Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen stelt 21-jarige hoofdscout aan: ‘Wij willen hem die kans geven’

Laatste update:

FC Groningen heeft de pas 21-jarige Wes Beuvink benoemd tot hoofd scouting, zo maakt de Trots van het Noorden dinsdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Beuvink is sinds september vorig jaar actief bij de club, waar hij in eerste instantie aan het werk ging als videoscout.

De jonge scout is de opvolger van Peter Moltmaker, die zich juist weer meer gaat concentreren op livescouting. Beuvink maakte een jaar geleden de overstap van advies- en databureau SciSports naar FC Groningen en heeft een goede indruk gemaakt in het Hitachi Stadion.

“Wij vinden dat de kracht van Peter vooral ligt bij livescouting. Gezien zijn ervaring en netwerk willen wij hem graag inzetten in de eindfase van het scoutingstraject: het live bekijken en beoordelen van geselecteerde spelers voor onder andere de eerste selectie van FC Groningen”, legt technisch directeur Mark-Jan Fledderus de veranderingen binnen het scoutingteam uit.

“Het takenpakket van een hoofd scouting richt zich in onze ogen met name op het analyseren en het planmatig aansturen van de scouting. Wij denken dat dit goed aansluit bij de kwaliteiten en ambities van Wes en wij willen hem die kans graag geven.” Moltmaker was sinds medio 2018 actief als coördinator scouting. Daarvoor was hij al vier seizoenen actief als hoofd jeugdscouting en twaalf seizoenen als jeugdtrainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zeer benieuwd. Ik was zelf op FM in die leeftijd ook al goed in scouten, dus wie weet. Het klinkt misschien niet direct als een Grads Fuller of Henk Veldmate, maar als hij de nieuwe Suarez naar Groningen haalt ben ik tevreden.

28 juli 2020 om 17:36

😂 Waarschijnlijk is hij door Groningen gescout in FM. Had jij zomaar kunnen worden! Gewaagde stap van Groningen, maar ik denk dat de jongen maar al te graag wil bewijzen dat het ook op zo'n jonge leeftijd al kan!

28 juli 2020 om 17:37

Nu als FM een graadmeter is, dan ga ik toch mijn cv eens wat rondsturen 😅.

28 juli 2020 om 18:29

Ik bedoel eerder al mijn uiterst succesvolle transfers op FM 😉. Dat lijkt me namelijk niet echt een graadmeter aangezien iedereen die het spel wat langer speelt, wel regelmatig een toppertje weet binnen te halen.

28 juli 2020 om 19:00

Toch een knap staaltje marketing van FM.

28 juli 2020 om 19:38

Als supporter van een team uit de eerste amateur divisie, zijn die dingen zeker geen probleem 😉.

28 juli 2020 om 17:47

Ik zal ook eens wat beginnen rond te sturen dan

28 juli 2020 om 17:47

Het is een, ontzettend uitgebreid, voetbal simulatiespel. Waarbij je verantwoordelijk bent voor nagenoeg alles, erg leuk om met een kleine club te beginnen en die geheel uit te bouwen. Belangrijkste punt van Football Manager (fm) is haar zeer gedetailleerde database. Echt een aanrader om eens te spelen.

28 juli 2020 om 18:32

Enige echte nadeel van fm is dat je er zo makkelijk tijd in steekt. Een uurtje fm is zelden ook echt maar een uurtje.

28 juli 2020 om 18:36

Haha idd, de tijd gaat zo snel voorbij wanneer je FM speelt, soms denk je dat je een uur gaat spelen maar het is echt zo voorbij. Ik vind het altijd wel een leuke afleiding.

28 juli 2020 om 18:56

Haha daar heb je zeker gelijk in, je begint om 8 uur 's avonds en voor je het weet is het 2 uur 's nachts. Vooral als je bezig bent met het scouten van mogelijke toptalenten uit Montserrat, Samoa, half Afrika of een onbeduidend landje als Barbados. Op steeds gekkere plekken ging ik talenten zoeken en op een gegeven moment heb je +80 spelers in je -19 en -21 team zitten..

Gewaagde keuze, ik zou het niet prettig vinden voor mijn FC als een 21e jarige de leiding heeft over het hele scoutingsapparaat. Kans geven is prima, maar de hele leidingen gaat mij wat ver. Scouting is naar mijn idee ook een functie waar je door de jaren heen beter in zal worden.

28 juli 2020 om 18:05

Met ook nog eens slechte onderbouwing. Je wordt overal met de jaren beter in, dat betekent niet dat je als jonge gast niet al een hoger basisniveau in je vakgebied kan hebben dan de meeste anderen. Deze jongens (scisports) zijn juist een hele nieuwe lichting scouts die het totaal anders (veel meer datagedreven) aanpakken dan de huidige scouts met hun zogendaamde 'gevoel' om de juiste speler aan te raden. Als je zo je scoutinfafdeling wil inrichten is het dus logisch dat je iemand met die kwaliteiten aanstelt en dat zijn dit soort jonge jongens.

Dat is vet zeg, op je 21e hoofdscout. Vind het ook lef van Groningen om hem het vertrouwen te geven ondanks zijn leeftijd. Kwaliteiten moeten leidend zijn en hij lijkt in ieder geval bezeten van voetbal. Ik las een halfjaar geleden al een interview in Vice met hem en heb die er weer even bij gepakt. Hij zegt daarin onder andere dat hij op zijn 15e al analyses schreef, tussen september en februari 500 scoutingsrapporten schreef en blij was als hij na college weer in de trein zat zodat hij wedstrijden kon terugkijken. Ook een mooie: ‘Ik ben ‘s nachts ook een keer wakker geworden omdat een speler in mijn droom was geschoten. Dan kijk ik toch even snel op Transfermarkt waar hij nu speelt en hoe hij presteert.’. Ik ga in ieder geval in de gaten houden met wat voor spelers Groningen op de proppen gaat komen.

28 juli 2020 om 19:23

Precies! Hard werken loont dus, mooi dat hij de kans krijgt om zich te bewijzen. Zou een leuke game-changer zijn als hij het flikt betere resultaten te boeken dan de “ervaren” rotten

FC Groningen heeft met Mark-Jan Fledderus al een onervaren technisch directeur en nu hebben ze ook een hoofd scouting zonder ervaring. Dat is toch wel een risico, de 2 personen die het meest te zeggen hebben over transfers hebben niet echt een indrukwekkend CV op dat gebied. Het zou echt vet zijn als dat goed gaat, dan hebben ze bij FC Groningen echt een uniek oog voor talent.

28 juli 2020 om 18:49

Hij is niet de enige in het scoutingsteam en zal ongetwijfeld kunnen leunen op de ervaring van de rest

28 juli 2020 om 20:21

Fledderus zat eerst bij Heracles waar ze samenwerkten met Scisports. Bij Groningen haalt hij dit ventje binnen en maakt hem een jaar later hoofdscout. Of hij maakt ontzettend veel indruk, of het is vriendjespolitiek.

Niet om mijzelf omhoog te prijzen maar ik roep al jaren dat er veel meer jonge mensen in de voetballerij een functie moeten krijgen. (Ook jongeren die geen jeugd profvoetbal carriere hebben gehad) Veel kijken op een compleet andere manier naar de voetballerij dan ex profvoetballers of “ouderen” wat kan resulteren in hele frisse ideeën. Ik ben Heerenveen fan maar ik kan alleen maar zeggen dat er meer clubs een voorbeeld moeten nemen aan Groningen!

Klinkt meer als die moltemaker meer het veld insturen en dat deze jongen meer vanuit het kantoor gaat regelen. Volgens mij minder spannend dan iedereen denkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren