Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen maakt einde aan Friese dadendrang

Laatste update:

FC Groningen gaat na dit seizoen niet verder met trainer Robert Maaskant. Heeft die boodschap als bevrijdend gewerkt voor de spelers van de Trots van het Noorden? Misschien, want het elftal was zondag zeker in de eerste helft veel te sterk voor aartsrivaal sc Heerenveen. De ploeg vergat de bezoekers meer pijn te doen en daardoor bleef het lang spannend, maar winnen deed het team van Maaskant wel: 3-1.

/

SC Heerenveen is uitstekend op dreef met vijf overwinningen op rij in de Eredivisie, maar dat de Derby van het Noorden een op zichzelf staande wedstrijd is bleek zondag wel in de Euroborg. FC Groningen was in de openingsfase namelijk veel beter dan de Friezen en het had na een klein halfuur spelen al zomaar 3-0 kunnen staan. Het bleef bij 1-0 (eigen doelpunt Jukka Raitala na een voorzet van Andraz Kirm), omdat met name David Texeira prima kansen op de tweede treffer onbenut liet.

Het op verplaatsing spelende team van coach Marco van Basten had het bijzonder lastig en even voor rust viel de verdiende 2-0. Leandro Bacuna werd in het strafschopgebied neergelegd door Joey van den Berg, die met een gele kaart op zak van geluk mocht spreken dat hij niet van het veld moest. Bacuna spotte met de penaltylogica door de trap van elf meter zelf te benutten. Het is dat Kristoffer Nordfeldt redde op een inzet van Michael de Leeuw en Texeira vervolgens (niet voor het eerst) een enorme kans miste, anders was de wedstrijd al voor de pauze gespeeld.

/

Van Basten behield het vertrouwen in zijn eerste elf en hij besloot in de pauze nog niet te wisselen, maar een goede keuze leek dat op het eerste gezicht niet te zijn. FC Groningen bleef dominant maar vergat de wedstrijd definitief op slot te doen: Mitchell Schet knalde over, Texeira kopte voorlangs en Nordfeldt redde op een kopbal van De Leeuw. De Friezen speelden slecht, maar kwamen wel terug in de wedstrijd nadat scheidsrechter Jan Wegereef goed voordeel had gegeven. Lukás Marecek tekende voor de 2-1. De laatste keer dat FC Groningen een 2-0 voorsprong nog uit handen gaf was in 2007 (tegen Ajax), maar sc Heerenveen leek er nu weer in te geloven.

De bezoekers roken bloed en keeper Marco Bizot moest zowaar in actie komen, waarna Oluwafemi Ajilore en Tim Sparv door Maaskant werden ingebracht om voor de nodige stabiliteit op het middenveld te zorgen. FC Groningen moest echter steeds verder terug, maar in de slotfase zorgde De Leeuw voor enorme opluchting bij het thuisteam. Met een omhaal tekende de clubtopscorer voor 3-1 en daarmee stelde hij de drie punten veilig.

SC Heerenveen heeft nu nog twee punten meer dan FC Groningen. Welke ploeg eindigt dit seizoen hoger?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekkere 3 punter voor de FC en jawel ook zij doen mee om de play-offs. Misschien wel EL halen met Maaskant? Ik gun het ze

Blij dat we gewonnen hebben
Hoop wel voor Heerenveen dat ze volgend week gewoon weer goed spelen
zou mooi zijn als we beiden aan de play-offs mee doen

WIJ Zijn #1 van het Noorden!

7 april 2013 om 16:31

Geniet er maar even van, volgende keer pakken we jullie weer!

7 april 2013 om 16:35

Zowel qua stand als onderlinge duels is er maar één nummer 1 en dat is SC Heerenveen

Desondanks een verdiende overwinning voor Groningen. Heerenveen heeft het zwaar laten afweten.

7 april 2013 om 16:36

Grappig dat het toen niet telde toen wij boven Heerenveen stonden

7 april 2013 om 16:39

Voor mij wel hoor.

Trots van het Noorden is Groningen,
Grootste van het Noorden is Heerenveen,

Nummer 1 is maar niet wie het hoogst staat en de onderlinge duels het best heeft gespeeld.

7 april 2013 om 17:31

Die Vincentdelbos is vet grappig. Wij FC Groningen hebben een veel rijkere historie. Ga de eeuwige ranglijst van de Eredivisie maar eens bekijken dan wordt je wel duidelijk wie er #1 van het Noorden is.

7 april 2013 om 17:43

Och Groningen mag dan wat langer in de Eredivisie zijn er is nog nooit een beker gewonnen of Champions League gespeeld.... Tsja...

Toch jammer dat de lijn niet is doorgezet. Twee meer dan prima wedstrijden neer zetten tegen Psv en Feyenoord maar onderuit gaan tegen Groningen.
Beetje verhaal van dit seizoen. Tegen de topploegen meer dan prima spelen en punten pakken maar tegen de mindere goden verliezen. Precies het omgekeerde van vorig seizoen.

Groningen heeft gedaan wat wij konden tegen Feyenoord.. Voor elke meter vechten, dan verdien je ook om te winnen.

7 april 2013 om 17:47

Waarom heb jij als username Moii, dat is zo Gronings als maar kan en dan ben je voor Sch. Wat klopt hier niet? Maar niet zo zielig nu lopen doen, SCH heeft 1 x de beker gewonnen, meer prijzen ook niet. Dat maakt hen echt niet een grotere club. De laatste jaren presteerde SCH beter en hadden ze betere spelers, maar jij weet zelf ook wel dat Grunn een grotere club is!

7 april 2013 om 17:52

Och heerenveen is een keer in CL gekomen. Daar is alles op gebaseerd? Dan vindt ik ook dat we moeten meerekenen dat groningen in 2 verschillende edities van europacup 2 atletico madrid 2x heeft uitgeschakeld, en thuis van inter milan heeft gewonnen.

7 april 2013 om 19:07

Op basis van wat is Groningen dan een betere club...

De prestaties van de laatste 'pak em beet' 20 jaar en de gewonnen prijzen (hoe weinig het ook zijn) lijken me gewoon prima maatstaven?
Het stadion is ook groter... De uitstraling van de club Groningen is dat het dan ofzo?.... Europees heeft Heerenveen ook vaker meegedaan dat Groningen.

Het zijn allemaal niet echt schrikbarende statistieken, en wie er grote is zal me verder ook aan de kont oxideren.. Maar ben wel geïnteresseerd waar jij het op baseert.

En Moii is ook vrij Drents. Maar goed dat is goedkoop scoren van je ofzo?...

7 april 2013 om 19:09

Misschien moet je bij dit soort vergelijkingen meenemen dat Heerenveen decennialang te slecht was om zelfs maar tegen Groningen te mogen spelen.

7 april 2013 om 20:29

Ten eerste basseer ik dat hierop.
http://www.eredivisiestats.nl/eeuwigestand.php

Qua stadion ontlopen de clubs elkaar niet zoveel. Bij heerenveen kunnen er maar 6.000 meer in. De spelersselectie is ongeveer even goed waarbij heerenveen een aantal klasse spelers heeft (finbogasson, Djuricic en Nordtfeld) en wij maar eentje (van Dijk).

Dus we ontlopen elkaar niet zoveel, behalve qua prestaties in het verleden. Wij hebben natuurlijk een veel rijkere historie.

7 april 2013 om 22:51

Op basis van wat is Groningen groter? Het enige is dat ze aantal jaar langer in de eredivisie spelen.

7 april 2013 om 23:23

Haha grappig... Als je een beetje kon rekenen zie je in de eredivistats dat procentueel gezien Heerenveen het veel beter doet.

42% winst percentage tegenover 34% winstpercentage van Groningen.
Positief doelsaldo van 123 voor Heerenveen en negatief doelsaldo van -166 voor Groningen.

Groningen heeft meer wedstrijden Eredivisie gespeeld. Maar daar waren we al uit, Heerenveen doet het dus een stuk beter..

7 april 2013 om 16:55

Volgend seizoen komt de beste van het Noorden uit Leeuwarden..;-)

7 april 2013 om 17:52

Haha beste uit Friesland komt uit Leeuwarden, beste van het noorden zal altijd Groningen blijven

7 april 2013 om 17:47

Wij staan nog steeds boven jullie, hebben in de onderlinge wedstrijden een beter doelsaldo. Dus.... verder pakken we jullie de volgende keer weer...

7 april 2013 om 18:10

Beste, qua onderlinge wedstrijden komen we tot beide 3 punten en een saldo van 4 om 3 in t voordeel van SC Heerenveen, kijkt men naar de ranglijst dan zie je ook Heerenveen erboven staan, Heerenveen heeft ook wat groningen niet heeft gewonnen van vitesse feyenoord & psv, en alleen ajax haalde van de top 5 een punt weg in Friesland.
Al met al zijn wij DIT Seizoen de bovenliggende, neemt niet weg dat jullie vandaag met 8/9-0 hadden moeten winnen qua eerste helft genomen, jullie verzuimden af te maken en dat maakte t even spannend. alleen had qua 2e en 1e helft samen een 5-2 de beste uitslag geweest.

Maar ga a.u.b. want als je eenmaal terecht wint ben je nog niet meteen de beste, en je argumentatie vindt ik ook erg goed. Heerenveen is de laatste jaren beter geworden als FC Groningen, en daarom is deze overwinning des te mooier. Maar de cijfers zeggen niks voor niks dat Heerenveen m vaker heeft gewonnen de laatste jaren. totaal aantal zeges weet ik niet voor beide clubs.

7 april 2013 om 20:20

Waarom moet er altijd zo concurrerend worden gereageerd over wie er hoger staat of wie in onderlinge duels beter is, zelfs wie de rijkste historie heeft. Dat geldt allemaal niet voor het heden. Wat belangrijk is voor Groningen is dat we nu definitief veilig zijn (wat ik sowieso wel had verwacht dat we daar geen problemen mee zouden krijgen) en dat we nu gewoon weer meedoen om de play-offs voor Europees Voetbal. Overigens vind ik niet dat wij recht hebben op die play-offs gezien het gehele seizoen. Dan heeft Heerenveen daar meer recht op. Het grote verschil is dat Heerenveen Djuricic en Finnbogason hebben die gewoon geweldig zijn. Vandaag een offday, maar de rest van het seizoen weergaloos. Groningen kan daar eigenlijk alleen Van Dijk tegenover zetten die nota bene een verdediger is.. Dat zegt denk ik genoeg over het kwaliteitsverhaal. Vandaag hebben we Heerenveen dan ook afgetroefd door strijd, en door inzet kwam ook best goed voetbal naar voren. Ik heb in ieder geval genoten, maar Heerenveen is over de tot nu toe 29 speelronden gezien de betere 'noordelijke' club van de Eredivisie. En wat kan mij die historie schelen. Als je wint van de concurrent vier je feest, en als je verliest ga je huilend naar bed. That's life.

8 april 2013 om 10:31

Heerenveen meer recht op europees???
En waar baseer je dat op?? op de vorige 5 wedstrijden die Heerenveen weet te winnen??
8 wedstrijden terug moest Heerenveen zich nog zorgen maken dat ze niet Nacompetitie moesten spelen en nu hebben ze Europees meer verdiend dan Groningen???

Beide teams verdienen het dit jaar niet echt maar Heerenveen verdient het 0,0 meer dan Groningen!!

Heerenveen heeft dit verlies volledig aan zichzelf te danken, waarin de vorige weken nog met felheid, agressie en goed voetbal fantastische resultaten behaald zijn, was dit echt verschrikkelijk.

Heerenveen moet zich herpakken en volgende week weer 3 punten pakken tegen Willem ll, al zal dat ook nog niet makkelijk worden.

Gefeliciteerd Groningers, verdient gewonnen.

Forza Groningen, eindelijk weer nummer 1 van het noorden. Magnasco vond ik de beste man van het veld, jemig die gast is wel een paar klasses beter dan kappelhof.

7 april 2013 om 17:23

Die Magnasco was echt enorm goed. Wat een man zeg!

7 april 2013 om 18:13

Hoezo meteen weer de beste van t noorden, jullie hebben dit seizoen beide 1x gewonnen, en t doelsaldo is nipt in het voordeel van Heerenveen.

Heerenveen was wel baggerslecht. en is in het 1e helft vooral op de inzet afgetroefd.
als Djuricic zo blijft spelen is hij z´n transfer ook weer kwijt.
Finbogason had geen enkele bal vast. van den Berg was een ramp vandaag en zocht naar een rode kaart. Groningen was nog niet helemaal op z'n best, maar het spel en de inzet was toch beter als de zogenaamde superfriezen.

7 april 2013 om 20:22

Wie wint mag zich tot het volgende onderlinge duel de 'beste van het Noorden' noemen. Niet dat het ook daadwerkelijk zo hoeft te zijn. Op papier is Heerenveen gewoon beter. Maar goed, we moeten ook geen uitzonderingen gaan maken op de regel. Als Heerenveen wint schreeuwt iedereen dat zij de beste zijn, dus hebben wij nu het goed recht om datzelfde te schreeuwen.

Echt genoten! Geweldig gespeeld door Groningen. Hadden veel meer goals moeten! zijn.

maaskant zal zich nu wel weer de grote meneer voelen die dit heeft klaar gespeeld. Wel goede overwinning van groiningen, verdiend. Je kunt veel bereiken met hard werken. Groningen liet heerenveen niet voetballen. Ik ben van mening dat Heerenveen meer kwaliteit heeft, maar het kwam er vandaag niet uit.

7 april 2013 om 17:55

Heerenveen heeft 3 spelers met echte kwaliteiten: Nordtfeld, Finbogason en Djuricic. Nordtfeld stond vandaag gewoon goed te keepen, maar Finbogason werd vakkundig onschadelijk gemaakt door Virgil, en Djuricic word gewoon misbruikt op de flank. Magnasco kwam er de hele tijd overheen heerlijk dat.

Groningen heeft geen speler met buitengewone kwaliteiten, moeten het van het collectief hebben, en daarom hebben we vandaag gewonnen. Niet gokken op hoogstandjes van sterspelers, maar met zn allen dr voor gaan.

7 april 2013 om 19:27

Djuricic misbruikt op de flank? Hij begint altíjd vanaf de flank. Dat is op papier gewoon zijn positie. Dat hij van daar uit in een vrije rol over het hele veld zwerft, is gewoon zijn spel. Dat is niks anders dan de wedstrijden waarin hij schitterde.

8 april 2013 om 10:38

Als jij Nordfeld bij de spelers met echte kwaliteiten zet en durft te beweren dan Groningen geen speler heeft met buitengewone kwaliteiten vind ik dat je Virgil van Dijk zwaar tekort doet, die jongen is 2 klasses beter dan wat er bij Heerenveen instaat achterin en kan easy met de top van de ED mee..
Nu al de leider achterin bij Groningen, maakt af en toe nog foutjes maar is bijna onklopbaar als hij geconcentreerd staat te verdedigen,,

Men had het over Gouweleeuw, nu durf ik je te zeggen dat Van dijk minimaal een klasse beter is!!!

8 april 2013 om 11:16

Gouweleeuw? Wie is dat?

Van Dijk is gewoon een van de beste verdedigers van de eredivisie, maar misschien heb ik het wat ongelukkig geformuleerd. Heerenveen heft betere aanvallers.

Gefeliciteerd supporters van Groningen. Het was echt dramatische van Heerenveen. Groningen was vanaf minuut 1 de beste en dit is gewoon een dik en dik verdiende overwinningen. Ik ben blij dat de score niet verder is uitgelopen dan 3-1. Het leek wel of onze jongens de boel een beetje onderschatte.
Met een Van den Berg die totaal niet in de wedstrijd zat. Een eigen doelpunt van Raitala. Het was echt niet om aan te zien. Hoop dat we volgende week wel weer winnen. Ik hoop dat we (groningen/heerenveen) samen de play-offs in gaan, want nog een derby lijkt me wel leuk. En dan winnen wij die natuurlijk

7 april 2013 om 16:37

Nette maar verdiende overwinning van Groningen. Eindelijk weer eens een goede wedstrijd gezien.

Nu hopen dat ze dit door kunnen zetten.

Heerenveen begon pas halverwege de tweede helft te voetballen, en het werd zelfs nog even spannend!

Met een in vorm verkerende Texeira had de score nog hoger kunnen en moeten uitvallen.

7 april 2013 om 17:23

Superreactie Supergerjan!!! Netjes..
Heerenveen was inderdaad niet het Heerenveen van de laatste weken..

7 april 2013 om 18:16

Prachtig samengevat, als iedereen zo objectief was als jij, waren er nooit meer ruzies onderling geweest op voetbalzone, klasse

Dik verdiende overwinning van Groningen. Heerenveen liet het echt afweten (slordig, slap, dom voetbal) en Groningen heeft vooral erg hard gevochten.

Wat heb ik me vermaakt . Eindelijk een aanvallend grunn met passie, karakter en voor elkaar werken! Waarom nu pas? Maar geweldige middag gehad met een wedstrijd die zeker ook wel 7-2 had kunnen eindigen. Heerlijk gevoel , en nu morgen lekker weer ah werk ,lekker dollen met mijn friese collega's

Heerlijke pot wel zeg. Met een terechte winnaar. Magnasco en de Leeuw vond ik de uitblinkers. Bacuna vind ik ook na vandaag brandhout, zo ontzettend veel foute keuzes maakt die jongen. Over brandhout gesproken; die Vd Berg had ook een aantal pillen teveel geslikt vlgns mij.

Als inwoner fijn dat Groningen deze derby wint; hoef ik dat irritante Friese gebluf even niet aan te horen in Groningen.

Spel was geweldig, maar het kakte wederom in, dat is dan weer jammer, verdiende overwinning. Overigens was ik in het begin blij met Wegereef die beide kanten geen kaarten gaf, maar uiteindelijk maakte hij een potje ervan, vd Berg mocht wel 4x geel krijgen, werd gespaard, maar van Dijk zijn 1e overtreding bam gelijk geel, elleboog voor de neus van hem niet bestraffen, maar als Groningen wat deed meteen geel. Toch vreemd dat de gele kaart van Burnet (terecht) wel bestraft werd terwijl Kruiswijk en Texeira dat wel 10x bij elkaar deden. Dus op ten duur irritaties wel op, helemaal toen Heerenveen iniatief overnam, dan ga je toch weer denken aan eerdere momenten dit seizoen

Stefano Magnasco Galind. man of the match? Die ken ik niet, kan iemand me wat meer vertellen over deze speler? is het een centrale verdediger of is die lijst op VZ totaal willekeurig?

7 april 2013 om 16:44

Rechtsback, blijkbaar kijk je geen Twente want hij speelde beide ontmoetingen mee

7 april 2013 om 17:14

Haha, jij kent élke speler van elke tegenstander die Groningen ooit heeft gehad wou je zeggen?

7 april 2013 om 17:52

Magnasco hoor je als je een beetje het voetbal volgt wel te kennen.

7 april 2013 om 18:31

Magnasco was the man of the match tegen Twente dan vind ik dat je het moet weten

8 april 2013 om 01:56

Magnasco is 1 van de spelers die Maaskant niet goed genoeg vindt/ vond voor het eerste. Die speelde wekelijks bij de beloften de ene na de andere goede pot. Tot dhr Maaskant blijkbaar geen excuses meer kon bedenken om hem niet op te stellen...

8 april 2013 om 09:03

misschen was magnasco in het begin ook niet goed genoeg
komt it zuidamerika,heel nander niveau,moest wennen aan nederlads/grunn systeem,heeft bij de belogten het goed op gepakt en krijgt nu de beloning.
wat had je er aan gehad hem week na week op te stellen en steeds onzekerder maakt?
voor mij was magnasco naar zijn eerste wedstrijden weer een miskleun van veldmate,maar herzie mijn mening naar zijn laatste wedstrijden,hij kan inderdaad eenversterking zijn.
maar dus weer een klasse beslissing van maaskant om hem in de beloften te laten wennen.
ps.ook ik vind maaskant een arrogante man,maar ik kijk niet alleen naar de trainer,ik kijk ook realisties naar het spelers matriaal,en dat is gewoon niet goed genoeg voor linker rijtje,waar maaskant wel bijna staat.
zelfs maaskant mag de ballen er zelf niet inschoppen,hij kan er dus ook niks aan doen dat de speler alleen voor het doel de balen blijfen missen,laatste 7doelpunten,4strafschoppen, 1eigengoal,en maar 2 uit veldspel.
rkc,2xstrafschop,willem2,1x,en gister 1x
met huistra had je een verdedigings probleem,nu heb je verdedigings probleem(die deels al veel beter is geworden,en eter staat)maar nu ook nog een scorend probleem.

ff aankopen van veldmate,,granqist-kwakman
stenman-johanson/burnet(ik vind burnet aanvallend sterker dan verdedigend) tadic-kostic?
matavz-teixera/zeefuik
voor mij een kwaliteits verlies van meer dan 50%
dan komt er nog bij dat maaskant voor wat mee ervaring in de verdeiging heeft gevraagd en hij kreeg nog een aanvallende middenvelder erbij
dus vind ik dat jullie voor de prestaties van maaskant net als ik wel een beetje meer respeckt mogen tonen,en veldmate eens een schop onder zijn ret moeten geven
na ron jans heeft hij geen speler van extra kwalitijt meer kunnen halen,alleen maar ondermaatse middenmoot

dat spelers bij de beloften de 1 na de andere goede pot spelen,is toch ook normaal,het niveau ligt ook beduidend lager naturlijk,tempo lager enz enz,dus ja goe bij de belften wil nog niet zeggen dat je het ook op hoogste niveau brengt
maar laatste 2 wedsrijden speelt magnasco prima
misschien allemaal net op tijd om een s6volle afsluiting van het seizoen te bewerksteliggen.
R

9 april 2013 om 17:26

Je noemt de aankopen Stenman, Matavz en Granqvist. Toen zij werden binnegehaald speelden ze ook niet meteen de sterren van de hemel. Granqvist is hierop misschien de uitzondering. Stenman rendeerde pas echt toen Tadic voor hem kwam te spelen. Matavz speelde ook niet meteen in het eerste. Die is zelfs verhuurd geweest aan Fc Emmen. Dat doet een club niet als hij op dat moment een meerwaarde is voor het eigen team. Vergeet niet dat Burnet begin vorig seizoen in bijna elk elftal van de week speelde, zoals vi, ad en telegraaf. Dat zou niet gebeurd zijn als hij een slechte voetballer was. Natuurlijk ben ik het met je eens dat er te weinig wordt gescoord.
Maar stel je eens voor dat je 19 jaar oud bent, In een ander werelddeel wordt binnen gehaald als groot talent en mogelijke opvolger van je voorbeeld Suarez. Je krijgt een half jaar om te wennen en vervolgens een nieuwe trainer die je meteen vertelt dat je de 2e keus bent en alleen maar in aanmerking komt voor een basisplaats als de 1e keus (die ook nog ns niet scoort..) geblesseerd is. Wat zal dat met je zelfvertrouwen doen? Ik vind t dus niet vreemd dat deze jongen geen zelfvertrouwen heeft en zich een slag in de rondte werkt om zich te bewijzen. Wat helaas ten koste gaat van zijn rendement. Ik denk dat hij wel gaat scoren, als je hem maar de kans geeft. En dan bedoel ik niet alleen in de wedstrijdjes als Zeefuik afwezig is.. Toch denk ik dat het wel verstandig is nog een scorende spits te halen voor volgend seizoen.
Ik denk dat Kostic er ook wel komt. En Magnasco hetzelfde. Die heeft zich, denk ik, nu wel bewezen.
Ook heb je gelijk dat de beloften misschien een stapje lager is, maar of de spelers het daar wel of niet goed doen weet Maaskant niet uit eigen beweging, want hij komt zelden bij de beloften kijken.
Het zal duidelijk zijn dat ik dhr Maaskant niet de juiste trainer vind voor deze selectie. Hoewel ik aan het begin van het seizoen alle vertrouwen in hem had, heeft ie t voor mij niet waar kunnen maken door zijn vreemde wissel-beleid, opstellingen, eigen instelling en commentaren voor of na wedstrijden.

Heerlijke wedstrijd. Eindelijk sfeer op de tribunes, eindelijk volle inzet bij de spelers.
Motm Magnasco. Wat speelde hij heerlijk zeg, telkens er weer overheen op rechts, telkens vrij staan.

7 april 2013 om 18:19

Mag ook wel, djuricic liet m volledig gaan, rampzalig gespeeld djuricic, jammer dat hij zn vorm niet kon doortrekken.

Tja, gefeliciteerd Groningers. Gestreden voor elke meter en ons een uur lang volledig weggespeeld.

7 april 2013 om 22:08

Sportieve reacties heren! Dank en leuk als het nog spannend word om die playoff!

Goed en fel gespeeld van Groningen, meer dan terecht overwinning al had met name Texeira gelukkig het vizier niet op scherp

Gefeliciteerd Groningers!

7 april 2013 om 17:19

Jaa als Finbogason daar had gestaan... Speelde hij eigenlijk wel? Heb hem helemaal niet gezien.

7 april 2013 om 17:21

Ik heb het over Texeira toch? niet over Finnbogason.

7 april 2013 om 17:24

Dan begrijp je me verkeerd, snap ik best. Maargoed, ik ben vrolijk ik zal het wel uitleggen. Finbogason had waarschijnlijk die kansen van Texeira er wel in geschoten en ik heb hem deze wedstrijd niet gezien.

Maarja de 3 punten blijven terecht in Groningen

7 april 2013 om 17:30

Als Finnbogason geen bal voor zn voeten krijgt zie je hem niet. je hebt namelijk verder niet veel aan hem. En vandaag was hij dus onzichtbaar

Wat een heerlijke wedstrijd om naar te kijken.vanaf de eerste minuut een lekker vel Groningen.
Wat speelde Magnasco een mooie wedstrijd,deze jongen verdient het gewoon om vaste waarde te zijn in het eerste elftal.komende wedstrijden ook de punten pakken en playoffs moeten toch te halen zijn voor Groningen.

Magnasco, de Leeuw en Texeira heb ik het meest van genoten.
Bacuna vond ik weer niet zo heel sterk inderdaad.
Jammer dat Texeira niet wat doeltreffender is..toch kan ik van hem genieten.
Die jongen werkt tenminste keihard en daardoor kwam er sowieso 1 goal.
Wat een werklust die jongen..stiekem voor mij Man of the Match

7 april 2013 om 17:47

Wat een verademing he, normaal staat Zeefuik daar, en die staat altijd stil. Ja van spelers als Texeira moeten we het hebben. 110%

7 april 2013 om 18:18

Hij bewoog goed, maar hij moet doen waarvoor hij is aangetrokken en dat is scoren. Werkelijk waar dramatisch wat hij op dat vlak laat zien.

7 april 2013 om 17:52

Jammer dat Texeira niet snel genoeg reageerde op het/de schot / pass van Bacuna.

7 april 2013 om 18:17

Aan Texeira heb ik mij juist weer lopen ergeren. Hoeveel kansen heeft hij wel niet nodig. Zijn handelingssnelheid en techniek zijn dramatisch.

7 april 2013 om 19:49

Hij heeft er maar 2 gehad hoor vandaag, overdrijven is ook een vak.

7 april 2013 om 20:17

Ik overdrijf helemaal niet, ga de afgelopen wedstrijden maar eens terugkijken. Ik doel niet alleen op deze wedstrijd. En de kansen die hij vandaag had, mochten er wel in.

8 april 2013 om 18:11

Ja ok, Texeira mag misschien iets nauwkeuriger met een paar kansen omgaan.
Maar geef die man een heel seizoen elke wedstrijd de kans en hij legt er meer in dan Zeefuik.
daarnaast werkt Texeira veel en veel harder!
En nogmaals, doordat hij keihard werkte en de bal veroverde konden wij scoren.
Zie Zeefuik dit nooit doen.

7 april 2013 om 18:21

en als je alle kansen optelt die hij mist, kom je er gewoon opuit dat hij misschien middenvelder zou moeten zijn

7 april 2013 om 21:38

Aan de bal lukte idd niet alles bij Bacuna maar zonder bal maakte hij wel meters en ook verdedigend klapte hij er met overtuiging in. Vind dit wel de meest geschikte positie voor hem want hij brengt meer loopvermogen en aanvalsdrang in ons middenveld.
Hij stond ook een aantal keer goed vrij op randje 16 maar werd helaas niet gezien.
De andere namen ben ik volledig met je eens alleen het was vandaag ook echt een team!
Prachtig om te zien!

Prachtige wedstrijd, goede sfeer en een lekker zonnetje erbij.
Bij de 2-1 werd het nog even spannend, maar bij de 3-1 was het wel gebeurd.
Jammer dat het bij 3-1 bleef want ze hadden nog heel wat kansen.

7 april 2013 om 18:33

Dik verdiende overwinning voor Groningen. Heerenveen heeft nooit lekker in de wedstrijd gezeten en behalve het laatste kwartier nauwelijks iets gecreëerd.

Wat betreft die prachtige sfeer en geweldige wedstrijd verschillen we nogal van mening. De wedstrijd was erg rommelig op een knollenveld. Begrijp me niet verkeerd, dat veld is geen excuus. Maar het maakte het voetbal aan beide zijden er niet beter op.

Wat betreft sfeer liggen je verwachtingen wel heel laag als dit goed noemt. Je kon de airco horen blazen, zo stil. Bij 2-0 vond ik dat van onze zijde niet heel raar. Maar de Groningers, op dat groepje in een hoek na, waren allemaal ook muisstil. Pas de laatste minuten, na de 3-1, kwamen er meer mensen een beetje los.

Maar zoals ik al zei, alleen Groningen maakte aanspraak op de 3 punten. Hopelijk zien we elkaar weer in de playoffs en tonen wij dan weer ons spel van de laatste weken.

7 april 2013 om 20:29

Daar denk jij dan idd anders over, ik zit vlak naast het uitvak en toen die goal voor heerenveen viel hoorde ik pas voor het eerst iets links van me en dacht ik: ohja zij zitten er ook nog..

terwijl heerenveen tot dan toe de hele tijd achter had gestaan, juist dan moet je het team toch steunen? misschien hebben ze het ook wel geprobeerd hoor, maar dan heb ik het niet gehoord.. xD

7 april 2013 om 21:20

Ik heb nooit gezegd dat ik de sfeer prachtig vond. Ik zat in de z-side dicht bij dat 'hoekje' en je zegt het zelf al daar was het niet stil.

8 april 2013 om 11:01

@ Frisianreds

Ga ff de wedstrijd terug kijken en je zal horen hoeveel lawaai en sfeer er was..
Want als jij dit al sfeerloos vond dan is er nooit en ook nog nooit sfeer geweest in het Abe lenstra stadion!!!

8 april 2013 om 13:46

Ik was bij de wedstrijd en het spijt me, maar dit is niet een wedstrijd die ik voor m'n plezier terug ga kijken.

In de loop der jaren heb ik heel wat edities van deze wedstrijd meegemaakt en ik vond dit qua beleving van de supporters een van de tamste. In de tijd van het Oosterparkstadion hing in de hele omgeving al een speciaal sfeertje. In de eerste jaren Euroborg kon het spoken in de Groene Hel. De laatste jaren is dit in mijn ogen ontzettend veranderd. Waar je eerst nog een hele tribune gek zag doen, zie je nu een klein groepje in een hoek die proberen de sfeer erin te brengen. Door het geringe aantal hoor je ze slechts sporadisch in het uitvak. Behalve de laatste minuten zag ik dan ook vrij weinig navolging bij de rest van de supporters.

Maar ik vertel toch niks nieuws? Ik weet dat vele Groningers er ook van balen. Aan beide kanten probeert een klein groepje voor sfeer te zorgen, terwijl het gros van de aanwezigen de mond dicht houdt en zich gedraagt als de welbekende bioscoopbezoeker. Is in ons stadion precies hetzelfde. Ik vind het jammer.

Maar ja, misschien is het wel zo als een Groninger op het Heerenveen-forum omschreef:
"vanaf vak A tot en met G hoor je het uitval bijna niet omdat er veel geluid vanaf de Fanatics komt, net zoals je bij het uitvak bijna alleen maar het uitvak hoort. Komt door de afstand, de accoustiek en het tegengeluid... Na de 2-0 was het uitvak een stuk stiller dan daarvoor, maar wel uitvak zou dat niet hebben? Net als dat het thuispubliek ma de 2-1 stiller was. Het Groningenpubliek en het Heerenveenpubliek zijn echt niet veel anders dan andere publieken tegenwoordig."

8 april 2013 om 19:45

Je kan het Oosterparkstadion sowieso moeilijk vergelijken met de Euroborg.
Ik weet niet of de sfeer het zelfde is als bij Heerenveen. Toen Groningen uit speelde maakte zij de sfeer in het uivak. De Heerenveen supporters hoorde je pas bij de 3-0.

8 april 2013 om 20:39

Blijkbaar is het Abe Lenstrastadion goed te vergelijken met de Euroborg. Zoals ik al eerder aangaf, vanuit het uitvak in de Euroborg hoorde ik de Groningers nauwelijks(pas de laatste paar minuten na de 3-1), terwijl ik het idee had dat wij zelf duidelijk aanwezig waren. Maar jij had juist het gevoel had dat de sfeer er bij jullie lekker inzat. In Heerenveen waren de rollen precies omgedraaid...

Ben net weer in Assen. Eindelijk een lekker wedstrijdje gezien.
De eindstand slaat nergens op want het had wel 5-0 bij rust moeten staan. Had voorafgaand aan de wedstrijd een zwaar hoofd in dat Groningen zal winnen.

Als je kijkt naar het progamma van FC Groningen en Heerenveen denk ik dat de ploegen beide nog 3 keer gaan winnen.

7 april 2013 om 17:57

Kunnen we mooi tegen elkaar spelen in de finale van de playoffs.. zou geweldig zijn

7 april 2013 om 20:05

Ja opnieuw een kolkende euroborg en een vol uitvak bij Heerenveen.

Ik hoop ontzettend dat dit een offday was, en dat ze niet deze lijn weer doortrekken, hoop ik ook van Groningen. zou fijn zijn want met een NEC NAC of ADO heb je niks in europa te zoeken, zou beter voor t nederlands voetbal zijn en voor de neutrale supporter, want je kijkt liever Heerenveen Groningen dan Heerenveen Nac of Groningen Heracles ofzo.

Mooi dagje, heerenveen houdt plek 7 want de rest verspeeld ook punten. en Groningen sluit aan.
Zo erg vindt ik het, nota bene als supporter van Heerenveen, allemaal niet

Congrats Groningen

Snap de kritiek op Texeira niet helemaal.

Die jongen heeft het hele seizoen weinig gespeeld, heeft nog niet het vertrouwen en vizier nog niet op scherp.

Laat hem enkele wedstrijden in de basis staan en hij gaat ze er echt wel weer inschieten.

Afgelopen seizoen toch ook 8 doelpunten gescoord in een niet al te best draaiend Grunn!

7 april 2013 om 19:43

Texeira speelde een puike wedstrijd vandaag, doet in mijn ogen zelfs iets te veel veld af en toe want ook die sprint die hij moet trekken bij die kans voor rust....

Hij moet eigenlijk een keer scoren (geld voor meer spelers trouwens vandaag) uit de 2 grote mogelijkheden die hij had maargoed ben al zeer tevreden met hoe hij speelde vandaag, als hij zo blijft spelen komen de goals vanzelf. Beste man na Magnsaco vandaag, ook Bacuna speelde een prima pot, komt veel beter tot zijn recht op het middenveld.

Nu Schet er nog uit en staat eindelijk het beste team op het veld, beetje laat maargoed.

Heerlijke wedstrijd met Magnasco als absolute uitblinker. Ook V. Dijk weer soeverein. Alleen jammer dat de score niet hoger is uitgevallen. Volgende keer toch maar weer Zeefuik want Texeira was wederom ver onder de maat.

7 april 2013 om 19:48

Grappig hoe verschillend meningen kunnen ziijn, vond van Dijk ver onder zijn niveau spelen vandaag. In de eerste helfd verschikkelijk slordig.

En Texeira speelde een goede pot, diie heeft denk ik 1 of mischien 2 keer een bal verspeelt met vele vele goede voortzettingen en hard werken. Als die nog een goal had gemaakt had die een perfecte wedstrijd gespeeld. Geen idee wat jij van een spits van Groningen verwacht als hij vandaag ver onder de maat speelde.

7 april 2013 om 20:47

Hij speelt Finnbogasson volledig uit de wedstrijd en heeft op een slippertje na een uitstekende pot gespeeld. Liet zich ook opbouwend goed zien wat met het verschrikkelijke slechte veld niet makkelijk was. Met alle respect maar ik begrijp je kritiek op Van Dijk totaal niet.

7 april 2013 om 20:07

Texeira was naast Magnasco en de Leeuw een van de belangrijke mensen aan de kant van Groningen. Jij kijkt alleen naar de gemiste kansen en niet naar het spel er om heen.
Niet heel raar, want uit eindelijk word een spits afgerekend op zijn doelpunten maar hij speelde gewoon erg sterk.

7 april 2013 om 20:41

Ik kijk niet alleen naar de gemiste kansen ondanks dat er toch minimaal een in had gemogen. Mijn voorkeur gaat uit naar Zeefuik en dat is nou ook niet echt een killer. Ik vind Texeira op alle punten tekort komen, zwakke techniek , weinig snelheid, verliest alle kopduels van zijn directe tegenstander en niet balvast waardoor zijn medespelers moeilijk kunnen bijsluiten. Hij werkt altijd keihard en dat pleit wel weer voor hem. Ik denk dat daarom veel supporters toch synpathie voor hem hebben. Voetballend is het echter ver onder de maat.

7 april 2013 om 20:58

Eens Fcgtom. Texeira speelde een dijk van een wedstrijd verder

Even een ander Groningen gezien vandaag, wat geweldig. Gevochten voor elke meter, elk duel werd aangegaan en de absolute uitblinker was vandaag de rechtsback, Magnasco. Geweldig driftkikkertje en flink beter dan het alternatief Kappelhof.
Wel oppassen voor een zekere hosanna-sfeer in Groningen, 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Maar dit is een goede wedstrijd gebleken en de weg omhoog is zeker in te slaan.

7 april 2013 om 20:08

Ben ik volkomen met je eens! Twee weken geleden was het nog we moeten alleen maar naar onderen kijken, en nu win je weer een wedstrijd en is het Groningen gaat de play offs in.
Eerst maar de komende wedstrijden bekijken, die zijn cruciaal

Groningen verslaat makkelijk Heerenveen. Wat maar weer duidelijk maakt dat Van Basten zijn club alleen maar kan opladen tegen de grote clubs, omdat er een persoonlijke drive in zit. Vandaag bij eredivisie Live gaf hij aan tegen Feyenoord een elftal te hebben gezien dat in balans was. Ja ja, met nadruk was.... Als dit Heerenveen naar de jeugdliefde van Van Basten moet en zo speelt, wordt het 6-0 voor ajax...

Verwonderlijk hoeveel krachtsverschil er op het veld was vanmiddag. Ik heb vele edities tussen beide clubs mee mogen maken maar zo'n groot verschil als vanmiddag heb ik nooit gezien. De 3-1 is maar een zeer zuinige weergave van de verhouding op het veld en de vele kansen voor Groningen.
Onbegrijpelijk dat Magnasco zo vaak mocht opkomen zonder dat iemand zich daar druk om maakte. Positioneel was Groningen eindelijk ook eens de meerdere t.o.v. de tegenstander... vrij verfrissend moet ik bekennen. Een stevig minpunt is het verzilveren van de kansen, dat lijkt gewoon nergens op.
Finbogasson totaal niet gezien en Djuricic evenmin.
Er is genoeg kwaliteit in de verdediging. Naast van Dijk heeft Groningen met Magnasco een regelrechte topper in de laatste linie.

Vd Berg over de pingel:
"in de wedstrijd dacht ik dat ik al een kwartier met mijn armen omhoog liep en dat ie er toen tegenaan liep..."

Mooi om te zien hoe de beleving van iemand erg kan verschillen van de werkelijkheid. Ook mooi dat ie gewoon realistisch is en zegt dat je 'm kan geven.

Waarom niet vaker zo thuis gespeeld (op Twente na) Man man wat brengt die Magnasco een energie en overtuigen met zich mee wat een genot om naar te kijken!!! gewoon de laatste 5 minuten nog even een rush over het hele veld prachtig! De eerste helft zie ik alles wat ik van een FC thuis verlang! Lekker druk zetten jagen als gekken en met gezonde agressie de duels aangaan.
En gelukkig liet Heerenveen dat vandaag juist totaal na...deze competitie is nog alles mogelijk en zelfs Europees en dat komt niet omdat wij zo geweldig veel kwaliteit hebben maar de ploegen om ons heen zijn ook niet zo bijzonder als ze soms neergezet worden. Zolang je thuis zo speelt weet ik zeker dat je de 12de man erachter krijgt en kun je het elke ploeg lastig maken.
Vandaag had de score zelfs dikker kunnen zijn man wat een kansen hebben we vandaag gehad bijna net zoveel als over het hele seizoen! Zonde dat Texeira niet minimaal 1x scoorde dat had hij zeker moeten! Doen maar ook verdiend want hij was een keer wel aanspeelbaar en verlengde het spel een aantal keer goed! Ook nog het hakballetje op Schet.
Ook hij brengt geloof en overtuiging met zich mee en is altijd goed voor de juiste beleving! Bedankt FC ik heb zeer genoten en met name de 1ste helft die was echt heerlijk!!

Erg goed gevoetbald FC! Heb enorm genoten. Magnasco was geweldig, zowel verdedigend als aanvallend. Heb Finbogason niet gezien, simpel uit de wedstrijd gespeeld door de beste verdediger in Nederland, van Dijk. Iedere wedstrijd kom je weer tot dezelfde conclusie; wat is het toch jammer dat we geen goede spits hebben ( één die een doelpunt kan maken ). Texeira speelde inderdaad een aantal ballen naar zijn eigen kleur ( waarvan twee keer heel goed ). Maar zelfs in deze wedstrijd wist hij het net weer niet te vinden..... hij is gewoon een erg matige spits. Wat deed hij eigenlijk bij de laatste kans toen Bacuna de bal voor het doel langs speelde, hij stond toch helemaal alleen voor de goal???
Bacuna schoot de penalty er weer feilloos in, verder vond ik hem ook niet al te best spelen. Magnasco was de beste, verder speelde gelukkig de Leeuw ook weer eens een prima wedstrijd ( lange tijd geleden ). Van Dijk en Kirm speelden ook goed. in de 1e helft werd Heerenveen compleet overklast! Mooi om te zien hoe met name Magnasco de overwinning na afloop vierde, de vuistjes bleven maar omhoog gaan... Met een heerlijk gevoel weer terug naar Noord-holland gereden.

Zo, zo, ik heb dit helemaal niet verwacht. Ik dacht dat Heerenveen weer met 3 punten vandoor ging aangezien dat Groningen moeite heeft scoren. Gefeliciteerd, Groningen.

8 april 2013 om 11:09

Heerenveen mag van geluk spreken dat de FC moeite heeft met scoren, met een scherpe spits had het vandaag zomaar 8-1 kunnen worden..

8 april 2013 om 12:27

Ja, dat klopt. Groningen moet gewoon volgend seizoen een nieuwe spits halen. Als Groningen blijft zo dominant spelen, kan het nog hoger eindigen dit seizoen.

Goh, wat is die Raitala slecht. Er mag wat mij betreft wel een nieuwe linksback komen!

Van harte Groningen, 100% verdient, geen moment in de wedstrijd gezeten en kan leven met dit verlies.
Wat me erg dwars zit is het niet Respect tonen voor een overleden persoon. Wij zongen als Heerenveen in de 20ste minuut Ynwa voor een overleden Hveen supporter (20jaar geworden...) We hadden een spandoek voor deze persoon en we hadden gehoopt op wat Respect vanuit de Groningse kant.. Helaas, het werd een fluitconcert, dat doet me nog veel meer pijn dan de verdiende nederlaag.. Had Groningen toch wel hoger zitten. Dit was niet gebeurt tegen ploegen als Feyenoord en Ajax, die wel hun respect tonen voor zulke actie's.. Helaas.

9 april 2013 om 19:12

Ik, als Groningen-supporter, zit vlakbij het uit-supportersvak. Ik heb niet begrepen dat er qwerd gezongen voor een overleden supporter. Ook heb ik geen fluitoncert gehoord. Wel werd er, dacht ik, een Heerenveen-lied gezongen waar de fc supporters "overheen" zongen. Ik denk dat ik namens (bijna) alle fc supporters spreek als ik zeg: "sorry, dat is niet goed begrepen' Zo sportief en respectvol zijn de fc supporters wel. Dus in ieder geval persoonlijk en waarschijnlijk namens iedere Groninger, excuses!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren