Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen maakt komst van aankoop van 1,5 miljoen euro officieel

Laatste update:
/

FC Groningen heeft de transfer van Simon Tibbling afgerond, zo meldt de club vrijdagmorgen via de officiële kanalen. De twintigjarige Zweedse middenvelder wordt vanmiddag vanaf 16.15 uur gepresenteerd. Met de komst van Tibbling is een bedrag van naar verluidt anderhalf miljoen euro gemoeid.

Tibbling speelde in de jeugd bij Grödinge SK, IF Brommapojkarna en Djurgardens IF, waarvoor hij debuteerde in eerste elftal tegen Kalmar FF. De middenvelder tekende vier dagen na zijn achttiende verjaardag zijn eerste profcontract bij Djurgardens IF. Bij die club had de allround middenvelder nog een doorlopend contract tot eind 2016.

Tibbling kwam voor diverse nationale Zweedse jeugdelftallen uit. De middenvelder speelde zestien interlands voor Zweden Onder-17, dertien interlands voor Zweden Onder-19 en hij kwam tot nu toe elf keer uit voor Zweden Onder-21.

Een goede aankoop van FC Groningen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

als ik het mag geloven is dit een groot talent, moet ook wel als zou je als groningen zijnde geen 1,5 mil betalen, toch een redelijk bedraag voor een middenmoter. nu hopen dat zn teamgenoot ook komt

28 november 2014 om 11:22

Nou volgend jaar mag PSV of Ajax weer 7 miljoen betalen

28 november 2014 om 12:54

Nouja voor ajilore is 3,5 betaald toch? Dus het hoeft niet meteen een topper te zijn.

28 november 2014 om 13:14

voor middenmoters die dit soort bedragen ophoest wel en voor ajilore : een zwaluw maakt nog geen zomer

28 november 2014 om 16:14

Middenmoters of subtop zit nog een aardig verschil. Clubs uit de subtop kunnen zo nu en dan zulke bedragen wel ophoesten. Middenmoters daarentegen minder. Groningen is daarom gewoon nog steeds subtop..

Is de transfermarkt alweer open?

28 november 2014 om 10:00

In de Scandinavische competities is het nu transferperiode/winter stop. Je kan wel raden waarom

28 november 2014 om 10:03

Volgens mij is daar het seizoen gewoon afgelopen nu...

28 november 2014 om 10:34

Dat maakt echt helemaal niks uit, aangezien de Nederlandse transferperiode nog gesloten is. Buiten de transferperiodes transfers doen is echter niets nieuws. Die wordt gewoon vastgelegd en toevallig al gepresenteerd omdat daar de competitie afgelopen is. Vanaf januari is hij dan speelgerechtigd. Enige wat ze nu kunnen doen is hem laten meetrainen zodat hij alvast wat kan wennen.

28 november 2014 om 12:56

Je mag tussen transferperiodes in wil contractueel vastleggen wat de afkoopsom wordt en een contract met de speler overeenkomen. Bij opening van de transfermarkt mag de speler feitelijk overkomen en van club wisselen.

Grote aankoop van Groningen, ben benieuwd. Dat Marc netto niet geintresseerd was in deze speler.

28 november 2014 om 10:03

Wat wil je hiermee zeggen?

28 november 2014 om 13:42

Hij had eerder al naar Ajax gekund: http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=230381

Ik dacht dat Groningen ook een beetje krap bij kas zat? Verder wel benieuwd naar deze aankoop!

28 november 2014 om 10:45

Er is een tekort op de begroting, waarbij men dat probeert op te vullen met transfers. Voor komend seizoen is de begroting op een tekort gezet, maar de transfer van Kostic zal daarmee worden gecompenseerd. Afgelopen zomer is er een transferbudget opgesteld, waar men niet aan heeft gedaan. Derhalve blijkt er voor de winterstop een transferbudget te zijn van ca 2,5 miljoen euro, waarvan nu dus 1,5 miljoen is besteed aan Tibbling.

Toch een aardig prijskaartje maar dat maakt mij alleen maar nieuwschieriger naar dit talent. Met Lindgren in de selectie zal Tibbling snel kunnen wennnen hier. Welkom!

Femi Ajilore was toen der tijd ook een grote aankoop 3,3 miljoen, hoop wel dat deze jongen het lukt om te slagen in Groningen.

Is helemaal nog niet bekend gemaakt, wat de transfersom is. Als het goed is horen we dit vanmiddag wel. Er werd een bedrag van 10 tot 15 miljoen kronen gevraagd. Zelf denk ik dat het rond 1 miljoen euro zal zijn .

https://www.youtube.com/watch?v=m2qram3lqmm

Ik hoop dat hij dit vaker doet bij groningen!

Bij Groningen heb ik meestal wel vertrouwen in hun scouting. Texera buiten beschouwing gelaten. Heb er wel vertrouwen in, ze zullen niet zomaar 1.5mil uitgeven.

28 november 2014 om 11:55

Ajilore? Zeefuik?

28 november 2014 om 12:30

Zijn wel meer flops geweest hoor....
Maar als je voor potentiële toppers wil gaan dan gaat het ook een keer mis, hoort er helaas bij....

Geweldige speler! Ik ben afgelopen zomer naar de wedstrijd Djurgården vs Mjällby (4-0) geweest en daar speelde Tibbling een fenomenale pot voetbal.

Hij is klein van stuk, maar een echte spelmaker. Hij kan het spel enorm goed versnellen, heeft aanvallende impulsen en is constant aanspeelbaar. Saillaint detail: hij was aanvoerder én een van de jongste spelers van het veld.

Ajax heeft Tibbling niet voor niets eens mee laten trainen (en een contract aangeboden), maar Tibbling verkoos een langer verblijf in Zweden. Daaruit blijkt dat hij een speler is met verstand. Iemand die weet wat hij kan en erg goed nadenkt over het verloop van zijn carriere. Groningen is de perfecte stap voor hem, omdat de verwachtingen lager zijn dan bij Ajax en hij daar in 442 gaat spelen. Bovendien (erg belangrijk) is het niveau bij Djurgarden erg laag en is het niveau in de Allsvenskan niet om over naar huis te schuiven. Ajax zou een te grote stap zijn voor dit grote talent.

Leuk weetje: achteraf hoorde ik dat Hans Nijland destijds ook in het stadion zat. Dus waarschijnlijk hebben we Tibbling op hetzelfde moment zien schitteren.


28 november 2014 om 14:53

Djurgarden vs Hammarby? Dat is niet mogelijk want Hammarby speelt al jaren in een lagere divisie. Daarnaast Tibbling aanvoerder? Denk dat je vergist hoor.

28 november 2014 om 15:20

Nee, tibbling heb ik ook als aanvoerder gezien

28 november 2014 om 15:29

Klopt. Het was Mjallby. En jazeker: hij was aanvoerder.

28 november 2014 om 15:45

Hmm ik weet niet beter dat Bergstrom en Johansson altijd aanvoerder waren bij Djurgardens afgelopen seizoen. Heb die pot niet gezien, ik heb Tibbling nog nooit met een band gezien denk ik maargoed zou kunnen hij was de grote man op het middenveld dus sluit dat niet uit.

Hmjah ik zal wel gek zijn, dat is evenveel zowat als Udinese in de zomer betaalde voor Hallberg (wat een veel groter talent is en van een grotere club uit Zweden)

Ik snap het niet dit zijn Kostic/tadic bedragen wat je betaald voor voor talentvolle aanvallers.

Een aanwinst is het wel, teminste iemand die de bal naar voren speelt op het middenveld. Ik had wat anders met dat geld gedaan maargoed wie ben ik, we gaan het wel weer zien.

28 november 2014 om 18:40

Ik vind 1.5 miljoen ook veel hoor, vooral als je kijkt naar het geringe transferbudget en de behoefte om toch nog 1 à 2 extra spelers te halen. Vind een centrale middenvelder wel leuk, maar was nou ook niet echt de meest nodige positie om te versterken als je het mij vraagt. Ik hoop dat hij indruk kan maken, want zijn transferbedrag brengt toch voor Groningse begrippen wel aardig wat verwachtingen met zich mee..

Ik had hem vorig jaar voor Ajax gekocht in FM14. Samen met een ander Zweeds talent verhuurd aan Gronibgen. Daar deed hij het behoorlijk en mocht hij in mijn Ajax Schone vervangen. Is een speler die wel vaak kaarten pakt en een keer zelfs rood binnen vijf minuten. Oppassen dus.

Groningen is lekker bezig, prima aankoopbeleid. Hoop dat Hoesen nou eens gaat scoren.

28 november 2014 om 16:18

Gelukkig gaat het hier niet om FM..

28 november 2014 om 16:36

hahahahah mooi verhaal, lekker kort ook

1.5 miljoen is echt veel geld voor Groningen, zeker nu we er niet heel erg rooskleurig voor staan. Dus ze moeten wel erg overtuigd zijn van hem. Ik hoop dat ze goed op hem gaan verdienen. Zou welkom zijn.

Ik vind dit nogal wat hoor, 1.5 miljoen euro voor een 20-jarige centrale middenvelder. Voor onze begrippen is dit gewoon een heel dik transferbedrag wat je hier besteedt. Vooral omdat we toch wel twee à drie spelers wilden halen deze winter, dan heb je nu al 60% van je budget vergeven aan één speler. Hij brengt wel heel hoge verwachtingen met zich mee nu.

Overigens vind ik nog steeds dat een centrale middenvelder niet de prioriteit heeft, maar een buitenspeler (eentje die in een 442 systeem past) en een rechtsback waren meer voor de hand liggend. Mahlangu en ene Gustafsson (niet zeker van de naam) worden ook nog steeds genoemd in Groningse mond, dus ben benieuwd met hoeveel middenvelders wij ons wel willen gaan versterken.. Wellicht zie ik het helemaal verkeerd, maar ik zou het heel raar vinden als je deze periode twee middenvelders haalt, terwijl je in je selectie al enorm veel middenvelders hebt rondlopen, maar geen fatsoenlijke concurrent voor Hateboer hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren