Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fansite Feyenoord stipt ‘dubieuze keuze KNVB’ voor Klassieker aan

Laatste update:

Zondagmiddag trappen Ajax en Feyenoord in de Amsterdam ArenA af voor de Klassieker. Enkele dagen voor het zover is vragen supporters van de Rotterdamse club zich echter af of er niet een wijziging doorgevoerd moet worden in het arbitrale kwartet. Met de aanstelling van Pol van Boekel heeft men geen moeite; met die van assistent Mario Diks daarentegen wél.

Supporterswebsite Feijenoord Casuals zocht na een tip uit of het klopte dat Diks werkzaam is bij Aegon, de hoofdsponsor van Ajax. Via de profielenwebsite LinkedIn ontdekte men dat dit inderdaad het geval is en dus wordt het onderwerp belangenverstrengeling aandacht gegeven. Men vraagt zich af of de KNVB niet beter voor een andere assistent kan kiezen dan Diks, die de schijn nu tegen zou hebben.

Leidende man zondag is als gezegd Van Boekel, die debuteert in de Klassieker. Hij liet dinsdag weten bijzonder blij te zijn dat de nationale bond hem de eer van Ajax-Feyenoord toebedeelde. “Wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zijn natuurlijk altijd speciaal. Daarbij wordt het mijn eerste Klassieker, dus ja, ik kijk er zeer naar uit om deze topwedstrijd te fluiten in een volle ArenA.”

Moet de KNVB een andere assistent-scheidsrechter aanwijzen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tsja, je kan het mierenneukerij vinden maar dit hoort natuurlijk niet te kunnen. Zelfde zou gelden voor een lijnsman die in dienst is bij Asr. Knvb kan het zichzelf onnodig lastig gaan maken als die man onbewust een misser maakt zondag ten nadele van Feyenoord. Dan krijg je een lawine aan kritiek.

Gewoon vervangen die man en concentreren op de wedstrijd. De rest is bijzaak!

Edit: Overigens was het de site Feijenoordcasuals die dit onderzocht heeft.

16 januari 2013 om 13:00

Alle Ajacieden mogen mij verketteren, mij een nep-ajacied noemen of de spreekwoordelijke emmer stront over mij heen kieperen. Echter ben ik er heilig van overtuigd dat dit een staaltje wanbeleid is binnen de Knvb.

Bij een beladen wedstrijd als de Klassieker, dient men elke beslissing die als 'partijdig' beoordeeld kan worden uit de weg te gaan. Elke arbritale dwaling zou in deze afdoen aan een eventuele overwinning van onze mannen.

Feit dat sommige onder de Ajacieden dit aangrijpen om de Feyenoordsupporters alszijnde jankerds te beoordelen vind ik zonde. Heren wij zouden in dit geval dit ook onderzocht hebben en onze vraagtekens achter dit dubieuze besluit gezet hebben.

Ik hoop wederom op een spannende Klassieker. Één waar het vuur vanaf spat. Ik wil de spanning en strijd door de beeldbuis kunnen voelen (helaas zorgen familie verplichtingen ervoor dat ik niet in het stadion kan zitten). Uiteraard hoop (en verwacht) ik (stiekem) dat wij aan het langste eind trekken.

16 januari 2013 om 13:13

Precies zoals ik het zou willen verwoorden.

vervangen die handel

16 januari 2013 om 22:30

Aegon is alleen een naam.
Aegon is niet Ajax, Alsof deze man ontslagen word als Ajax niet wint....
Het hoofdkantoor zit in Den Haag...
En sinds wanneer is iedereen die bij Asr, Aegon, Aon, Samsung werkt voor de club die het bedrijf sponsord?
Overdrijven is ook een vak.

16 januari 2013 om 14:51

Wat een trieste reacties. Hij is hypotheekadviseur bij een vestiging van de Aegon. Denken jullie nu echt dat hij een mail zal krijgen van het hoofdkantoor om de vlag omlaag te houden bij een aanval van Ajax?

Hou toch op.

Pff gaat toch te ver dit. Die KNVB heeft mensen in dienst die iedere scheidsrechter en grensrechter in de gaten houd om te betrappen of fouten. Denk hun dan serieus dat de grensrechter in het voordeel van Ajax gaat vlaggen omdat hij bij Aegon werkzaam is? Shitt man sommige mensen hebben niks beters te doen zeker.

16 januari 2013 om 13:39

Waarschijnlijk zal er niets aan de hand zijn, maar om alle schijn van partijdigheid tegen te gaan als Knvb moet je dit gewoon voorkomen. Er hangen gewoon teveel belangen aan.

16 januari 2013 om 18:19

"die Knvb heeft mensen in dienst die iedere scheidsrechter en grensrechter in de gaten houd om te betrappen of fouten. "

... dan hebben die "mensen" het wel druk bij de Knvb, want het de Nederlandse arbitrage laat aardig wat steken vallen....

Elke vorm van belangenverstrengeling moet vermeden worden, Knvb zou dat moeten weten, wat als bij Ajax-psv de arbiter in dienst zou zijn van Philips?

Komop zeg, Feyenoord heeft de afgelopen Klassiekers vaak genoeg de arbitrage mee gehad, nu mag Ajax wel weer eens een keer de scheids mee hebben. Nee grapje natuurlijk

Als dit echt klopt lijkt het me verstandig om een andere grensrechter aan te stellen, je moet elke schijn van partijdigheid voorkomen. Ook al denk ik niet dat dit met opzet gedaan is, lijkt me verstandig het aan te passen voordat je alle Feyenoorders over je heen krijgt die een dikke nederlaag aan de grensrechter gaan wijden Hij zou maar per ongeluk 1 keer buitenspel verkeerd beoordelen waardoor de wedstrijd beslist wordt, dan breekt de pleuris los natuurlijk

16 januari 2013 om 12:44

Lol als er iemand met de klassiekers de arbritage mee heeft gehad is het Ajax de laatste jaren wel!

Ik ben niet voor de top 5 dus mag mijn zegje wel even doen want ik vind dat hier Feyenoord gewoon gelijk heeft want het zou eens andersom moeten zijn dan was het hek van de dam!

16 januari 2013 om 13:11

Niet te vergeten de twee schwalbes van Mols die twee klassiekers in een gelijkspel deden eindigen. De schwalbe van Guidetti, de onterechte rode kaart van Moisander. De doodschop van Immers die niet bestraft werd en de idiote actie van Clasie de afgelopen klassieker.
Het enige wat je kan zeggen is dat Suarez rood had moeten hebben voor een elleboog tegen Babovic, maar de rode kaart van Babovic was dan weer zwaar terecht.
dat is 1 fout tegenover een stuk of 6

16 januari 2013 om 13:19

Natuurlijk jongen en geloof het zelf dat het 1 tegen 6 is!

selectief geheugen noemt men dat en ik zeg dat als buitenstaander want ben voor RKC dus heb geen voorkeur!

16 januari 2013 om 13:24

Een buitenstaander zijn wil niet per definitie zeggen dat je daardoor gelijk hebt.

Of het echt 1 tegen 6 is wil ik niet zeggen. Waarschijnlijk is hij een aantal dingen selectief vergeten zoals je zegt.
Maar die voorbeelden die Merijn noemt zijn niet te ontkennen. De afgelopen jaren is Ajax vaak genoeg genaaid door de arbiters in de klassiekers.

16 januari 2013 om 13:37

Wat was er zo onterecht aan die rode kaart voor Babovic? Omdat Suarez het eerst bij hem deed hoeft hij geen rood te krijgen? Hij plantte zijn elleboog vol in het gezicht van Vertonghen en dan is maar 1 straf gerechtvaardigd. Als je hem dan geen rood geeft omdat hij even daarvoor een overtreding heeft moeten incasseren die eigenlijk ook rood waard is betekent dat niet dat hij geen rood hoeft te krijgen voor dezelfde overtreding. zou een mooie boel worden als iedereen die een elleboogstoot krijgt waarvan de dader niet bestraft wordt een elleboog uit mag delen zonder dat deze bestraft mag worden.

16 januari 2013 om 13:45

@la-roja doe toch niet zo schijnheilig met je ben niet voor de top 5. Maar je bent wel anti-ajax met je mag mijn zegje wel doen. Zie je op ieder Ajax topic negatief praten dus lul niet.

On-topic: Andere 4e man aanstellen dit is natuurlijk wachten op gelul.

16 januari 2013 om 13:59

La-roja praat geen onzin man, ben benieuwd naar de voorbeelden die jij kan noemen. Merijnafca hier geeft een paar goede voorbeelden.

Je moeder

16 januari 2013 om 22:33

Natuurlijk...rode kaarten die duidelijk onterecht waren. Penalty's voor schwalbe's.
En kom nou niet met die onzin van Babovic bij Ajax - Feyenoord 4-1
Het feit is gewoon zo dat het legioen de scheids zo zenuwachtig maakt dat hij verkeerde beslissingen neemt.
In Amsterdam is dat niet zo, blijkbaar hangt er een vriendelijkere sfeer.

16 januari 2013 om 14:14

Ja ik als Feyenoord supporter, overigens alle thuis klassiekers bij geweest vind ook dat Feyenoord de afgelopen jaren bevoordeeld is. Ik kan niet anders zeggen dan dat die penalty aan Guidetti waardoor Feyenoord compleet in het zadel werd geholpen terecht was. In tegendeel zelfs. Maar hij gaf hem en uitieindelijk won Feyenoord deze wedstrijd mijn inziens terecht.

Jaar daarvoor verloren we met 2-1 in de Kuip van Ajax. Kan me nog goed herineren dat Stekelenburg toen een bal pakte waar hij zelf niks meer van wist in de 90e minuut. Terwijl Feyenoord op dat punt al 2 penalties tegen had moeten hebben, waarvan 1 een duidelijke overtreding van De Vrij op Suarez in de 16.

Dit jaar idem dito. De klassieker in de Kuip werd wederom beinvloed door een beslissing van de scheidsrechter. Nou vond ik dat deze klassieker de scheidsrechter een uitstekende pot floot en vond ik de rode kaart van Moisander terecht. Ook vond ik het onzin dat menig Ajax supporter riep dat vele Feyenoorders (incl De Boer) rood had moeten krijgen. Ik vind enkel misschien op een dubieus optreden van Clasie na dat Feyenoord de grens opzocht maar wel Ajax compleet uit spel trok.

De klassiekers in de Arena worden op vreemde wijze bijna nooit beinvloed door de arbiter. Tuurlijk het Babovic incidentje wat je aanhaalt was een situatie appart waar ook Suarez idd rood had moeten krijgen, maar zoals voor deze wedstrijden geld, gold ook voor de wedstrijden die ik net benoemde. Geen van alle bevatten een onterechte uitslag. Altijd waren de clubs gewoon beter, dus misschien is het ook wel een vorm van afdwingen.

Ik ben er altijd van overtuigt dat Feyenoord alleen een wedstrijd in de Arena kan winnen als het beetje mee zit met de scheidsrechter. Feyenoord moet het voornamelijk hebben van fysiek voetbal. Als je zo een zakkenwasser zo pietlulletje als scheidsrechter heb die alles af fluit dan komt Ajax lekker in haar spel en word het nog opassen geblazen.

On:
Ja ik vraag me dan af.. De knvb moet toch ook profiel schetjes hebben liggen van hun arbitrage? Hunnie zien toch ook dat de beste man voor Aegon werkt. En begrijpt me niet verkeerd. Ik geloof absoluut niet dat deze beste man Ajax gaat bevoordelen. Maar zoals ik al eerder las, als de beste man een fout maakt gaat heel Nederland er weer over heen. In iedere wedstrijd kan het, iedere wedstrijd kan je zo incidentje wel weg poetsen, maar ik blijf er bij, de klassieker is en blijft niet zomaar een wedstrijd.

Ik vind niet dat je een grens hier op kan afrekenen.. Hij doet gewoon zijn best, hetzelfde als hij zou werken als vuilnisman. Elke grens kan fouten maken maar ik weet zeker dat als deze het doet dat het ineens verdacht is omdat hij bij de sponsor aegon werkt

16 januari 2013 om 12:40

Tsja, maar misschien haalt hij als vuilnisman wel het vuil op bij Aegon of Asr. Je moet inderdaad proberen om partijdigheid te voorkomen, maar Aegon is een gigantisch bedrijf waar ook vast genoeg Feyenoord fans in werkzaam zijn.

Een beetje muggenzifterij van deze Feyenoorders....

16 januari 2013 om 13:17

Die vergelijking met de Feyenoord fans slaat nergens op, want die hoeven niet neutraal naar de wedstrijd te kijken.

16 januari 2013 om 13:25

Snap ik, maar daarmee bedoel ik dat werknemers van Aegon niet per definitie Ajacieden hoeven te zijn, maar ook best Feyenoorders, Psv'ers en ga zo maar door kunnen zijn.

Ik vind niet dat hier sprake is van belangenverstrengeling.

Denk niet dat dit de wedstrijd gaat beïnvloeden. Is hij vast wel professioneel genoeg voor.

Sluit niet uit dat dit soort keuzes bewust gemaakt worden door de Knvb. Een zeer bedenkelijke organisatie!

Ik weet dat er een dergelijk regel geldt bij de Knvb, weet alleen niet tot hoever die gaat als we praten over werkgever ed.

Maar ja elk wedstrijd tussen deze twee ploegen krijgen in de aanloop van de wedstrijd wel roddeltje of probleempje, nu is het feyenoord die begint volgende keer weer ajax.....heerlijk ik hou ervan hahaha

Lijkt me niet meer dan logisch dan dat de Knvb een andere man aanstelt. Dit was immers ook zo met Gözübüyük die geen wedstrijden van Utrecht meer mocht fluiten geloof ik, omdat hij ambassadeur was van voetbalshop.nl

16 januari 2013 om 12:50

Het gezicht zijn van een organisatie (wat gozubuyuk was), of anoniem je werkt doen bij Aegon is toch heel iets anders. En totaal niet te vergelijken.

het lijkt me handig om dit te veranderen om ook maar elke gedachte van argwaan tegen tegaan!

Het is inderdaad beter de grensrechter te vervangen om hem te beschermen. Nu iedereen dit weet kan hij het nooit goed doen. Alle beslissingen worden uitvergroot en dat gaat dan sowieso de verkeerde kant op. I kvind het overigens wel een blunder van de Knvb in zo'n belangrijke en beladen wedstrijd. Stel je voor dat we na de wedstrijd erachter waren gekomen dan had iedereen het gelijk over omkoping gehad (als er cruciale beslissingen verkeerd werd genomen)

Doordat dit nou op deze manier aan het licht komt is het inderdaad beter om deze man te vervangen, niet omdat Feenoord hier nadeel van zal hebben, maar ik denk dat juist Ajax hier nadeel van zal hebben aangezien die man nou niet meer tegen Feyenoord durft te vlaggen.

Och och. Hoe ver gezocht is dit? Het gaat om een assistent!

Ik heb het gevoel dat de 'grote' clubs in Nederland helemaal niet meer zo groot zijn. Ze maken zich steeds vaker schuldig aan calimero gedrag!

Niet zeiken, maar voetballen!

16 januari 2013 om 12:40

Haha het gaat om een assistent..
Een assistent is wel degene die beoordeelt of de bal over de lijn is of dat het buitenspel is. 99 van de 100 keer zal de scheidsrechter zijn assistent volgen, omdat deze in een betere positie is om zulke zaken te beoordelen.

Ik vind het ook wat vergezocht, maar doordat iedereen weet dat dit de meest beladen wedstrijd is, vind ik het een echte blunder van de knvb dat zij niet bewust waren van deze link. Gewoon deze man 4e official maken of inderdaad vervangen door een 'neutraal' persoon en de zaak is opgelost.

16 januari 2013 om 12:41

Nou, ze lijken idd steeds meer op Real Madrid en Barcelona.
Die lopen ook werkelijk om elk wissewasje te zeuren en te zeveren.

De spanning wordt opgebouwd voor de wedstrijd, laat gaan joh.
Ik stoor me er niet aan al kan je de aanstelling niet handig noemen omdat de Knvb juist elke vorm van belangenverstrengeling wil voorkomen.

16 januari 2013 om 13:04

Dit is maar een kleine groep. Ik ben ook Feyenoordsupporter en mij maakt het niet zoveel uit wat de assistent voor werk doet. Je moet er gewoon van uitgaan dat hij objectief blijft. Als zoiets kleins al invloed zou hebben op zijn beslissingen, dan heeft geboortestad en clubvoorkeur (en ja vrijwel iedereen heeft een clubvoorkeur) dat veel erger.

Of je het nu wilt of niet, elke scheidsrechter of assistent heeft een achtergrond en als je puur naar die achtergrond kijkt zal je er een club aan kunnen verbinden. Het hoort echter bij hun werk om die clubvoorkeur achterwege te laten en objectief te blijven. Toen de Knvb hem aanstelde voor de klassieker, besloten ze dus dat hij zijn werk goed (genoeg) doet. Het is niet de achtergrond die bepaald of hij partijdig zal zijn, maar zijn vermogen om ondanks die achtergrond objectief te blijven.

16 januari 2013 om 13:21

Ver gezocht? Nadenken is ook niet je sterkste punt he?

De Knvb dient dit soort zaken gewoon te voorkomen. Stel dat hij nou een cruciale fout maakt, dan wordt die gast belaagd door iedereen die Feyenoord lief heeft.

De grensrechter hoort dus beschermd te worden....

16 januari 2013 om 14:53

Wat nou? Dus omdat toeschouwers niet kunnen nadenken, mag een grensrechter, die toevallig een of ander lullig bijbaatje heeft bij een sponsor van een concurrerende club, geen wedstrijden meer vlaggen?

Dat hij ergens werkt heeft toch totaal niets met een voorkeur voor eenbepaalde voetbal club te maken! Ik heb een tv van Philips, ben ik dan ook direct supporter van Psv?

En dan zeg je dat nadenken niet mijn sterkte punt is!

Tja, opvallend, maar weinig zeggend. Het is natuurlijk niet zo dat iedereen die bij Aegon werkt automatisch supporter van Ajax is.. Als dit soort dingen al een rol gaan spelen, kun je wel bezig blijven! Misschien heeft Pol van Boekel wel een spaarrekening bij asr...

Lijkt mij wel erg ver gezocht dit, en ook spijtig dat VZ hier aandacht aan besteed maar dat geheel terzijde. Dan zou je immers wekelijks zo'n artikel kunnen plaatsen daar op supporters sites dit soort berichten kommer en kwel zijn. "oh maar die scheids woont maar x km van het stadion" en "maar de buurman van de zwager van deze grensrechter heeft een zoontje die in een ... pyjama slaapt."

Het zou in principe geen bal uit hoeven te maken dat hij bij Aegon werkt. Maar je kan voorzorgsmaatregelen treffen en de lijnrechter vervangen. Je voorkomt in ieder geval een hoop gezeik mocht hij een onjuiste beslissing maken ten nadele van Feyenoord. Vier dagen voor de wedstrijd wordt er al aandacht aanbesteed, dat wordt alleen maar meer de aankomende dagen. In het geval dat er iets mis gaat, wordt daar naderhand natuurlijk alsnog moeilijk over gedaan.

Aan de andere kant, ik zag laatst op tv een uitzending over de Olympische spelen. Bij de finale ijshockey, tussen Canada en ?? (amerika dacht ik) waren beide scheidsrechters van Canadese afkomst. Niemand die er moeilijk over deed....

werkt juist in ons voordeel.. aegon stopt toch als sponsor?!

Ik heb gehoord dat de scheidsrechter van Psv-fc Zwolle een aantal Philips producten thuis heeft staan. Laten we die ook maar van de wedstrijd halen.

Wat een zinloos geleuter, alsof iedereen die bij Aegon werkt voor Ajax moet zijn en ze bevoordelen. Ga er gewoon vanuit dat die man al eerder heeft mogen vlaggen bij Ajax en dat er toen niks is gebeurd. Wat een leven heb je trouwens als je gaat kijken waar de arbitrage die jouw club moet fluiten werkt in het dagelijkse leven.

Net of een medewerker van Aegon niet voor Feyenoord zou kunnen zijn..pfff wat een onzin

Wat? Ik ben het dan eens met Fr12 dat ze hier vraagtekens bij plaatsen, iets dat de Knvb zelf toch ook wel moeten weten. Daarmee wil ik niet zeggen dat de beste man niet kosher is, maar ik als Feyenoorder zet ook me vraagtekens bij in hoe verre de man zelf geen fan van Ajax is, en bestaan zijn bedrijfs-uitjes met het bedrijf uit een wedstrijd van Ajax kijken?

Haha heerlijk deze kortzichtigheid! Ja want iedereen die bij Aegon werkt is natuurlijk Ajaxfan! Zullen we Bas Nijhuis dan maar geen wedstrijden van FC Twente laten fluiten, want die komt toch ook uit de achterhoek? Wat een onzin allemaal...

16 januari 2013 om 13:05

Wat heeft Twente met de achterhoek te maken ? Hij zou dan geen wedstrijden van de graafschap mogen fluiten.

Toch altijd wel triest dat er zoveel mensen blijkbaar het verschil tussen twente en de achterhoek niet weten.

16 januari 2013 om 13:19

Slecht voorbeeld, want Bas Nijhuis fluit geen wedstrijden van FC Twente, omdat hij uit Enschede komt.

Komt dit niet bij de screening van de scheidsrechters aan het ligt? Dat als je bij Aegon werkt je geen wedstrijden van Ajax mag fluiten (etc etc).

Vind dat die grensrechter dit zelf ook had kunnen aangeven:"ja jongens, ik wil wel, maar weet dat ik bij Aegon werk"

Beetje ver gezocht, maar is verder niet erg. Laten we de druk maar flink opvoeren
Dan is hij straks bang om opzichtig pro-ajax te vlaggen omdat hij dan commentaar krijgt!

16 januari 2013 om 13:46

Grensrechters fluiten doorgaans niet al te veel in een wedstrijd, ja op hun vingers misschien.

16 januari 2013 om 13:52

Haha oeps..
Pas het even aan.

De Knvb moet iedere schijn van partijdigheid tegengaan, dus hier ook. Dit is geen persoonlijke kwestie verder.

16 januari 2013 om 13:06

Niet mee eens. Ik vind dat de Knvb scheidsrechters en assistenten moet selecteren die hun werk goed doen. Een onderdeel van dat werk is objectief te blijven ook al heb je een clubvoorkeur (en vrijwel iedereen in de voetbalwereld heeft die). Als hij dat niet zou kunnen zou hij in de eerste plaats al niet in de eredivisie werkzaam moeten zijn.

16 januari 2013 om 13:15

Dat gebeurt ook, net als dat er vanuit wordt gegaan dat rechters integer en objectief zijn. Toch wordt de schijn van partijdigheid vermeden om het objectieve karakter en de daarbij behorende uitstraling te waarborgen. Daar is niks geks aan. Nogmaals, het is geen persoonlijke kwestie, misschien is de beste man wel de meest integere en objectieve persoonlijkheid van Nederland. Zulke domeinen hebben baat bij geloofwaardigheid, taak aan de Knvb om dat te bewaken.

Ik denk dat deze grensrechter objectief genoeg is om eerlijk te vlaggen.
Ik vraag me af of iemand een club echt wil bevoordelen omdat hij toevallig werkt bij de sponsor van een club. Ik vind dit allemaal erg ver gezocht.
Er zijn zoveel clubs die actief zijn als sponsor in de voetballerijk dat het ook praktisch onmogelijk is om dit ten alle tijden te kunnen controleren.

De volgende stap is straks dat liefhebbers van Philips-producten geen wedstrijden meer van PSV mogen fluiten of vlaggen. Of worden sigaren liefhebbers niet meer aangesteld bij wedstrijden van Willem II.

16 januari 2013 om 12:54

Hij zal vast integer zijn, maar daar gaat het in deze niet om.

16 januari 2013 om 12:55

Ook al ben ik het in grote lijnen met je eens, Er zit wel een verschil tussen werken bij iets en fan zijn van bepaalde producten( dat weet je zelf ook wel). IK vind wel dat je leuke voorbeelden geeft.
Ik bedoel eigenlijk te zeggen dat een wedstrijd zoals Psv-pec Zwolle eventjes wat minder uitmaakt dan een klassieker.
Toch denk ik, nu het op deze manier aan het licht is gekomen, ze de grens toch maar moeten laten vervangen. Ik zie nou alweer ophef ontstaan vanwege een fout van deze grens.

Kan zomaar in het voordeel van Feyenoord werken, nu er al aandacht voor is wil hij zeker geen beslissing nemen die tegen Feyenoord uitgelegd kan worden want dan krijgt ie echt de strontbak over zich heen. De knvb zou echter wel elke vorm of kans op belangenverstrengeling uit de weg moeten gaan en een andere scheidsrechter op die wedstrijd moeten zetten, je moet de beste man ook in bescherming nemen, hij ligt nu bij voorbaat al onder een vergrootglas.

Wel een beetje vreemd dit.
Vind dat de Knvb toch goed hiernaar moet kijken want lijkt mij niet erg fair..

Ik vind wel dat een aantal Ajacieden flauw doen. Als het andersom was geweest, waren het precies dezelfde mensen geweest die moord en brand hadden geschreeuwd. Het is gewoon verstandiger de assistent te vervangen. Als er nu een verkeerde beslissing valt (wat gewoon kan gebeuren) is het hek van de dam. Zorgt alleen maar voor gezeur.

Alle schijn van partijdigheid tegenhouden. Niet omdat het mij echt uitmaakt, maar het scheelt je waarschijnlijk een hoop gezeur.

Wij bij Ajax zijn daarentegen weer niet blij met van Boekel die ons dit jaar al meerdere keren genaaid heeft dus dat heft er elkaar weer een soort van op.

Aegon heeft er als sponsor baad bij dat Ajax goed presteert. Een werknemer van Aegon heeft er baad bij dat de positie van zijn werkgever verbeterd. Als die werknemer daar dan via een omweg over de rug van andere organisaties invloed op kan uitoefenen is dat een klassiek voorbeeld van belangenverstrengeling. Of het nou een vierde official is of niet, het hoort niet en het mag niet. Hoe moeilijk en boeiend is het nou om gewoon een andere 4e official te kiezen?

Niks doen aan die grensrechter, eerder een andere scheidsrechter. Deze sceidsrechter heeft al vaak genoeg laten zien da thij ongeschikt is voor het profvoetbal.

Tja wat moet je hier over zeggen ik ben niet blij dat ze dit naar buiten hebben gebracht. Verman je een beetje zeg je gaat je toch niet druk maken dat een grensrechter bij aegon werkt. Wij gaan toch geen advocaat worden een veetje zeiken over scheids/grensrechters om zulke dingetjes.

Het zou toch niks moeten uitmaken of ie daar werkt en het hoeft per definitie natuurlijk geen Ajax supporter te zijn! Maar ja één verkeerde beslissing en je bent meteen de gebeten hond bij het feyenoord legioen!

Door de ontstane commotie zal ie wel weer van de wedstrijd afgehaald worden! Zou ik al logischer dan die Engelse grens die dit wekend geen wedstrijd mag vlaggen door een nietszeggende opmerking over 'fans bedanken die een duur kaartje kochten'tegen een paar spelers van Man. City afgelopen weekend.

Er is ook uitgezocht dat Pieter Vink een seizoenskaart van feyenoord heeft gehad. Maar hij fluit toch ook nog steeds de klassieker en andere wedstrijden van feyenoord. Kortom niet zeuren.

16 januari 2013 om 13:32

Dat is samen met Nijhuis en Blom de scheidsrechters die ik niet graag mijn club zie fluiten.. Dan doet hij denk goed zijn best om de schijn te vermeiden..

Door alle aandacht die het nu krijgt moet je als Knvb zijnde die man bijna wel van de wedstrijd afhalen, maar het slaat natuurlijk nergens op.
Zolang je niet het hoofd van de afdeling Maketig van Aegon laat vlaggen zou er niks aan de hand moeten zijn (weet niet wat de beste man precies doet bij Aegon maar als hij lekker schadepolissen afhandelt in het klantcontactcentrum, ben ik benieuwd wat de link met Ajax is).
Van Boekel of 1 van de andere assistenten heeft vast ook wel een link naar ASR of Philips of TUI of Achmea? Gaan we bij die 3 clubs dan kijken of er niet toevallig ontevreden klanten rondlopen die grensrechter zijn? Misschien heeft Pietje Puk die Twente gaat vlaggen dit weekend wel een waardeloze zomervakantie gehad toen hij met TUI had geboekt?

Zolang het geen functie op management/marketing niveau is vind ik het onzin om hier op te gaan selecteren.

Het lijkt me een duidelijk verhaal. Om achteraf gezeik te voorkomen moet de KNVB gewoon een andere grensrechter aanstellen

De Knvb moet dit niet willen en elke vorm van belangenverstrengeling vermijden. Daar is duidelijk sprake van als de werkgever van die man gebaat is bij een overwinning van 1 van beide teams. Zo heeft de brer van Dick van Egmond al jarenlang een Ajax-cafe in Haarlem en floot Dickie altijd opzichtig in hun voordeel, en ongetwijfeld zullen er nog andere voorbeelden zijn.

Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten. Niet normaal hoe ziek het voetbal en haar supporters zijn. Geen greintje vertrouwen in het objectief kunnen opstellen van mensen. Bovendien zegt het feit dat deze man bij Aegon werkt niets over zijn voorkeur voor een club. En dan nog, voetbal zou eens een voorbeeld moeten nemen aan andere sporten. Bijvoorbeeld ijshockey; tijdens de olympische finale van Vancouver tussen Canada en Amerika waren alle scheidsrechters Canadees! Niemand maar dan ook niemand haalde het in zijn hoofd om daar commentaar op te leveren. Ondenkbaar en onnodig.

Zo triest dit bericht en al die mensen die hierboven er commentaar op geven en er mee eens zijn. Het lijkt wel of mensen steeds minder nadenken en vertrouwen hebben in hun medemens en zich daardoor maar als idioten gaan gedragen. Jammer.

Gozubuyuk mag geen wedstrijden van FC Utrecht fluiten, omdat hij werkzaamheden heeft verricht voor voetbalshop.nl (iod), de hoofdsponsor van Utrecht.
Als je consequent bent, mag een grensrechter die bij Aegon werkt dan ook geen wedstrijden fluiten voor de club waarvan Aegon de hoofdsponsor is.
Ik vind het zelf een beetje overdreven, maar als er een regel voor is, dan moet je je eraan houden.

16 januari 2013 om 13:10

Vink heeft een seizoenskaart gehad voor Feyenoord maar heeft regelmatig de Klassieker gefloten.
Een seizoenskaart voor een bepaalde club hebben vind ik nog een stap verder gaan dan werken bij een hoofdsponsor.
Overigens wil niet zeggen dat iedereen die bij Aegon werkzaam is ook automatisch Ajax supporter is natuurlijk. Voor hetzelfde geld draagt die man Feyenoord een warm hart toe, weten wij veel.

Wat een gezeik zeg, alsof iedereen die bij Aegon werkt voor Ajax is. Hebben ze bij die fansite niet wat nuttigers te doen, of gaan ze bij elke wedstrijd van Feyenoord het arbitrale trio natrekken op wat voor werk ze doen of waar ze dat doen.

Of zoeken ze alvast een stok om mee te slaan, mocht deze grensrechter een keer in de ´fout´ gaan tijdens de klassieker.

Vindt dit absoluut niet overdreven van de feyenoord fans, zou andersom ook overgeklaagd zijn. is eigenlijk gewoon een grote blunder van knvb. Assistent scheidsrechter in dienst van hoofdsponsor ajax belachelijk zeg, gewoon vervangen door iemand anders. Hoop op een prachtige wedstrijd zondag!

wat een ophef, weet iemand of deze assistent ook wel een ajax voorkeur heeft.
het zou zomaar kunnen dat hij gewoon voor feijnoord is, want als hij werkt bij een sponsor hoeft hij toch nog geen ajax man te zijn.

Maar dan zou deze man geen enkele wedstrijden meer vlaggen van Psv, Twente, Ajax, Feyenoord en Vitesse als je het echt zuiver wilt houden..

Ik snap wel wat Feyenoord bedoelt maar kom op, sowieso heeft elke official wel stiekem een favoriete vereniging, dat betekent niet dat hij ze ook voortrekt. Als hij twee pingels in het voordeel van Feyenoord geeft hoor je er niemand over. En misschien heeft Van Boekel wel een Ajax-tenue op zijn achteruitkijkspiegel hangen... Vanaf nu moet iedere official maar zijn beroep en nevenactiviteiten publiek maken zodat we het kunnen onderzoeken, niet alleen diegene die in de Klassieker fluiten.

Ondanks dat ik het volste vertrouwen heb dat deze man eerlijk zijn taak uit zal proberen te voeren, moet alle mogelijke schijn vermeden worden. Hoe zuur dat ook voor deze man is.

Stel dat Ajax met een buitenspel goal zal winnen, of Feyenoord onterecht wordt terug gefloten voor buitenspel door deze man heb je de poppen aan het dansen.

Tevens het feit dat dit nu naar buiten komt legt een enorme druk op de desbetreffende grensrechter waardoor normaal presteren bijna niet meer mogelijk is.

Helaas zit er, naar mijn mening, niets anders op voor de Knvb om deze man te vervangen voor deze wedstrijd.

16 januari 2013 om 13:56

geheel mee eens. niets op aan te merken

Nou ja dit vind ik wel terecht hoor als dit echt zo is.

De persoon in kwestie zal heus wel profesioneel zijn na eer en geweten handelen, echter wil je de schijn van partijdigheid zien te voorkomen. Wat zeker een issue kan zijn gezien iedere klassieker (uit en thuis) dubieuze beslissingen kent de afgelopen jaren....dus vervang de beste man zodat mijn cluppie (hopelijk) kan winnen zonder enige schijn van partijdigheid

Deze man moet wel vervangen worden denk ik, de schijn is te groot.

Vervangen die hap. Alle schijn van partijdigheid dient uit de weg te worden gegaan, immers behoort een grensrechter in het professionele voetbal onafhankelijk te zijn in zowel schijn als wezen.

Het is eigenlijk het zelfde verhaal als fc Utrecht en guzubuyuk die iets bij voetbalshop deed(sponsor Fc Utrecht)

Ik denk dat het verstandig is om een andere grensrechter aan te stellen, ondanks dat de kans dat deze grensrechter bewust Ajax zal bevoordelen zeer klein is, dient een official ten allertijde onpartijdig te zijn, daar waar deze grensrechter indirect eventuele schijn tegen zal hebben.

Op het moment dat deze grensrechter een arbitrale fout begaat in het voordeel van Ajax kun je ervan uitgaan dat zijn integriteit direct ter discussie komt te staan. Daarom geldt in dit geval wat mij betreft dat voorkomen beter is dan genezen.

Wat dan nog, is men ook op de hoogte van de voorkeur van van Boekel voor Feijenoord? Hij komt uit een Feyenoord nest...

goed uitgezocht en een fout van de knvb die hersteld moet worden. Vind dat er ook een verantwoordelijkheid ligt bij de grensrechter om dit te melden, zeker voor zn belangrijke wedstrijd (misschien heeft hij dit wel gedaan). Jammer voor de beste man, maar zeker nu het bekend is kan hij niet lekker aan de wedstrijd beginnen. Amateuristisch van de knvb.

Valt mee dat die fansite nog niet gevallen is over dat spandoek dat altijd in de Arena hangt: Boekel groet Ajax.

Maar goed, ik ga ervan uit dat elke scheidsrechter, grensrechter en vierde man volkomen neutraal is. Lijkt me dat de Knvb heus wel een achtergrond check heeft gedaan.

Deze keuze zal geen gevolgen hebben voor de wedstrijd. Echter kan de Knvb beter gewoon een andere grensrechter aanstellen. Want stel dat hij blunders begaat. Neem die man gewoon in bescherming.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren