Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen loopt deal met Ajax mis: ‘Hij denkt in Heerenveen meer te spelen’

Laatste update:

Sven Botman lijkt Ajax op huurbasis te gaan verlaten. De negentienjarige centrale verdediger werd onlangs voor het eerst in verband gebracht met een overgang naar FC Groningen, maar gaat waarschijnlijk elders in de Eredivisie aan de slag. SC Heerenveen heeft de concurrent namelijk afgetroefd.

“Botman verwacht dat bij sc Heerenveen de kans op speeltijd voor hem groter is dan bij FC Groningen, zo is de reden van het afzeggen althans naar ons gecommuniceerd”, vertelt technisch directeur Mark-Jan Fledderus van de Groningers in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Het was de bedoeling dat Botman de opvolger zou worden van de naar Sampdoria vertrokken Julian Chabot, maar Fledderus lijkt dus verder te moeten zoeken.

“Natuurlijk is het balen. We hebben er alles aan gedaan, goede gesprekken gevoerd. Als het voor de langere termijn was geweest, had Botman voor FC Groningen gekozen, zo heeft hij ons laten weten. Onder meer op het gebied van faciliteiten zag hij een toekomst in Groningen absoluut zitten, maar zoals gezegd acht hij de kans op speeltijd in Heerenveen groter.”

Voor FC Groningen is het niet de eerste keer dat het deze zomer misgrijpt. Glenn Bijl koos er eerder al voor om zijn contract bij FC Emmen te verlengen, terwijl FC Twente er met Keito Nakamura vandoor ging. Fledderus laat zich hier echter niet door uit het veld slaan: “Dit soort gebeurtenissen hoort bij de transferperiode. In mijn tijd als technisch manager bij Heracles Almelo was het niet anders, gingen op handen zijnde transfers soms ook niet door, alleen kwam het niet naar buiten. Dat is wel een verschil.”

Wat lijkt jou de beste keuze voor Sven Botman?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Imo zal Groningen of Heerenveen ook wel het hoogst haalbare zijn voor Botman, speelde erg zwak afgelopen seizoen bij jong Ajax, komt op alle fronten te kort voor de top

25 juli 2019 om 17:25

Flareon, het is niet erg om een sterke mening te ventileren, maar zorg dan tenminste dat je de feiten op een rijtje hebt.
Martinez is gehaald omdat er geen backup meer is op linksback. Dat waren namelijk Sinkgraven en Bakker (incidenteel Blind/wober). Dest is namelijk een rechtsback, die een jaar geleden nog linksbuiten speelde. Dat is overigens ook de reden dat er geen rechtsback gehaald is/wordt nu Kristensen weg is.
Lang heeft een periode bij Jong Ajax op de flanken gespeeld, maar is pas gaan excelleren sinds hij op het middenveld staat. Dat hij in de voorbereiding een paar keer op de flanken heeft gestaan, verandert daar niets aan. Daarom is er ook geen aanvallende middenvelder bijgehaald, omdat Lang, Jensen en Taylor die plek vermoedelijk zullen invullen, en over een jaar of twee Unuvar vermoedelijk erbij komt.

Pierie is gehaald voor de toekomst omdat men talent in hem ziet, net als bij Scherpen. Nu zie ik dat inderdaad bij Scherpen, niet bij Pierie. Maar dat zijn keuzes. Botman is ook geen hoogvlieger namelijk, al zie ik hem nog wel goed ontwikkelen.

25 juli 2019 om 17:30

Die talenten die jij nu opsomt komen er aan, maar zijn er nog niet.. Je verkoopt 2 sterkhouders, daar moet wat voor terug komen want een Eiting gaat het elftal ook nog niet dragen, Lang is voor eredivisie begrippen prima maar Ajax wil meer dan dat, Dest is pas net 18 en daarbij een rechtsback die nu even op links speelt omdat vriend Nico nog niet meedeed, hebben we eindelijk geleerd dat je niet alles met jeugd kan doen is het nog niet goed, daarbij is het zo dat als bijv Lang het meer laat zien dan Promes of wie dan ook, speelt hij gewoon.. Het niveau bij Ajax gaat omhoog waardoor talenten ook een hoger niveau moeten hebben, dan zal er minder door komen wat logisch is maar dat hoort er bij.. Of heb jij liever weer de jaren onder Frank de Boer die noodgedwongen net niet talenten als Ebecilio moest gebruiken? Die man heeft toen 4 jaar lang wonderen verricht, dan heb ik persoonlijk liever deze koers

Niet onlogisch dat hij niet verwacht Itakura of Memisevic eruit te spelen. Snap wel dat hij wil spelen, dus geen gekke keuze.

Huren dus, mweh. Tenzij het een echte aanwinst is, maar als ik de reacties in het vorige topic over deze speler mag geloven is dat niet per se direct het geval.

25 juli 2019 om 17:04

Ach ja zo reageerde velen Ajaxieden ook over Zeefuik en toen Blind..beiden een schot in de roos voor ons. Ado publiek was erg kritisch op Chery als je het toen moest geloven kon die er niet veel van.

Fysiek ziet het er wel goed uit bij deze jongen.
Hoe die het gaat doen ben ik wel extra benieuwd naar! Heb hem nooit zien spelen btw.

25 juli 2019 om 17:06

Ik vond hem afgelopen seizoen iig tegenvallen, maar misschien verrast hij dit seizoen wel. Ik ben iig heel benieuwd!

25 juli 2019 om 17:09

Was het niet huren met opties tot koop? Ik sluit me verder aan bij de pessimistische reacties, deze jongen had het in de kkd al erg zwaar.

Lijkt me een prima ontwikkeling voor Sven Botman. Ik ben bang dat hij niet het niveau zal aantikken dat gewenst is bij Ajax.

Verder zullen Pierie en waarschijnlijk Magallan in jong ajax spelen. Beide zijn (nog) niet het niveau voor Ajax 1, ondanks de relatief hoge transfersommen die voor beide heren zijn betaald.

25 juli 2019 om 17:13

Magallan is te oud om voor jong oud te komen dus dat gaat m niet worden iig.

Ja zal ook meer spelen bij Heerenveen omdat zij een minder goede selectie hebben. Wat dat betreft een logische keuze, maar zegt tegelijkertijd ook iets over zijn mentaliteit. Net als Glenm Bijl trouwens. Wilde alleen komen als Zeefuik vertrok. Die basisplek komt je niet aanwaaien hoor, die moet je verdienen.

25 juli 2019 om 17:11

Minder goede selectie denk ik toch niet. Misschien wel minder goede verdediging en heeft hij daarom voor Heerenveen gekozen.

25 juli 2019 om 17:15

Ik vond Heerenveen al niet veel afgelopen seizoen, als Lammers en Vlap het op hun heupen kregen dan gebeurde er wel wat maar zonder die twee zie ik het erg somber voor ze in komend jaar. Als je dan al ziet met wat voor aankopen ze komen, en dat spelers meer perspectief zien bij de qua naam kleinere clubs, hoop ik oprecht voor ze dat ze nog wat goede spelers kunnen halen.

25 juli 2019 om 17:22

We zien het vanzelf hoe het gaat haha. Moet wel zeggen dat ik erg benieuwd naar Ejuke ben. Heeft Heerenveen voor haar begrippen veel geld voor neergeteld en schijnt een talentvolle speler te zijn. Daarnaast komen er ongetwijfeld nog een aantal versterkingen aan komende week.

Over Lammers en Vlap ben ik het met je eens, maar er staan ieder jaar weer nieuwe spelers op bij Heerenveen. Odgaard kan er bijvoorbeeld ook wel eens eentje inschieten. Ben niet heel erg pessimistisch over aankomend seizoen, ook al ziet de voorbereiding er niet geweldig uit tot nu toe.

25 juli 2019 om 17:13

Best raar eigenlijk dat je alleen voor zekerheid een stap hogerop wil maken. Hebben zulke spelers wel ambitie vraag ik me af.

25 juli 2019 om 17:41

om je te ontwikkelen ofzo? op de bank wordt je ook niet beter

25 juli 2019 om 17:27

Dat van die mentaliteit ben ik niet met je eens. Als je verhuurt wordt, is dat om speeltijd te krijgen en ervaring op te doen. Dan moet je niet naar een club gaan waar je een grotere kans hebt dat je er naast staat. Hij kan beter 30 duels spelen bij de nummer 15 dan 15 bij de nummer 4.

Met Bijl vind ik dat een ander verhaal, omdat het daar om een transfer ging en niet over verhuur.

25 juli 2019 om 17:28

Wat zegt die over zijn mentaliteit als ik vragen mag? Ik vind het juist een goede en slimme keuze. Bij Heerenveen is de kans op speeltijd veel groter en dat is wat hij nu nodig heeft. Als je een stapje terug zet dan wil je ook een soort van garantie op speeltijd natuurlijk.

25 juli 2019 om 18:01

Sorry hoor maar wat een feitelijk onjuiste opmerking is dit. Heerenveen eindigt structureel hoger als Groningen. Ik zou als jonge speler in dit geval ook altijd voor Heerenveen kiezen omdat Heerenveen jonge spelers beter maakt en laat spelen. Laten we zeggen dat zoiets bij Groningen minder gebeurt.

25 juli 2019 om 18:17

Ik denk dat jij iets te lang in de zon hebt gezeten. In de afelopen tien seizoenen eindigde Heerenveen vier keer boven Groningen. Wellicht heeft het woord 'structureel' een andere betekenis in jullie provincie, anders begrijp ik je reactie niet. Ik ga niet eens in op je laatste zin want jij weet zelf natuurlijk ook wel dat dat het omgekeerde waar is.

26 juli 2019 om 10:58

En hij blijft maar onzin uitkramen, ga nou maar stil in een hoekje zitten. In de laatste 5 jaar is Heerenveen 3 keer hoger geã«indigd. Verschil is ook als Heerenveen hoger eindigt is dit ook met veel posities. Groningen is een super wisselvallige ploeg. in het midden van rechterrijtje eindigen is niet ondenkbaar. Ik zou daar als speler geen zin in hebben. Misschien is dat anders voor mensen uit jou provincie? En je heb me een beetje blij gemaakt met een dode mus. Want je zegt dat je niet ingaat op het laatste. Ik denk Wow. hij buigt voor feiten! Toppie! alleen vervolgens gooi je er nog een belachelijke vertekening van de werkelijkheid achteraan

Hij zou bij Groningen waarschijnlijk tweede keuze zijn achter Memisevic en Te Wierik. Logisch dat hij voor Heereveen kiest dan.

Is dit ook het teken dat die ene van Manchester united niet meer komt weet even zen naam niet?

25 juli 2019 om 17:55

Borthwick-Jackson. Aangezien Botman een centrale verdediger is en Borthwick-Jackson een vleugelverdediger sluit ik zijn komst nog niet uit. Zeker gezien dat Jansen de wens uitgesproken heeft om op korte termijn nog een rechtsback toe te voegen aan de selectie.

25 juli 2019 om 18:04

Borthwick-Jackson is een linksback/centrale verdediger. Lijkt me niets te maken te hebben met een mogelijke rechtsback.

Zoveelste speler die niet bij Groningen wilt komen omdat degene bang is voor zijn eigen falen. Wel goed dat ze dat zelf al zo snel inzien en ons niet met een speler zonder zelfvertrouwen sturen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren