen Eiting verzuimde om in de 87ste minuut en alleen voor doelman Michael Brouwer de wedstrijd in het slot te gooien, wat Twente duur kwam te staan. De eveneens ingevallen Abdenego Nankishi gaf na een goede individuele actie voor op Sonnenberg, die als gelegenheidsspits voor open doel binnenschoot: 2-2. Vreugde bij Heracles, dat alsnog een punt pakte in de derby. Twente laat na om de derde plaats over te nemen van Feyenoord.

2

1e helft hadden we al afstand moeten nemen. Wat een slechte 2e helft.

22 oktober 2023 om 16:31

Sjongejonge wat een knuppels. En ik snap ook niet dat Steijn altijd wordt gewisseld. Na de 2-2 wist je al, dit wordt niks meer, wie gaat er nu in hemelsnaam scoren?

Wanprestatie!! Telstar wint nog van dit Heracles maar neeeee wij gaan maar een helft voetballen. Houd ook maar een half maandsalaris in dan!

22 oktober 2023 om 17:27

Zo’n reactie maakt me dan wel weer aan het lachen. Ik snap de frustratie maar wat je zegt slat natuurlijk nergens op

22 oktober 2023 om 18:24

Zo'n wedstrijd op de mat leggen slaat ook nergens op

Twente dacht de 2e helft op halve kracht te doen. Dan speel je echt tegen jezelf en speel je gelijk.

22 oktober 2023 om 16:34

Hiermee doe je Heracles te kort. Die ploeg komt bijna altijd terug na een achterstand. Dat is echt een kwaliteit van die ploeg.

22 oktober 2023 om 16:40

Ik vond heracles niet zo geweldig eigenlijk. Ook de 2e helft niet. Maar bij twente waren ze veel te nonchalant.

Man man man, je kon er op wachten, 2e helft leek echt nergens op

Terechte uitslag. 1e helft de eerste 30 minuten een erg goed Twente gezien. De overige 60 minuten Heracles met de intentie om er een punt uit te halen.

Tja, de slechtste helft van het seizoen gespeeld nadat er eigenlijk geen vuiltje aan de lucht leek. Van die eerste helft was helemaal niets terug te zien in de tweede. Of dat nou gemakzucht was of druk, geen idee. Deze had je niet zo mogen weggeven. Heracles was ook absoluut niet goed en bovendien waren ze behoorlijk voorspelbaar. Iemand in Live Meepraten stelde het al iets anders, maar de clue klopt: Dat is het verschil (in ieder geval een grote) tussen de top en subtop. Een Feyenoord of PSV geeft zo'n wedstrijd nooit meer weg.

22 oktober 2023 om 16:47

Je moet je ook niet vergelijken met een psv of Feyenoord die zijn niet 1 maatje te groot maar een paar maatjes. die twee clubs hebben alles dubbel bezet wat Twente niet heeft

Keurig veerkracht getoond Heracles, complimenten. Twente roept het over zichzelf af door niet meer te gaan voetballen waardoor je het alleen jezelf kwalijk kan nemen. Leer ervan en door naar volgende week.

Smal werd er als een pupil uitgelopen, Dit mag natuurlijk niet gebeuren. Ook Eiting viel slecht in. Voldoet nog niet aan de hoge verwachtingen.

Twente was eerste helft heer en meester. Hadden ook eigenlijk 3-0 voor moeten staan. 2e helft probeerde Heracles wel te voetballen, maar echt heel goed waren ze ook niet. Op wilskracht heeft Heracles een punt gepakt, Twente dacht er 1e helft te makkelijk over. Verder waren Eiting en Taha ook weer erg matig als invaller.

22 oktober 2023 om 16:51

Mwah Twente had de controle maar ook niet bijzonder veel kansen de eerste helft. Vergeet ook niet hoe de 0-1 tot stand komt. Dat was ook niet alleen wilskracht van Heracles, heb 2 goede goals gezien en meerdere gevaarlijke kansen. Overall is 2-2 gewoon terecht, dat laten de statistieken ook zien. Zoals Twente over de tweede helft denkt zal Heracles ook over de eerste helft gedacht hebben.

Lekker je beste spelers eraf halen en dan direct de deksel op de neus krijgen. Heracles heeft gestreden in de 2e helft, ik hoopte dat Twente daar de kracht ook nog wel voor zou hebben. Maar ze vonden het blijkbaar allemaal wel best. Smal slecht ingevallen, die speelt voorlopig Regeer er (nog) niet uit. En Taha bakt er werkelijk weer niets van, dat kost je dan gewoon 1 miljoen. Lekker man, wat een zondag zo… op naar Feyenoord-thuis, verwacht daar eerlijk gezegd ook geen wonderen.

22 oktober 2023 om 19:16

Smaldini noemden jullie hem toch?

22 oktober 2023 om 19:57

Ja, beetje lachen mag toch?

Alleen 1e helft gezien. Dat leek op 0-4 af te stevenen 😅

Heeft Twente vaker moeite mee, een wedstrijd in het slot gooien. Volgende week een mooi affiche in Enschede voor plek 3.

22 oktober 2023 om 16:59

Hierdoor is twente ook geen topclub. De resultaten zijn goed dit seizoen. Maar de 4e plek is echt het hoogst haalbare. Wat eigenlijk gewoon prima is.

22 oktober 2023 om 17:02

Ja wordt een spannende pot denk ik. Denk dat wij op papier wel wat sterker zijn, maar thuis spelen jullie erg goed.

22 oktober 2023 om 18:32

Twente is toch geen topclub . Goeie subtopper meer niet. ze komen dat niet eens de voorronde cl door dan ben je een subclub

22 oktober 2023 om 19:11

Wie zegt hier dan dat Twente een topclub is?

22 oktober 2023 om 19:59

Crooswyker niemand die het aangeeft. Maar jij bent er als de kippen bij om Twente klein te praten. Maak je niet zo dik om die strontboeren uit het Oosten en support lekker je eigen club.

22 oktober 2023 om 20:43

Twente ov, dat zijn die arrogante Feyenoorders weer. Krijg door dit soort supporters echt een hekel aan die club. Alsof ze het voetbal hebben uitgevonden, terwijl ze de eeuwige nummer 3 zijn die nu profiteren van de misstanden bij Ajax.

23 oktober 2023 om 09:38

Oenieboy, er is letterlijk 1 supporter die het zegt. En dan kom jij aan met ''arrogante Feyenoorders''? Zo kun je wel een hekel hebben aan elke club. Want elke club heeft wel een paar arrogante supporters er tussen zitten. Sommige van jouw medesupporters zijn daarin niet anders.

Eerste helft een dominant Twente, in de laatste minuten werd Heracles eindelijk wakker.
Tweede helft compleet omgekeerd. Het leek wel of alle energie eruit was bij Twente en Heracles toonde eigenlijk strijd.
Terechte eindstand en ik hoop dat Engels de volgende wedstrijd in de basis staat. Sankoh is gewoon niet goed genoeg.

Eerste helft scheel getikt.
2e helft arrogantie van fct dachten al dat ze er waren.
Dankzij inzet en strijd de 2-2 eruit gehaald misschien niet terecht na de 1e helft.

22 oktober 2023 om 18:22

1e helft was Heracles niet best. Je zou verwachten dat ze er vanaf minuut 1 op knallen. Ook het publiek was tot de 1-2 tam. Voor een derby zou je toch anders verwachten.

22 oktober 2023 om 20:01

Robmaas jij vindt alles nogal snel arrogant wat Twente betreft 🤣 Gelijkspel terecht vind ik. Heracles geknokt voor wat het waard was en Twente kan het slot er weer eens niet ingooien.

Meer en meer zien we dat er gewoon vleugelspelers nodig zijn.
Dat je Brenet mist. Denk dat Twente plaats 4 tot het einde van het seizoen houd.

22 oktober 2023 om 20:15

Ik vind het toch vooral heel zwak dat je zomaar twee doelpunten tegen krijgt. Dit ligt natuurlijk niet aan de vleugels of aan Brenet(die altijd erg matig verdedigd)

22 oktober 2023 om 20:41

Verschil is dat Sampsted ook erg matig verdedigd en aanvallend minder brengt dan Brenet. Sampsted en Rots waren verdedigend een bron van onrust vandaag.

22 oktober 2023 om 21:00

Ja een afgestrafte fout van de verdediging valt nu snel op.
Je had de eerste helft gewoon al op 0-4 moeten staan. Daarnaast hebben we op Vlap na niet echt iemand voorin die de wedstrijd met een bevlieging kan omkeren.

Eerste helft zijn we compleet overklast. Ik hoop dat Lammers eindelijk heeft gezien dat Sankoh er echt helemaal niets van kan. Wehrmeyer ook drama. Echter, tweede helft was van een heel ander niveau. Twente supporters zullen wel zeggen dat Twente kalm aan heeft gedaan, maar we klapten er eindelijk vol bovenop. Gewoon werken en niet zeiken. Na de 1-2 begon het geloof bij ons op de tribune te leven, en terecht. Uiteindelijk gewoon verdiend een punt gepakt tegen de nummer 3, na een 0-2 achterstand. Trots overheerst en terecht

Terechte uitslag, zou ik vrede mee hebben als er sprake was van een enerverende derby. Maar dit was gewoon een hele slappe pot. Twente was niet bij machte om adequaat te reageren op de waarschuwingen die Heracles gedurende de eerste 10 minuten van de tweede helft gaf. Aanvallend niets laten zien in de tweede helft. Eiting onzichtbaar. Erg jammer dit, ik heb er een RKC gevoel aan over gehouden en vrees voor meer puntenverlies

Ik vernam van een regionaal dagblad, dat Kalle Oranen was overleden, een van de oude FCT helden in de 70er jaren, en later ook een aantal seizoenen verdienstelijk geweest bij Heracles.
Ik ben verheugd dat Heracles en FC Twente hier in ieder geval even bij stilstonden voor aanvang van de wedstrijd, mijn respect!
Ik heb nergens op deze site ook maar iets kunnen lezen over Kalle Oranen.
Misschien dat de redactie dit over het hoofd zag?