Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans van ADO in opstand: 'Wij geen wedstrijd, hun geen staking'

Laatste update:
/

Supporters van ADO Den Haag willen zaterdag massaal naar het Plein in Den Haag als de aangekondigde politiestaking die dag doorgaat. Op sociale media circuleren oproepen van supporters om dan actie te voeren. De fans zijn boos over de aangekondigde werkonderbrekingen van de politie.

De gemeente Den Haag en het Openbaar Ministerie hebben besloten dat ADO Den Haag - PSV niet doorgaat als de politie dan staakt. De politiebonden kondigden vorige week aan dat agenten gaan staken bij de wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de Eredivisie.

"Wij geen wedstrijd, hun (zij, red.) geen staking'', zo valt te lezen op Facebook. "Wij roepen iedereen op om zich zaterdag 18:00 te melden op het plein in Den Haag. Het is de bedoeling dat er op een normale manier een drankje genuttigd gaat worden in de diverse horecagelegenheden rond het plein."

De burgemeesters van Kerkrade en Alkmaar én de clubs hebben ervoor gezorgd dat naast Feyenoord - FC Utrecht ook Roda JC Kerkrade - Heracles Almelo en AZ - Ajax doorgaan. De KNVB hoopt dat deze beslissing navolging krijgt voor de wedstrijden NEC - Excelsior en FC Groningen - FC Twente. Voor de overige vier wedstrijden (sc Heerenveen - De Graafschap, PEC Zwolle - SC Cambuur, ADO Den Haag - PSV en Willem II - Vitesse) houdt de KNVB de optie tot donderdag 12.00 uur open dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie en de politiebonden nog om tafel gaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich leuke actie. Jammer dat de slogan niet in foutloos Nederlands is.

5 augustus 2015 om 10:16

Jammer dat de politie het voetbal gebruikt om te staken, je krijgt alleen maar boze supporters en de horeca zal hier ook wel niet blij mee zijn.

Deel gewoon geen boetes meer uit dan komt je boodschap wel aan bij de overheid en dan wek je ook nog wat sympathie bij de burgers.

5 augustus 2015 om 10:20

Helemaal mee eens! Dat was een betere oplossing geweest. Nu zijn (de) burgers de dupe en niet de overheid en tevens verdien je hier geen draagkracht vanuit de burger mee...

5 augustus 2015 om 10:21

Waarom zou de horeca hier niet blij mee zijn? Ze gaan met z'n allen naar de stad, daar zullen ze echt wel wat gaan drinken.

5 augustus 2015 om 10:21

Oh, dan wel je juist aversie bij mij. Dat de minder bedeelde medemens allerlei vunzigheden en/of vandalistische praktijken kan bezigen zonder hiervoor gestraft te worden, stemt mij niet tevreden hoor.

5 augustus 2015 om 10:26

De overheid verrekend die derving van inkomsten dan wel op een andere manier aan de burgers. Dan heb ik toch liever dat overtreders die boetes gewoon betalen.

Iedereen in Nederland heeft het recht om te staken en de politie dus ook. Dat ze dit tijdens de start van de competitie gaan doen zint mij ook niet maar gezien de commotie en aandacht erom heen snap ik het wel. Wel vind ik dat ze die tijd dan moeten besteden aan nuttige zaken zoals bijvoorbeeld helpen in de zorg. Daar wekken ze wat mij betreft dan nog wel sympathie mee.

5 augustus 2015 om 10:46

Dat hebben ze al gedaan en dat heeft niet geholpen. Ik vind het wel terecht wat ze doen. Als wij met z'n allen dagelijks ons leven op het spel zetten om de maatschappij zo veilig mogelijk te houden en dan al jaren niet te zijn beloond dan gaan wij ook zo ver. Het begon met onschuldige stakingen. Geen boetes uitdelen, langzaam rijden op snelwegen en als laatste redmiddel doe ze dit. Terecht hoe vervelend het ook is. Maar als je het heel zakelijk bekijkt kan er zaterdag/ zondag een voetbalwedstrijd niet doorgaan. In principe vind ik het meevallen.. Maar je eerste dagje uit is idd weg. Kan begrijpen dat het vervelend is maar het is absoluut geen wereldramp.

5 augustus 2015 om 11:25

Ik snap niet dat ze het weer bij het voetbal doen. Rotterdam laten ze met rust, omdat ze vorig seizoen bij Feyenoord-Vitesse gestaakt zouden hebben. Feyenoord supporters zijn toen massaal naar het stadhuisplein gegaan om een drankje te nuttigen en er stond toen meer politie dan bij een gemiddelde voetbalwedstrijd. Alles verliep rustig, maar de politie kon dus niet staken. Goede actie, leuk dat ze het in Den Haag ook gaan doen, mits het allemaal rustig verloopt. Hopelijk leren ze dan dat ze het voetbal met rust moeten laten.

5 augustus 2015 om 12:03

Leuk idee, leuke slogan. Leuke Willem II nageaapt.

5 augustus 2015 om 12:04

"als wij met z'n allen dagelijks ons leven op het spel zetten om de maatschappij zo veilig mogelijk te houden"

Doe eens niet zo dramatisch joh. Ja, politie agent zijn zal een wat hoger risico met zich meebrengen dan administratief medewerker of zo, maar doe nou niet net of er heel de dag schietende mensen achter jullie aanrennen of zo! Bovendien is iedereen van tevoren op de hoogte van dit risico en dat het niet de bestbetaalde baan is op de wereld. Had je maar voetballer moeten worden!

5 augustus 2015 om 12:32

Nu krijgen ze veel meer aandacht en terecht. Vind het super dat men dit in Nederland kan bereiken. Doorgaans poepen we een forum onder en gaat men weer verder. Niet deze agenten. Ik heb er respect voor. Waarom andere zaken laten liggen terwijl het nu om een potje voetbal gaat wat bovendien heel veel aandacht krijgt. Negatief of positief, het lijkt een impact te hebben. Vind de actie van de supporters zo triest en zegt voldoende over deze leeghoofden. Stuurloos zonder wedstrijdje van hun clubbie. Verder is er uiteraard weer geen begrip of empathie. Verdiep je eens in de arbeidsvoorwaarden van een agent en de toenemende eisen vd overheid zoals meer weekend diensten.

5 augustus 2015 om 15:10

@1. De doelman. Willem II doet inderdaad hetzelfde maar heeft dat ook weer van feyenoord. Niks mis mee.

5 augustus 2015 om 15:23

Weet niet of je het weet maar ADO supporters waren hier al eerder meebezig alleen is het door VZ later geconstateerd en gepubliceerd.

5 augustus 2015 om 16:22

Jammer dat er van een paar idioten zijn die zich niet normaal kunnen gedragen! Het zou eigenlijk helemaal niet nodig zijn om een heel leger aan agenten elke wedstrijd rond te laten lopen om het "veilig" te houden. Dat ze daar maar eens eerst een slogan over verzinnen en er echt iets aan gaan doen voordat ze op andere gaan zitten zeiken!

5 augustus 2015 om 10:20

Nee het zou niet Haags zijn als het er in ABN stond haha. Goede actie van de fans, ik ben het ook wel beu qua stakingen, al heeft de politie een punt dat hun salarissen omhoog moeten, evenals die van ministers, die vind ik ook absurd laag gezien de verantwoordelijkheid die ze dragen elke dag dat ze werken. Hoop dat meer clubs dit gaan doen waarbij de wedstrijd afgeblazen is.

5 augustus 2015 om 10:28

Politie ok, maar ministers?

5 augustus 2015 om 11:25

We kunnen beter toppers uit het politieke en financiële gebied in onze politiek hebben dan de afvallers. Echter kiezen die toppers voor het geld dat veel beter is bij grote bedrijven.

5 augustus 2015 om 13:25

Omdat het geciteerd is.. iets wat letterlijk is gezegd.

In Tilburg ook al, hopelijk gaat het bij az ajax helemaal goed zobdag en in tolbrug en den haag een beetje fout,dan heb je de politie wel erg hard terug gepakt

5 augustus 2015 om 11:12

Hopen dat het fout gaat is nog 'minner' dan de actie van de agenten. Beter gaat het overal gewoon goed dat de politie met dit soort evenementen niet nodig zijn. Dan denken ze wel 3x na voordat ze weer met zo'n idee te proppen komen.

Wel jammer dat het idee letterlijk uit Tilburg en Zwolle overgenomen is (klein taalfoutje nagelaten). Verder wel een leuk initiatief.

5 augustus 2015 om 11:51

Jij denkt echt dat je de politie er mee hebt als het allemaal goed gaat? Dat vindt de politie helemaal niet erg, kunnen zij zich voortaan op belangrijkere zaken richten dan het begeleiden van een voetbalwedstrijd.

5 augustus 2015 om 12:37

Een beetje fout, dat ze opgetrommeld worden om niks, ja ik hoop dat het goed gaat ja, bij ajax staan tijd hele pelotons m.e klaar en doen de hele dag niks, sls het dan zondag goed gaat kunnen ze minder agenten in gaan zetten

5 augustus 2015 om 12:54

@kohaku Ach gut ja. Wat ontzettend dom en kortzichtig van me. Het gaat hier om politie pesten! Ja laten we aub hier de nieuwe Project X van maken, rellen zoals ze in Parijs, Fergusen, Athene etc. deden, dan hebben we de politie pas echt te pakken!

Nee, ik praat in het belang van voetbal, dat vind ik belangrijker dan een paar agenten pesten die (weliswaar op bijzonder irritante wijze) voor hun rechten opkomen. Los van het feit dat denk ik heel Nederland (op jou na dan) het toe zou juichen als er minder blauw nodig is met voetbalwedstrijden, vind ik persoonlijk ook lekker boeiend wat de politie van dit soort acties vind. In belang van het voetbal en algemeen maatschappelijk belang zou ik zeggen: laat het maar lekker vlekkeloos verlopen.

5 augustus 2015 om 13:00

@ray Als je het zo formuleert klinkt het inderdaad stukken beter, dan kunnen we elkaar de handen schudden!

Dit vind ik nu een leuke actie. De politiebond heeft al eens gezorgd dat een wedstrijd werd afgelast. Dit moet niet steeds gedaan worden, kijk verder dan alleen voetbalwedstrijden. 1x oke, maar niet steeds zo blijven klote.

5 augustus 2015 om 10:25

Dit is inderdaad niet de eerste keer dat ze het voetbal moeten hebben. Dit is wellicht het domste wat ze ooit hebben gedaan, voetbal en politie was al niet zo'n goede combinatie, dat zal alleen maar verergeren door dit soort onnozele dingen. Goede actie van de supporters van Ado, in Tilburg zijn ze hetzelfde van plan.

5 augustus 2015 om 10:51

misschien moeten we eerst even de boel weer in perspectief zetten. Politie bij voetbal is nodig voor onnozele voetbalsupporters. Zonder de politie had er nooit een voetbalweekend plaatsgevonden zonder rellen of gesloopte winkelstraten.

Het gaan rellen bij voetbalwedstrijden, dat is het domste wat er ooit is gebeurd. Zonder dat kon je met een handvol stewards van de clubs de wedstrijd probleemloos door laten gaan.

5 augustus 2015 om 11:25

Echter hadden we dit weekend kunnen zien of dat wel echt zo was? Helaas een gemiste kans.

5 augustus 2015 om 13:43

Je hebt gelijk. Trieste egoïstische reacties hier. Het betreft een potje voetbal. Er zijn belangrijke zaken. Zijn diezelfde loosers die ook moord en brand schreeuwen wanneer ze niet direct hulp krijgen bij een inbraak of diefstal. Raar joh gezien de onderbezetting waar ze zelf niet voor gekozen hebben. Ze hebben ook niet gekozen voor meerdere weekenden werken, om bijvoorbeeld randdebielen uit elkaar te houden. Verder verwachten we dat de politie zaken kan oplossen. Fijne wedstrijd met het salaris van een automonteur of vuilnisman met alle respect.

Tja, de actie an sich is niks mis mee.... Alleen vraag ik me af of dit ook zo onschuldig blijft of dat het weer fout afloopt.
Het zou namelijk mooi zijn wanneer dit vredelievend kan blijven..

5 augustus 2015 om 10:34

Daar ben ik ook een beetje bang voor. Veel zogenoemde 'voetbalfans' hebben weinig reden nodig om onheil te gaan trappen. Het gevaar is dat ze niet alleen zichzelf maar ook hun club in diskrediet brengen. Mocht het fout gaan dan hoor je op het nieuws: 'vanmiddag zijn een x-aantal supporters van voetbalclub-x opgepakt in het centrum vanwege rellen oid'. Ik vind dit soort acties erg gevaarlijk. Als het goed gaat is het mooi maar bij escalatie zijn zowel de welwillende supporters als de club en de stakende agenten de pineut. Gewoon gedragen dus!

5 augustus 2015 om 10:43

Ik zie het in Tilburg nog wel goed gaan, echter heb ik weinig vertrouwen in het 'vredig en in harmonie' een drankje doen in het centrum van Den Haag.

5 augustus 2015 om 11:16


De politie moet niet zo zeiken verpleegkundigen staan al veel langer stil in salaris...ook maar het werk neerleggen dan en patiënten het lekker zelf laten uitzoeken..
En de oproep tot protest is geheel gericht aan de aanhang van ado den haag.

5 augustus 2015 om 11:27

Deze actie is letterlijk overgenomen van de actie bij Feyenoord-Vitesse. En toen ging alles gewoon goed op stadhuisplein, dus nu is het de beurt aan de Hagenezen. Hoop dat het massaal is en goed gaat, want dan pak je ze het hardst.

5 augustus 2015 om 11:55

@zwollywood.

Feyenoorders hebben deze actie al een keer gedaan bij de laatste staking. Toen is er niet veel gebeurd.

Maar goed, buiten een aantal hersenloze fans is de politie natuurlijk ook extra gefrustreerd. Dus dan is de kans dat het mis gaat nog groter.

5 augustus 2015 om 15:21

Stom dat ze dat pikken... de politie komt wel voor zichzelf op. Prima. Zie die Fransen. Prachtig. Wij pikken altijd alles maar..

5 augustus 2015 om 11:01

@pscchamps
Natuurlijk gaat dit uit de hand lopen. Dit trekt allerlei randfiguren aan die gek zijn op rellen en niets met voetbal hebben. En als het uit de hand gelopen is, zal ongetwijfeld de kortzichtige conclusie zijn dat voetbalsupporters zich (weer) hebben misdragen. Dan kun je als club nog zo'n goed supportersbeleid hebben, hiertegen is geen kruit gewassen. Interessant is dan de vraag in hoeverre de politie hiervoor dan verantwoordelijk is. Immers was er niet gestaakt...............

Ik hoorde het net op de radio, kan het wel waarderen!

Edit: mocht het druk worden, hoop ik niet dat het uit de hand loopt. het zou de supporters sieren om het gezellig te houden

Ze bedoelen zeker: wij geen wedstrijd, ZIJ geen staking.

Verder goede actie.

Dit is de zoveelste keer dat men het voetbal gebruikt om aandacht te krijgen wat toch hiermee niet lukt 1 x is leuk staken haha leuk maar daarna is de lol er wel vanaf

Ps leuke actie mannen !

5 augustus 2015 om 10:53

helaas dat voetbalsupporters week in week uit ook de aandacht vragen van de politieagenten.

Hopelijk kunnen deze (en die van Willem 2 en Vitesse) zich wel 'normaal' gedragen en niet alles in de stad gaan slopen

Dit vind ik dus zwaar terecht ook. De politie zoekt aandacht door gebruik te maken van de populariteit van het voetbal wat ik op zich al kwalijk vind. Ze duperen daar echter ook tal van mensen mee die totaal niks met deze kwestie te maken hebben.

5 augustus 2015 om 11:03

Kwalijk is dat er uberhaupt politie nodig is.
Dus als iemand jou hier dupeert zijn het je medesupporters die zich niet kunnen gedragen...

5 augustus 2015 om 15:22

Wie duperen ze dan. Leg dat eens uit. Begrijp je het woord wel?

Ik snap dat ze een betere cao willen maar ik snap niet dat het voetbal doordoor getroffen moet worden..
Deel dan bijvoorbeeld geen bekeuringen uit daar heb je de staat veel harder mee.

We kunnen nu wel allemaal gaan zitten bashen op de politie, en ik vind dit ook niet de juiste manier om aandacht te vragen door de politie, maar eigenlijk is het natuurlijk van den zotte dat er uberhaupt zo veel politie op de been moet zijn rondom een voebalwedstrijd.

Dit zou een uitgelezen mogelijkheid zijn geweest voor supporters om te laten zien dat zonder politie ook rustig een potje voetbal kan worden gespeeld. Helaas durven veel burgemeesters dit op basis van het verleden niet aan. Hoog tijd dus voor de supporters om een 'nieuw verleden' te gaan creëren zodat er niet of nauwelijks politie nodig is rondom voetbalwedstrijden, en de burgemeesters niet om ieder wissewasje een wedstrijd willen afgelasten.

Wat mij nog het meest verbaasd is dat ze met alle gemak bij

Dat ze gaan staken , prima . Maar kunnen ze het dan niet op prinsjesdag doen !

Treurig dat de Ado-fans niet zo'n goede grammatica hebben. Zijn dus blijkbaar njet de slimsten uit den Haag...

5 augustus 2015 om 11:23

Lol typfoutje, njet=niet

5 augustus 2015 om 15:01

Wat een kortzichtige reactie zeg. (zijn nu ook alle Heerenveen supporters kortzichtig?)

Alsof jou reactie grammaticaal correct is ..... laat staan je zinsopbouw.

Een grammatica hebben of is het grammatica beheersen?

"zijn dus blijkbaar njet de slimsten uit den Haag..."
Ach ach ach.....daar ga ik niet eens woorden aan vuil maken.

OT: Ik vind het een goede actie, mits deze actie vreedzaam verloopt. Dat de politie wil staken is prima maar waarom moet dit over de rug van het voetbal en gebeurd dit niet op Prinsjesdag of Koningsdag?

5 augustus 2015 om 15:41

Pot verwijt de ketel geval? Denk je nou echt dat mensen niet weten dat het ZIJ moet zijn? Dit is iets Haags en zoals kennen kunnen moet zijn, maar daar heb jij geen idee van natuurlijk.

Het beroerde Nederlands is wel tekenend voor het niveau van deze mensen. Bij Ado hebben ze geen recht van spreken want vooral bij wedstrijden van hun club is er altijd bovengemiddelde inzet van politie nodig. Dit even los van het feit dat op deze manier de burgers worden gestraft en niet de overheid. Geen bekeuringen schrijven zou meer indruk maken.

5 augustus 2015 om 15:48

Ken je feiten man...er is al jaren minder politie nodig rondom de wedstrijden van ADO Den Haag. Ook weer zo een kortzichtige reactie waar jde haat er vanaf spat richting ADO supporters.

5 augustus 2015 om 16:26

Minder dan voorheen of minder dan bij andere clubs?

Ik heb trouwens helemaal geen haat richting Ado. Integendeel, jullie winnen vaak van Ajax...

Als de politie zo graag een statement wil maken, dan moeten ze gewoon een week lang geen bonnen uitschrijven. Dan raak je de schatkist enorm, okee dat wordt dan vast weer doorberekend op de burger (pvda = belastingverhoging). Moet je es kijken hoe snel die loonsverhoging er dan komt. Vind t overigens ook terecht hoor; doen zwaar werk! Snap ook niet waarom de regering zo moeilijk doet. Anders geven ze ook geld weg alsof het niets is.....

Ik zie alleen het verband niet zo tussen een pilsje drinken in de stad en het staken van de politie. Er zullen wellicht wat extra agenten ingezet worden maar lang niet zoveel als tijdens de wedstrijd zelf. En de wedstrijd gaat nog steeds niet door.

Kruipen nog meer tokkies tevoorschijn. Goed gekeken naar die prutsers in Tilburg! Triest volk.... Ik vind het trouwens ook volledig onnodig zulke zaken in de media naar buiten te brengen.

En wat ADO betreft, dit is toch wel DE club die er voor gezorgd heeft dat er uberhaupt politie nodig is bij voetbal. Door dit soort tokkie acties, wordt het voetbal steeds minder leuk!

5 augustus 2015 om 18:24

Trieste reactie. De andere grote steden zijn geen haar beter. Maar het is altijd al een hype geweest om naar Den Haag te wijzen, wat door de media al te graag werd uitvergroot. Feit is dat er al jaren niks meer gebeurt vanuit het Haagse. Jouw simplistische en bekrompen reactie verdient meer de term tokkie.

'het is de bedoeling dat er op een normale manier een drankje genuttigd gaat worden in de diverse horecagelegenheden rond het plein'

Dat is bedoeling ja, ik moet nog zien of deze beruchte supportersaanhang zich dan weet te gedragen...

Ik snap niet zo goed dat we in Den Haag nog steeds de naam hebben relgevoelig te zijn, terwijl er in het nieuwe stadion echt nog nooit iets is gebeurd.

Leuke actie, maar ik denk niet dat je de politie er mee hebt. Die leggen van een uur voor tot een uur na de voetbalwedstrijd het werk rond de stadions stil. Verder wordt er gewoon gewerkt. De doelstelling is aandacht voor hun zaak. Nou die wordt nu nog breder uitgedragen.
En als het ontspoort dan toont dit alleen maar aan dat de politie rond voetbal gewoon hard nodig is.
Waren alle wedstrijden door gegaan en was er niets gebeurd dan had pas was de politie actie mislukt.

5 augustus 2015 om 16:52

Reken maar dat je de politie er wél mee hebt. Omdat er zoveel mensen samenkomen is er politie-inzet nodig en kunnen ze dus niet staken. Omdat het hier om voetbalsupporters gaat zullen ze wel extra politieagenten inzetten.

Zo ging het vorig jaar ook bij de staking bij Feyenoord - Vitesse: nadat de wedstrijd niet door gingen hadden Feyenoord-supporters opgeroepen om wat te gaan drinken op het Stadhuisplein. En raad eens, het zag er blauw van de politie en ME (waarschijnlijk meer dan bij een reguliere wedstrijd) waardoor ze uiteindelijk niet konden staken.

Dat gezeur voor die paar € meer door de politie. Ik zeg doen zulke acties , en dan wel bij alle afgelaste wedstrijden. Maar zoals mijn ouders altijd al zeiden ; als je niets kunt, kan je altijd bij de politie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren