Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Groningen baalt: 'Hij heeft ons verzocht om mee te werken'

Laatste update:

Michael de Leeuw heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij FC Groningen. Er is concrete belangstelling uit het buitenland voor de aanvaller, die vrijdagmiddag al niet meedoet in de oefenwedstrijd tegen AA Gent. Groningen meldde eerder deze vrijdag op de website van de club dat De Leeuw 'er met zijn hoofd niet bij is' en dat hij daarom niet in actie zal komen tegen de Belgen.

/

Hans Nijland, algemeen directeur van Groningen, laat aan Voetbal International weten dat hij De Leeuw liever niet laat gaan. "Maar we hebben hier ook te maken met de wens van de speler", zegt de bestuurder. Het is zijn wens om nog eens een buitenlands avontuur aan te gaan en hij kan daarnaast een heel goed salaris verdienen. Dus hij heeft ons verzocht mee te werken."

Nijland wil nog niet zeggen om welke club het gaat, maar het schijnt om een vereniging uit China te gaan. Er is al een bod uitgebracht: "Maar dat is nog niet goed genoeg. Wij moeten ons namelijk direct weer kunnen versterken. De komende dagen wordt het heel spannend, want dit is geen zaak die weken mag gaan slepen", benadrukt Nijland. De 28-jarige De Leeuw is met negen doelpunten clubtopscorer van Groningen in dit seizoen.

FC Groningen kan Michael de Leeuw niet missen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, ik weet niet wat ik hier van moet vinden. Als competities als de Chinese nu ook al spelers bij ons gaan halen, dan blijft er echt heel erg weinig over hier in Nederland. De Leeuw is een goede eredivisiespeler, maar zeker geen topper.
Wel een mooi avontuur om aan te gaan natuurlijk!

9 januari 2015 om 15:30

Is toch leuk? Lekker ergens anders voetballen. Die jongen voetbalt zijn hele leven al in een heel klein stukje aarde genaamd Nederland. Dan maak je maar heel weinig mee.

9 januari 2015 om 15:39

Daar heb je helemaal gelijk in. Ik zou het ook zeker doen als ik hem was. Een mooi avontuur en het salaris zal ook niet misselijk zijn. Maar voor de competitie is het wel slecht dat voetballers als De Leeuw weggekocht worden door buitenlandse club. De eredivisie wordt daardoor steeds zwakker.

9 januari 2015 om 15:43

Tsja, wij halen ook weleens spelers uit Duitsland of de Premier League. Kijk, als een groot talent naar China zou gaan, zou ik me pas zorgen maken. Dit is incidenteel eens.

Tja vanuit de leeuw zijn oogpunt snap ik het wel. Moest zich aan het begin van het seizoen wederom bewijzen terwijl de meeste supporters hem het liefst gelijk in de basis hadden gezien. Denk dat hij om deze reden wel een beetje klaar is bij Groningen.

Daarnaast zal hij wel een flinke zak geld kunnen vangen.. Dat je dit wilt op 28 jarige leeftijd kan ik me alles bij voorstellen. Voor mij en met mij velen zal het een zwaar gelag zijn hem te zien vertrekken.
Ik hoop op minimaal 2,5 miljoen zodat we nog wat terug kunnen halen.

Niettemin een fikse aderlating die onze ambities wederom in de ijskast zet vrees ik.

9 januari 2015 om 15:33

2,5 miljoen!!?? Ik denk dat groningen bij 1 miljoen al ja zegt. Zo goed speelt hij nou ook weer niet, alleen zijn goals die hij heeft gemaakt zijn van een hoog niveau. Kan toch eigenlijk geen mazzel zijn..

9 januari 2015 om 15:42

Ik hoop op 2,5 miljoen. Dat het wellicht niet helemaal realistisch is dat ben ik met je eens. Aan de andere kant je clubtopscorer met een doorlopend contract middenin het seizoen laten gaan? Daar mag best een fatsoenlijke vergoeding tegenover staan.

9 januari 2015 om 16:50

1 miljoen? Jij bent zeker de leukste thuis?

Tja..balen als dit door gaat maar wat doe je er aan ? Eten en gegeten worden....Dit zal nooit veranderen , zeker niet voor de " kleinere " clubs.

9 januari 2015 om 16:53

het is een grote voedselketen alleen de absolute Europese top heeft daar geen last van

Ik word een beetje moe van die verzoekjes mee te werken. Voor spelers met nog 1,5jaar contract moet gewoon een goede afkoopsom worden betaald. Als die clubs zoveel geld hebben om hem een topsalaris te bieden, mag de club waar hij vandaan gehaald moet worden (FC Groningen dus) ook wel een zak met geld ontvangen.

9 januari 2015 om 16:34

En waarom? Die speler heeft toch lijf en leden ingezet voor de club en er mede voor gezorgd dat mensen kaartjes en truitjes kopen?

Uw werkgever krijgt toch ook geen zak geld wanneer u vertrekt naar China?

9 januari 2015 om 17:55

Uw werkgever krijgt toch ook geen zak geld wanneer u vertrekt naar China?

Waarschijnlijk heb je gelijk maar het is even waarschijnlijk dat zijn werkgever geen zak geld heeft moeten geven om hem als werknemer binnen te halen

9 januari 2015 om 17:59

En als er al iets betaald is geweest, dan zal die som ongeveer wel afgeschreven zijn.

Gelijk kramer van Ado ophalen indien mogelijk! Prima vervanger.

9 januari 2015 om 15:26

Ik betwijfel of hij nog haalbaar is na die flirts van Feyenoord. Al lijkt het me wel een jongen die niet direct naar het buitenland wil maar eerst nog wel een stap in Nederland zou willen maken. Kramer zou zeker de perfecte aanwinst zijn voor Groningen, maar dan kunnen we wel direct 6-8 ton + salaris afschrijven op Hoesen.

9 januari 2015 om 15:48

Als je 2,5 miljoen voor leeuw vangt kan dat prima. Maar nijland kennende heeft hij waarschijnlijk wel snel een vervanger klaarstaan.

9 januari 2015 om 15:53

Ik denk niet dat Groningen Kramer gaat halen aangezien ze Hoesen ook hebben en die heeft toch redelijk wat gekost. Kramer is dit seizoen redelijk bezig maar vorig seizoen was die ook niet geweldig, laat hem eerst maar eens een langere periode goed spelen bij Ado.

9 januari 2015 om 17:02

Ik zou hem gewoon halen als je flink wat kan vangen voor de leeuw. Is een mooie tussenstap voor kramer en je kan niet op hoesen alleen vertrouwen met nog beker én een competitie helft te gaan.

9 januari 2015 om 17:06

Aan dE ene kant heb je gelijk hoor, maar aan de andere kant...
Hoessen heeft in dit half jaar wel voor mij aangetoond dat hij niet rond krijgt daar in de spits. Wel zie ik hem geregeld leuk mee voetballen, kaatsen en ruimtes open trekken voor anderen. Maar van je eerste spits mag je toch voornamelijk doelpunten verwacht lijkt mij.
Dus misschien zou het wel wat zijn als hij met kramer in de spits komt te staan alleen dan in de rol die de leeuw nu heeft. Net een stukje achter de diepe spits....

Voor 2-2.5 miljoen mag de Leeuw van mij vertrekken. Dat heeft hij verdiend. De club heeft nooit het volle vertrouwen in hem gehad en in de speelwijze van van de Looi is eigenlijk geen plaats voor hem. De supporters hebben hem altijd gewaardeerd, maar als de trainer hem vervolgens op de bank zet kunnen wij ook weinig voor hem doen.

Ik zou hem zeker gaan missen!

Een chinese club. Wat n ambitie toont de leeuw....die gaat alleen voor het geld dus

9 januari 2015 om 15:45

Vind je het gek? heeft jarenlang in de JL gespeeld. Die heeft niet veel bij elkaar gevoetbald nog hoor door het spelen bij Veendam en de Graafschap.

9 januari 2015 om 15:48

28 jaar.. en wellicht gaat ie 1 tot 1.5 miljoen verdienen bij de chinezen.. vergeleken met 250.000 bij groningen..

9 januari 2015 om 16:27

Das wel heel veel idd

Jammer. Vindt hem toch wel de beste en leukste speler bij Groningen dit seizoen. Zo'n speler had ik ook wel bij ons gewild. Maar met Uth is dat niet nodig. En het lijkt mij niet echt aantrekkelijk om naar China te gaan, maar dat is zijn keuze. Hoop dat hij toch nog dit seizoen bij Groningen blijft.

9 januari 2015 om 15:57

De beste speler gaat iets te ver, laten we het houden op een van de betere

In China is veel meer te verdienen dan hier in Nederland, dat zal de reden zijn dat hij en waarschijnlijk Chery ook naar China gaat en ergens kan ik dat wel begrijpen.

Kut... Dit zou voor Groningen een enorme aderlating zijn om De Leeuw midden in het seizoen te verliezen. Dan kunnen we Europees voetbal vergeten...

En een vervanger? Tuurlijk hoop ik op Kramer bijvoorveeld maar dat gaat 'm echt niet worden. En Hansie zou Hansie niet zijn als er al een vervanger klaarstaat... Of is dat Rusnak al?

Tuurlijk snap ik het voor De Leeuw maar het tijdstip is zo ongelukkig...

FC Groningen wilde aan het begin van het seizoen nog van hem af, dus nu niet ineens de zielige piet gaan uithangen

9 januari 2015 om 16:15

Ze wilden helemaal nooit van hem af...

9 januari 2015 om 16:36

Wat een onzin! Ze wilden nooit van hem af

9 januari 2015 om 17:18

Als je even wil stoken.... Doe het dan wel met juiste argumenten..!

9 januari 2015 om 18:37

Typisch de buitenwacht die geen enkel idee heeft waar hij over praat.

Ambitie nul komma nul als je zo ongelooflijk graag naar China wil. Gaat dan alleen om een paar centjes extra op de korte termijn, maar je carriere is vroegtijdig ten einde. Ik zou zeggen schiet er nog een halfjaar veel in en hoop in de zomer op een club uit de Championship of 2. Bundesliga. Daar verdien je ook vaak een stuk meer dan in Nederland, maar dan voetbal je ook nog op een beetje niveau...

Tot ziens carriere, Hallo geld

Ben wel benieuwd of deze Chinezen het transferbedrag wat eventueel afgesproken wordt wel meteen kunnen betalen, Bij Ado wil het niet vlotten met de Chinezen... Maar goed als hij weg wil dan laten gaan.. Maar dan wel een echte spits gaan halen.

@fcgrunn10. Waarom ? Jullie hebben die goalgetter van een Hoessen toch ?

9 januari 2015 om 16:36

Hoessen die er 1 in heeft liggen...

Het volgende gerucht moeten we ongetwijfeld niet los zien van de Chinese belangstelling voor Michael de Leeuw. Wim Masker meldt vanmiddag in de Groninger Gezinsbode dat FC Groningen in Vincent Janssen van Almere City FC geïnteresseerd zou zijn; een gerucht waarover wij in een eerder stadium ook al iets hadden vernomen. Ook met FC Twente en PEC Zwolle werd de 20-jarige topscorer van Almere, die dit seizoen 12 maal wist te scoren, onlangs in verband gebracht.

Vincent Janssen werd op 15 juni 1994 in Heesch, Noord-Brabant geboren en speelde in de jeugd bij SV Top, TOP Oss, N.e.c. en Feyenoord. Medio 2013 tekende hij een profcontract bij Almere City FC waar hij nog tot medio 2016 onder contract staat.

___

Groningen zou dus al bezig zijn met een vervanger wat inhoud dat het echt einde De Leeuw is in Nederland.

9 januari 2015 om 17:02

Ben benieuwd...

Feyenoord had de Leeuw 3 jaar geleden al op moeten pikken.
Goede speler!

9 januari 2015 om 22:35

maar dat zou moeilijk zijn bij het grote publiek, een aanvaller halen van een degradant..

10 januari 2015 om 01:04

Ja Freak, ik bedoelde natuurlijk Groningen en niet de Graafschap...........
Maar hij viel me ook al positief op toen hij nog bij Veendam speelde.
Gewoon een erg goede speler op 9 of 10!

Een leuke competitie in een geweldig land. Dat zou nou een mooie transfer zijn.

Als ik zou kunnen kiezen tussen Azerbeidzjan en China, dan wist ik het wel.

Benieuwd wie Groningen als opvolger wenst te halen.

Het gaat om de club Jiangsu Sainty uit Nanjing die de Leeuw willen hebben,de Leeuw heeft dit zelf bevestigd.
Bij deze club werkt Gert Heerkes als assistent-coach.
Tevens zijn ze zeer geinteresseerd in Chery.

terecht dat hij met het verzoek kwam, die jongen heeft 2 jaar lang geen vertrouwen gekregen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren