Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

FC Groningen neemt ‘uniek’ besluit en wijzigt naam van stadion

Vrijdag, 10 juni 2016 om 16:46Thijs Post

FC Groningen speelt nu nog in stadion Euroborg, maar vanaf 1 juli 2016 heet het onderkomen officieel het Noordlease Stadion. Het Groningse bedrijf Noordlease is de komende zes seizoenen naamgever van het stadion, meldt de club uit het noorden via de officiële kanalen.

/

Noordlease is een trouw sponsor van FC Groningen. Vanaf 2007 was de club vier jaar hoofd- en shirtsponsor en daarna werd het bedrijf partner van FC Groningen. “De naamgeving van ons stadion past mooi in de rijke historie, die wij als club met Noordlease hebben. Na het hoofdsponsorschap van een aantal jaren geleden, wilde Noordlease zich wederom op een opvallende manier presenteren en kwamen we uit op het Noordlease Stadion”, legt commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen uit.

“Een dergelijke naamgeving is voor het eerst in de 45-jarige historie van de club en maakt het daarom uniek. Het is bovendien een geweldig gebaar richting onze trouwe supporters dat Noordlease tegelijkertijd met de naamgeving van het stadion de wens van onze achterban realiseert, namelijk de totstandkoming van het FC Groningen Museum, waarvoor het Supporterscollectief zich sterk heeft gemaakt en het voortouw in heeft genomen.”


Poll

Noordlease Stadion is een mooie naam


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door gerard1955)

Het zal op financieel vlak vast wel zijn voordelen hebben, maar het is niet echt een lekkere naam. Als ik Groningen supporter was hadden ze wat mij betreft dat museum mooi achterwege mogen laten en de stadionnaam intact gehouden.

Vind het echt doodzonde. Ik had niets met de naam Euroborg maar moest dit nou echt voor die paar centen? Groningen is namelijk gewoon financieel gezond en ik denk niet dat we echt miljoenen hieraan over houden. Zorgelijk om te zien dat alles in het voetbal tegenwoordig gewoon te koop is.

10 juni 2016 om 16:59

Verschrikkelijke naam, maar 1 van de redenen dat Groningen financieel gezond is juist omdat ze op dit soort momenten de zakelijke aspecten zwaarder laten wegen dan de sentimenten. En ach weet je, het is maar wat er op de gevel staat, iedereen blijft het gewoon Euroborg noemen hoor.

10 juni 2016 om 17:02

Idd. Net als bij ons voor een paar centen het stadion Mac3Park-Stadion gaat heten. Verschrikkelijke naam.

IJsseldelta stadion vind ik mooier klinken dan Mac3Park-Stadion.

Dat klinkt bijna als : haal nu een big mac in t Mac3Park stadion van pec

10 juni 2016 om 17:55

Het heet al mac3park. Ben het verder wel met je eens.

10 juni 2016 om 18:16

Uiteindelijk bepalen de supporters hoe het stadion genoemd wordt. De Kuip heet officieel ook Feyenoord Stadion of iets dergelijks.

10 juni 2016 om 17:02

Maargoed. Als je ooit meer wilt worden dan lage subtopper, zul je toch aan nieuwe inkomsten moeten komen. Kan me het wel voorstellen, maar ik had wel meer met de naam Euroborg.

10 juni 2016 om 17:19

Als je wilt groeien zul je inderdaad nieuwe inkomsten moeten genereren. Maar als je alles makkelijk te koop zet zullen supporters afhaken omdat ze zich niet meer met de club kunnen identificeren. Dit is niet de eerste onaangename verassing namelijk. Paar weken geleden werd bekend gemaakt er een tweede rugsponsor op het shirt komt. Ziet er niet uit...

10 juni 2016 om 17:47

Dat is inderdaad de keerzijde van 'groter' willen worden. Echter zijn dit kleine dingen. Ik verwacht niet dat supporters weg blijven om de naam van het stadion of een shirtsponsor met een lelijk logo. Dat soort supporters is een club liever kwijt dan rijk

10 juni 2016 om 17:50

Wat een drukte om de naam, niemand had wat met de naam euroborg en dit levert gelukkig ook nog een dikke bult geld op.

Ik las deze week ook al een discussie over het shirt, er zouden te veel sponsoren op staan bla bla bla. Voor goede spelers heb je geld nodig klaar!! Goed bezig FC?!

Maar lekker door blijven zeiken, zijn we goed in met zijn allen.

10 juni 2016 om 18:10

Tis idd gwn hoe het werkt, niet zeuren. Tis ook niet dat de supporters het zo moeten noemen. Neem de kuip, zal voor altijd de naam zijn van het stadion terwijl het officieel stadion feyenoord is...

10 juni 2016 om 18:34

Dus ik mag m'n mening niet geven? Wat een onzin! Het is juist goed om als supporter kritisch te blijven. De supporters maken de club immers. Dat het hele voetbal naar de kloten gaat door het geld betekend niet dat we steeds onvoorwaardelijk alles hoeven te slikken.

10 juni 2016 om 19:00

Ach wat maakt de naam uit als je club er weer goed betaald voor krijgt kunnen ze weer een stapje hogerop mee komen en weer doorgroeien. Alleen maar mooi dat Groningen door blijft zoeken om meer omzet te krijgen en zo nog beter te worden.

gewoon een waardeloos besluit voor een paar centen! over 6 jaar weer een nieuwe naam

Als het dan toch moet, maak er dan de Noordlease Euroborg van......liever niet, maar beter dan dit

Ik zou ook overwegen om af te stappen van het groen wit. Extra shirtverkoop em dergelijke...brengt nog meer geld in het laatje...

Geef mij dan maar de ouderwetse namen voor de stadions...zoals Oosterpark...de Hout...en dergelijke ipv al die stadions vernoemen naar je sponsor...

De naam van het stadion commercieel maken kennen wij hier ook. Blijft jammer natuurlijk. Ik denk dat veel AZ supporters ook liever in het Victorie Stadion zouden willen zitten dan in het DSB/AFAS Stadion. En zo is er vast wel een betere naam te vinden voor het 'Noordlease' stadion.

Het kan me eigenlijk vrij weinig schelen. Iedereen noemt het toch euroborg of de groene hel. Wat ze op het pand zetten maakt wat dat betreft geen verschil. Traditie zorgt niet voor centen dus als ze hier financieel beter van worden vind ik et prima. Heeft iemand enig idee welke bedragen er ongeveer met zoiets gepaard gaan?

oen stadion was completer geweest.
Oosterpark Euroborg Noordlease stadion.

Weet iemand toevallig ook hoeveel dit oplevert?

10 juni 2016 om 17:20

Is niet bekend gemaakt. Maar ik denk niet heel veel. Wellicht een paar ton op jaarbasis. Daarom is dit ook zo jammer.

10 juni 2016 om 21:16

ja inderdaad, als het dat is valt het wel een beetje tegen. en inderdaad ook erg jammer, niet dat 'euroborg' nou de mooiste naam was, maar dit toch echt nog veel slechter. Ik denk dat ik hem toch gewoon euroborg zal blijven noemen.

Verschrikkelijke naam. Doe dan de naam: het zeefuik stadion. Dan heb ik het idee dat het stadion groter is. En dan een bepaalde catering erin doen, dan ben ik er altijd ook op niet wedstrijddagen.

Zonder dit! Eerst dat belachelijke bauhaus op de shirts en nu dit. Onze prachtige club wordt een commerciele bende. Er zo groot nieuws komen over het stadion en dan krijg je dit. Lachwekkend Nijland en co!

1 woord: ver-schrik-ke-lijk!

Nou ik schaam me dood. Altijd maar roepen dat we een echte volksclub zijn en vervolgens flikken ze dit. Ben hier serieus boos om. We zijn financieel gezond dus het lijkt me op dit moment ook helemaal niet nodig om op zo'n wanhopige manier aan centjes te komen. Komt nog bij dat de naam ontzettend lelijk is.. Zonde.

schaamte haat wat erg allemaal. dortmund had hetzelfde en iedereen noemt het nog gewoon het westfalenstadion. dit blijf ik gewoon de euroborg noemen klaar zo erg is het niet

wat een gelul van die nuchtere groningers. zeg dan gewoon dat het om het geld gaat en geef de supporters niet de schuld.

Ik blijf het Euroborg noemen. Verschrikkelijke wijziging.

Ik vind het blijkbaar als 1 van de weinige Groningen supporters geen enkel probleem. Ik hecht nog waarde aan "het Oosterpark stadion" en ik heb nooit ook maar iets met de naam "Euroborg" gehad. Het kan me absoluut niks schelen hoe ze onze betonnen bak noemen. Ik vind het vooral mooi meegenomen dat er weer extra centen binnen komen

10 juni 2016 om 20:10

Vind ik ook schoenveter. Oosterpark daar ligt een hoop historie waar ik kippevel van krijg, maar in de Euroborg heb ik dat veel minder.

Ik kan er als Groningen fan niet wakker van ligger. Het stadion van de binnenkant, qua faciliteiten, met alles in de clubkleuren, een 2e ring en dicht op het veld vind ik misschien wel één van de mooiste van Nederland, maar de buitenkant en naam kunnen me echt gestolen worden. Het zou anders zijn als de naam echt historisch was geweest, of gebonden aan een streek zoals het Oosterpark en Cambuur stadion. Verder rolt het ook niet echt lekker over de tong, mjah, boeiend.

Als Jantje Beton sponsor was geworden, dan was het Beton Stadion geworden ofzo, dat was dan wel weer leuk geweest.

Gadverdamme. hier ben ik echt misselijk van. Noordlease stadion...... Een sponsor die geld investeerd in verschillende bijzaken, dus verdander het (bouwnaam) Euroborg in een contract naam....
Met hulp van de supporters vereniging word er gezegd.... Ja hoor......

Vreselijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nijland en Co zijn de weg kwijt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger163
I. MäättäVerdediger151
M. PeersmanVerdediger151
M. RenteVerdediger152
J. HoveMiddenvelder151
L. BacunaMiddenvelder140
T. van BergenAanvaller142
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren