Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen meldt 'concrete buitenlandse belangstelling' voor clubtopscorer

Laatste update:

FC Groningen speelt vrijdagmiddag een oefenwedstrijd tegen AA Gent en Michael de Leeuw zal niet meedoen in dit duel. Er is namelijk 'concrete belangstelling' voor clubtopscorer van Groningen, die zijn werkgever heeft verzocht om mee te werken aan een transfer. "We gaan zien hoe een en ander zich de komende dagen gaat ontwikkelen", zegt Erwin van de Looi.

/

De kans op een vertrek in januari lijkt groot, maar is nog geen gelopen koers. Toch zal De Leeuw niet in actie komen tegen Gent. "Voor het geval De Leeuw tegen Ajax ook niet inzetbaar zou zijn, willen we natuurlijk wel een concreet ‘plan B’ uitproberen", legt Van de Looi uit op de website van zijn club. Groningen heeft De Leeuw laten weten een substantieel bod serieus te zullen bekijken.

De 28-jarige De Leeuw is bezig aan zijn derde seizoen bij Groningen en begon dit seizoen nog op de bank. Inmiddels heeft hij zijn basisplaats terug en de aanvaller was tot dusver goed in negen doelpunten in dit voetbaljaar. In totaal staat de teller op 29 goals uit 70 competitiewedstrijden. Het contract van De Leeuw loopt nog tot de zomer van 2016 door.

FC Groningen kan Michael de Leeuw niet missen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou daar zijn we weer mooi klaar mee. De enige speler die over voldoende scorend vermogen beschikt. Mag toch hopen dat er een flink bedrag tegenover staat mocht hij echt vertrekken. Sportief gezien een flinke aderlating die je niet zomaar aan de fans kunt verkopen..

Zou er persoonlijk echt van balen hem te zien vertrekken.

9 januari 2015 om 14:13

Eens, een flinke aderlating zal het zijn. Hopelijk gaan we nu wel terug naar 4-3-3. Als spelers als Rusnak, Chery en Mahi(spelers met scorend vermogen) om hem heen spelen kan Hoesen nog wel van waarde zijn in de spits.

9 januari 2015 om 16:46

Scorend vermogen van Rusnak valt mee vind ik. Zijn voornamelijk vrijetrappen, uit gewone spelmomenten scoort hij nauwelijks.

9 januari 2015 om 14:47

Zou een enorme aderlating zijn ja. Altijd een sterke speler gevonden, leuke speler voor het Championship misschien? Onderaan de Bundesliga zou ook nog wel kunnen.

Heeft - met uitzondering van dit seizoen - nooit echt de waardering bij Groningen gekregen die hij verdient naar mijn mening. Nooit echt een onbetwiste basisspeler geweest terwijl hij altijd een mooi moyenne had.

Hoop dat Groningen er financieel wijzer van wordt en dat Michael nog een mooi avontuurtje uit kan halen in de herfst van z'n carrière.

9 januari 2015 om 15:12

Van de fans heeft hij die waardering wél altijd gekregen, maar van de club wat minder. Ik hoop niet dat hij vertrekt want hij is samen met Botteghin mijn favoriete speler waarvoor ik naar het stadion kom. Rusnak kan dat ook worden, maar is het nog niet.

Als ik heel eerlijk moet zijn denk ik wel dat deze transfer doorgaat. De Leeuw past simpelweg niet in de speelwijze van van de Looi. Onlangs is duidelijk geworden dat hij waarschijnlijk langer hoofdtrainer blijft. De Leeuw is geen diepe spits zoals Berg, Matavsz of Nevland dat was. Op de '10' positie heeft Groningen momenteel Chery en nu als back-up Rusnak staan, dus ook daar is geen plaats voor de Leeuw. In een 4-3-3 opstelling kun je hem dus eigenlijk niet kwijt omdat hij het beste tussen de linies kan spelen met nog een spits voor zich. Alles wijst erop dat Groningen weer terug wil naar een systeem met 1 diepe spits en dat moet Hoesen worden. Erg jammer voor de Leeuw, maar dit is wel het moment dat we er nog iets aan hem kunnen verdienen. Ik zou het heel jammer vinden, maar op de lange termijn kunnen we er beter van worden.

9 januari 2015 om 16:19

Inderdaad lag voornamelijk aan de club/staf. Misschien is het dan ook maar beter om er nu een financiele slag uit te slaan.

weet je toevallig welke club(s) belangstelling hebben voor De Leeuw? En of er een vervanger voor in de spits gehaald gaat worden? Gezien de transfer van Zeefuik verhuurt wordt en de leeuw verkocht zal Groningen toch wel een nieuwe aanvaller willen/kunnen halen lijkt me? Laten we hopen op een nieuwe Scandinavische impuls van het de scouting! Zou leuk zijn om een nieuwe Nevland te verwelkomen in de winter!

Nee aub niet, zonder hem zijn we degradatie kandidaat.

Dit vind ik nou echt een goede speler. Dit lijkt me meer een speler voor het niveau van Feyenoord dan die Kramer.

Verdiend het wel om een keer naar het buitenland te vertrekken.

Heeft bij Groningen vaker op de bank gezeten dan hem lief is. Ondanks dat het niet een grote club zal zijn in het buitenland, kan die jongen zich wel financieel onafhankelijk spelen denk ik.

Ben benieuwd om welke club het gaat.

Dit zou ongelooflijk jammer zijn, wie moet er dan de goals maken?

Dus de enigste die de bal in het net krijgt laat je dan misschien gaan?
Zegt weer genoeg over Nijland en co.....
Dit kun je onmogelijk verkopen aan je achterban,meer als een miljoen zal het vast niet opleveren ben ik bang.
Zoals Daikster al aan geeft,wie moet dan in hemelsnaam de bal er in schieten??

9 januari 2015 om 14:15

Mwa ik denk wel 2-3, ze laten de enige die goals maakt echt niet voor een fooitje vertrekken

9 januari 2015 om 14:20

Ik hoop dat je gelijk hebt,maar als het twee miljoen is kun je het dan wel verkopen aan de supporters?ik vraag me het echt af....

9 januari 2015 om 14:22

Enige goals? Nagenoeg de helft van de hele productie dit seizoen.
En als je als team al weinig scoort dan moet je als club zeker je topscoorder in de winter laten vertrekken...

9 januari 2015 om 14:23

Ik neem aan dat je bedoelt niet laten vertrekken?

9 januari 2015 om 15:14

2.5 miljoen voor een 28-jarige kan ik nog wel accepteren als supporter. Zoals ik hier boven al aangaf past de Leeuw eigenlijk niet in het systeem dat de trainer voor ogen heeft. Als je dan nog iets aan hem kunt verdienen is dat mooi mee genomen, al is/was de Leeuw wel iemand voor wie ik de laatste 1.5 jaar naar het stadion kwam.

9 januari 2015 om 15:17

Volgens mij kunnen we beter met ons allen af vragen of de trainer wel de juiste tactiek voor de spelers voor ogen heeft???
Als je de leeuw tig keer op de bank zet en hij valt zo in als hij deed en speelt zich zelf zo in de kijker dan ben ik van mening dat de trainer toch iets fout doet met zijn denk en speel wijze!

Ik ben benieuwd naar welke club Michael de Leeuw dan zal vertrekken.

Opzicht is hij wel een prima spits (eigenlijk een aanvallende middenvelder). Hij pikt zijn goals altijd wel mee en werkt altijd hard voor het team, maar ik ben echt benieuwd naar welke team hij zal vertrekken.

Ik denk dat het een club uit de degradatiezone van Engeland of de (sub)top van de Championship zal zijn en anders een club uit de degradatiezone van Duitsland of het tweede niveau van Duitsland.

Stel dat de Leeuw dan zal vertrekken, dan zou ik in deze opstelling spelen (zie opstelling).

Ja, ik weet dat Danny Hoesen het tot nu toe niet goed doet bij FC Groningen, maar ikzelf heb echt vertrouwen in Hoesen en denk wel dat hij op een gegeven moment weer zal scoren.

Hij zal er geen vijftien gaan maken, maar hij kan er in mijn ogen wel tussen de vijf en maximaal tien goals maken dit seizoen.

Padt
Hateboer
Kappelhof
Botteghin
Burnet
Antonia
Kieftenbeld
v.Nieff
Rusnák
Chery
Hoesen
9 januari 2015 om 14:22

Alleen Kieftenbeld voor Tibbling wisselen en ik ben het met je eens

9 januari 2015 om 15:16

Laat Tibbling maar een paar wedstrijden beginnen i.p.v. Kieftenbelt die niet in beste doen is.

Dit filmpje zegt natuurlijk niets, maar skills heeft die Tibbling wel! (spatie er even tussen weg halen)
https://www.youtube.com/ watch?v=djoeafqwuuc&spfreload=10

9 januari 2015 om 15:42

De video is niet beschikbaar, maar ik heb al een aantal filmpjes van hem gezien en daar kan je wel uit concluderen dat hij waarschijnlijk meer kan dan Kieftenbeld dus geef hem maar een paar wedstrijden inderdaad! Grunn heeft hem niet voor niks voor 800.000 gehaald.

9 januari 2015 om 15:13

Je wil toch geen spits die 5 goals maakt per seizoen

Lekker dan. Voor play-off plekken hoeven we nu ook niet meer mee te doen.

Mag toch hopen van niet, dan verkoop je bijna de helft van je doelpunten productie...
Of heb ik wat gemist en hebben we een veel scorende speler terug gehaald?

Erg jammer, mocht hij vertrekken dan zou ik vol inzetten op vincent Janssen van Almere city. Wat denken jullie?

9 januari 2015 om 14:26

Nee joh geen Vincent Janssen,ik zou dan toch echt gaan voor een ander kaliber die ze feilloos in het netje legt.
Type Nevland moet toch ergens rond lopen zou je denken?éen die het gras verdomme opvreet en de pollen er uitloopt één die alles op sleeptouw neemt.
Nog een volwassen middenvelder die kieftenbeld vervangt zou ook niet verkeerd zijn.
Echte kerels dat mist onze Fc!

9 januari 2015 om 14:48

Ja ben ik het met je eens, heb veel Jupiler league gezien en geloof me die Janssen is wel een complete spits die hard werkt. Maar om er 1 als nevland te vinden zal lastig worden sowieso in Nederland, maar ik ben het er mee eens dat we inderdaad zo iemand missen in het team en al helemaal als de leeuw weg is. Wat betreft kieftenbeld die moet je nooit meer opstellen wat een drama voetballer is dat. Een aanjager maar een blinde aanjager die geen idee heeft wat hij doet en niet kan voetballen ik mag hopen dat Tibbling een beetje een type aanjager is die ook nog erg goed kan voetballen en snel kan handelen a la clasie. Een type danny Buijs mis ik op het middenveld die het hele team op sleeptouw nam en opzweepte net als nevland

9 januari 2015 om 14:55

Janssen is inderdaad een speler die hard werkt maar heb me twijfels er over of hij niveau hoger kan.
Bedoel Powel was ook de vervanger van Nevland maar kon het ook niet aan.
Tibbling zal vast een goede voetballer zijn maar die zal het team nog niet bij de hand nemen.
Levchenko,lovre waren ook geen super voetballers maar er stond wel wat in het veld die zekers niet schuwden om hun mondje open te trekken.
Dat missen we gewoon.

9 januari 2015 om 14:28

En islamovic op huurbasis naar Almere , perfecte scenario , ik denk als Michael vertrekt dat de volle transfersom moet worden geinvesteerd in een nieuwe aanjager als de leeuw en eventueel Janssen , of Koolhof zie ik ook wel komen

we hebben anders bij Ajax nog wel een ander overbodig spitsje...
ene Sigthorsson....

9 januari 2015 om 14:36

Sorry we hebben al ene Hoesen die ook eens in dat rood witte shirt heeft gelopen
Nou ik kan je zeggen dat het absoluut geen succes is....dus om nu weer een speler te nemen met het zelfde verleden is niet echt gewenst...

9 januari 2015 om 22:46

Dat bedoel ik.
Vroeger verkochten we onze overbodige spitsen gewoon aan Feyenoord. Maar sinds die liever voor nog slechter gaan hebben we nog een nieuwe club nodig die onze overbodige spitsen koopt..

On: als Sigthorsson toch blijft, of Ajax een extra spits koopt, dan zou Zivkovic toch een mooie oplossing zijn op huurbasis, lijkt me.

Dit zal wel rondkomen. Zou Necid haalbaar zijn voor Groningen? Dan kun je het prima doen wat mij betreft. Armenteros lijkt mij ook een uitstekende spits voor Groningen.

Padt
Kappelhof
Botthegin
Van der Laan
Burnet
Ruznak
Tibbling
Chery
Antonia
Necid
Gacinovic
9 januari 2015 om 14:41

Nou als dat zou kunnen,necid is absoluut niet verkeerd!
Maar is zelf met Cska op trainingskamp toch?vraag me af of die nog wel weg mag na wat die heeft laten zien bij Zwolle.

9 januari 2015 om 14:43

Ja dat is de vraag, maar Zwolle is natuurlijk wel wat minder als het niveau dat Cska wil halen, en ik dacht dat Cska net als City met Ruznak hem had verhuurd zodat ze er nog wat aan konden verdienen. Maar ik vraag me ook sterk af of het haalbaar is hoor, maar je kan het altijd proberen. Dan ga je er nog op vooruit ook.

9 januari 2015 om 14:47

Zekers is Zwolle minder maar ze nemen hem niet zo maar mee,hij mocht inderdaad eerst verkocht worden.
Maar nu die zich zo in de kijker heeft gespeeld zal Cska zich misschien wel bedenken.
Maar Necid zou inderdaad een enorme vooruit gang zijn.

9 januari 2015 om 14:44

Las op een andere site dat Necid een transfer naar Juventus gaat maken

Qua scorend vermogen echt een aderlating, maar voor het systeem zou het niet perse slecht zijn. Kunnen we weer 433 spelen met 2 echte vleugelspelers en hopelijk gaat Hoesen dan wel renderen. Ik neem aan dat er ook geen vervanger gehaald zal worden. Rusnak en Tibbling zijn al als versterkingen gekomen en met name Rusnak zal veel speeltijd krijgen gezien zijn niveau bij Cambuur.

9 januari 2015 om 14:58

De aanval de leeuw-hoesen is juist samengesteld omdat er amper wat gecreëerd werd met hoesen alleen dit bleek toen veel beter te gaan. Dus om nu weer terug te gaan naar dat systeem met die slappe hoesen tegenover 2 verdedigers vd tegenstander zie ik zeker niet zitten omdat het in het begin van de competitie al mislukt is

9 januari 2015 om 14:59

Geen vervanger halen is echt onverkoopbaar aan de supporters.
We kunnen wel 3 jaar lang gaan roepen dat Hoesen hopelijk het licht gaat zien en wel gaat renderen,maar daar bereiken we niets mee.
Heeft al te veel kansen laten liggen.
Aldoor hopen dit en hopen dat met die Hoesen ben ik wel een beetje klaar mee.....

9 januari 2015 om 15:20

@jomar3, ik geef je gelijk hoor. Voor het systeem is dit geen slechte transfer. Hoesen zou in ieder geval dit half jaar nog wel de kans moeten krijgen, dus een vervanger is niet per se nodig. Met Rusnak en Tibbling hebben we er al 2 aanvallende impulsen en hopelijk een aantal goals bij. Ik denk dat de Looi ook minder afhankelijk wil zijn van 1 scorende speler en dat het tijd word dat Chery, Rusnak, Antonia, Mahi en mogelijk ook Tibbling vaker gaan scoren.

Weet iemand de score van dat wedstrijdje tegen AA Gent?

9 januari 2015 om 15:00

Begint toch pas om 15.00 uur?

9 januari 2015 om 15:04

Ja, ik zie het net. Heb al gevonden waar ik moet zijn. Toch bedankt!

9 januari 2015 om 18:01

2-0 dus voor Gent.

Ik las op twitter dat ze nu V. Duinen proberen te halen van Ado... Wat hier van waar is weet ik ook niet.

D. Leeuw is een speler die zijn doelpunten mee pikt, maar hij heeft er ook voldoende wedstrijden bij dat hij nergens te bekennen is. Het is natuurlijk nooit goed om in de winter je clubtopscorer te verkopen maar mochten ze dat doen zou ik graag Vibe willen zien bij Groningen die weet wel wat doelpunten maken is.

9 januari 2015 om 15:14

Die hebben ze a eerder geprobeerd te halen toch?
Het bod was toen ruim 2 miljoen maar werd geweigerd door Ado.
Vind het persoonlijk niet de juiste man voor de Fc,zeker niet voor dat bedrag.
Dan mag de Leeuw wel 3 opleveren.
Maar het zou inderdaad waar kunnen zijn mede door dat ze hem al eerder wilden kopen.
Lasse Vibe bedoel je van Aarhus?

9 januari 2015 om 15:21

2 miljoen voor van Duinen is veel te veel. Die man is me zelden tot nooit opgevallen op de zondag avond. Het is leuk om Nederlands talent aan te trekken, maar niet tegen elke prijs. Doe me dan liever nog maar Ondaan van Willem 2.

9 januari 2015 om 15:26

Kramer daarin tegen zie ik wel zitten van Ado.

2.2 Was het zelfs zie http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=223489

9 januari 2015 om 15:32

Ze hebben het inderdaad al eerder geprobeerd maar toen wou ADO twee miljoen dacht ik en dat wou Groningen niet betalen.

Ik bedoelde inderdaad Lasse Vibe alleen speelt die bij IFK Göteborg dacht ik.

9 januari 2015 om 15:55

Correct je hebt gelijk,mijn fout.

Dusss de belangstelling komt van een Chinese club lees ik net op twitter van Jan Mennega (zeer betrouwbare journalist rondom fc groningen) en de leeuw heeft aangegeven te willen vertrekken. Conclusie is dus dat de leeuw zich zo snel mogelijk financieel onafhankelijk spelen wil en geef hem eens ongelijk!!

Als ze een mooi bedrag willen geven voor de Leeuw dan verkopen, is toch een probleem geval in mijn ogen. Briljant als hij in de 16 komt maar heeft een afleider nodig en alleen in de spits verzuipt die.

2/3miljoen en een vervanger (echte spits) halen en doe je denk ik goede zaken.

Haha, Daddy Cool heeft gescoord, net als Pollet. Gent is aan het winnen met 2-0. Is niet eens onze sterkste opstelling, geen idee hoe het bij Groningen zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren