Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen is akkoord met Derby County en presenteert Mike te Wierik

Laatste update:

Mike te Wierik keert terug bij FC Groningen, zo heeft de club dinsdagmiddag bevestigd. De verdediger kreeg eerder deze maand van Derby County te horen dat hij mocht uitkijken naar een nieuwe werkgever en is het met Groningen eens geworden over een contract tot medio 2024. De 28-jarige verdediger gaat spelen met rugnummer 32 in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

“We hebben in mijn ogen met het terughalen van Mike zowel voor de korte als lange termijn uitstekende zaken gedaan”, reageert technisch directeur Mark-Jan Fledderus op de clubwebsite na het akkoord met Derby County over de transfersom, waarvan de hoogte onbekend is. “Mike kan snel aansluiten bij de groep. Wij kennen zijn kwaliteiten en hij is bekend met onze manier van werken, dus voegen we niet alleen waarde toe aan onze selectie, maar krijgen we direct ook meer opties in verdedigend opzicht. Daarnaast willen we ook na dit seizoen Nederlandse spelers met de nodige ervaring in onze selectie hebben en met het langdurig vastleggen van Mike hebben we een deel van de stabiliteit binnen onze selectie gewaarborgd.”

Afgelopen zomer werd Te Wierik door Phillip Cocu naar Derby County gehaald, maar sinds het vertrek van de Nederlandse oefenmeester hoefde de mandekker niet meer op speelminuten te rekenen bij de club uit de Championship. De afgelopen weken liet Te Wierik zijn ongenoegen blijken en nam de interesse in de centrumverdediger toe. Groningen, Fortuna Sittard en Heracles Almelo boden hem de kans om terug te keren in Nederland. Vanuit Duitsland liet FC St. Pauli weten geïnteresseerd te zijn.

Te Wierik begon goed in Engeland en speelde in de voorbereiding van het huidige seizoen nagenoeg alles bij Derby County, dat hem afgelopen zomer dus overnam van Groningen. De resultaten vielen echter tegen en de club zakte af naar de laatste plaats op het tweede niveau. Het leidde tot het ontslag van Cocu, waarna Wayne Rooney het stokje overnam. De voormalig sterspeler van Manchester United zag het niet in de Nederlander zitten en nam hem zelfs een tijdje niet op in de wedstrijdselectie.

FC Groningen heeft er goed aan gedaan om Mike te Wierik terug te halen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het waren 6 mooie wedstrijden.. Niet veel mis mee trouwens, de match met Groningen was gewoon degelijk

Alles beter dan Dammers, maar Mike komt niet terug om te banken. Was vorig jaar nota bene nog capitan. Op de lange termijn vind ik dit een domme aankoop waar weinig ambitie uit blijkt. Van Hintum en Itakura samen centraal is dit seizoen echt top en dan haal je iemand die niet genoegen neemt met een plek daarachter. En als Itakura volgend jaar vertrekt heb je weer dezelfde CV als de laatste jaren die gewoon net even tekort komt. Haal dan een wat jongere, talentvolle speler waar toekomst in zit.

14 januari 2021 om 16:39

Te wierik is een zekerheidje. Ik hou van zekerheidjes achterin. Gudmondson is vaker geblesseerd dan dat hij speelt, oftewel de kans is aannemelijk dat van hintum vaak linksback komt te staan. Dan vind ik het extra fijn dat we te wierik kunnen opstellen naast Ko ipv Dammers

14 januari 2021 om 16:51

Van Hintum moet je met zijn 33 toch niet meer als back willen hebben. Een beetje buitenspeler heeft een fantastische middag dan tegen hem. Hij doet het prima op de centrale positie en komt elders gewoon tekort.

14 januari 2021 om 17:01

Precies, van hintum doet het dit seizoen buitengewoon goed op LCV, maar die wil je toch niet meer op de linkervleugel? Verder snap ik best dat hij een zekerheidje is, maar er spreekt zo weinig ambitie uit om iemand terug te halen die transfervrij de deur uit wilde en gewoon geen echte verbetering is ten opzichte van wat er nu staat. Als back up zeker, maar Te Wierik is niet gekomen als back up. Sterker nog, vorig jaar werd Itakura er na een ijzersterk begin (in de 3-1 thuisnederlaag tegen Twente, waarin Mike en Lqvist rood kregen, was hij een eenmans sloopbedrijf achterin en deden uiteindelijk een vrije trap en een penal FCG de das om) werd hij eruit gehaald omdat Te Wierik moest spelen. Zie dat nu zomaar weer gebeuren...

15 januari 2021 om 19:09

Volgens mij heeft van hintum het helemaal niet slecht gedaan als back, plus wie speelt er tegenwoordig nog met een echter links- en rechtsbuiten (op ajax na dan)

14 januari 2021 om 16:39

Van Hintum kan gewoon weer als back gaan spelen. En Te Wierik is gewoon prima hoor.

Super nieuws. Kan moeiteloos weer in de basis.

Mooie versterking! Alles beter dan onze Wessel.

Tja, als ik zo lees welke clubs interesse hadden kiest hij voor de hoogst geplaatste op de ranglijst, zeer logisch en denk dat Groningen hier ook blij mee mag zijn.

Groningen nog maar 17 tegengoals, dus volgens mij staat het zonder Te Wierik ook wel goed achterin. Maar op zich is dit wel een logische actie (van allebei).

14 januari 2021 om 17:29

Vorig jaar waren we achterin ook sterk, staan we bekend om. Te Wierik is betrouwbaarder dan Dammers.

14 januari 2021 om 17:58

Met Mike hadden we zeker 2 tegendoelpunten minder gehad

14 januari 2021 om 18:23

En minstens 2 punten meer

14 januari 2021 om 19:36

met 2 punten meer gingen we strijden voor het kampioenschap

Precies de speler die Grunn nodig heeft! Top! Klasse Mike! Op naar de 0 tegengoals

Tja, vond het wel prima hem in de tweede divisie Engeland.

Wij hebben juist veel ervaring om ex Groningers te laten opbloeien!
Mogen wij Dammers een half jaartje lenen?

Bij Fortuna juist goede verdediger!

Wiedwald
Bijl
Araujo
Dammers
Rheyne
Pena
Vlak
Bernadou
Laursen
De Leeuw
Avidjai
14 januari 2021 om 20:58

Graag, win win situatie. Was bij Fortuna meer dan een prima verdediger. Helaas bij ons oogt die vaak onzeker, en komt handelingsnelheid te kort. Hoop dat die in Emmen dan weer het niveau kan halen.

15 januari 2021 om 08:42

Nog meer in de aanbieding???
Mocht die lul van een Balk in de zomer overstappen naar Utrecht, dan doe die ook maar voor een half jaar

Daarnaast hoopte ik op El Hankouri die weinig minuten kreeg.
Maar na gisteren is dat ook wel gebeurt :P

19 januari 2021 om 12:37

El Hankouri kreeg juist veel te veel minuten. Had bijna 2 jaar drooggestaan, ik breng hem nog steeds met alle plezier op de fiets naar Emmen!

19 januari 2021 om 12:53

jeron wil je Kik Pieri ook hebben toevallig?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren